// Centralne Forum Kibiców Interu
Maj 22, 2012, 01:59:25 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pinzolo 2011  (Przeczytany 1214 razy)
Piekarz
OldBoy Interu

« : Lipiec 14, 2011, 11:40:01 »

W tym temacie możemy wypowiadać się na temat trwających od kilku dni przygotowań "GasperInteru" w Pinzolo, w szczególności rozgrywanych w ramach tychże przygotowań sparingów. Za nami mecz z Trentino; czekają nas jeszcze starcia z kolejnymi lokalnymi drużynami - Mezzocoroną i Rovereto.

Meczu z Trentino w gruncie rzeczy nie widziałem, więc w kwestii sprawozdania liczę na innych. Cieszy mnie tylko, że Castaignos i Alvarez zaczęli od miłego akcentu.

Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
Tkrauze
Prezes Interu

« Odpowiedz #1 : Lipiec 15, 2011, 09:53:10 »

Oglądałem wszystkie mecze przygotowawcze.Musze powiedzieć ze Sneijder z Eto porozumiewają się bez słów,ich gra wygląda wyśmienicie(mimo iż przerwa trwała sporo),nadmienię także,ze bardzo podoba mi sie powrót do gry Walter'a.Ze skupieniem przyglądałem sie Rickiemy i Luc'owi.Obaj troche rozkojarzeni(zapewne nieznajomośćia włoskiego),lecz ich gra mi sie podobała. Był taki moment na filmiku gdzie można było zauważyć jak Eto i Walter tłumaczą coś Yuto i Rick'iemu.Podoba mi sie jedność,cheć partnerstwa. Oby Gasp jako dyspozytor wprowadził Inter na dobre tory,byśmy nigdy nie stali na opuszczonej bocznicy. 

Nie pytaj co Twój kraj może zrobić dla Ciebie,spytaj co Ty mozesz zrobic dla kraju.
Randama
Weteran

''Żal mi ludzi, którzy nie wierzą w marzenia''

« Odpowiedz #2 : Lipiec 15, 2011, 09:59:14 »

Również oglądałem 4 mecze na treningu. Co mnie cieszy, zawodnicy grają bardzo dużo i są to ćwiczenia urozmaicone. Nie ma tych samych ćwiczeń, są o podobnym charakterze, ale są inne.

Co do wczorajszego meczu to w pierwszej połowie na plus na pewno Santon za dobrą grę (niestety znowu kontuzja), Nagatomo, Sneijder, Eto i Pazzini. Bardzo słabo Muntari, ale to nie nowość.  Nadal ta taktyka mi się nie podoba, ale rywal był słaby. Na coś więcej trzeba będzie 2-3 tygodnie poczekać. W drugiej połowie inny system i wg mnie jeszcze lepsza gra mimo, że teoretycznie słabszy skład. Fajnie zaprezentował się Crisiteg. Wielki plus dla Pandeva, Castaignosa i Alvareza. Nie rozumiem co w naszej kadrze robi Alibec. Już za Beniteza pojechał na obóz i chłopak strasznie odstawał. Wczoraj oprócz asysty znowu przeciętnie.

fmlyhm
Gwiazda Serie C
**

« Odpowiedz #3 : Lipiec 15, 2011, 10:01:17 »

Ja widziałem od 20 minuty gdzieś tak. Uważam, że 3-4-3 to jednak trochę kiepski pomysł. Generalnie nowi i młodzi pokazali się z bardzo dobrej strony, Ricky fajnie, niby parę strat tam miał ale wg mnie dobrze; Castaignos miał jednak jeszcze parę akcji, które mógł wykorzystać; Jonathan siedział zdaje się obok boiska i się oglądał Uśmiech
Do zejścia z boiska podobno Santon bardzo fajnie też grał, ale to już chłopaki pisali na shoucie.
Alibec parę kiwek zaliczył + parę niecelnych strzałów.
Ze starszych to Stankovic troszkę słabo, może po prostu to zlekceważył, Muntari jak .. zwykle.
Castelazzi moim zdaniem nie miał szans przy bramce, ale parę wyjść udanych i strzał z wolnego bodajże złapał.
Viviano piłki to się piłki zbyt często nie dotknął.
Sneijder świetnie, oby nie odszedł.
Samuel dał się raz ograć i musiał faulować, tyle pamiętam.

aaa.. Chivu bez hełmu grał, też godne odnotowania.

Lamatico
Football Club Internazionale Milano Calcio
Kadra Hax Ball

Inter moim życiem Inter moją dumą Inter moją pasją

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Lipiec 15, 2011, 10:25:08 »

Bardzo dobrze na nowej pozycji prezentuje się Davide Santon. Zarówno na treningach jak i we wczorajszym meczu do momentu kontuzji był aktywny w ofensywie i fajnie asekurował w razie potrzeby.
Szkoda urazu, ale na niedzielę ma być gotowy do gry, przeciwko Mezzocornie. Podobał mi się jeszcze ten Bessa. Fajne krótkie prowadzenie piłki, do tego zwrotność i szybkość. Ciekawie rozgrywa Alvarez i to ogromny plus.

