// Centralne Forum Kibiców Interu
Maj 22, 2012, 01:22:44 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: 36 kolejka: Inter - Fiorentina  (Przeczytany 953 razy)
miniu86
Członek FDP

All we need is just a little patience.

« : Maj 08, 2011, 04:05:43 »

1. Pazzini to gość mniej więcej o takiej charakterystyce: Hej! Po prostu dajcie mi tą cholerną piłkę.
2. 40 gol stracony w lidze. Ole!
3. Coutinho. Gracz może nie na pierwszy skład(wiadomo 18lat), ale jako zmiennik jak najbardziej.
4. Czy Milito i Pandev prezentowali się od niego lepiej?

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Seba.
Weteran

« Odpowiedz #1 : Maj 08, 2011, 04:30:51 »

Myślałem, że uda się nie stracić bramki, ale tradycja musiała zostać podtrzymana. Nie ma się co dziwić czemu z mocnymi drużynami dajemy plamy, skoro praktycznie każdy strzela nam gole. Mecze z drugiej części sezonu pokazały także jak ważne było okienko transferowe. Wystarczyło już latem dokonać 2 transferów i być może bylibyśmy teraz w zupełnie innych nastrojach. Pazzini przez te kilka miesięcy zrobił więcej niż Milito i Pandev razem wzięci. Przed Coutinho jeszcze sporo pracy, ale występ jak najbardziej pozytywny.

"Nie musisz wstydzić się przegranej, jeśli walczyłeś z całego serca."
Ma(R)co_Polo
Żywa legenda

18 lat na świecie, 10 z INTEREM :)

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Maj 08, 2011, 04:31:28 »

Mecz bez większej historii,Inter chyba 3 razy ratował przez remisem/porażką Cesar, pod koniec Mutu zwodził naszych jak tyczki.Brawo Cou za gola,pozatym bez rewelacji.
Nie wiem czy to wina Leonardo czy piłkarzy, ale oglądanie aktualnego Interu i tego z przed pół roku to praktycznie to samo z tym, że lepsze wyniki (chyba).

FORZA  INTER  FANATICI  DALLA  POLONIA !
anett
Redakcja

Forza non mollare mai!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Maj 08, 2011, 06:17:34 »

Samego meczu nie oglądałam, ale po wypowiedzi Ma(R)co_Polo widzę, że moje prorocze sny się spełniają. Mówiłam, że Julio będzie dobrze bronił Razz haha
Ważne, że wygraliśmy Szczerzy zęby Fajnie, że Cou w końcu trochę pograł Uśmiech

"This is my life, my game and it's played by my rules"
http://demotywatory.pl/3672628/Dziewczyna-ktora-kocha-futbol-to-skarb
kachol
Żywa legenda

« Odpowiedz #4 : Maj 08, 2011, 06:48:22 »

Dla mnie mecz był w końcu do oglądania... Brawa za zwycięstwo, z przodu wyglądało to dobrze, tyły klasycznie zbyt wiele błędów (chyba błąd Lucio najbardziej obrazował dyspozycję naszej obrony)...

W końcu poza skutecznością Pazza pokazał coś więcej, świetny występ (może się przekonam do jego stylu gry). Eto 2 asysty i jak praktycznie zawsze jeden z najlepszych na boisku. Cou ładna bramka, całkiem dobry występ, zobaczymy co będzie z tym chłopakiem po letnim mercato, ale być może zostawienie go jest dobrym pomysłem...
Julio świetnie w bramce, a obrona jak zawsze, mało agresywnie, mało skutecznie, dziurawo... W tyłach musi być rewolucja większa niż z przodu, przynajmniej w stylu gry, bo jeżeli tak będzie Inter grał w tyle w nowym roku, to jestem przekonany, że mistrzostwa nie odzyskamy...
MiRas.
Don Corleone
Don Corleone

100% Interista

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Maj 08, 2011, 07:08:41 »

