Joaquín Correa
-
Joaquín Correa
Urodzony/Wiek: 13 sierpnia 1994 (27 lat)
Miejsce urodzenia: Juan Bautista Alberdi (Argentyna), Narodowość: Argentyńczyk
Wzrost: 1,88 m
Pozycja: Cofnięty napastnik / Lewy napastnik / Ofensywny pomocnik
W Serie A: 123 mecze, 25 bramek, 15 asyst
Przyjście Argentyńczyka chyba przesądzone. Zostały jeszcze tylko badania medyczne i podpisanie kontraktu. Kwota odstępnego to ponoć 30 mln euro + 1 mln bonusów. Joaquín to prezent dla nowego trenera Inzaghiego. Zrezygnowaliśmy (?) z Belottiego za 15 - 20 mln na jego rzecz, niech więc udowodni że pieniądze na niego nie zostały wyrzucone w błoto. Rok temu Złodzieje oferowali za niego Lazio ponoć 50 mln, ale Lotito odrzucił ofertę. Atuty Correi każdy zna: drybling i technika. Słabe strony: wykończenie.
Przypomnienie; pojedynki Correa - Handanović:
https://www.youtube.com/watch?v=6h8OEsC ... nel=SerieA
Miejsce urodzenia: Juan Bautista Alberdi (Argentyna), Narodowość: Argentyńczyk
Wzrost: 1,88 m
Pozycja: Cofnięty napastnik / Lewy napastnik / Ofensywny pomocnik
W Serie A: 123 mecze, 25 bramek, 15 asyst
Przyjście Argentyńczyka chyba przesądzone. Zostały jeszcze tylko badania medyczne i podpisanie kontraktu. Kwota odstępnego to ponoć 30 mln euro + 1 mln bonusów. Joaquín to prezent dla nowego trenera Inzaghiego. Zrezygnowaliśmy (?) z Belottiego za 15 - 20 mln na jego rzecz, niech więc udowodni że pieniądze na niego nie zostały wyrzucone w błoto. Rok temu Złodzieje oferowali za niego Lazio ponoć 50 mln, ale Lotito odrzucił ofertę. Atuty Correi każdy zna: drybling i technika. Słabe strony: wykończenie.
Przypomnienie; pojedynki Correa - Handanović:
https://www.youtube.com/watch?v=6h8OEsC ... nel=SerieA
-
Re: Joaquín Correa
Jestem strasznie ciekawy tego piłkarza. Statystyki nie powalaja, ale kiedy nie oglądałem Lazio to gość się wyróżniał. Zagadką jest czy jest w stanie wskoczyć level wyzej, bo to co prezentował w Lazio może okazać się za malo.
Ogółem Sanchez wydaje mi się w tej chwili zupełnie zbedny. Byłoby swietnie. Wziąć nandeza i przejść na 3511. Dzeko, Martinwz i Satriano jako 9, Correa, Hakan, Sensi jako opcje na 10.
Powodzenia Joaquine Correa.
Ogółem Sanchez wydaje mi się w tej chwili zupełnie zbedny. Byłoby swietnie. Wziąć nandeza i przejść na 3511. Dzeko, Martinwz i Satriano jako 9, Correa, Hakan, Sensi jako opcje na 10.
Powodzenia Joaquine Correa.
-
Świetny transfer. Jestem mega zadowolony ponieważ bardzo przyjemnie się ogląda jego grę. Mam nadzieję że teraz w drużynie mistrzów wskoczy na jeszcze wyższy poziom. Jestem przekonany że będzie dużym wzmocnieniem w naszym zespole i postrachem dla drużyn przeciwnych. Powodzenia Joaquín Correa.
-
Lubię Correę, podoba mi się jego technika i drybling.
Bardzo nie podoba mi się za to jego cena, jest wg mnie dużo za wysoka, bo chłop nawet w Lazio nie był wyróżniającą się postacią. Wolałbym już za psie pieniądze Caicedo, albo Balde Keite (którego trener też zna, a w swoim prime grał od Correi zwyczajnie lepiej).
