Champions League 2013/2014
-
Re: Champions League 2012/2013
Akurat ze stwierdzeniem @Piter9702, że niemiecka piłka podbija świat, podpisuję się obiema rękami. Niemieckie zespoły są niezadłużone, powoli się bogacą, mają najwyższą frekwencje kibiców w całej Europie (może i na świecie, ale nie mam takich danych) i przede wszystkim świetnie wprowadzają młodzież do swoich drużyn - m.in. skrzętnie wykonywany plan Bayernu, by co roku wstawiać 2 graczy z młodzieżówki do pierwszego składu, 2 graczy (sprzedawać/wypożyczać) do innych zespołów pierwszej Bundesligi oraz 2 do niższej.
My z wyżej wymienionych cech mamy chyba tylko kibiców, a trzeba pamiętać, że pomijając Włochy, to Inter jest szalenie niemedialnym klubem (chociaż zaczynamy ruchy na Dalekim Wschodzie, co może być korzystne).
W półfinałach było ciekawe zjawisko zasłon:
- Muller w polu karnym praktycznie wbiegł w Albe i się zatrzymał - nie było nawet faulu
- Lewandowski w połowie boiska, dużo mniej nachalnie od ww. Niemca, blokuje i dostaje żółty kartonik
Gdzie sprawiedliwość?
My z wyżej wymienionych cech mamy chyba tylko kibiców, a trzeba pamiętać, że pomijając Włochy, to Inter jest szalenie niemedialnym klubem (chociaż zaczynamy ruchy na Dalekim Wschodzie, co może być korzystne).
W półfinałach było ciekawe zjawisko zasłon:
- Muller w polu karnym praktycznie wbiegł w Albe i się zatrzymał - nie było nawet faulu
- Lewandowski w połowie boiska, dużo mniej nachalnie od ww. Niemca, blokuje i dostaje żółty kartonik
Gdzie sprawiedliwość?
-
- Kontakt:
Nie udało się Realowi, chociaż było blisko. Myślę, że jakby jedną z tych setek z pierwszych 20 minut wykorzystali to by dali radę. Ciekawe czy Mourinho odejdzie teraz z Realu, czy dalej będzie cisnął po tą wymarzoną przez siebie Ligę Mistrzów z trzecim klubem.
Borussia w finale, patrząc na cały dwumecz to na pewno zasłużony awans. Zobaczymy czy utrzymają na przyszły sezon obecną ekipę, czy ich rozkupią jakieś Manchestery czy inne Paryże.
Borussia w finale, patrząc na cały dwumecz to na pewno zasłużony awans. Zobaczymy czy utrzymają na przyszły sezon obecną ekipę, czy ich rozkupią jakieś Manchestery czy inne Paryże.
-
Klątwa Mourinho, wygrywanie LM z co drugim klubem, z Porto wygrał, z Chelsea nie dał rady, z Interem wygrał, z Realem jakoś nie może. Lepiej chyba dla niego by zmienił klub
Dziwię się, że jeszcze o takiej "klątwie" nie pisali, bo o Messim i Barcelonie troche się naczytałem
Dziwię się, że jeszcze o takiej "klątwie" nie pisali, bo o Messim i Barcelonie troche się naczytałem
-
No i pięknie. Wszystkiego najlepszego Borussi w finale.
Mou chyba opuszcza kurwidołek. Przynajmniej raz utarł nosa barcelonie, w LM ani razu nie doszedł do finału - wszystko po mojej myśli jeśli chodzi o jego przygodę z Realem. Anglia? Byle nie United, ale i tak będzie to zmiana raczej nie na dobre, ale na pewno na lepsze.
A może jak tak nędznie ostatnio w LM się powodzi, chciałby spróbować sił w LE? Chce wszak wygrać wszystko. Zapraszamy. Jeśli to dla niego za niski poziom, to jeszcze lepiej, bo się do niej nie dostaniemy.
Real też zapraszamy, na dno.
Nie spodziewałem się, że dożyję trzech Polaków w finale LM... nie żebym nie miał tego głębiej niż w dupie, ale jednak warto odnotować zaszokowanie.
Mou chyba opuszcza kurwidołek. Przynajmniej raz utarł nosa barcelonie, w LM ani razu nie doszedł do finału - wszystko po mojej myśli jeśli chodzi o jego przygodę z Realem. Anglia? Byle nie United, ale i tak będzie to zmiana raczej nie na dobre, ale na pewno na lepsze.
