|
Przemek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #105 : Grudzień 13, 2005, 08:36:47 » |
|
Jaki tytuł nosi pierwsza płyta molesty ?bo nie wiem która to..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RoB
|
 |
« Odpowiedz #106 : Grudzień 13, 2005, 08:54:06 » |
|
Skandal 
|
|
|
|
|
|
1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2012?

|
|
|
|
Nasir
|
 |
« Odpowiedz #107 : Grudzień 28, 2005, 01:14:01 » |
|
jak mozne nie znac tytulu pierwszej plyty molesty?? toz to Skandal jest. tak na serio to jedna z pierwszych plyt jaka wpadla w rece i do dnia dzisiejszego z wielka checia do niej powracam. najbardziej kreci mnie Armageddon. to chyba pierwsza polska plyta z prawdziwym hardcore'rowym hh. co tu duzo mowic. Klasyk i tyle
|
|
|
|
|
|
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio Di una continua sofferenza per arrivare alla vittoria...'
|
|
|
|
Interfun 3
|
 |
« Odpowiedz #108 : Kwiecień 14, 2006, 09:37:38 » |
|
dzisiejszy hip hop to w poruwnaniu ze starym hip hopem wypada marnie nie słucham takiego rodzaju muzyki ale moge jeszcze posłuchać zespołu kaliber44, bo takie zespoły( i wokaliści) jak 18l mezo liroy są śmiechu warte ------------------------------- Zawsze i Wszędzie Inter Najlepszy Będzie
|
|
|
|
|
|
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti 
|
|
|
|
Ljarro
|
 |
« Odpowiedz #109 : Kwiecień 14, 2006, 10:08:44 » |
|
Jeżeli liroya nie zaliczasz do "starego hiphopu" to gratuluje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymous
Gość
|
 |
« Odpowiedz #110 : Kwiecień 14, 2006, 10:09:26 » |
|
dzisiejszy hip hop to w poruwnaniu ze starym hip hopem wypada marnie nie słucham takiego rodzaju muzyki ale moge jeszcze posłuchać zespołu kaliber44, bo takie zespoły( i wokaliści) jak 18l mezo liroy są śmiechu warte Jest hiophop i pop..... nie wiem dlaczego w temacie Hiphop wymienasz takich wykonawcow jak np. 18L i sie nabijasz ze dzisiejszy hiophop jest do ***... skoro 18L to sa zwykli wykonawcy pop.... a z hiphopem maja tyle wspolnego co sobie wlewaja to w wywiadach i niektorych tekstach. Jak chcesz skrytykowac wykonawcow hiphop najpierw dowiedz sie ktorzy to sa  i wydaje mi sie ze takiego Pezeta, Gurala, Peje i kilku innych.. raczej skrytykowac nie bedziesz mogl, bo oni i wielu innych robia naprawde dobra muze. ps. pozatym Liroy to jest przedstawiciel "starej szkoly"... jakos nie slyszalem zeby aktualnie cos nagrywal, juz dawno zszedl ze sceny i o nim nie slychac.... wiec jak mozesz mowic ze najlepszy jest "oldschool" jednoczesnie krytykujac wykonawcow "oldschoolowych" ktorzy tak naprawde byli jednymi z pionerow polskiego HH? Bo takim wlasnie byl Liroy... Wydaje mi sie ze masz "srednie" pojecie o hh. pozdrawiam:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Interfun 3
|
 |
« Odpowiedz #111 : Kwiecień 18, 2006, 02:11:17 » |
|
Do Goscia.
słyszałem pezeta czy gurala ale prawde mówiąc to oni też są ciency zwłaszcza ten drugi bo pezeta na haju mozna jeszcze posłuchać a gural załozy jakąś szmate na głowe i zaspiewać w jakich pieknych chodzi dresach za to peja zaśpiewa "reprezentuje biede" ta juz widze jaki on jest biedny ------------------------------------ Zawsze i Wszędzie Inter Najlepszy Będzie
|
|
|
|
|
|
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti 
|
|
|
|
Shady
|
 |
« Odpowiedz #112 : Kwiecień 18, 2006, 02:38:45 » |
|
słyszałem pezeta czy gurala ale prawde mówiąc to oni też są ciency zwłaszcza ten drugi bo pezeta na haju mozna jeszcze posłuchać a gural załozy jakąś szmate na głowe i zaspiewać w jakich pieknych chodzi dresach za to peja zaśpiewa "reprezentuje biede" ta juz widze jaki on jest biedny To jestes jednym z niewielu ktorzy uwazaja ze Gural jest slaby.... bo wiekszosc osob "siedzacych" w HipHopie uwaza ze jest jednym z najlepszych w Polsce... podobnie jak Pezet itp... ale ok... kazdy moze miec swoje zdanie, o gustach sie nie dyskutuje... heh i nie oceniaj calej tworczosci danego artysty po tym ze ma jeden czy dwa teksty mniej "glebokie" bo kazdy raper ma w swoim repertuarze mniej lub wiecej takich piosenek... Heheh slyszales moze tekst piosenki "Reprezentuje Biede" ?? Jak nie to nie oceniaj piosenki po tytule bo chyba nie za bardzo wiesz o co w niej chodzi... Z calym szacunkiem dla Ciebie ale wydaje mi sie ze masz zerowe pojecie o HipHopie (i zeby nie bylo - nie uwazam sie za jakiegos specjaliste w tym temacie) a twoja wiedza na ten temat chyba sie bierze tylko z tego co leci w danym czasie w TV i jakie klipy puszczaja w MTV... lub pisze w Bravo i Popcornie... swiadczy o tym chocby to ze tak zachwalasz stara szkole i jednoczesnie mowisz ze Liroy jest do niczego.... heheh jak przeciez Liroy jest jednym z pierwszych ktorzy zaczeli tworzyc w Polsce muzyke HipHopowa... w duzej mierze m.in. od niego to wszystko sie zaczelo... pozatym o czym my tu rozmawiamy jak Ty oceniasz muzyke HH mowiac o 18L czy Verbie... ktore z Hiphopem nic wspolnego nie maja (no moze pozatym ze sami sobie to wlewaja i moze w Bravo napisza o nich - "raperzy").
