// Centralne Forum Kibiców Interu
Maj 22, 2012, 03:45:55 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 112   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Hip-Hop made in Poland  (Przeczytany 165955 razy)
and1
OldBoy Interu

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #450 : Styczeń 14, 2009, 08:54:28 »

To najeżdżanie na Sokoła i tą jego nutę "W Aucie" jest żałosne...skoro tak się interesujecie Hip-Hopem to powinniście wiedzieć o co w tym chodziło. Sam przyznawał że jest to komercha....i jeszcze to o tym sianie, pewnie nie wiesz że Prosto prawie mu klękło ?? Musiał ratować swoją wytwórnię...lepszy jest kawałek dla jaj którym ja i tak się jarałem zanim plastiki zobaczyły teledysk. Przykład z mojej szkoły, na jednej z dyskotek właśnie miał grać TPWC. Rozmowa dwóch techno maniaków przed sklepikiem :
- Słyszałeś PIERWSZĄ płytę Sokoła i Pono ??
- No jasne...

Chyba najbardziej świadczy o tym do jakich ludzi trafiła ta nuta. Bo nikt nie wspominał o np. Dwóch Kochankach czy Janek Pożycz.

A Ty Przecież Wiesz Co dla mnie jest tez udana plyta...kawalki Poczekalnia Dusz, Wewnetrzny Glos, czy kompletnie mistrzowska nuta Za Duzo Widze oddaje caly klimat plyty...

Strażnik obcasów
Trampkarz
*

« Odpowiedz #451 : Styczeń 14, 2009, 09:34:29 »

Kazdy ma swój gust. Ja osobiście nie lubie O.S.T.R nie wiem, nie wchodzi mi to w ucho i nie kazdy tekst rozumie i czasem nie o inteligencje chodzi a musialbym siedziec w jego swiecie po uszy zeby rozumiec niektore stwierdzenia. Hemp Gru i Molesty nie lubie. Za duzo piepszenia o osiedlach i odpałach z policja. Sokół i Pono dla mnie odpada, zdecydowanie lepsze kawałki pod postacia WWO. No i oczywiscie ja lubie bardzo Peje, moze akurat nie kawałek Szacunek Ludzi Ulicy bo ta piosenka jest dla mnie najwieksza porazka w jego histori, ale najbardziej miazdzaca piosenka jest dla mnie 'Ona i On' w wykonaniu właśnie Peji. Tam nawiniecie jest przytłaczajace.

and1: słuszna uwaga co do Sokoła, tez czytałem o tym że to było sparodiowanie a nie piosenka na poważnie. Dobrze, że mi przypomniałeś, bo Dwie kochanki to jedyna piosenka która mi sie spodobała z płyty S i P.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2009, 09:37:13 wysłane przez Strażnik obcasów » Zapisane
Jankoś-Adi
Trampkarz
*

« Odpowiedz #452 : Styczeń 14, 2009, 09:57:18 »

A moje zdanie jest takie że każdy ma inny gust , każdy oczekuje czego innego od rapu , niektórzy szczerych tekstów , inni zaś coś przy czym można się pobawić w klubie . Ktos nie lubi tekstów o blokach itp . ( jak autor powyżej ) a ktos tego potrzebuje bo jego to dotyczy . Dla mnie nr jeden w tej chwili w Polsce jest sokół .... i to nie prawda że zapomniał co to jest rap  . W tej chwili ma najlepsze teksty , a o to chyba chodzi ... nie ma człowieka który lepiej nawija .!!!
and1
OldBoy Interu

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #453 : Styczeń 14, 2009, 10:11:12 »

Chcesz klubowe kawałki ?? Masz Crunk PTP "Ulice Tego Słuchają" chcesz relaksu ciutke masz G-Funk 2cztery7, chcesz ulicznego rapu masz Moleste, Pih, Peja, RR Brygada, PWS, Gural...chcesz moralizatorstwa i że tak powiem 'rapowej poezji' włączasz Eldo bądź 1z2 (Polecam Gorąco). I wsio Razz

Jankoś-Adi
Trampkarz
*

« Odpowiedz #454 : Styczeń 14, 2009, 10:29:08 »

A jak wygląda wasza 5 najlepszych płyt z 2008 . Moja tak :
1.dixon 37
2.Bezimienni
3.TPWC2
4.Peja , Molesta , Eldo
5.Kajman , pih

Raffal
OldBoy Interu

« Odpowiedz #455 : Styczeń 14, 2009, 10:47:54 »

ja w tym roku osobiscie miałem swoją dwójke jezeli chodzi o polski HH
1.El Polako
2.Ścieżka Dźwiękowa

ale chwile przysłuchalem sie rychowi i dioxowi Uśmiech Pih miał 3 fajne kawałki na swoich płytach a reszta to pojedyncze kawałki Uśmiech
Nen
Weteran

« Odpowiedz #456 : Styczeń 14, 2009, 11:34:50 »

And1 ja powiedziałem tylko, że mi się ten kawałek strasznie nie podoba. Chyba nie trzeba być wielkim znawca HH żeby skumać ze kawałek zrobiony pod komercje. Tak słuchałem pierwszej płyty i wciąż słucham starego WWO i właśnie dlatego uważam, że Sokół zapomniał co to prawdziwy dobry Rap z przekazem. Ogólnie płyta Sokoła z Ponem nie jest zła ale mając na uwadze to co kiedyś tworzył z Fu i Jędkerem trzeba odnotować duży spadek poziomu w dół.

