|
Slepy
|
 |
« Odpowiedz #90 : Grudzień 02, 2005, 02:03:56 » |
|
 kazdy chyba zna tn utwór. Najsmieszniejsze jest to, jak Peja grozi wszystkim co to on nie zrobi:D Ogolnie niezle prymitywny text i sredni bit. Tak na 3 z plusem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymous
Gość
|
 |
« Odpowiedz #91 : Grudzień 02, 2005, 03:17:29 » |
|
 kazdy chyba zna tn utwór. Najsmieszniejsze jest to, jak Peja grozi wszystkim co to on nie zrobi:D Ogolnie niezle prymitywny text i sredni bit. Tak na 3 z plusem. Hehe no tekst prymitywny... bit tez, ale przeciez to byly jego poczatki, wiec za wiele oczekiwac nie mozna... teraz Peja ma znacznie lepsze teksty i barzdo dobre bity...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Szycha
|
 |
« Odpowiedz #92 : Grudzień 02, 2005, 03:53:23 » |
|
 kazdy chyba zna tn utwór. Najsmieszniejsze jest to, jak Peja grozi wszystkim co to on nie zrobi:D Ogolnie niezle prymitywny text i sredni bit. Tak na 3 z plusem. Wszystko cienko tak jak mówisz, ale ten utwór ma magie, którą wyczuwa się zapewne nie tylko w Poznaniu. Kilka tekstów jest bardzo dobrych  Nie wiem czy mówie dobrze, ale kiedyś mi się obiło o uszy, że ten nielegal sprzedał się w 10tys. egzemplarzy -80-
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymous
Gość
|
 |
« Odpowiedz #94 : Grudzień 02, 2005, 04:11:55 » |
|
Wszystko cienko tak jak mówisz, ale ten utwór ma magie, którą wyczuwa się zapewne nie tylko w Poznaniu. Kilka tekstów jest bardzo dobrych Sorka ale dla mnie ten kawalek zbyt dobry nie jest i zadnej w nim magii nie ma... no chyba ze jaraja cie piosenki ze slowami k*urwa, ch*j itp wystepujacymi co drugie slowo... ale mnie nie zabardzo...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Szycha
|
 |
« Odpowiedz #95 : Grudzień 02, 2005, 06:03:15 » |
|
Wszystko cienko tak jak mówisz, ale ten utwór ma magie, którą wyczuwa się zapewne nie tylko w Poznaniu. Kilka tekstów jest bardzo dobrych Sorka ale dla mnie ten kawalek zbyt dobry nie jest i zadnej w nim magii nie ma... no chyba ze jaraja cie piosenki ze slowami k*urwa, ch*j itp wystepujacymi co drugie slowo... ale mnie nie zabardzo... No widzisz mnie się podoba  A 10 tys. sprzedanych nielegali mówi, że nie jestem sam :twisted: Każdy słucha to co lubi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymous
Gość
|
 |
« Odpowiedz #96 : Grudzień 02, 2005, 06:07:38 » |
|
No widzisz mnie się podoba  A 10 tys. sprzedanych nielegali mówi, że nie jestem sam :twisted: Każdy słucha to co lubi  Akurat sam Peja powiedzial ze jego dawne kawalki to bylo <cenzura>, a takze o swoim zachowniu podczas swoich pierwszych koncertow ze bylo lekko mowiąc "niedobre" (chodzilo o to ze chlali tygodniami dzien w dzien i czesto belkotali na koncertach i wiara miala prawo sie o to wqrwiac kiedys). Kazdy ci powie ze ta piosenka oraz utwory typu 997 mialy "ubogie" teksty, slabe bity bo to byly poprostu jego poczatku a on sam byl jakby "gowaniarzem" ktory na wszystko bluzgal ile wlezie... i jakby co ja oceniam jego dawne kawalki, a nie aktualna tworczosc, heh bo tak na marginesie to Peja jest moim ulubionym wykonawca:] i nawet stare kawalki z NAS lubie czasami posluchac, choc nie sa one z najwyzszej polki:]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nasir
|
 |
« Odpowiedz #97 : Grudzień 02, 2005, 07:04:22 » |
|
no ten kawalek to ma już ponad 10 lat. ale jak już kilka osob napisalo , to byly jego poczatki, wogole to byly poczatki rapu w polsce. ale ja osobiscie twierdze ze Peja bardzo duzo, jesli nie wszytko zawdziecza plytce Na Legalu. nie mowie ze jest slaba, bo ma kilka mocnych kawalkow( Kolejny Stracony Dzien jest moim ulubionym w trakcie jazdy samochodem), ale zostala wydana w czasie wielkiego boomu na hh ogolnie nieciekawie sie zrobilo. ale i tak moim zdaniem Rysiu trzyma poziom przez wiele lat, co niewielu sie udaje
|
|
|
|
|
|
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio Di una continua sofferenza per arrivare alla vittoria...'