Podobnie jak kolega @kachol uważam, że ten mecz wreszcie można było oglądać, Inter nie kaleczył piłki, zagraliśmy otwarcie, ofensywnie i z pomysłem. Gol Pazziniego dla mnie to majstersztyk jeśli chodzi o klasycznego, środkowego napastnika, zastawił się doskonale, nie dał się powalić na ziemię i tyłem do bramki pokonał Boruca. Dobry występ również Estebana Cambiasso, który udowodnia, że na niego jeszcze nie przyszła pora, by sadzać go na ławce (jeśli oczywiście gra na swojej pozycji) do tego występ uwieńczony golem. Dobry występ Coutinho w pierwszej połowie, w drugiej do historycznego dla niego rzutu wolnego był piłkarzem widmo, ale po bramce uwolnił się w nim jakieś pokłady energii i zapierniczał aż miło. Dobrze, że strzelił gola i to całkiem ładnego. Być może to pokaże LeŁOSiowi, że warto na niego stawiać chociażby z ławki. Oczywiście, że jednak jaskółka wiosny nie czyni, ale nie można go skreślać. Obrona tradycyjnie nie wiedziała gdzie góra, a gdzie dół, ale do tego już przywykliśmy. Cieszą 3 punkty i cieszy również fakt, że drugie miejsce prawdopodobnie jest już nasze, tym bardziej, że w Napoli dzisiaj przegrał (co było... oczywiste, Lecce broni się przed spadkiem, więc grało na maksimum, a bukmacherzy za zwycięstwo Napoli płacili nawet 3,39!). Dalej... w Napoli źle się zaczyna dziać, De Laurentis jest wściekły po tym spotkaniu, mówił, że niektórzy piłkarze nie są godni gry dla Napoli i nie pokazali szacunku dla fanów, Mazzarri nie wie czy zostanie, trochę mydli oczy, że po sezonie pogadają bla bla, na domiar złego dla Napoli nie zagra w meczu z nami Cavani oraz Mascara.

I taka mała ciekawostka... z Leonardo na ławce.. wygraliśmy WSZYSTKIE mecze u siebie w lidze... hm.
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2011, 07:33:04 wysłane przez MiRas. » Zapisane

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Blablarzynca
Zdobywca Scudetto

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Maj 08, 2011, 07:20:18 »

Ja ten mecz odbieram pozytywnie, co więcej, wydaję mi się, że Leonardo przed i w czasie zaczął myśleć. Niezłe zmiany, nie forsował Eto'o niepotrzebnie, dając mu odpocząć.

"Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło."
— Gabriel García Márquez
Klinsi64
Weteran

Chi non salta rossonero e...

« Odpowiedz #7 : Maj 08, 2011, 07:29:42 »

na plus Pazzo(MiRas napisał wszystko w tym temacie) Cambiasso,Coutinho(będą z niego ludzie),Julio,Kharja i Chivu tez źle nie zagrali,o naszych stoperach nie chce mi się nawet wspominać
kołki z nich nieziemskie   

Seba.
Weteran

« Odpowiedz #8 : Maj 08, 2011, 07:49:16 »

I taka mała ciekawostka... z Leonardo na ławce.. wygraliśmy WSZYSTKIE mecze u siebie w lidze... hm.

No i to chyba dogłębnie obrazuje poziom Serie A w tym sezonie. W LM na dwa mecze u siebie...oba przegrał Oczko Mimo wszystko za spotkania ligowe na SS należy mu się ogromny plus.

Mecz z Napoli także pokaże, czy Leo wyciągnął jakieś wnioski. Trudny teren, mocny rywal i jeśli dojdzie do kolejnej marnej porażki, to zarząd jednak powinien mocno się zastanowić nad ewentualnym pozostawieniem Brazylijczyka.

"Nie musisz wstydzić się przegranej, jeśli walczyłeś z całego serca."
miniu86
Członek FDP

All we need is just a little patience.

« Odpowiedz #9 : Maj 08, 2011, 08:26:39 »

Być może Leo będzie miał okazje wykazać się jeszcze w tym sezonie. Mecz wyjazdowy z Napoli, potem rewanż z Romą o finał PW i być może finał z Milanem. Mam nadzieję, że tak będzie i będziemy mogli się przekonać czy Brazylijczyk rokuje jakąś poprawę.

Nie wyobrażam sobie trzecich przegranych derbów w tym sezonie...

