|
mio85
|
 |
« : Maj 29, 2011, 09:53:13 » |
|
chcialoby sie napisac ze zagralismy jak mistrzowie bo wykorzystalismy z zimna krwia to co mielismy, ale......... obrona i pomoc to po raz kolejny pasztet.........dzieki tym dwom formacjom - z nielicznymi wyjatkami - nasz styl dzis wahal sie gdzies pomiedzy ekstraklasa a I liga polska..........nie sposob nie poruszyc kwestii Ranocchii - ten chlopak po przejsciu do Interu nie tylko zatrzymal, ale wrecz cofnal sie w rozwoju, popelnia bledy na poziomie juniora........mam juz dosc tych jego firmowych "slepych wslizgow".........stankovic - z calym szacunkiem ale z dawnej formy zostal mu tylko strzal.........ogolnie mecz na bardzo slabym poziomie, ktory probowal ratowac magicznymi zagraniami Pastore............
jednak dla nas najwazniejsze jest trofeum - teraz myslmy tylko o ciezkiej pracy latem.......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dodo_IM
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 29, 2011, 10:01:40 » |
|
Inter wygrał po raz 7 w historii Puchar Włoch. Nie był to porywający mecz w naszym wykonaniu ale mamy puchar. Eto'o piłkarz meczu, szkoda że nie ugrał hat-tricka. Pokazał że był zdecydowanie najlepszy w całym sezonie. Mariga wg mnie zagrał te 10 minut lepiej niż Stankovic i Motta razem prawie cały mecz. No ale Leoś wie lepiej. Modlę się że to był jego ostatni mecz jako trener Nerazzurrich. Brawo Inter!
|
|
|
|
|
|
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
|
|
|
|
Mora
|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 29, 2011, 10:07:39 » |
|
Przez zdecydowanie większą część meczu Palermo grało w piłkę, a Inter tylko statystował.Dobry odbiór w środku pola, doskonałe podane Wesa i spokój Eto'o dały Interowi niezasłużone prowadzenie o przerwy.Po zmianie stron Palermo jeszcze bardziej przycisnęło i...ponownie Sneijder zagrał do Eto'o, który spokojnie podwyższył na 2:0.W końcówce na boisku (za sprawą sędziego Morgantiego) był kabaret.Bramki dla Palermo nie powinno być, ponieważ rzut rożny wymyślił sobie arbiter, po chwili chyba nie do końca słuszne wyrzucenie z boiska gracza Palermo, świetny strzał Eto'o z rzutu wolnego w poprzeczkę i w końcu Pandev wykłada jak na tacy piłkę Milito, który dopełnia formalności,a spiker pięciokrotnie krzyczy:"Diego Alberto Milito  ". Zupełnie jak 22 maja 2010 roku, z tym że wtedy cieszyliśmy się z Pucharu Europy, teraz zdobywamy Puchar Włoch... Zaimponował mi Pastore.Widzi bardzo wiele w środku pola, ma dobry drybling, niezłą szybkość, nic dziwnego, że zabiegają o niego bogate kluby... Bardzo dobry mecz w wykonaniu sponiewieranego przez Lożę Szyderców z shoutboxa Chivu, który popisał się kilkoma świetnymi interwencjami.
|
|
|
|
|
|
...To dla Ciebie dziwne?Skąd... Nienawiścią bije każdy mur,każdy kąt, za daleko stąd do gór złotych, tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty, Co za ludzie mordują się dla paru złotych ?! Krew solą tej ziemi, to,co dokonane się nie zmieni. W smutku pogrążeni tracą bliskich,by za późno Ich docenić... WWO
|
|
|
|
Seba.
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 29, 2011, 10:16:57 » |
|
Finał Coppa Italia, a poziom faktycznie jak z polskiej ligi. Głównie raczej za sprawą Interu, bo Palermo raczej nie można nic zarzucić. Mecz do złudzenia przypominał mi spotkanie rewanżowe z Bayernem. Rywale grali, my strzelaliśmy. Momentami tak z nami jechali, że już nie wiedziałem, czy gramy z przeciętną drużyną słabej Serie A, czy z finalistą Ligi Mistrzów. Jak często między sobą piszemy, że gorzej być nie może, to każdy kolejny mecz pokazuje, że jednak może być gorzej. Formacja obronna z meczu na mecz odwala coraz to większy kabaret. Choćby naszych było 10 w polu karnym, to dwójka rywali jednym podaniem potrafi rozmontować to coś, co nazywa się obecnie w Interze "obroną". Byłem sceptycznie nastawiony do Ranocchi, ale gdy rozegrał kilka kapitalnych spotkań, to zacząłem wierzyć, iż na prawdę może być drugim Nestą. Niestety kolejne spotkania, aż do dzisiejszego finału pokazały, że może być co najwyżej drugim Chivu. Przegrywa praktycznie wszystkie pojedynki 1 na 1, jest wolny, mało zwrotny, źle się ustawia i ogólnie jakiś taki ciapowaty. Cieszy kolejny puchar do kolekcji, ale dzisiejszy triumf zapewne załatwił pozostanie Leonardo na kolejny sezon, co jest najgorszą rzeczą tego wieczoru. Jeszcze oczywiście brakuje mądrości zarządu typu "mamy mistrzów, Diego powrócił, nie trzeba wzmocnień" itp. Leonardo obowiązkowo latem na szybki kurs do Mourinho.
|
|
|
|
|
|
 "Nie musisz wstydzić się przegranej, jeśli walczyłeś z całego serca."
|
|
|
|
dodo_IM
|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 29, 2011, 10:18:31 » |
|
Bardzo dobry mecz w wykonaniu sponiewieranego przez Lożę Szyderców z shoutboxa Chivu, który popisał się kilkoma świetnymi interwencjami.