|
|
|
|
Szycha
|
 |
« Odpowiedz #98 : Grudzień 02, 2005, 09:58:56 » |
|
Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że Ty Shady zawsze musisz powiedzieć ostatnie słowo...  Każdy tak zaczynał jak oni od zera .... Te kawalki ( mówie o tych z 93-99) Peji są dla mnie lepsze niż te cała hała gówna dzisiejszego czytaj 1,8l i takie tam  Polecam Staszica Story ( mieszkam niedaleko Staszica  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymous
Gość
|
 |
« Odpowiedz #99 : Grudzień 02, 2005, 10:00:20 » |
|
Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że Ty Shady zawsze musisz powiedzieć ostatnie słowo...  hehe nie wiem dlaczego tak uwazasz? Poprostu wyrazam swoje zdanie ( i tak oogolnie to nie tylko swoje - ale i wiekszosci w kwestii utworu "Anty" Rycha).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Orzeu
|
 |
« Odpowiedz #100 : Grudzień 02, 2005, 10:49:31 » |
|
Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że Ty Shady zawsze musisz powiedzieć ostatnie słowo...  Każdy tak zaczynał jak oni od zera .... Te kawalki ( mówie o tych z 93-99) Peji są dla mnie lepsze niż te cała hała gówna dzisiejszego czytaj 1,8l i takie tam  Polecam Staszica Story ( mieszkam niedaleko Staszica  ) popieram w 100%  co do peji to tak jak mówisz: "slums attack" "zwykła codzienność" "całkiem nowe oblicze" = klasyka. a jakby do tego dorzucić jeszcze :i nie zmienia się nic" to to już cudeńko  . niewiem czemu, ale sam częsciej wracam do tych płyt niż do np. Ski, Na Legalu czy najnowszej płyty, a o innych polskich wykonawcach nie mówiąc. Te, stare kawałki mają coś w sobie  , niewiem co to jest, bo jakby nie patrzeć teksty proste, bit proste, ale jednak coś tam jest (nie mylić z ascetoholix  ). Może dlatego że te piosenki opowiadają o prawdziwym życiu, o waznych sprawach, heh nie wiem, ale jedno jest pewne: to są kawałki które na pewno nie są prymitywne, czy słabe, to są dobre kawałki a takie np. "Godzina Śmierci", "Bronx", "RAZ SIĘ JEST NA DNIE...", "Zwykła codzienność" ...itd. to wg mnie kawałki które są po prostu klasyką do której bardzo często wracam. jednym słowem: POLECAM  Aha - i jescze jedno - to są kawałki na których się wychowałem. moja pierwsza kaseta, bodajże w 1997 roku to właśnie "zwykła codzienność"  i słuchanie tego non - stop w naszych "kanciapach"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymous
Gość
|
 |
« Odpowiedz #101 : Grudzień 02, 2005, 10:56:37 » |
|
Peji są dla mnie lepsze niż te cała hała gówna dzisiejszego czytaj 1,8l i takie tam  Polecam Staszica Story ( mieszkam niedaleko Staszica  ) Nie ma wogole co porownywac Peji z 18L itp.. Orzeu - popieram twoja wypowiedz w 100%... ja sie tylko wypowiadalem o kawalkach typu "Anty" czy "997" gdzie byly same przeklenstwa i napewno nie opowiadaly one o czyms waznym... (ale pomimo ze sa to dosyc prymitywne kawalki, to jak juz wspominalem nawet do nich czasem lubie wrocic i ich posluchac). I podobnie jak ty bardzo lubie posluchac stare kawalki typu Zwykla codziennosc, I Nim Zdarzy Sie Cud, Taka Dolina, Staszica Story itp... bo to poprostu klasyka... i ogolnie uwielbiam jego muze i jestem fanem jego twórczosci...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
master_snake
|
 |
« Odpowiedz #103 : Grudzień 03, 2005, 02:23:21 » |
|
eee... tam Peja ma fajne kawalki. ale ja bym tam chcial polecic Funky Polak - Pamietaj <jak by ktos chcial posluchac to mam ten kawalek GG. 6930622:)> ja tam lubie wszystko ale kazdego po trochu np. J.M Jarre'a wlasnie slucham:D:D:D
|
|
|
|
|
|
 "Jestem człowiek iem , który przesyła prawdę przez uszy" - Bob Marley "Człowiek jest ws zechświatem samym w sobie" - Bob Marley "Moja muzyka b ędzie wieczna." - Bob Marley
|
|
|
|
Nasir
|
 |
« Odpowiedz #104 : Grudzień 05, 2005, 07:29:37 » |
|
dzisiaj widzialem teledysk do kawalka WWO " Moge Wszystko ". mila niespodzianka bylo pokazanie zdjecia Grzegorza Piechny w koszulce reprezentacyjnej strzelajacego gola Estonii. wiadomo od dawna ze Zipy interesuja sie pilka, ale ciekawe kogo to byl pomysl?? ogolnie fajne nawiazanie do tytulu piosenki
|
|
|
|
|
|
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio Di una continua sofferenza per arrivare alla vittoria...'
|
|
|
|