Z
Piłkarz Serie A

Bene mori praestat, quam túrpiter vívere
|
 |
« Odpowiedz #1575 : Styczeń 18, 2012, 05:42:40 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kubuś:)
|
 |
« Odpowiedz #1576 : Styczeń 18, 2012, 06:14:10 » |
|
Boskie 
|
|
|
|
|
|
 "Niektórzy sądzą że piłka nożna to sprawa życia i śmierci... Mogę was zapewnić że to coś znacznie poważniejszego" - Bill Shankly Marny ze mnie prowokator.
|
|
|
|
Jestem hardkorem
|
 |
« Odpowiedz #1577 : Luty 13, 2012, 03:36:49 » |
|
|
|
|
|
|
|
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem... Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
|
|
|
|
Blablarzynca
|
 |
« Odpowiedz #1578 : Luty 13, 2012, 03:55:42 » |
|
|
|
|
|
|
|
"Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło." — Gabriel García Márquez
|
|
|
|
Jestem hardkorem
|
 |
« Odpowiedz #1579 : Luty 13, 2012, 04:14:18 » |
|
Właśnie dlatego chciałem zapytać 
|
|
|
|
|
|
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem... Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
|
|
|
|
sampam
|
 |
« Odpowiedz #1580 : Luty 13, 2012, 04:14:57 » |
|
Rozboj jest jednak faktem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Globus
|
 |
« Odpowiedz #1581 : Luty 16, 2012, 01:46:24 » |
|
Wyrok ośmiu miesięcy ograniczenia wolności orzeczony przez kielecki sąd wobec kibica jest już prawomocny. Mężczyzna był oskarżony o publiczne znieważenie grupy ludzi z powodu przynależności rasowej oraz publiczne znieważenie premiera w pisemku kibiców Korony. Premiera Donalda Tuska miał nazwać "ćwokiem i prostakiem".
Sąd Okręgowy w Kielcach odrzucił w czwartek apelację obrony od wyroku sądu pierwszej instancji, uznając ją za bezzasadną. Przewodnicząca składu orzekającego Alina Bojara podkreśliła, że oskarżony nie działał pod wpływem emocji, ale z zamiarem przemyślanym, a swoje artykuły kierował do osób podatnych na takie poglądy. Stopień społecznej szkodliwości jego czynu oceniła jako znaczny.
Sąd Rejonowy w Kielcach we wrześniu orzekł wobec oskarżonego – 22-letniego studenta Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego – karę łączną ośmiu miesięcy pozbawienia wolności z obowiązkiem wykonywania nieodpłatnej, kontrolowanej pracy na cele społeczne w wymiarze 24 godzin w miesiącu. Obrona wniosła o uchylenie wyroku i warunkowe umorzenie postępowania.
W procesie chodzi o felietony w pisemku Stowarzyszenia Kibiców Korony Kielce "Złocisto Krwiści", zatytułowane "Czarny rasizm" i "Moja mowa nienawiści". Autor nazywał imigrantów m.in. "kolorowymi osobnikami", a premiera – "ćwokiem i prostakiem". SKANDAL!
|
|
|
|
|
|
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi 
|
|
|
|
Borówa
|
 |
« Odpowiedz #1582 : Luty 16, 2012, 01:52:20 » |
|
Neokomuna po prostu...
|
|
|
|
|
|
"Ustąp, aby zwyciężyć, burza łamie drzewa, a trzciną tylko kołysze."
|
|
|
|
master_snake
|
 |
« Odpowiedz #1583 : Luty 17, 2012, 12:46:57 » |
|
Ehh.. Skąd ja to znam. Mi również jakiś typ groził sądem jak rzekomo obraziłem wójta naszej wsi. To są jaja po prostu. Ale co poradzić żyjemy w takim chorym kraju i nic się nie poradzi.