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Orzeu
|
 |
« Odpowiedz #113 : Luty 10, 2007, 11:30:22 » |
|
nie wiedzialem gdzie tą ciekawostkę zamiescic to tu wrzucam... kojarzycie tego Pana ??  lub tu: http://www.youtube.com/watch?v=Ah5KD-np4mYto jest niemiecki raper o ksywce Cazino. Przyznać się ilu myślało że to 2Pac ?? podobieństwo wręcz zabójcze...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grzybek
|
 |
« Odpowiedz #114 : Marzec 18, 2007, 10:02:02 » |
|
Już 26 marca Eldoka wydaje swoją czwartą solową płyte. Płyta bedzie nosic tytuł "27". Do usłuszenia jest juz od parunastu dni singiel promujący nową płytę. Jako fan Eldo z niecierpliwością czekam na tą płytke 
|
|
|
|
|
|
http://www.lastfm.pl/user/Grzybooo/ El Cuchu  sig by Matys from manusite, thx  " If there is a better defensive midfielder in world football at the moment I want to know that players name" Forza Cambiasso !
|
|
|
|
RoB
|
 |
« Odpowiedz #115 : Listopad 25, 2007, 12:26:27 » |
|
Polecam nową płytę Grammatika. Może nie powala na kolana, ale jak dla mnie bardzo dobra. Tutaj do odsłuchania pięć kawałków z tej płyty.
|
|
|
|
|
|
1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2012?

|
|
|
|
BoDzIo
|
 |
« Odpowiedz #116 : Listopad 25, 2007, 08:15:45 » |
|
Który z Was kupuje oryginalne płyty? Właśnie w tym tygodniu ide i kupuje Grammatika i Onara.
|
|
|
|
|
|
Kiedyś Byłaś Młodą Kurwą, Dzisiaj Jesteś Starą Damą !!
|
|
|
|
Jestem hardkorem
|
 |
« Odpowiedz #117 : Listopad 25, 2007, 09:20:40 » |
|
Ja nie kupuje bo mi szkoda kasy  choć od czasu do czasu kupie coś bardzo dobrego np. OSTRego mam 2 plytki , eldoki 27 też mam  A ma ktoś może jakiegoś linka do nowego Grammatika ?
|
|
|
|
|
|
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem... Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
|
|
|
|
RoB
|
 |
« Odpowiedz #118 : Listopad 25, 2007, 10:33:41 » |
|
Ja jak kupuje oryginała to właśnie polski HH. A ma ktoś może jakiegoś linka do nowego Grammatika ? http://merlin.pl/frontend/browse/product/4,566643.html#fullinfoProszę cię bardzo. 
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
Mora
|
 |
« Odpowiedz #119 : Listopad 25, 2007, 10:58:48 » |
|
Który z Was kupuje oryginalne płyty?
Ostatnio ,z powodu braku kasy ,oryginałów nie kupuję  Posiadam tylko dwie oryginalne płyty:"Efekt" by Fenomen oraz "We Własnej Osobie" by WWO.Przymierzam się do zakupu dwóch klasyków:"W Witrynach Odbicia" autorstwa WWO oraz płytki Molesty pt."Ewenement"  Niestety te płyty są dość trudno dostępne i kosztują niemało... Tutaj do odsłuchania pięć kawałków z tej płyty. Dzięki za linka.Nie ma to jak posłuchać sobie dobrego rapu z samego rana 
|
|
|
|
|
|
...To dla Ciebie dziwne?Skąd... Nienawiścią bije każdy mur,każdy kąt, za daleko stąd do gór złotych, tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty, Co za ludzie mordują się dla paru złotych ?! Krew solą tej ziemi, to,co dokonane się nie zmieni. W smutku pogrążeni tracą bliskich,by za późno Ich docenić... WWO
|
|
|
|