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Jaszczu91
OldBoy Interu

« Odpowiedz #10 : Maj 08, 2011, 09:17:55 »

Po tym meczu można być umiarkowanym optymistą jeśli chodzi o trenera. Leo pokazał, że myśli. Podobało mi się jak prowadził Inter w tym meczu. Skład, reakcje, zmiany itp. No mogło by się wydawać że zabrakło Yuto, ale jak się zastanowiłem to wymyśliłem sobie, że Leo wiedział że Cerci jest w świetnej dyspozycji i wystawił Chivu aby go zatrzymać, bo w obronie Rumun to lepszy zawodnik od Yuto. Cieszy też gol Coutinho. Chłopak pokazał że warto mu dawać szansę. Dzisiaj nie było Sneijdera więc Cou nie miał z kim klepać, ale i tak był aktywny. Dla mnie Cou i Wes powinni grać razem tak jak w meczu z Werderem w LM.   

Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
 FORZA INTER!
forzaragazzi
Najlepszy piłkarz Świata

« Odpowiedz #11 : Maj 09, 2011, 02:42:17 »

Tak się zastanawiam czy by nie lepiej było grać tak Chelsea w przyszłym sezonie 4-1-4-1
                  Cesar
Maicon    Lucio  Samuel Nagatomo/Zanetti
                 Cambiasso
           Sneijder      Coutinho
Tevez/Sanchez   Sneijder     Etoo
                   Pazzini

Zakładam odejście Motty i Milito. Jeżeli odejdzie Maicon to na prawą stronę powędruje Zanetti. Zobaczymy.
MiRas.
Don Corleone
Don Corleone

100% Interista

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #12 : Maj 09, 2011, 04:58:39 »

Cesar
Maicon    Lucio  Samuel Nagatomo/Zanetti
                 Cambiasso
           Sneijder      Coutinho
Tevez/Sanchez   Sneijder     Etoo
                   Pazzini

Ja tutaj widzę 1-4-1-2-3-1, a to w konsekwencji daje 12...  Uśmiech

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Pablusso
Członek FDP

« Odpowiedz #13 : Maj 09, 2011, 08:43:38 »

Tak się zastanawiam czy by nie lepiej było grać tak Chelsea w przyszłym sezonie 4-1-4-1
                  Cesar
Maicon    Lucio  Samuel Nagatomo/Zanetti
                 Cambiasso
           Sneijder      Coutinho
Tevez/Sanchez   Sneijder     Etoo
                   Pazzini

Zakładam odejście Motty i Milito. Jeżeli odejdzie Maicon to na prawą stronę powędruje Zanetti. Zobaczymy.

W sumie sklonowanie Sneijdera nie byloby glupie. Jednego zawsze mozna sprzedac... A tak na powaznie, to ogarnia mnie przerazenie, kiedy widze, ze coraz wiecej osob wyzej sobie ceni Yuto SzybkieNogimoto niz Il Capitano.

sig by Orzeu
Il Capitano
Weteran

« Odpowiedz #14 : Maj 09, 2011, 09:32:22 »

Taki trochę piknikowy mecz, praktycznie bez stawki więc oglądało się go przyjemnie i na luzie. Pazzini oczywiście potwierdził, że jest królem pola karnego i przybił kolejny gwóźdź do "trumny" Milito. Do perfekcji ma opanowane te obroty z piłką z obrońcą na plecach. Świetny mecz Eto'o, uwieńczony dwiema asystami. Co do Coutinho, to gdyby nie bramka byłby to jest przeciętny występ. W pierwszej połowie kiedy jeszcze miał siły pokazywał się do gry, zaliczył dwa dobre podania do Pazziniego i ogólnie spisywał się poprawnie. W drugiej części znacznie przygasł, nie wygrał żadnego dryblingu i niecelnie podawał. Pewnie to wina kondycji, którą musi odbudować. Bramka z wolnego kapitalna, podobna do trafienia Sneijdera w meczu z Lazio.
Teraz absolutny priorytet czyli rewanż z Romą. Żądam awansu do finału, najlepiej z Palermo bo głupio byłoby przegrać trzecie derby w sezonie.
Co do ligi, w Neapolu nie zagra przeciwko nam Cavani. 2 miejsce i tak może nam odebrać już tylko kataklizm.

Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 10.133 sekund z 19 zapytaniami.