Ostatnie duże/drogie transfery z Lazio to:
Felipe Anderson (2018) za 38mln
Balde Keita (2017) za 30mln
L. Biglia (2017) za 19,70 mln
W. Hoedt (2017) za 16 mln
A. Candreva (2016) za 22mln
Wszyscy po odejściu z Lazio spisywali się w nowych klubach: gorzej, źle lub fatalnie. Najbardziej służyło im widać rzymskie powietrze. OBY w Interze było lepiej, wszak trafia na "swojego" trenera.
Pozdr.
Bardzo nie podoba mi się za to jego cena, jest wg mnie dużo za wysoka, bo chłop nawet w Lazio nie był wyróżniającą się postacią. Wolałbym już za psie pieniądze Caicedo, albo Balde Keite (którego trener też zna, a w swoim prime grał od Correi zwyczajnie lepiej).
Ostatnie duże/drogie transfery z Lazio to:
Felipe Anderson (2018) za 38mln
Balde Keita (2017) za 30mln
L. Biglia (2017) za 19,70 mln
W. Hoedt (2017) za 16 mln
A. Candreva (2016) za 22mln
Wszyscy po odejściu z Lazio spisywali się w nowych klubach: gorzej, źle lub fatalnie. Najbardziej służyło im widać rzymskie powietrze. OBY w Interze było lepiej, wszak trafia na "swojego" trenera.
Pozdr.
-
Litości. Zapomniałeś o De Vriju czy nie pasował do tezy? To że był za darmo nic nie zmienia, głośny transfer z Lazio. A jeżeli już bierzesz pod uwagę historyczne transfery to te z Lazio do Interu zazwyczaj były bardzo udane, wystarczy wspomnieć o Crespo, Dejanie czy Pandevie.
Corea bardzo się przyda na drużyny z drugiej połowy tabeli, takiego zawodnika z błyskiem nam brakowało.
-
Wiem z SB, że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, niestety spodziewałem się, że ktoś to napisze:
Pozdr.
ps. jakby Correa przechodził na takich warunkach jak De Vrij byłbym mega szczęśliwy.
dlatego na spokojnie przeczytaj jeszcze raz czy dwa...Ostatnie duże/drogie
Pozdr.
ps. jakby Correa przechodził na takich warunkach jak De Vrij byłbym mega szczęśliwy.
-
Napisałeś drogie/duże
De Vrij to był duży transfer.
De Vrij to był duży transfer.
-
Przecież chodzi mi tylko o cenę. Drogi, duży transfer.
Bardzo chętnie powitam Correę jak przejdzie na takich warunkach jak De Vrij
Pozdr.
Bardzo chętnie powitam Correę jak przejdzie na takich warunkach jak De Vrij
Pozdr.
-
-
To po co to rozgraniczenie? Jakbyś napisał po prostu drogi to każdy by wiedział o co chodzi. Duży równie dobrze może oznaczać głośny czy udany.
-
-
Ukośnik nie ukośnik: czemu Correa miałby mieć więcej wspólnego z Balde Keitą niż z De Vrijem? Trochę to absurdalna hipoteza, że "rzymskie powietrze" doładowuje akurat tylko tych piłkarzy Lazio, którzy są potem sprzedawani drogo, a ci sprzedawani tanio czy odchodzący za darmo mogą już być po prostu dobrzy xD
Powodzenia byku
Powodzenia byku
-
Wg włoskiej prasy Szczęsny wpuścił szmaty w ostatnim meczu z powodu "ducha Pirlo" więc wszystko jest możliwe.
-
Dziękuję.
Jedyny piłkarz, który odszedł z Lazio (czasów Inzaghiego) i gra lepiej albo tak samo dobrze jak w Rzymie to De Vrij
Oby z Correą było tak samo.
Pozdr.
