Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: TV - mecze przez WI FI
PostNapisane: 17 sty 2017, 09:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 cze 2006, 11:28
Posty: 557
Lokalizacja: Poznań
Siema,

pytanie do osób obeznanych w sprawach technicznych w kwestii RTV.

Zakupiłem telewizor Samsung z opcją WI FI. Niestety chcąc oglądać mecze wyskakuje mi błąd i nie mogę odtworzyć meczu.

Oglądając np. filmy przez CDA jest wszystko ok, ale próbując oglądać mecz wyskakuje błąd.

Czy ktoś orientuje się co można zrobić, żeby móc oglądać mecze?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: TV - mecze przez WI FI
PostNapisane: 17 sty 2017, 09:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 cze 2004, 15:17
Posty: 4854
Lokalizacja: Wolsztyn
a napisz chociaż jaki błąd, albo przez co oglądać próbujesz :D?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: TV - mecze przez WI FI
PostNapisane: 17 sty 2017, 09:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lut 2008, 17:43
Posty: 1565
Lokalizacja: Giuseppe Meazza
Zapewne masz ten sam problem co większość użytkowników tel, którzy próbują oglądać mecze na komie. Najprościej będzie jak masz możliwość zainstalowania na tv-ku "kodi" musisz sobie wygooglować czy jest opcja itp. Z tego co się orientuje to na tel. dzualaja tylko dwa streamy Spr.meczyki.pl kanał sportslive lub drth.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: TV - mecze przez WI FI
PostNapisane: 17 sty 2017, 11:19 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 cze 2006, 11:28
Posty: 557
Lokalizacja: Poznań
Orzeu napisał(a):
a napisz chociaż jaki błąd, albo przez co oglądać próbujesz :D?


Z tego co pamiętam, a mogę się mylić błąd to błąd ładowania [error loading].

Próbuję oglądać przez przeglądarkę na telewizorze. Wysyłam sobie link na face, otwieram no i w czasie jak już naduszę play to wyskakuje na środku prostokąt z napisem error loading czy coś w tym stylu.

Tak jak wspomniałem z cda.pl normalnie działają filmy przez przeglądarkę, ale mecze nie startują w ogóle.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: TV - mecze przez WI FI
PostNapisane: 17 sty 2017, 11:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 cze 2004, 15:17
Posty: 4854
Lokalizacja: Wolsztyn
A masz tylko jedną przeglądarkę tam? Spróbuj może na innej? Tymczasowe rozwiązanie (na dzisiejszy mecz) to ipla (może masz w aplikacjach), możesz też próbować połączyć telefon do tv (smart view) i na telefonie odpalić streama.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: TV - mecze przez WI FI
PostNapisane: 17 sty 2017, 11:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 cze 2006, 11:28
Posty: 557
Lokalizacja: Poznań
Orzeu napisał(a):
A masz tylko jedną przeglądarkę tam? Spróbuj może na innej? Tymczasowe rozwiązanie (na dzisiejszy mecz) to ipla (może masz w aplikacjach), możesz też próbować połączyć telefon do tv (smart view) i na telefonie odpalić streama.


Nie chce Cię skłamać, bo mam tv od tygodnia. Na chwilę obecną korzystałem z automatycznej przeglądarki, która otwiera się po włączeniu internetu w tv.

Tak, iple mam w aplikacjach. Darmowa jest na mecz?

Poczytam jeszcze o kodekach, o których wspomniał Minister, może coś wyszukam.

Dzięki Panowie!


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: TV - mecze przez WI FI
PostNapisane: 17 sty 2017, 11:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 cze 2004, 15:17
Posty: 4854
Lokalizacja: Wolsztyn
Cytuj:
Darmowa jest na mecz?


musisz się zagłębić w temat - ja oglądałem w zeszłym roku mecz z Juve za darmo


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: TV - mecze przez WI FI
PostNapisane: 17 sty 2017, 12:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lut 2008, 17:43
Posty: 1565
Lokalizacja: Giuseppe Meazza
Stachoo napisał(a):
Orzeu napisał(a):
A masz tylko jedną przeglądarkę tam? Spróbuj może na innej? Tymczasowe rozwiązanie (na dzisiejszy mecz) to ipla (może masz w aplikacjach), możesz też próbować połączyć telefon do tv (smart view) i na telefonie odpalić streama.


Nie chce Cię skłamać, bo mam tv od tygodnia. Na chwilę obecną korzystałem z automatycznej przeglądarki, która otwiera się po włączeniu internetu w tv.

Tak, iple mam w aplikacjach. Darmowa jest na mecz?

Poczytam jeszcze o kodekach, o których wspomniał Minister, może coś wyszukam.

Dzięki Panowie!


KODI to bardziej program aniżeli kodeki z ogromna baza danych(filmy itp), ale jest na tyle uniwersalny, ze ogarnia praktycznie całe media na tv. Pzdr


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: TV - mecze przez WI FI
PostNapisane: 17 sty 2017, 13:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 cze 2006, 11:28
Posty: 557
Lokalizacja: Poznań
Minister napisał(a):

KODI to bardziej program aniżeli kodeki z ogromna baza danych(filmy itp), ale jest na tyle uniwersalny, ze ogarnia praktycznie całe media na tv. Pzdr


aa ok :) Poczytam o tym.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: ζ Mate ψ i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
www.fcinter.pl - design by Orzeu, coded by eKubaL. Wszelkie prawa zastrzeżone.