|
and1
|
 |
« Odpowiedz #450 : Styczeń 14, 2009, 08:54:28 » |
|
To najeżdżanie na Sokoła i tą jego nutę "W Aucie" jest żałosne...skoro tak się interesujecie Hip-Hopem to powinniście wiedzieć o co w tym chodziło. Sam przyznawał że jest to komercha....i jeszcze to o tym sianie, pewnie nie wiesz że Prosto prawie mu klękło ?? Musiał ratować swoją wytwórnię...lepszy jest kawałek dla jaj którym ja i tak się jarałem zanim plastiki zobaczyły teledysk. Przykład z mojej szkoły, na jednej z dyskotek właśnie miał grać TPWC. Rozmowa dwóch techno maniaków przed sklepikiem : - Słyszałeś PIERWSZĄ płytę Sokoła i Pono ?? - No jasne...
Chyba najbardziej świadczy o tym do jakich ludzi trafiła ta nuta. Bo nikt nie wspominał o np. Dwóch Kochankach czy Janek Pożycz.
A Ty Przecież Wiesz Co dla mnie jest tez udana plyta...kawalki Poczekalnia Dusz, Wewnetrzny Glos, czy kompletnie mistrzowska nuta Za Duzo Widze oddaje caly klimat plyty...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strażnik obcasów
Trampkarz
|
 |
« Odpowiedz #451 : Styczeń 14, 2009, 09:34:29 » |
|
Kazdy ma swój gust. Ja osobiście nie lubie O.S.T.R nie wiem, nie wchodzi mi to w ucho i nie kazdy tekst rozumie i czasem nie o inteligencje chodzi a musialbym siedziec w jego swiecie po uszy zeby rozumiec niektore stwierdzenia. Hemp Gru i Molesty nie lubie. Za duzo piepszenia o osiedlach i odpałach z policja. Sokół i Pono dla mnie odpada, zdecydowanie lepsze kawałki pod postacia WWO. No i oczywiscie ja lubie bardzo Peje, moze akurat nie kawałek Szacunek Ludzi Ulicy bo ta piosenka jest dla mnie najwieksza porazka w jego histori, ale najbardziej miazdzaca piosenka jest dla mnie 'Ona i On' w wykonaniu właśnie Peji. Tam nawiniecie jest przytłaczajace.
and1: słuszna uwaga co do Sokoła, tez czytałem o tym że to było sparodiowanie a nie piosenka na poważnie. Dobrze, że mi przypomniałeś, bo Dwie kochanki to jedyna piosenka która mi sie spodobała z płyty S i P.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2009, 09:37:13 wysłane przez Strażnik obcasów »
|
|
|
|
|
Jankoś-Adi
Trampkarz
|
 |
« Odpowiedz #452 : Styczeń 14, 2009, 09:57:18 » |
|
A moje zdanie jest takie że każdy ma inny gust , każdy oczekuje czego innego od rapu , niektórzy szczerych tekstów , inni zaś coś przy czym można się pobawić w klubie . Ktos nie lubi tekstów o blokach itp . ( jak autor powyżej ) a ktos tego potrzebuje bo jego to dotyczy . Dla mnie nr jeden w tej chwili w Polsce jest sokół .... i to nie prawda że zapomniał co to jest rap . W tej chwili ma najlepsze teksty , a o to chyba chodzi ... nie ma człowieka który lepiej nawija .!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
and1
|
 |
« Odpowiedz #453 : Styczeń 14, 2009, 10:11:12 » |
|
Chcesz klubowe kawałki ?? Masz Crunk PTP "Ulice Tego Słuchają" chcesz relaksu ciutke masz G-Funk 2cztery7, chcesz ulicznego rapu masz Moleste, Pih, Peja, RR Brygada, PWS, Gural...chcesz moralizatorstwa i że tak powiem 'rapowej poezji' włączasz Eldo bądź 1z2 (Polecam Gorąco). I wsio
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jankoś-Adi
Trampkarz
|
 |
« Odpowiedz #454 : Styczeń 14, 2009, 10:29:08 » |
|
A jak wygląda wasza 5 najlepszych płyt z 2008 . Moja tak : 1.dixon 37 2.Bezimienni 3.TPWC2 4.Peja , Molesta , Eldo 5.Kajman , pih
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffal
|
 |
« Odpowiedz #455 : Styczeń 14, 2009, 10:47:54 » |
|
ja w tym roku osobiscie miałem swoją dwójke jezeli chodzi o polski HH 1.El Polako 2.Ścieżka Dźwiękowa ale chwile przysłuchalem sie rychowi i dioxowi  Pih miał 3 fajne kawałki na swoich płytach a reszta to pojedyncze kawałki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nen
|
 |
« Odpowiedz #456 : Styczeń 14, 2009, 11:34:50 » |
|
And1 ja powiedziałem tylko, że mi się ten kawałek strasznie nie podoba. Chyba nie trzeba być wielkim znawca HH żeby skumać ze kawałek zrobiony pod komercje. Tak słuchałem pierwszej płyty i wciąż słucham starego WWO i właśnie dlatego uważam, że Sokół zapomniał co to prawdziwy dobry Rap z przekazem. Ogólnie płyta Sokoła z Ponem nie jest zła ale mając na uwadze to co kiedyś tworzył z Fu i Jędkerem trzeba odnotować duży spadek poziomu w dół.
