groch
Najlepszy piłkarz Świata

Per me c'e solo l'Inter. A me che sono innamorato
|
 |
« : Czerwiec 06, 2011, 11:40:15 » |
|
Witam, Zwracam się do was wszystkich, ponieważ dostałem polecenie od przełożonego aby dowiedzieć się jak moi koledzy/przyjaciele/znajomi postrzegają firmę SONY jeżeli chodzi o artykuły RTV/Hi-Fi. Jeżeli możecie mi odpowiedzieć w kilku słowach co myślicie o tej firmie pomoże mi to bardzo. Z góry dziękuję 
|
|
|
|
|
|
 ,,Niektórzy ludzie myślą, że football to sprawa życia i śmierci. Ja myślę,że to znacznie poważniejsza sprawa" BILL SHANKY
|
|
|
Stefano
Podawacz piłek
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 06, 2011, 11:43:01 » |
|
Sony to na pewno jedna z najsolidniejszych firm. Bardzo dobrze wykonane produkty, wysoka jakość, za którą trzeba zapłacić. Ale warto, bo ja miałem w przeszłości walkman, CD walkman, telewizor i telefon Sony Ericsson i zero problemów.
|
|
|
|
|
|
Chi non salta rossonero e e!!!!
|
|
|
|
hanysrr
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 07, 2011, 01:57:16 » |
|
ja też zawsze miałem większość rzeczy z sonego i byłem bardzo zadowolony prócz telefonów, może źle go wykorzystywałem ale no:D! ale ogólnie rzecz biorąc bardzo dobra firma
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andi10p
Piłkarz Serie C
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 07, 2011, 05:24:08 » |
|
telewizory chyba najlepsze telefony bardzo solidne nie ustępują nokii, reszta sprzetu bardzo trwała co jest ważne. Ogólnie jak się ma kasę to się kupuje sony. Laptopy może w moim mniemaniu przynajmniej nie dla mnie(ale to rzecz gustu)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gunnar
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 07, 2011, 06:06:42 » |
|
Ja mam prawie cały dom wyposażony Sony, wszystko jest niezawodne do tej pory 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
groch
Najlepszy piłkarz Świata

|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 08, 2011, 11:20:26 » |
|
Ok. Żywotność długa. Co powiecie o jakości obrazu oraz "bajerach" Porównując Samsunga a SONY
|
|
|
|
|
|
 ,,Niektórzy ludzie myślą, że football to sprawa życia i śmierci. Ja myślę,że to znacznie poważniejsza sprawa" BILL SHANKY
|
|
|
|
Karpik
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 08, 2011, 11:24:23 » |
|
Nigdy nie miałem telefonu tej firmy, więc się nie wypowiem. Jeśli chodzi o np. Telewizor, to mam od roku i jestem dość zadowolony, denerwuje mnie tylko (jeśli ma to jakieś dla Ciebie znaczenie) zagmatwane menu. Ustawienia ekranu są w trzech innych miejscach, a w nich różne opcję i żeby cokolwiek ustawić trzeba się trochę z tym "pobawić". Jeśli chodzi o resztę sprzętu to korzystam z różnych firm, ale nie jest nim SONY.
|
|
|
|
|
|
By Kropasz
|
|
|
|
Kalisz
|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 08, 2011, 11:36:58 » |
|
Nigdy nie miałem telefonu tej firmy, więc się nie wypowiem. Jeśli chodzi o np. Telewizor, to mam od roku i jestem dość zadowolony, denerwuje mnie tylko (jeśli ma to jakieś dla Ciebie znaczenie) zagmatwane menu. Ustawienia ekranu są w trzech innych miejscach, a w nich różne opcję i żeby cokolwiek ustawić trzeba się trochę z tym "pobawić". Jeśli chodzi o resztę sprzętu to korzystam z różnych firm, ale nie jest nim SONY.
W tym zagmatwanym menu upatrywałbym zalety.Sony ujednoliciło menu we wszystkich swoich sprzętach.Np.TV,PSP itp, aby każdy użytkownik produktów Sony łatwo się w tym odnalazł. Generalnie Sony robi solidne produkty,ale tylko za sporą kase.Napewno przy mniejszych nakładach finansowych możemy znaleźć lepsze sprzęty innych firm. Sony to nie to samo co kiedyś,teraz w wiekszości płacimy za reklamę niż za jakość
|
|
|
|
|
|
Wole dymać Ryśka z klanu,niż kibicem być Milanu ;]
|
|
|
|
Karpik
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 08, 2011, 11:52:56 » |
|
Zalet mam szukać w tym, że aby zmienić kontrast kolorów muszę "strzelać" w które menu mam wejść?
|
|
|
|
|
|
By Kropasz
|
|
|
|
MiRas.