A kawałek "w aucie" jest żałosny chyba że oceniamy przez pryzmat ubitej kasy i podbitych serc dzieci.
Orzeu
Członek FDP

Il Drago !

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #457 : Styczeń 15, 2009, 12:58:14 »

ja w tym roku osobiscie miałem swoją dwójke jezeli chodzi o polski HH
1.El Polako

moja opinia na temat tej płyty jest taka, że jest to płyta... słaba - dobre bity, słabe, aczkolwiek wpadające w ucho słowa, ale oprócz tego płyta bez żadnego rozsądnego przekazu, którą po kilku przesłuchaniach się po prostu... zapomina.

Jeśli miałbym wybrać najlepsze płyty poprzedniego roku to w mojej subiektywnej ocenie:
1. Solufka
2. Ja tu tylko sprzątam
3. Molesta

dalej Pih, Eldo...

nie słyszałem dixona, bezimiennych i 2cztery7, a podobno fajne płyty.

ardiano88
Reprezentant kraju

www.konieciti.pl

« Odpowiedz #458 : Styczeń 15, 2009, 01:57:52 »

Dla mnie wszystko w 2008 roku zmiażdżył Eldo swoja genialną płytą. Czegoś takiego właśnie oczekiwałem, szkoda, że jest tylko 13 kawałków. Moim zdaniem jest to jeden z najlepszych materiałów jakie kiedykolwiek w życiu słyszałem. Wielkie brawa dla Leszka  Gratuluję Dalej są płyty Molesty, 2cztery7, TPWC2. Bez jakiejś konkretnej klasyfikacji. Wszystkie są, moim zdaniem jednakowo dobre.

A co do OSTRego, to jakoś nigdy mi nie podchodził. Jedyną płytą, której czasami (bardzo rzadko) słucham jest "Tabasko", i to tylko niektórych kawałków.

"... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."
Pestario
Członek FDP

« Odpowiedz #459 : Styczeń 15, 2009, 02:06:22 »

Jak dla mnie jedna z lepszych plyt w 2008 roku jest zapewne produkcja Leszka, dlatego ta plytka laduje wg mnie na 1 miejscu  Gratuluję Oczko Z pozostalych plyt wyroznie Rysia Uśmiech za Solufke, Moleste ( ich produkcji slucham od Skandalu ), TWPC2 tez dobrze wypadlo. Wyroznie jeszcze Decksa za mixtape i tak na marginesie Jamal wydal dobry krazek....pozdrawiam  wink

CZARNO NIEBIESKIE BARWY KROLEWSKIE
BAGGIO!
Członek FDP

« Odpowiedz #460 : Styczeń 15, 2009, 04:25:23 »

http://pl.spinner.com/2009/01/09/o-s-t-r-nie-chce-byc-wypas-wywiad/

Wywiad z O.S.T.R jakby chciał ktoś przeczytać. Bardzo sporo można dowiedzieć się o projektach w których bierze/będzie brał/chce brać udział. Pzdr

FoRzA InTeR!
and1
OldBoy Interu

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #461 : Styczeń 15, 2009, 04:35:41 »

And1 ja powiedziałem tylko, że mi się ten kawałek strasznie nie podoba. Chyba nie trzeba być wielkim znawca HH żeby skumać ze kawałek zrobiony pod komercje. Tak słuchałem pierwszej płyty i wciąż słucham starego WWO i właśnie dlatego uważam, że Sokół zapomniał co to prawdziwy dobry Rap z przekazem. Ogólnie płyta Sokoła z Ponem nie jest zła ale mając na uwadze to co kiedyś tworzył z Fu i Jędkerem trzeba odnotować duży spadek poziomu w dół.

A kawałek "w aucie" jest żałosny chyba że oceniamy przez pryzmat ubitej kasy i podbitych serc dzieci.

Jeżeli Cię w jakiś sposób moja wypowiedź uraziła to przepraszam Uśmiech

Nen
Weteran

« Odpowiedz #462 : Styczeń 15, 2009, 08:22:25 »

Jeżeli Cię w jakiś sposób moja wypowiedź uraziła to przepraszam Uśmiech

No co Ty looz Uśmiech  Zdrówko
Fanatyczny
Gwiazda Serie B
**

El Leone

« Odpowiedz #463 : Styczeń 15, 2009, 08:36:39 »

Czy ja wiem... Plyta jest do strawienia. Kilka dobrych kawalkow, kilka ciekawych sampli. Moim zdaniem ok.
Moze nie jest to nic wielkiego, ale tragedii tez nie ma.

"Dlaczego nie całuję koszulki Interu? Najpierw trzeba coś wygrać, by zasłużyć na uznanie tych, którzy pomagają mi w tej przygodzie." -  Eto'o.
Kiełben
Członek FDP

Forza Inter!

« Odpowiedz #464 : Styczeń 15, 2009, 11:02:01 »

ja np. lubię OSTRego ;]
wiadomo, każdy lubi co innego ;]
Molesta , Eldo pozatym jeszcze.
No i oczywiscie PTP ;]
w sobote mam okazje na koncert ich jechać , no i raczej pojade ;D
mieszkam koło Torunia także mam blisko ;D

Nikt INTERU nie pokona, ani Juve , ani Roma Szczerzy zęby
Strony: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 112   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.149 sekund z 18 zapytaniami.