A może jak tak nędznie ostatnio w LM się powodzi, chciałby spróbować sił w LE? Chce wszak wygrać wszystko. Zapraszamy. Jeśli to dla niego za niski poziom, to jeszcze lepiej, bo się do niej nie dostaniemy.
Real też zapraszamy, na dno.
Nie spodziewałem się, że dożyję trzech Polaków w finale LM... nie żebym nie miał tego głębiej niż w dupie, ale jednak warto odnotować zaszokowanie.
-
Real sam sobie jest winny, bo pokpili sprawe w 1 meczu. Dortmund byl wczoraj do polkniecia, a 1 mecz udowodnil tylko, ze to "Krolewscy" byli zalosni, a nie Niemcy genialni.
To chyba 1 druzyna, ktora nie potrafila dosjc do finalu, pomimo obecnosci w 3 polfinalach z rzedu? A moze mi sie cos pomieszalo
Faworyt w finale jest jeden, ale zdobywca pucharu zupelnie inny
To chyba 1 druzyna, ktora nie potrafila dosjc do finalu, pomimo obecnosci w 3 polfinalach z rzedu? A moze mi sie cos pomieszalo
Faworyt w finale jest jeden, ale zdobywca pucharu zupelnie inny
-
- Kontakt:
Póki co kibice BVB mają powody do niepokoju. Do Monachium przeniósł się Goetze, w tym samym kierunku może powędrować Lewandowski, Reus jest na celowniku City, a o Hummelsa zabiega Barcelona. Szkoda, bo zespół z Dortmundu oglądało się w tej edycji LM z przyjemnością i zapewne wielu kibiców za rok również z chęcią oglądałoby grę drużyny Kloppa. Jak będzie wyglądać Borussia w przyszłym sezonie - trudno powiedzieć.Chuchu pisze:Borussia w finale, patrząc na cały dwumecz to na pewno zasłużony awans. Zobaczymy czy utrzymają na przyszły sezon obecną ekipę, czy ich rozkupią jakieś Manchestery czy inne Paryże.
Jeśli chodzi o wczorajszy mecz, to zdziwiła mnie pobłażliwość arbitra w stosunku do Ramosa, który powinien wylecieć z boiska za grę łokciami. Alonso był niewiele lepszy.
Mourinho ma kontrakt bodajże do 2016 roku, jednak chodzą słuchy, że przeniesie się do Chelsea, a jego miejsce zajmie Ancelotti. Ciekaw jest ile jest prawdy w tych pogłoskach...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
Łokcie Ramosa to pieprzony skandal, nieważne czy po drugiej stronie byłby Lewandowski, Messi czy Kovacic. I między innymi z tego powodu cieszę się,że nie będzie syfiastego granderbi w finale. Mou w Interze byl niesamowity, nigdy nie przeginał, fantastycznie było go widzieć na trenerskiej ławce. Mou w Madrycie to jakiś pajac, narzekający, prowokujący, to nie ten nasz SpecialOne.
-
Zbierało się barcelonie przez te lata zraszaczy, aktorskiego pajacowania buskeców, valdesów i wielu innych, zadzierania dup pod sufit, wszędobylskich "kibiców" i oskarżania wygrywających z nią o "antyfutbol", zbierało, aż w końcu pękło. Jeśli już w Monachium Bayern zrobił im z dupy jesień średniowiecza, to nie wiem, jak nazwać cały dwumecz. 0-7... może się mylę, ale chyba żadna topowa drużyna nie została aż tak zeszmacona w ostatnich paru latach.
-
Wniosek z dwumeczu Barcy powinien wyciągnąć Moratti. Nawet taki samograj jak Barcelona nie poradzi sobie na dłuższą metę z trenerem ze słabym warsztatem trenerskim i bez doświadczenia. Takim drużynom jest potrzebny ktoś z charyzmą. Są tu pewne podobieństwa do Interu w tym sezonie bo Barca jesienią nie miała sobie równych a przecież grała bez Vilanovy- po prostu go nie potrzebowali, będąc w formie grali swoje. Tak samo i my mieliśmy dobrą passę ale to nie była zasługa Stramy( i tak zmieniającego prawie w kazdym meczu taktykę) po prostu zawodnicy byli w gazie i grali swoje. Jednak każda maszyna się zacina tak jak i Barca tak my nie potrafimy sobie poradzic ze znizka formy i w takich momentach jest potrzebny ktos kto skoryguje skład/ zmotywuje.