|
|
|
|
|
|
 "Jestem człowiek iem , który przesyła prawdę przez uszy" - Bob Marley "Człowiek jest ws zechświatem samym w sobie" - Bob Marley "Moja muzyka b ędzie wieczna." - Bob Marley
|
|
|
|
GULI
|
 |
« Odpowiedz #1584 : Luty 17, 2012, 09:43:54 » |
|
Mi również jakiś typ groził sądem jak rzekomo obraziłem wójta naszej wsi.
z prawnego punktu widzenia nie można obrazić wójta wsi...co najwyżej wójta gminy  co do sprawy z tym kolesiem wyrok oczywiście jak z systemu sierpa i młota choć można sie było spodziewać jakiejs reakcji jak napisał to dosłownie "cwok i prostak" na hyżego szczególnie w czasopiśmie gdzie dowód jest na tacy, wystarczy jeden zyczliwy koles co przesał pisemko do kancelarii rudego i pozamiatane. Reasumując w tym kraju trzeba umieć cisnąć tak żeby bolało i szło w pięty ale też tak żeby ów umiar był zachowany i siebie nie pogrązyć. Niech żyje wolność słowa i postkomunistyczna wszech obecna "demokracja"...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sampam
|
 |
« Odpowiedz #1585 : Luty 17, 2012, 10:48:19 » |
|
Wyrok zbyt wysoki, no ale trudno sobie wyobrazic, zeby mial dostac nagrode od sadu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Don Balon
Reprezentant kraju

"Jesteśmy Interem - pamiętajmy o tym"
|
 |
« Odpowiedz #1586 : Luty 17, 2012, 11:21:52 » |
|
Nie, no wyrok w zupełności zasadny. Nie można kogoś publicznie znieważać. Tak samo jakby was, ktoś obraził, możecie go pozwać. Żaden skandal.
KC Art. 226. § 1. Kto znieważa funkcjonariusza publicznego lub osobę do pomocy mu przybraną, podczas i w związku z pełnieniem obowiązków służbowych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. § 2. Przepis art. 222 § 2 stosuje się odpowiednio. § 3. Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ Rzeczypospolitej Polskiej, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
|
|
|
|
|
|
Balon vel Chrapek Chrapię, bo lubiem!
Tu sei tutta la mi vita...
|
|
|
|
sampam
|
 |
« Odpowiedz #1587 : Luty 17, 2012, 11:25:45 » |
|
Nie, no wyrok w zupełności zasadny. Nie można kogoś publicznie znieważać. Tak samo jakby was, ktoś obraził, możecie go pozwać. Żaden skandal.
KC Art. 226. § 1. Kto znieważa funkcjonariusza publicznego lub osobę do pomocy mu przybraną, podczas i w związku z pełnieniem obowiązków służbowych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. § 2. Przepis art. 222 § 2 stosuje się odpowiednio. § 3. Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ Rzeczypospolitej Polskiej, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Wydaje mi sie, ze oburzenie wynika z tego, ze adresatem tych "tekscikow" byl premier Polski, a jezeli ktos go nie trawi, no to wiadomo, jak odbierze wyrok w tej sprawie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Minister
|
 |
« Odpowiedz #1588 : Luty 17, 2012, 12:42:57 » |
|
Blablarzynca nie rozśmieszaj mnie.GW leci często w chuja, ale w tym przypadku nie dodali np.zdejmowania z dzieciaków koszulek, więc i tak mało po rajtach dostało się śledziom!
|
|
|
|
|
|
"Gdy padnie tolerancji mur i przejrzą na oczy Rodacy. pedofilom na szyję sznur! a geje do obozów pracy!" 
|
|
|
|
Globus
|
 |
« Odpowiedz #1589 : Luty 17, 2012, 01:13:14 » |
|
Kaczyński jest i był tak jebany, że mała bania i nikt do pierdla chyba za to nie poszedł. Kim Dzong Tuska nie wolno obrażać... jak by miał matoł jaja to publicznie by sam kazał uniewinnić chłopaka. Ale jak widać jaja mu nie urosły.
|
|
|
|
|
|
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi 
|
|
|
|