Wg mnie Chivu był najlepszym naszym zawodnikiem w tej kulawej defensywie.
|
|
|
|
|
|
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
|
|
|
|
kachol
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maj 29, 2011, 10:19:51 » |
|
Nie był to wielki mecz Interu, ale za to zwycięski... Inter dzięki wygraniu Pucharu Włoch nieco osłodził nam ten sezon, za co należą się piłkarzom podziękowania i trenerowi...
Nie mam zamiaru dzisiaj się pastwić nad nikim, tylko cieszyć, bo powodów do radości w tym sezonie nie było zbyt wiele... Brawa dla Eto, dodał wisienkę na torcie do swojej gry w tym sezonie... Kameruńczyk zdecydowanie był piłkarzem sezonu...
Czas na ciężko pracę, prawdopodobnie z Leonardo na ławce, aby nowy sezon był lepszy od tego...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dodo_IM
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maj 29, 2011, 10:22:58 » |
|
dzisiejszy triumf zapewne załatwił pozostanie Leonardo na kolejny sezon, co jest najgorszą rzeczą tego wieczoru.
Słabo mi się robi jak o tym myślę. Za rok czekają nas kolejne baty od Milanu i ostre cięgi od jakiegoś giganta w Lidze Mistrzów. Leoś wygrał Coppa Italia, ale każdy widział jak Inter zagrał. Zadecydowało szczęście i indywidualności, gry zespołowej, a tym bardziej taktyki nie było.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gunnar
|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 29, 2011, 10:24:40 » |
|
Dla mnie liczy się tylko zwycięstwo w Coppa Italia, na papierze wynik ładny, ale gra nie powalała.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cinek-Rychu
|
 |
« Odpowiedz #8 : Maj 29, 2011, 10:30:31 » |
|
Dzisiejsze zwycięstwo zawdzięczamy niestety jedynie przebłyskom geniuszu Sneijdera i zabójczej skuteczności Eto'o, a nie naszej grze. Zagraliśmy niestety przeciętny mecz. Jednak cieszy fakt, że zakończyliśmy sezon dobrym akcentem i w dobrych humorach. Fajna oprawa finału związana po części z obchodami 150-lecia zjednoczenia Włoch i miły dla oka obrazek Javiera i Matrixa unoszących 2 puchary jednocześnie. Na koniec dodam, że trochę żal jest mi Palermo bo zagrali na prawdę bardzo dobry mecz i momentami nas niemiłosiernie cisnęli, jednak ważniejsze, że to my wygraliśmy i należy się z tego cieszyć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vancore
Piłkarz Serie A

Troll Naczelny
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 29, 2011, 10:40:59 » |
|
Obrona co w tym meczu miala fuksa to ludzkie pojecie przechodzi... Mielismy spore przestoje ale zadecydowaly umiejetnosci indywidualne Eto'o i Wesa. Milito to czlowiek finalow, Pandev IMO niezla zmiana, Rano slabizna, Yuto niewidoczny w ataku, Motta myslal ze to stand up, Chivu swietny mecz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
andyvdm
|
 |
« Odpowiedz #10 : Maj 29, 2011, 11:07:59 » |
|
Leonardo niestety na 99% zostanie i musimy się przygotować na takie mecze jak dzisiaj w LM, gdzie rywal będzie z nami jechał jak kosiarką po trawie. Gdyby Palermo potrafiło wykorzystywać sytuacje podnieśliby dziś puchar. Gra obronna i ustawianie się graczy Interu to w dalszym ciągu dramat i nie wierzę, że pod wodzą scouta się to kiedyś zmieni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
!ena
Piłkarz Serie C
PAZZA INTER AMALA! ♥
|
 |
« Odpowiedz #11 : Maj 29, 2011, 11:12:51 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffal
|
 |
« Odpowiedz #12 : Maj 29, 2011, 11:18:38 » |
|
pytanie czy inny trener zrobiłby coś wiecej niż Leo... z całym szacunkiem do umiejetnosci i karier naszych gwiazdek ale latka już nie te
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FReeFonix
Kadra Hax Ball

Wczoraj, dzisiaj, jutro - tylko Inter
|
 |
« Odpowiedz #13 : Maj 30, 2011, 05:59:01 » |
|
Na poczatku smialem sie, ze Chivu w ogole gra, ale potem... brawo! Najlepszy obronca Interu w tym meczu. Wygralismy szczesciem i tylko szczesciem. To co wyprawia nasz super trenejro Leo przekracza wszelkie granice. No coz, czekam na nastepny sezon. FORZA Inter!
|
|
|
|
|
|
  "Zesraj się, a nie daj się!"
|
|
|
Moldar
Podawacz ręczników
|
 |
« Odpowiedz #14 : Maj 30, 2011, 08:14:17 » |
|
Strasznie szkoda zrobiło mi się Palermo. Widać było, że dla nas był to puchar pocieszenia, dla nich, prawie jak zwycięstwo w Lidze Mistrzów. No cóż, koniec sezonu, trzeba liczyć na nowy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|