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 09, 2011, 08:34:15 » |
|
No to teraz mojej kolej, płacimy za markę, dostajemy dobry sprzęt, ale na pewno nie sprzęt na długie, długie lata. Mam Bravie u siebie w pokoju, chodzi dobrze, poza tym, że po 5 latach matryca zaczyna mi umierać, pojawił się mała kreska, teraz mam paseczek na całą długość ekranu o rozmiarze ok 1,5 centymetra, można z tym żyć oczywiście, ale dla przykładu mam też stary telewizor CRT Sharpa, żyje już z nami 22 lata (sic!) i ani razu nie był w naprawie, nawet nie był przez nikogo otwierany od nowości, a kolory ma lepsze niż nie jeden Medion czy inny wynalazek  Mam też gdzieś telefon Sony, a w zasadzie Sony Ericssona, taki mój awaryjny i z tego co pamiętam nie było z nim nigdy problemów.
|
|
|
|
|
|
 ____________________ Jeśli jesteś kibicem przejścia dla pieszych... tzw. zeber Jeśli Twój poziom jest pod osią X... Jeśli na dodatek jesteś sfrustrowanym ich fanem... Który chce jak zwykle wyładować swą... Frustrację, która spowodowana jest tym, że... Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują... To dla swojego dobra... wyjdź stąd... Albo ja Ci w tym pomogę. Amen.
|
|
|
|
yanik
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 09, 2011, 08:42:42 » |
|
tez uwazam ze kiedys sprzet sony byl duzo lepszy, dzis zostala tylko marka za ktora trzeba czasem sporo zaplacic. w TV np do sharp'a nie ma w ogole podjazdu bardziej mysle konkurencyjny w opcjach dzwiekowych... nie posiadam dzis nic z SONY ale jakies 10 lat temu troche tego bylo ( : dobra firma, ale nie najlepsza ( :
|
|
|
|
|
|
forza non mollare mai ! amala !
|
|
|
|
kcp_wwa
|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 09, 2011, 10:00:05 » |
|
Sony to mało usterkowa firma,tego można być pewnym. Kamery, telewizory, zestawy kin domowych dają użytkownikom dobrą jakość i poczucie zadowolenia z zakupu. Za sprzęt płaci się chyba najdrożej w segmencie, taniej jest kupić Samsunga, który technologicznie wydaje się być o rok przed wszystkimi. Szczerze powiedziawszy odnoszę wrażenie,że Sony osiadło na laurach i już kilka ładnych lat jedzie na swojej opinii, robiąc wiele przeciętnych produktów,za które wytycza kosmiczne ceny. Tylko high-end'owe produkcje są jej warte, choć i tu taki prztyczek w nos dla japończyków- jak można produkować TV wart naście tysięcy i nie dać wbudowanego nadajnika 3D, ba- nie wyposażyć go też w podstawowy komplet okularów.. Ludzie widzą takie rzeczy i zwyczajnie kupują to,co im się opłaca - nie licząc w tym szerokiej grupy kupujących przywiązanych do marki i "wierzących" tylko w SONY. Ja osobiście powiem, że gdyby było mnie stać,to brałbym najwyższe modele Sony, bo warto, a ponadto -sprawa indywidualna- podobają mi się.
Niektórzy tu mówią o żywotności produktów.. Moi drodzy, niestety czasy kiedy lodówki,czy telewizory działają po 20- 30 lat bezpowrotnie minęły. Są dwie rzeczy- za dużo elektroniki w komponentach i za dużo ekologii w procesie produkcji- kiedyś robili trujące rzeczy i proste jak budowa cepa, dziś już tak nie jest i 5-7 lat to wszystko, na co możemy liczyc jeśli chodzi o żywotność.
|
|
|
|
|
|
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
|
|
|
|
MiRas.
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 09, 2011, 10:11:13 » |
|
Niektórzy tu mówią o żywotności produktów.. Moi drodzy, niestety czasy kiedy lodówki,czy telewizory działają po 20- 30 lat bezpowrotnie minęły. Są dwie rzeczy- za dużo elektroniki w komponentach i za dużo ekologii w procesie produkcji- kiedyś robili trujące rzeczy i proste jak budowa cepa, dziś już tak nie jest i 5-7 lat to wszystko, na co możemy liczyc jeśli chodzi o żywotność.
