Jedziecie na Palikota, a PiS robi to samo i nikt nie powie, że narodowcy robią z siebie pośmiewisko starając się zrobić z protestów przeciwko ACTA protesty na tle narodowym. Jedna i druga strona się błaźni, bo tak naprawdę chodzi o sprawę dotyczącą nas wszystkich i gardzę wszystkimi, którzy chcą z nie dla acta zrobić wiec polityczny...
Mam serdecznie w dupie czy na protestach przeciwko ACTA obok mnie będzie stał Mikke, Palikot, skin, anarchista, emo czy święty Mikołaj, jeżeli protestuje tam w swoim imieniu i nie robi z tego wiecu i propagandy dla swojej sprawy. Te protesty powstały jako apolityczne i mam nadzieje, że uda się je tak utrzymać, bo każdy polityk, który wypowiada się na wiecach kompromituje samą ideę tych protestów...
Akurat narodowcy czy Korwin to Eurosceptycy, a Korwin do tego ma program wolnościowy, ale fakt faktem i on nie powinien żadnej agitki tam prowadzić.Palikot natomiast śmieje się ludziom w twarz, z jednej strony mówi "jestem za integracją europejską, za tym, żeby UE miało większy wpływ na nasz kraj i żeby powstało wspólne prawo wszystkich państw", a z drugiej wielki bunt przeciwko acta i zbieranie głosów.
Poza tym nie powiedziane czy to wszystko nie jest stworzone tak, aby odsunąć PO od władzy i zastąpić je Palikmiotem czyli dokonać małej podmianki.