>Serie A<|>Champions League<|>Coppa Italia<|>Season 2011/12 --> 104 Years<|>FC Internazionale<
DavideSanton.net
Chcesz zobaczyć mnie w akcji? Jeśli tak wbijaj »»» http://pl.youtube.com/watch?v=74HgMA29kyU
Seba.
Weteran

« Odpowiedz #5 : Lipiec 15, 2011, 10:39:46 »

Jak widać Santona pech nie opuszcza. Dla mnie ten chłopak jest materiałem na piłkarza klasy światowej i jest mi bardzo smutno z powodu jego problemów zdrowotnych. Z niecierpliwością czekam na kolejne sparingi i występy Alvareza oraz Castaignosa.

"Nie musisz wstydzić się przegranej, jeśli walczyłeś z całego serca."
Seba.
Weteran

« Odpowiedz #6 : Lipiec 17, 2011, 06:05:41 »

Drugi sparing za nami. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy, to włączanie się w akcje ofensywne dwójki środkowych obrońców (szczególnie Caldirola). Ciekawe czy będzie to stałe założenie taktyczne, czy tylko dzisiaj Gasper tak eksperymentował. Z trudniejszym rywalem na pewno może się to zemścić. Sneijder klasa sama w sobie. Ricky jeszcze zagubiony, ale lewa noga nieźle ułożona. Muntar nawet z kelnerami nie potrafi dokładnie podać. To jest obecnie karykatura piłkarza. Cieszą mnie bramki Gorana Oczko

Klinsi64
Weteran

Chi non salta rossonero e...

« Odpowiedz #7 : Lipiec 17, 2011, 06:20:11 »

parę lat temu gdy Muntari grał jeszcze w Udinese bardzo go chciałem w Interze,dlatego gdy przychodził z Portsmouth wiązałem z nim wielkie nadzieje,niestety tak jak u większości piłkarzy z Afryki jego forma zdecydowanie idzie w dół,dziwię się dlaczego Gasp na niego stawia? Co do sparingu to na razie nie warto przykładać do nich większej wagi,ot takie sobie gierki z ogórkami,na
pewno może cieszyć niezłe wejście do drużyny Alvareza,ciekawe jak Jonathan się zaprezentuje?
na inne wzmocnienia Uśmiech na chwilę obecną nie mamy co liczyć Razz

Biały
Redakcja

Per sempre vivrò, con questi colori nella testa!

« Odpowiedz #8 : Lipiec 17, 2011, 07:11:46 »

Jonathan pewnie zagra dopiero z Feyenoordem, przy pierwszym meczu mówili, że przez około tydzień będzie trenował indywidualnie, żeby dojść do siebie po kontuzji jeszcze odniesionej w Brazylii.

Co do meczu, to typowa gierka, z której nie ma co wysuwać specjalnie poważnych wniosków Oczko Sneijder wrócił na pozycję z czasów Ajaxu i potwierdził, że dobry zawodnik wszędzie potwierdzi swoją klasę ;D Co do Alvareza to zaczekajmy z wielkimi zachwytami, bo jak dla mnie dzisiaj akurat zagrał mocno przeciętnie, by nie powiedzieć słabo. Brawo, że mimo to strzelił dwa gole, a lewa noga rzeczywiście obiecująca Uśmiech

"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y  "Bassiamo i toni" ;D
★ Intero ★
Io sono Interista
Gwiazda Serie B
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #9 : Lipiec 17, 2011, 07:20:10 »

Feyenoordem? Surprised

Biały
Redakcja

Per sempre vivrò, con questi colori nella testa!

« Odpowiedz #10 : Lipiec 17, 2011, 07:28:08 »

Teraz sprawdziłem i raz piszą, że 24 lipca gramy z Galatasaray a gdzie indziej, że z Feyenoordem. Podczas transmisji też mi się o uszy obiło, że z Holendrami mamy grać. No nie wiem, w każdym razie mecz ma być w Bochum ;p

"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y  "Bassiamo i toni" ;D
★ Intero ★
Io sono Interista
Gwiazda Serie B
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : Lipiec 17, 2011, 07:37:37 »

http://www.galatasaray.org/en/futbol/hazirlikkamplari/haber/1393.php
To by było na tyle. Razz

Seba.
Weteran

« Odpowiedz #12 : Lipiec 17, 2011, 07:39:01 »

Sneijder wrócił na pozycję z czasów Ajaxu i potwierdził, że dobry zawodnik wszędzie potwierdzi swoją klasę ;D

Czemu to zdanie tak bardzo mi się podoba ? Cool

Klinsi64
Weteran

Chi non salta rossonero e...

« Odpowiedz #13 : Lipiec 17, 2011, 07:51:17 »

kibicujesz Ajaxowi? Szczerzy zęby

Randama
Weteran

''Żal mi ludzi, którzy nie wierzą w marzenia''

« Odpowiedz #14 : Lipiec 17, 2011, 08:45:40 »

Ogólnie bardzo optymistyczny występ. Drugiego składu nie oceniam, bo powiem wprost: zanudziłem się. Jeśli chodzi jednak o pierwszą połowę, to Sneijder i Stanković super rozprowadzali piłki, Santon po raz kolejny z asystą, Eto genialnie, nieźle Pandev i fenomenalna lewa noga Alvareza. Troche nurzą mnie jednak te sparingi z cieniasami. Za 3 dni spar z Cremonense, a później mocniejsi rywale. Nareszcie.
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 5.138 sekund z 19 zapytaniami.