Jako, że zajmuję się na co dzień elektroniką to dodam od siebie, że obecnie elektronika użytkowa jest tak projektowana, aby wytrzymać równo okres gwarancji, po przekroczeniu tego czasu siadają w nich podstawowe elementy, które można wymienić, ale nie jest to opłacalne... bo kto wymieni (tak jak to w moim przypadku jest) matryce w tv 32 calowym, skoro ona jest wartości telewizora, można dołożyć kilkadziesiąt złotych i mieć zupełnie nowe i lepsze urządzenie. Poza tym w innych urządzeniach jedyne co zdycha to nie elektronika odpowiedzialna za funkcje urządzenia (w telefonach, komputerach, routerach), a przede wszystkim elementy odpowiedzialne za doprowadzenie energii do urządzenia (zasilacze, baterie), bo one są najbardziej narażone na zużycie poprzez bezpośredni kontakt z siecią, czy po prostu z natury tracą żywotność.
|
|
|
|
|
|
 ____________________ Jeśli jesteś kibicem przejścia dla pieszych... tzw. zeber Jeśli Twój poziom jest pod osią X... Jeśli na dodatek jesteś sfrustrowanym ich fanem... Który chce jak zwykle wyładować swą... Frustrację, która spowodowana jest tym, że... Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują... To dla swojego dobra... wyjdź stąd... Albo ja Ci w tym pomogę. Amen.
|
|
|
groch
Najlepszy piłkarz Świata

|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 09, 2011, 10:40:33 » |
|
Sony za drogi? Tegoroczne modele są tańsze od Samsungów ^^ Choć samsung poszalał z design. Porównując najwyższy model Samsunga D8000 i Sony HX920 nie dostrzeżemy przewagi któregokolwiek jeśli chodzi o parametry Cena HX920 przynajmniej z tego co mówią będzie niższa niż D8000 Apropo design Samsunga http://www.youtube.com/watch?v=fu-ljpdky2c  P.S. Bawił ktoś się wolną przeglądarką w nowych modelach Samsunga i Sonego? Bo o tym też bym potrzebował Wasze opinie Dziękuję
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2011, 10:42:59 wysłane przez groch »
|
|
|
|
|
|
vviktorek
|
 |
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 09, 2011, 11:29:54 » |
|
Hmm nie wiem czy moja opinia nie będzie sponsorowana bo pracuje w Sony a dokładniej w linii komputerów VAIO ,ale 3 grosze dorzucę moze sie przyda sprzęt wysokiej klasy o dobrym wykonaniu, mówicie ,że drogi? Na przykładzie Vaio mogę wam powiedzieć ,że po rozłożeniu tej ceny na czynniki pierwsze okazuję się ze opłaca sie wydac kila złotych wiecej i miec np licecjonowany program do odtwarzacza bluray niz potem kupic jakiegos ***** i płacić 326zł i 26 grza sam prgoram bo tyle kosztuje Corel który jest za darmo dodawany do Vaio jest troche przesada ze chce sobie skorzystac z moje odtwarzacza a tu ..tam dam nei moge nie mówiać już o pełnym oprogramowaniu jakie oferuje Vaio swojemu nabywcy, przewijanie zdjecie gestami w ten sam sposób włączanie i wylaczanie muzyki genialny program do przerabiania zdjec i tworzenia z nich filmow program to przesyłania sygnalu bezpośrednio na tv(ma własnie to rozpoznawalen menu) dzieki któremu majac Lapka w pokoju A mozemy majac tv w pokoju C ogladac film z dysku bez zadnych kabli przez router przycisk assist dzieki ktoremu mamy dostęp do vaio care programu również licencjonowanego który tez kosztuje pare ładnych groszy a pozwala zachowac system w dobrym stanie przez caly czas uzytkowania komputera lub wspomniany juz przycisk web hmm przgladarka jest w jezyku angielski .. znaczy jest cala grupa jezykowa lacznie z czeskim ale pl nie ma wiec tu minus ogolnie przycisk web przydaje sie w bardzo specyficznych sytuacjach kiedy naprawde chce szybko sprawdzic COS w internecie i pojsc dalej.. Gdyby usiasc i szcerze policzyć co daje nam marka sony a co konkurenci ciekawy jestem czy byśmy nie doszli ze sprzęt sony jest jakoś dziwnie tańszy. Zwróćcie uwagę na wykonanie np klawiatury.. Nie ma się co oszukiwać jest linia Vaio za 2600 zł i są za 8000.. roznice sa widoczne bo i roznica w cenie nie do ukrycia.
|
|
|
|
|
|
Jest Jeden Klub.. Jest Jedno Życie..
|
|
|
|