A kawałek "w aucie" jest żałosny chyba że oceniamy przez pryzmat ubitej kasy i podbitych serc dzieci.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Orzeu
|
 |
« Odpowiedz #457 : Styczeń 15, 2009, 12:58:14 » |
|
ja w tym roku osobiscie miałem swoją dwójke jezeli chodzi o polski HH 1.El Polako
moja opinia na temat tej płyty jest taka, że jest to płyta... słaba - dobre bity, słabe, aczkolwiek wpadające w ucho słowa, ale oprócz tego płyta bez żadnego rozsądnego przekazu, którą po kilku przesłuchaniach się po prostu... zapomina. Jeśli miałbym wybrać najlepsze płyty poprzedniego roku to w mojej subiektywnej ocenie: 1. Solufka 2. Ja tu tylko sprzątam 3. Molesta dalej Pih, Eldo... nie słyszałem dixona, bezimiennych i 2cztery7, a podobno fajne płyty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ardiano88
Reprezentant kraju

www.konieciti.pl
|
 |
« Odpowiedz #458 : Styczeń 15, 2009, 01:57:52 » |
|
Dla mnie wszystko w 2008 roku zmiażdżył Eldo swoja genialną płytą. Czegoś takiego właśnie oczekiwałem, szkoda, że jest tylko 13 kawałków. Moim zdaniem jest to jeden z najlepszych materiałów jakie kiedykolwiek w życiu słyszałem. Wielkie brawa dla Leszka  Dalej są płyty Molesty, 2cztery7, TPWC2. Bez jakiejś konkretnej klasyfikacji. Wszystkie są, moim zdaniem jednakowo dobre. A co do OSTRego, to jakoś nigdy mi nie podchodził. Jedyną płytą, której czasami (bardzo rzadko) słucham jest "Tabasko", i to tylko niektórych kawałków.
|
|
|
|
|
|
"... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."
|
|
|
|
Pestario
|
 |
« Odpowiedz #459 : Styczeń 15, 2009, 02:06:22 » |
|
Jak dla mnie jedna z lepszych plyt w 2008 roku jest zapewne produkcja Leszka, dlatego ta plytka laduje wg mnie na 1 miejscu  Z pozostalych plyt wyroznie Rysia  za Solufke, Moleste ( ich produkcji slucham od Skandalu ), TWPC2 tez dobrze wypadlo. Wyroznie jeszcze Decksa za mixtape i tak na marginesie Jamal wydal dobry krazek....pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
CZARNO NIEBIESKIE BARWY KROLEWSKIE
|
|
|
|
|
|
and1
|
 |
« Odpowiedz #461 : Styczeń 15, 2009, 04:35:41 » |
|
And1 ja powiedziałem tylko, że mi się ten kawałek strasznie nie podoba. Chyba nie trzeba być wielkim znawca HH żeby skumać ze kawałek zrobiony pod komercje. Tak słuchałem pierwszej płyty i wciąż słucham starego WWO i właśnie dlatego uważam, że Sokół zapomniał co to prawdziwy dobry Rap z przekazem. Ogólnie płyta Sokoła z Ponem nie jest zła ale mając na uwadze to co kiedyś tworzył z Fu i Jędkerem trzeba odnotować duży spadek poziomu w dół.
A kawałek "w aucie" jest żałosny chyba że oceniamy przez pryzmat ubitej kasy i podbitych serc dzieci.
Jeżeli Cię w jakiś sposób moja wypowiedź uraziła to przepraszam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nen
|
 |
« Odpowiedz #462 : Styczeń 15, 2009, 08:22:25 » |
|
Jeżeli Cię w jakiś sposób moja wypowiedź uraziła to przepraszam No co Ty looz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fanatyczny
Gwiazda Serie B

El Leone
|
 |
« Odpowiedz #463 : Styczeń 15, 2009, 08:36:39 » |
|
Czy ja wiem... Plyta jest do strawienia. Kilka dobrych kawalkow, kilka ciekawych sampli. Moim zdaniem ok. Moze nie jest to nic wielkiego, ale tragedii tez nie ma.
|
|
|
|
|
|
"Dlaczego nie całuję koszulki Interu? Najpierw trzeba coś wygrać, by zasłużyć na uznanie tych, którzy pomagają mi w tej przygodzie." - Eto'o.
|
|
|
|
Kiełben
|
 |
« Odpowiedz #464 : Styczeń 15, 2009, 11:02:01 » |
|
ja np. lubię OSTRego ;] wiadomo, każdy lubi co innego ;] Molesta , Eldo pozatym jeszcze. No i oczywiscie PTP ;] w sobote mam okazje na koncert ich jechać , no i raczej pojade ;D mieszkam koło Torunia także mam blisko ;D
|
|
|
|
|
|
 Nikt INTERU nie pokona, ani Juve , ani Roma 
|
|
|
|