// Centralne Forum Kibiców Interu
Maj 22, 2012, 01:41:20 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Prośba- Firma SONY  (Przeczytany 2359 razy)
Lamatico
Football Club Internazionale Milano Calcio
Kadra Hax Ball

Inter moim życiem Inter moją dumą Inter moją pasją

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 09, 2011, 11:39:57 »

Jako, że zajmuję się na co dzień elektroniką to dodam od siebie, że obecnie elektronika użytkowa jest tak projektowana, aby wytrzymać równo okres gwarancji, po przekroczeniu tego czasu siadają w nich podstawowe elementy, które można wymienić, ale nie jest to opłacalne... bo kto wymieni (tak jak to w moim przypadku jest) matryce w tv 32 calowym, skoro ona jest wartości telewizora, można dołożyć kilkadziesiąt złotych i mieć zupełnie nowe i lepsze urządzenie. P

Nic nie mów  Exclamation  Razz Padła mi płyta główna w HP Pavilionie 1,5 miesiąca po gwarancji... W serwisie powiedzieli 2000 zł... znalazłem za 750 zł i zainwestowałem, ale ile nerwów...

Odnośnie tematu. Mam wieżę SONY kupioną w roku 2004... po 3-4 latach użytkowania padło wejście AV, tzn Audio, bo Video nie używam. Dźwięk przy mniejszej ilości dB zanika. Wina leży najprawdopodobniej również gdzieś indziej. W podobnym czasie ok 4 roku użytkowania coś stało się z laserem... Płytki czyta normalnie, ale problem zaczyna się gdy chcę przełączyć piosenkę to cały czas jest random i nie da sie tego zmienić...

Ta wieża to jedyny sprzęt tej firmy u mnie w domu. Najlepszych wspomnień z nią nie mam. Włożyłem 100 zł za naprawę części wymienionych usterek, ale problem po krótkim czasie powrócił. Kupiłem sobie słuchawki, a wieża służy jako mebel Uśmiech

Co do starych TV to mam w domu Elemisa CRT - ma 21 lat i jest nie do zajechania.

>Serie A<|>Champions League<|>Coppa Italia<|>Season 2011/12 --> 104 Years<|>FC Internazionale<
DavideSanton.net
Chcesz zobaczyć mnie w akcji? Jeśli tak wbijaj »»» http://pl.youtube.com/watch?v=74HgMA29kyU
kcp_wwa
Członek FDP

"Im mniejszy rozum,tym większa zarozumiałość" Ezop

« Odpowiedz #16 : Czerwiec 09, 2011, 11:02:49 »

Jako, że zajmuję się na co dzień elektroniką to dodam od siebie, że obecnie elektronika użytkowa jest tak projektowana, aby wytrzymać równo okres gwarancji, po przekroczeniu tego czasu siadają w nich podstawowe elementy, które można wymienić, ale nie jest to opłacalne... bo kto wymieni (tak jak to w moim przypadku jest) matryce w tv 32 calowym, skoro ona jest wartości telewizora, można dołożyć kilkadziesiąt złotych i mieć zupełnie nowe i lepsze urządzenie. P

Nic nie mów  Exclamation  Razz Padła mi płyta główna w HP Pavilionie 1,5 miesiąca po gwarancji... W serwisie powiedzieli 2000 zł... znalazłem za 750 zł i zainwestowałem, ale ile nerwów...

[...]

Co do starych TV to mam w domu Elemisa CRT - ma 21 lat i jest nie do zajechania.

Ja miałem kiedyś wymianę w płycie głównej w stacjonarnym pc, 5 dni po gwarancji (!!!)
Miras dobrze mówi, nie chciałem Was dołować,ale skoro on zrobił to za mnie,to dodam od siebie, że w przypadku elektroniki to niestety prawda- często wystarczy nawet 3-4 lata i po telewizorze. Naprawy się nie opłacają,dlatego WARTO jest przedłużać gwarancję, niezależnie od tego,że kosztuje 20% czy 30% wartości sprzętu. Pracuję w firmie która handluje RTV, AGD- uwierzcie,że ilość orzeczeń o wymianie na nowe towarów zepsutych po 2-letniej gwarancji jest.. szokująca.
Groch'u, jak w końcu wystawię oba modele telewizorów to ocenię różnice i chętnie się podzielę spostrzeżeniami Oczko

Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
groch
Najlepszy piłkarz Świata

Per me c'e solo l'Inter. A me che sono innamorato

« Odpowiedz #17 : Czerwiec 10, 2011, 12:14:15 »

Hmmm dostałem maila już jak będzie wyglądał technicznie HX920 więc mogę Ci powiedzieć, że będzie tańszy niż D8000 ale...
Napewno jak co roku bardziej multimedialne USB po stronie Samsunga
Design Samsunga wymiata w tym roku choć nie widziałem jeszcze tego Sony.

A może posiada ktoś model EX500? Co o nim sądzicie?

,,Niektórzy ludzie myślą, że football to sprawa życia i śmierci. Ja myślę,że to znacznie poważniejsza sprawa" BILL SHANKY
kcp_wwa
Członek FDP

"Im mniejszy rozum,tym większa zarozumiałość" Ezop

« Odpowiedz #18 : Czerwiec 10, 2011, 04:51:50 »

Samsung pojechał po bandzie z design'em swoich produktów- gdyby jeszcze te plastiki miały lepszą jakość to byłyby miodzio. Zreszta uwazam,ze i tak sa super Oczko I Stawialbym,ze HX920 bedzie caly czarny, jak NX-y tylko bez jednolitej szyby.. I zapewne tylko na-niby-cienki - jak wszystkie LED'y Sony Razz

Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
claudio86
Żywa legenda

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 10, 2011, 05:00:50 »

eee tam itak plazma Panasonica serii VT30 wymiata wszystko Uśmiech

Sony solidna firma stawiajaca na jakosc produktow..ale niestety co za tym idzie tez cena jest zawyżona.

Mam w domu 2 tv Sony Bravia(rodzice i ja)..jak sie przeprowadze to sobie sprawie jeszcze Panasa 50VT30.

Z  Tv jestem ogolnie zadowolony ale to nie jest jakis demon jakosci obrazu Uśmiech Mam PS3..na ktore troche narzekam jesli chodzi o odtwarzanie filmow Razz A tak to swietny produkt. Sony sie nie popisalo z PS3 i zabezpieczeniami przez co stracilo zaufanie wielu klientow.

Rowniez nie podobaja mi sie dzialania Sony wzgledem GeoHota czy jak mu tam..ale to juz inna sprawa. Kiedys Sony liderowal..teraz Samsung z elektroniką idzie ostro do przodu..ale co za duzo to nie zdrowo.

Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.145 sekund z 18 zapytaniami.