|
Piekarz
|
 |
« : Lipiec 14, 2011, 11:40:01 » |
|
W tym temacie możemy wypowiadać się na temat trwających od kilku dni przygotowań "GasperInteru" w Pinzolo, w szczególności rozgrywanych w ramach tychże przygotowań sparingów. Za nami mecz z Trentino; czekają nas jeszcze starcia z kolejnymi lokalnymi drużynami - Mezzocoroną i Rovereto.
Meczu z Trentino w gruncie rzeczy nie widziałem, więc w kwestii sprawozdania liczę na innych. Cieszy mnie tylko, że Castaignos i Alvarez zaczęli od miłego akcentu.
|
|
|
|
|
|
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
|
|
|
|
Tkrauze
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipiec 15, 2011, 09:53:10 » |
|
Oglądałem wszystkie mecze przygotowawcze.Musze powiedzieć ze Sneijder z Eto porozumiewają się bez słów,ich gra wygląda wyśmienicie(mimo iż przerwa trwała sporo),nadmienię także,ze bardzo podoba mi sie powrót do gry Walter'a.Ze skupieniem przyglądałem sie Rickiemy i Luc'owi.Obaj troche rozkojarzeni(zapewne nieznajomośćia włoskiego),lecz ich gra mi sie podobała. Był taki moment na filmiku gdzie można było zauważyć jak Eto i Walter tłumaczą coś Yuto i Rick'iemu.Podoba mi sie jedność,cheć partnerstwa. Oby Gasp jako dyspozytor wprowadził Inter na dobre tory,byśmy nigdy nie stali na opuszczonej bocznicy.
|
|
|
|
|
|
Nie pytaj co Twój kraj może zrobić dla Ciebie,spytaj co Ty mozesz zrobic dla kraju.
|
|
|
|
Randama
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipiec 15, 2011, 09:59:14 » |
|
Również oglądałem 4 mecze na treningu. Co mnie cieszy, zawodnicy grają bardzo dużo i są to ćwiczenia urozmaicone. Nie ma tych samych ćwiczeń, są o podobnym charakterze, ale są inne.
Co do wczorajszego meczu to w pierwszej połowie na plus na pewno Santon za dobrą grę (niestety znowu kontuzja), Nagatomo, Sneijder, Eto i Pazzini. Bardzo słabo Muntari, ale to nie nowość. Nadal ta taktyka mi się nie podoba, ale rywal był słaby. Na coś więcej trzeba będzie 2-3 tygodnie poczekać. W drugiej połowie inny system i wg mnie jeszcze lepsza gra mimo, że teoretycznie słabszy skład. Fajnie zaprezentował się Crisiteg. Wielki plus dla Pandeva, Castaignosa i Alvareza. Nie rozumiem co w naszej kadrze robi Alibec. Już za Beniteza pojechał na obóz i chłopak strasznie odstawał. Wczoraj oprócz asysty znowu przeciętnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fmlyhm
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipiec 15, 2011, 10:01:17 » |
|
Ja widziałem od 20 minuty gdzieś tak. Uważam, że 3-4-3 to jednak trochę kiepski pomysł. Generalnie nowi i młodzi pokazali się z bardzo dobrej strony, Ricky fajnie, niby parę strat tam miał ale wg mnie dobrze; Castaignos miał jednak jeszcze parę akcji, które mógł wykorzystać; Jonathan siedział zdaje się obok boiska i się oglądał  Do zejścia z boiska podobno Santon bardzo fajnie też grał, ale to już chłopaki pisali na shoucie. Alibec parę kiwek zaliczył + parę niecelnych strzałów. Ze starszych to Stankovic troszkę słabo, może po prostu to zlekceważył, Muntari jak .. zwykle. Castelazzi moim zdaniem nie miał szans przy bramce, ale parę wyjść udanych i strzał z wolnego bodajże złapał. Viviano piłki to się piłki zbyt często nie dotknął. Sneijder świetnie, oby nie odszedł. Samuel dał się raz ograć i musiał faulować, tyle pamiętam. aaa.. Chivu bez hełmu grał, też godne odnotowania.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lamatico
Football Club Internazionale Milano Calcio
Kadra Hax Ball

Inter moim życiem Inter moją dumą Inter moją pasją
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipiec 15, 2011, 10:25:08 » |
|
Bardzo dobrze na nowej pozycji prezentuje się Davide Santon. Zarówno na treningach jak i we wczorajszym meczu do momentu kontuzji był aktywny w ofensywie i fajnie asekurował w razie potrzeby. Szkoda urazu, ale na niedzielę ma być gotowy do gry, przeciwko Mezzocornie. Podobał mi się jeszcze ten Bessa. Fajne krótkie prowadzenie piłki, do tego zwrotność i szybkość. Ciekawie rozgrywa Alvarez i to ogromny plus.
|
|
|
|
|
|
>Serie A<|>Champions League<|>Coppa Italia<|>Season 2011/12 --> 104 Years<|>FC Internazionale<
|
|
|
|
Seba.
