// Centralne Forum Kibiców Interu
Maj 22, 2012, 01:39:47 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Finał Pucharu Włoch 2010/2011: Inter- Palermo  (Przeczytany 1462 razy)
Chuchu
Weteran

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #15 : Maj 30, 2011, 08:26:32 »

Nie wiem jakim cudem przy tak fatalnej grze strzeliliśmy 3 gole. Sneijder zagrał bardzo fajny mecz, to dobrze wróży na przyszły sezon. Mam nadzieję, że Massimo go nie sprzeda. Chivu w ofensywie jak zwykle lipnie no ale w obronie to czysta magia Uśmiech. Generalnie jeśli wzmocnimy się Sanchezem oraz jakimś klasowym środkowym pomocnikiem to powinno być dobrze. No i oczywiście trener jest do wymiany ale to było wiadome już od dawna ;]
piotrek7
Gwiazda Serie A

« Odpowiedz #16 : Maj 30, 2011, 11:52:20 »

Chivu świetny występ to ja chyba inny mecz oglądałem. No chyba, że przyjąć, że wyjątkowo nie potyka się o własne nogi, to rzeczywiście wczoraj był świetny. Lewy obrońca, który nie istnieje w ofensywie nie może uznać występu za udany + znowu ma kłopoty z głową. W około 65 minucie wśllizg gdy wybijał piłkę wychodzącemu sam na sam Hernandezowi. Pomijam fakt, że dał się ograć jak dziecko, ale najgorsze, że jakimś rozpaczliwym, BEZMYŚLNYM wślizgiem próbował ratować sytuacje (to było typowe zagranie na udo) i nie wiem czy tam nie powinno być karnego i czerwonej kartki-sytuacja bardzo kontrowersyjna. Tak się po prostu nie gra, lepiej puścić zawodnika, a nuż nie trafi, niż ryzykować wapno i grę w 10. Bo umówmy się gdyby sędzia gwizdnął to Chivu znowu byłby ojcem przegranej w kolejnych rozgrywkach po Seriea i LM.
Zresztą nie ma co tak narzekać na grę pojedynczych zawodników kiedy tej taktycznej gry (szczególnie w defensywie) w ogóle nie ma, ale Chivu nadal się wyróżnia.

No i sezon zakończony z potrójną koroną = niebywały sukces w mniemaniu Morattiego i jego przydupasów, oby nie.
A czy będzie wietrzenie w kadrze? Wątpię, starych lub słabych graczy nikt nie będzie chciał (a przynajmniej nie będzie przedstawiał tzw. "mistrzowskich" ofert). Bo przecież Moratti nie sprzeda np. Milito za 5mln, bo tyle jest on mniej więcej wart, bo dla niego to nadal mistrz itd.itd. Inter to obecnie maksymalnie przewartościowana drużyna jeśli chodzi o gaże i więcej zarobi się na po prostu zwalnianiu z kontraktów niż próbie sprzedania co niektórych graczy.
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2011, 11:53:55 wysłane przez piotrek7 » Zapisane
BAGGIO!
Członek FDP

« Odpowiedz #17 : Maj 30, 2011, 11:54:02 »

Jaki Inter jest każdy widzi (może oprócz Morattiego) i dlatego najsmutniejsze jest to, że na kolejny sezon zostaniemy na ławce z trenerskiej pewnie z sympatycznym i inteligentnym gościem, który z trenerką jednak niewiele ma wspólnego. Szkoda, bo przy zakupie 2-3 dobrych piłkarzy i kompetnentnym szkoleniowcu ten zespół miałby potencjał żeby pomieszać w przyszłym sezonie w europie znowu, a tak ... pozostaje strach

FoRzA InTeR!
Mora
Członek FDP

INTER TO MY

« Odpowiedz #18 : Maj 30, 2011, 12:15:14 »

Chivu świetny występ to ja chyba inny mecz oglądałem. No chyba, że przyjąć, że wyjątkowo nie potyka się o własne nogi, to rzeczywiście wczoraj był świetny. Lewy obrońca, który nie istnieje w ofensywie nie może uznać występu za udany + znowu ma kłopoty z głową. W około 65 minucie wśllizg gdy wybijał piłkę wychodzącemu sam na sam Hernandezowi. Pomijam fakt, że dał się ograć jak dziecko, ale najgorsze, że jakimś rozpaczliwym, BEZMYŚLNYM wślizgiem próbował ratować sytuacje (to było typowe zagranie na udo) i nie wiem czy tam nie powinno być karnego i czerwonej kartki-sytuacja bardzo kontrowersyjna. Tak się po prostu nie gra, lepiej puścić zawodnika, a nuż nie trafi, niż ryzykować wapno i grę w 10.graczy.