-
Mnie się wydaję, ze Barcelona podobnie jak Inter nie zainwestowała zarówno w trenera jak i nowych zawodników. Wprowadzili młodzików, ale to nie to samo. Mogli zainwestować w obronę i atak. Gówno zrobili jak MY i tak to teraz wygląda. Dodatkowo 3/4 sezonu byli bez trenera. Reasumując wali mnie to Ciesze się, ze Barcfelona jest zmiażdżona. Ostudzi to ich niedoruchane ego.
-
- Kontakt:
na mysl przychodzi mi dwumecz z Schalke 7-3,jednak Barcelona nas przeskoczylaPiekarz pisze: Jeśli już w Monachium Bayern zrobił im z dupy jesień średniowiecza, to nie wiem, jak nazwać cały dwumecz. 0-7... może się mylę, ale chyba żadna topowa drużyna nie została aż tak zeszmacona w ostatnich paru latach.
-
Nic nie trwa wiecznie, ale z takim Bayernem to juz chyba tylko BVB ma szanse. I formalnie i praktycznie, bo znaja rywala jak wlasna kieszen.
Barca w fazie pucharowej wygrala tylko 1 mecz i to z beznadziejnym, na wyjezdzie, Milanem. Ciekawa sprawa...
Barca w fazie pucharowej wygrala tylko 1 mecz i to z beznadziejnym, na wyjezdzie, Milanem. Ciekawa sprawa...
-
Barsa miała mocną przeszłość do tego, by marzyć o awansie a mianowicie:
wygrywa LM co drugi sezon
Bayern do finału LM również wchodzi co drugi sezon
Dobrze że niemcy rozbili blaugrane i szkoda tylko, że nie ma więcej kolejek w lidze hiszpańskiej bo kto wie, z tak słabą dyspozycją mogli by opuścić fotel lidera.
wygrywa LM co drugi sezon
Bayern do finału LM również wchodzi co drugi sezon
Dobrze że niemcy rozbili blaugrane i szkoda tylko, że nie ma więcej kolejek w lidze hiszpańskiej bo kto wie, z tak słabą dyspozycją mogli by opuścić fotel lidera.
-
- Kontakt:
Zauważyliście trenera Bayernu? U siebie wygrywa 4-0, prowadzi na Camp Nou 1-0 a on biega przy linii, drze morde na piłkarzy i gestykuluje...
A nasz człowiek charyzma przy wyniku na Meazza 0-1 siedzi smutny w niebieskim fotelu i patrzy się na te boisko.
A nasz człowiek charyzma przy wyniku na Meazza 0-1 siedzi smutny w niebieskim fotelu i patrzy się na te boisko.
-
Montella tez wulkanem energii nie jest, a daje sobie rade i we Florenci i wczesniej w KataniiKujon pisze:Zauważyliście trenera Bayernu? U siebie wygrywa 4-0, prowadzi na Camp Nou 1-0 a on biega przy linii, drze morde na piłkarzy i gestykuluje...
Trener musi byc przede wszystkim autentyczny w tym co robi. Jesli ktos z natury usposobiony jest lagodnie do swiata, to powinien szukac innych metod, aby dogadac sie z pilkarzami. Darcie mordy to nie jest uniwersalny sposob.
-
- Kontakt:
0:7 Wstyd i kompromitacja Barcelony. Nikt nie przegrał tak wysoko w dwumeczu w tej fazie Ligi Mistrzów. Bayern zrobił co chciał w tym dwumeczu, wczoraj Barcelona praktycznie nie istniała...Naprawdę gra Bawarczyków robi wrażenie, w zasadzie ciężko w tej maszynce do wygrywania znaleźć jakieś słabe punkty.
W finale Bayern będzie murowanym faworytem starcia z BVB. Rok temu też tak było i gracze z Monachium nie potrafili udźwignąć presji, przegrywając z Chelsea. Ciekawe jak będzie 25 maja...
W finale Bayern będzie murowanym faworytem starcia z BVB. Rok temu też tak było i gracze z Monachium nie potrafili udźwignąć presji, przegrywając z Chelsea. Ciekawe jak będzie 25 maja...