-
Jest jeszcze na przykład młody Pedro Neto, który w pierwszej drużynie Lazio rozegrał łącznie kilkadziesiąt minut, a teraz błyszczy w Wolverhampton (obecnie kontuzjowany).
-
Nie bardzo rozumiem ten wpis.forzaragazzi pisze: ↑25 sie 2021, 23:42
Jest jeszcze na przykład młody Pedro Neto, który w pierwszej drużynie Lazio rozegrał łącznie kilkadziesiąt minut, a teraz błyszczy w Wolverhampton (obecnie kontuzjowany).
Wymienieni wcześniej przeze mnie zawodnicy grali w Lazio dobrze albo b.dobrze (z wyjątkiem Houdta, za to życiówka Andersona, Balde Keity czy Candrevy).
Pedro Neto właściwie w Lazio nie grał (chyba że ta minuta z Juventusem w wieku prawie 19 lat tak go piłkarsko ukształtowała ), stąd trudno powiedzieć jak u służyło "rzymskie powietrze"
Wielu (na szczęście nie wszyscy) naszych kibiców na naszej stronie ma taki dziwny zwyczaj, o który często posądza kibiców sąsiadującego Milanu.
Jak piłkarz ma iść do Interu (jak Correa) to jest przekocurem, jakby okazało się że wybiera się za 30mln do Milanu to byłby śmiech i obrażanie.
Jak taki Tonalli był przymierzany do Interu to było wielbienie, a jak trafił do Milanu to gówno
Napiszę jeszcze raz, wiem że Ty zrozumiesz, ale niektórzy nie.
Natomiast cena za niego uważam jest za duża (jesteśmy w pandemii, musieliśmy sprzedawać jednych piłkarzy, a z innymi rozwiązywać kontrakty), zwłaszcza że sam Correa chciał do nas bardzo przyjść, a w Lazio nowy trener nie widział dla niego miejsca.
Jak do nas ostatecznie dołączy to będę mu kibicować i trzymać kciuki. Interu nie stać na wyrzucanie w błoto dużych pieniędzy.
Forza Correa !!!
Pozdr.
-
Skończ drążyć. Gość nazywa się Joaquín Correa. To brzmi mniej więcej jak Cristiano Messi. Nie ma opcji żeby nie grał dobrze w piłkę.
-
- Kontakt:
Sarri przed meczem z Empoli powiedział, że to ważny i mocny zawodnik, który byłby wygodny dla każdego trenera. Nie powołał go bo wprost mówił, iż chce odejść i nie miałby odpowiedniego nastawienia do gry. Miejsce dla niego Sarri widział.Odet pisze: ↑26 sie 2021, 08:01
Natomiast cena za niego uważam jest za duża (jesteśmy w pandemii, musieliśmy sprzedawać jednych piłkarzy, a z innymi rozwiązywać kontrakty), zwłaszcza że sam Correa chciał do nas bardzo przyjść, a w Lazio nowy trener nie widział dla niego miejsca.
Pozdr.
Pytanie czy 30-31 mln czyli prawie 4x mniej niż cena Lukaku jest faktycznie wysoka. Pokaże boisko. W Lazio ostatnie dwa sezony tylko w Serie A to 8 goli i 4 asysty(28 rozegranych) oraz 9 goli i 4 asysty(30 rozegranych). Jak u nas zrobi łącznie 8+8 to będę zadowolony. Dzeko jest na chwilę obecną za darmo a moim zdaniem jeśli zdrowie dopisze to 15 bramek strzeli i zaliczy z 10 asyst. Natomiast ze względu na wiek nie można porównywać wartości piłkarzy.
-
Powiem szczerze że nie bardzo gościa kojarze z jego wyczynów w Lazio, ale ma spore grono zwolenników, dlatego nie mogę się doczekać żeby go zobaczyć w akcji. Witamy i powodzenia
-
Podejrzewam, że będzie rotował głównie z Dzeko. Nie mam pojęcia czego się spodziewać, ale ufam Inzaghiemu. To, że bardzo chciał tutaj od dawna przyjść jest przyjemnym dodatkiem, ale niech ten chłopak pokaże to przede wszystkim na boisku.