Jak dziecko to dał się ograć w tej sytuacji Ranocchia, a wślizg Chivu był czysty jak łza i o karnym nie może być mowy.Chyba rzeczywiście inny mecz oglądałeś...

...To dla Ciebie dziwne?Skąd...
Nienawiścią bije każdy mur,każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych ?!
Krew solą tej ziemi,
to,co dokonane się nie zmieni.
W smutku pogrążeni tracą bliskich,by za późno Ich docenić...          WWO
piotrek7
Gwiazda Serie A

« Odpowiedz #19 : Maj 30, 2011, 12:56:36 »

Jak dziecko to dał się ograć w tej sytuacji Ranocchia,
Chivu został minięty jak dziecko, a później naprawiał to wślizgiem. Wiem co widziałem.

a wślizg Chivu był czysty jak łza i o karnym nie może być mowy.
Mówisz tak po dogłębnej analizie wielu powtórek video? Bo jeśli tak to wrzuć jakąś żebyśmy się przekonali. Dla mnie to była kontrowersyjna sytuacja, oglądając tylko mecz ciężko ocenić ją poprawnie.

Nie wiem jak ty oceniasz występ Chivu, ale na pewno nie był on świetny. Musisz się z tym zgodzić inaczej zgadzam się w twojej ostatniej kwestii: Chyba rzeczywiście inny mecz oglądałeś...

pewny
Weteran

« Odpowiedz #20 : Maj 30, 2011, 05:05:30 »

wstyd i tyle po takiej grze z naszej strony... o ile to grą można nazwać... zdominowało nas Palermo ze az głowa boli...

... i tak od 1997 roku... FORZA INTER

miniu86
Członek FDP

All we need is just a little patience.

« Odpowiedz #21 : Maj 30, 2011, 06:24:36 »

Trudno sobie wyobrazić jak wiele w tym sezonie zawdzięczamy Eto'o. Puchar Włoch oczywiście cieszy, jednak nasza gra pokazała, że nic nie idzie do przodu. Obrona to koszmar i kpina w jednym. Potrzebne są wzmocnienia z przodu i w pomocy bo lekką przesadą jest by Inter z Palermo prezentował obronę Częstochowy.

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Il Capitano
Weteran

« Odpowiedz #22 : Maj 30, 2011, 06:49:49 »

Gdyby nie żałosna gra w obronie to napisałbym, że widziałem wczoraj zabójczy i skuteczny do bólu Inter Mourinho, no ale niestety nie mogę. Ja nie rozumiem, jak przez pół roku można ciągle grać taką samą żenadę w defensywie? Nie ogarniam, czy oni wszyscy w tym sztabie trenerskim oślepli? To, że Leonardo nie wie co się dzieje to rozumiem, bo on się taktyki chyba w FM-ie uczy, ale Baresi wydaje mi się, że zna podstawy taktyki, więc mógłby powiedzieć to i owo naszemu kołczowi...
Leonardo zostaje na przyszły sezon. To już niestety pewne. W 2012 powitamy zapewne Guardiolę albo któregoś z obecnych selekcjonerów reprezentacji.

Kane
Raczkujący trampkarz
*

« Odpowiedz #23 : Maj 31, 2011, 08:09:18 »

abstrachując trochę od tematu - kto śpiewał hymn Włoch przed meczem?
pewny
Weteran

« Odpowiedz #24 : Czerwiec 06, 2011, 02:01:45 »

abstrachując trochę od tematu - kto śpiewał hymn Włoch przed meczem?

hmm... chyba Emma Marrone

... i tak od 1997 roku... FORZA INTER

Kane
Raczkujący trampkarz
*

« Odpowiedz #25 : Czerwiec 09, 2011, 07:26:39 »

dzięki wielkie ;]
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.146 sekund z 18 zapytaniami.