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
Wiecie co łączy Barcelone i Wojciecha Kowalczyka? Odpowiedź jest prosta: 0,7
-
Wątek Juventusu zablokowany, więc wkleję tutaj:
http://sport.newsweek.pl/juventus-na-do ... 0,1,1.html
Więcej informacji ma być ukazanych w niedziele wieczorem, zobaczymy co Juwki na to
http://sport.newsweek.pl/juventus-na-do ... 0,1,1.html
Więcej informacji ma być ukazanych w niedziele wieczorem, zobaczymy co Juwki na to
-
Jeden puchar z karnego po faulu dwa metry przed polem karnym, a drugi na dopingu. Obłędny klub : D
-
- Kontakt:
To samo pomyślałem. "Najbardziej utytułowany włoski klub" hehe Z drugiej strony oskarżyć to jedno, a mieć jakieś sensowne dowody to drugie. Smrodek jednak pozostanie.Piekarz pisze:Jeden puchar z karnego po faulu dwa metry przed polem karnym, a drugi na dopingu.
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
- Kontakt:
Niby tam jakieś "pomówienia" ale o ManUtd, Realu czy innych klubach takich rzeczy nie słychać
Ale i tak kibice Juve się napinają, że są czyści i my jesteśmy Ci źli
Ale i tak kibice Juve się napinają, że są czyści i my jesteśmy Ci źli
-
oj biedny fagoty z nich. Normalnie nie mają czym się martwić. W końcu przyjdzie "kryska na matyska" i polecą na X lat z Europy . Mam nadzieję, że tak się stanie jeszcze za mojego życia
Ucz się tak jakbyś miał żyć wiecznie,
Żyj tak jakbyś miał umrzeć jutro.
Żyj tak jakbyś miał umrzeć jutro.
-
Nareszcie Bayern doczekal sie triumfu w LM. Kilkuletnia, solidna praca zaowocowala wielkim sukcesem. Generalnie jednak wczorajsze spotkanie Monachijczykow nie nalezalo do najlepszych, smiem twierdzic, ze nie byli po prostu soba. Czesto wolniejsi od zawodnikow BVB o 2 tempa. Dopiero w II polowie zagrali ciutke lepiej.
Z kolei wystep Polakow byl przyzwoity, ale cudow nie zdzialali, bo i warunkow do tego nie maja, czy tez nie mieli. Piszczkowi kilka razy udalo sie powstrzymac Riberyego, ale ostatecznie to Polak zawinil przy straconej bramce. Kuba i Lewy przyzwoicie, ale bez fajerwerkow, tak na 3+.
Z kolei wystep Polakow byl przyzwoity, ale cudow nie zdzialali, bo i warunkow do tego nie maja, czy tez nie mieli. Piszczkowi kilka razy udalo sie powstrzymac Riberyego, ale ostatecznie to Polak zawinil przy straconej bramce. Kuba i Lewy przyzwoicie, ale bez fajerwerkow, tak na 3+.
-
Bez wątpienia biorąc pod uwagę cały sezon to Bayern w większej mierze zasłużył na zdobycie LM. Jednak bardzo szkoda mi naszych rodaków, którzy stanęli przed życiową, zapewne jedyną szansą na zdobycie najważniejszego trofeum w klubowej piłce, no i przegrali. Szkoda mi także Borussi bo w finałowym spotkaniu nie była słabsza a po drugie po sezonie zostanie zdemontowana, w dodatku na rzecz Bayernu. Chyba już nikt nie ma wątpliwości gdzie zagra Robert Lewandowski.
-
Mi tam nie szkoda Borussi tylko Interu...zobaczcie jakie postępy przez te 3 lata uczynił Bayern a my jaki regres...Aż łezka się w oku kręci...oby te czasy wróciły...
-
Przy obecnej konkurencji szanse na np. final LM sa doprawdy minimalne.
-
Borussia w drugiej połowie opadła z sił i zasłużenie przegrała. Jednak sytuacja mogła by wyglądać całkiem inaczej jeśli drugą żółtą kartkę otrzymał by Dante..
-
Najważniejsze, że w najlepszej jedenastce tegorocznej Ligi Mistrzów znalazł się Messi Nie jestem fanem Lewego, ale chyba Polakowi bardziej się należało.
-
Patrząc na niektóre transfery topowych drużyn np. Neymar w Barcelonie( jutro ma podpisac kontrakt), Gotze w FCB i tych prawdopodobnych np Bale w Realu to nasz skład miałby problem z wyjściem z grupy. Nie mówię już o takich drużynach jak Man City i PSG które pewnie zrobią sobie drogie zakupy latem...sampam pisze:Przy obecnej konkurencji szanse na np. final LM sa doprawdy minimalne.
-
Teraz dopiero dojrzałem, że to jedenastka wg goal.com, tak więc można ją wrzucić do kosza.