-
- Kontakt:
Bez przerwy, nawet jak sie nie udzielam
Powaznie nie oglądacie innych meczów niż naszych? Dzeko swoje zrobi.
-
Spory zakup, ciekawe czy nie w obliczu tego, że za rok Chinczyk będzie chciał się pozbyć Lautaro. Bo jak narazie mamy jednego snajpera i trzech gości chyba najlepiej grających troszkę cofnietych. Widać to w liczbach Correi. Oczywiście świetny zawodnik, może grać na wielu pozycjach, ale lisem pola karnego raczej nie zostanie.
-
- Kontakt:
Wracam do tematu. Dzeko ma 10 goli + 3 asysty, Correa odpowiednio 4+1. Myślę, że trzeba to wszystko odbierać pozytywnie, zwłaszcza iż jesteśmy delikatnie po 1/3 sezonu i mamy osiągnięty cel w Champions. Dzeko mógł mieć więcej goli, może nawet 2x tyle, ale i tak jest bardzo dobrze.Gaszka pisze: ↑26 sie 2021, 14:20
Sarri przed meczem z Empoli powiedział, że to ważny i mocny zawodnik, który byłby wygodny dla każdego trenera. Nie powołał go bo wprost mówił, iż chce odejść i nie miałby odpowiedniego nastawienia do gry. Miejsce dla niego Sarri widział.
Pytanie czy 30-31 mln czyli prawie 4x mniej niż cena Lukaku jest faktycznie wysoka. Pokaże boisko. W Lazio ostatnie dwa sezony tylko w Serie A to 8 goli i 4 asysty(28 rozegranych) oraz 9 goli i 4 asysty(30 rozegranych). Jak u nas zrobi łącznie 8+8 to będę zadowolony. Dzeko jest na chwilę obecną za darmo a moim zdaniem jeśli zdrowie dopisze to 15 bramek strzeli i zaliczy z 10 asyst. Natomiast ze względu na wiek nie można porównywać wartości piłkarzy.
-
30mln za gracza, który nie gra, którego wiecznie coś boli...
Nie stać nas aktualnie na takie akcje...
Na razie to żadne wzmocnienie, a do tego bardzo, bardzo drogie. Czyli tak jak mówiłem.
Pozdr.
Nie stać nas aktualnie na takie akcje...
Na razie to żadne wzmocnienie, a do tego bardzo, bardzo drogie. Czyli tak jak mówiłem.
Pozdr.
-
Zarówno "bramkostrzelnosć" jak i "końskie zdrowie" tego typa, zostały wyczerpująco opisane w lecie. Zero zaskoczenia, utopione 31 mln euro. Za te pieniądze można było zgarnąć jakiegoś poważnego napastnika. Zamiast tego mamy kruchą łajzę, która nigdy nie strzeliła i nie strzeli 10 bramek w sezonie.
-
Widzę że chyba nigdy nie graliscie w piłkę i nikt wam nie skoczył na plecy jeszcze mając taki wzrost jak on. Szacun za wiedzę...
-
Nic mu nie będzie, jakoś myślę że szybko wróci.
Każdy kto grał w piłkę, a nie tylko na Playstation wie że to jest bolesne, może nawet było ukłucie w nodze, chociaż to wyglądało bardziej na plecy. Będzie ta przerwa reprezentacyjna trochę odpocznie i wróci. Wierzę w to mocno,Forza Tucu
Każdy kto grał w piłkę, a nie tylko na Playstation wie że to jest bolesne, może nawet było ukłucie w nodze, chociaż to wyglądało bardziej na plecy. Będzie ta przerwa reprezentacyjna trochę odpocznie i wróci. Wierzę w to mocno,Forza Tucu
-
- Kontakt:
Zachowalibysmy 31 mln i moze jakos uzbieraloby sie na Vlahovicia...