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipiec 15, 2011, 10:39:46 » |
|
Jak widać Santona pech nie opuszcza. Dla mnie ten chłopak jest materiałem na piłkarza klasy światowej i jest mi bardzo smutno z powodu jego problemów zdrowotnych. Z niecierpliwością czekam na kolejne sparingi i występy Alvareza oraz Castaignosa.
|
|
|
|
|
|
 "Nie musisz wstydzić się przegranej, jeśli walczyłeś z całego serca."
|
|
|
|
Seba.
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipiec 17, 2011, 06:05:41 » |
|
Drugi sparing za nami. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy, to włączanie się w akcje ofensywne dwójki środkowych obrońców (szczególnie Caldirola). Ciekawe czy będzie to stałe założenie taktyczne, czy tylko dzisiaj Gasper tak eksperymentował. Z trudniejszym rywalem na pewno może się to zemścić. Sneijder klasa sama w sobie. Ricky jeszcze zagubiony, ale lewa noga nieźle ułożona. Muntar nawet z kelnerami nie potrafi dokładnie podać. To jest obecnie karykatura piłkarza. Cieszą mnie bramki Gorana 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Klinsi64
|
 |
« Odpowiedz #7 : Lipiec 17, 2011, 06:20:11 » |
|
parę lat temu gdy Muntari grał jeszcze w Udinese bardzo go chciałem w Interze,dlatego gdy przychodził z Portsmouth wiązałem z nim wielkie nadzieje,niestety tak jak u większości piłkarzy z Afryki jego forma zdecydowanie idzie w dół,dziwię się dlaczego Gasp na niego stawia? Co do sparingu to na razie nie warto przykładać do nich większej wagi,ot takie sobie gierki z ogórkami,na pewno może cieszyć niezłe wejście do drużyny Alvareza,ciekawe jak Jonathan się zaprezentuje? na inne wzmocnienia  na chwilę obecną nie mamy co liczyć 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Biały
|
 |
« Odpowiedz #8 : Lipiec 17, 2011, 07:11:46 » |
|
Jonathan pewnie zagra dopiero z Feyenoordem, przy pierwszym meczu mówili, że przez około tydzień będzie trenował indywidualnie, żeby dojść do siebie po kontuzji jeszcze odniesionej w Brazylii. Co do meczu, to typowa gierka, z której nie ma co wysuwać specjalnie poważnych wniosków  Sneijder wrócił na pozycję z czasów Ajaxu i potwierdził, że dobry zawodnik wszędzie potwierdzi swoją klasę ;D Co do Alvareza to zaczekajmy z wielkimi zachwytami, bo jak dla mnie dzisiaj akurat zagrał mocno przeciętnie, by nie powiedzieć słabo. Brawo, że mimo to strzelił dwa gole, a lewa noga rzeczywiście obiecująca
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Biały
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lipiec 17, 2011, 07:28:08 » |
|
Teraz sprawdziłem i raz piszą, że 24 lipca gramy z Galatasaray a gdzie indziej, że z Feyenoordem. Podczas transmisji też mi się o uszy obiło, że z Holendrami mamy grać. No nie wiem, w każdym razie mecz ma być w Bochum ;p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seba.
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lipiec 17, 2011, 07:39:01 » |
|
Sneijder wrócił na pozycję z czasów Ajaxu i potwierdził, że dobry zawodnik wszędzie potwierdzi swoją klasę ;D
Czemu to zdanie tak bardzo mi się podoba ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Klinsi64
|
 |
« Odpowiedz #13 : Lipiec 17, 2011, 07:51:17 » |
|
kibicujesz Ajaxowi? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Randama
|
 |
« Odpowiedz #14 : Lipiec 17, 2011, 08:45:40 » |
|
Ogólnie bardzo optymistyczny występ. Drugiego składu nie oceniam, bo powiem wprost: zanudziłem się. Jeśli chodzi jednak o pierwszą połowę, to Sneijder i Stanković super rozprowadzali piłki, Santon po raz kolejny z asystą, Eto genialnie, nieźle Pandev i fenomenalna lewa noga Alvareza. Troche nurzą mnie jednak te sparingi z cieniasami. Za 3 dni spar z Cremonense, a później mocniejsi rywale. Nareszcie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|