Football Manager

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Claudio

Odp: Football Manager

Post autor: Claudio »

zrob nowego save'a i z niego pozniej wejdz. Takim sposobem uratowalem save w poprzednim FMie
krystianeczek

Post autor: krystianeczek »

claudio nic nie daje
Claudio

Post autor: Claudio »

moze wina cracka.. w poprzednich latach byly takie problemy z crackami
hQ
Kontakt:

Post autor: hQ »

Włączając nową grę wyskakuje Ci okienko (tam, gdzie masz wybrać które uaktualnienie). I w tym okienku jest taka opcja 'dodatkowe pliki', które możesz edytować (w sensie - zaznaczać czy chcesz z nimi lub bez nich rozpocząć grę). Sprawdź co to za pliki i pomyśl, czy któreś ze sobą przypadkiem się nie 'gryzą'. To jest możliwa opcja, jeśli to nie pomoże, to nie jestem w stanie pomóc.
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

Ja zaczynam przygodę z klubem Alessandria w Serie C2/A. Gram, aż zdobędę Scudetto :P cel na pierwsze 2 sezony to SerieB, potem się zacznie hardkor, bo zawsze jak grałem w starsze wersje to najtrudniejszym zadaniem był awans do SerieA, no ale zapowiada się długa gra :
Obrazek

Drugi sezon skończony i następny w SerieB :) Samymi wypożyczeniami idzie dużo zdziałać, teraz pracowite lato i solidne wzmocnienia czekają :)
""  Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki"  "" P.Zarzeczny
szymson55

Post autor: szymson55 »

Ja gram nową kariere Dag&Red(Dagenham & Redbridge) npower2 ;D, kibicuje im prawie tak długo jak Interowi, najlepsze jest w tym, że największe osiągnięcie zdobyli w tym samym sezonie co Inter zdobył potrójną korone ;D :szal:
Inter od zawsze na zawsze!
.lufcias

Post autor: .lufcias »

Taka tam sobie lekka przewaga:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Jednak i tak wy****ali mnie z terminarzem ;/ Dwa finały w tak krótkim odstępie.

Obrazek

I Dupa z potrójnej korony, najgorsze jest to,że półrezererwowym składem musiałem grać dogrywke i straciłem bramke w 120 minucie . Niesamowicie się wkurzyłem .

Chyba zacznę czymś słabszym grać bo nudno się zrobi.
Obrazek
lena182

Post autor: lena182 »

polecam zacząć w Serie C2B :D gra zawodnikami gdzie bramkarz nie umie złapać piłki a zawodnicy 29 letni mają umiejętności jak słabi 16 latkowie w Sienie to na serio spore wyzwanie ;) jeszcze przy takich okrojonych finansach...samo ustawienie odpowiedniej taktyki na taką która będzie skuteczna to coś zupełnie innego niż w Interze :D

moje dotychczasowe wyniki:
Obrazek

i tak jeszcze tabela:
Obrazek

Ostatnio zmieniony 17 lis 2011, 11:21 przez lena182, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
zoniek

Post autor: zoniek »

U mnie zarząd tak samo skąpy jak w rzeczywistości. Na "dzień dobry" przed rozpoczęciem sezonu dostałem jakieś 28mln. Zmodyfikowałem budżet i miałem jakieś 33mln. Kupiłem za to Gargano, Ayewa, Bender'a i obrońcę Nosratiego i wypożyczyłem Thiago, z resztą jak każdy chyba tutaj hehe. Okienko niby udane, ale jakiejś wielkiej różnicy ci zawodnicy nie robią. Teraz styczeń, a oni nie dali mi ani grosza! Dodatkowo Lucio, Zarate wyłączeni na parę miesięcy przez kontuzje. Milito, Pazzini i Forlan grają taki piach, że aż się gotuję oglądając mecze. Snejider też trzyma swój realny poziom i średnią ocenę ma coś pod 6,78. Morale w zespole są bardzo wysokie, ok 90% ma "znakomite". Jestem o dziwo na 2miejscu, brakuje mi 11pkt do Milanu - poważna strata. Gram 4-1-2-1-2 lub 4-3-3 jak przegrywam. Mam 10 wygranych, 6 remisów i jedna porażka. 27 strzelonych i 10 straconych - krucho z tymi brameczkami i tak myślę, żeby przerzucić się na inną taktykę, ze skrzydłowymi i Sneijderem, ale na razie nie mam do niej zawodników. - ktoś już próbował takiej formacji? Ogólnie nie jestem zadowolony z mojego Interu, bo często ich gra przypomina tą z rzeczywistości, że tak jakby im się grać nie chce, albo nie myślą na boisku. Chociaż pozycja w tabeli zła nie jest...
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Ja zauważyłem że grając ofensywnie drużyna gra słabo. Gram Sampdoria własnie skończyłem 4 sezon. Pod koniec ustawiłem drużynę na kontrataki i o niebo lepiej , passa 6 zwycięstw pod rząd i 6 miejsce w tabeli. Boli mnie strasznie to że zawodnicy nie stosują sie do moich poleceń. Mimo iż mają ustawione żeby nie oddawali strzałów z dystansu to strzelają jak debile z 30m. Ma ktoś taki problem ?
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
lena182

Ja interem grałem jeszcze kawałek 2 sezonu i tam ustawiłem graczy na skrzydłach... z przodu Pazzini i Tevez/Jordan Ayew (zwracam waszą uwagę na tego chłopaka, bardzo dobry grajek!) na skrzydłach Zarate i Afellay. W środku Snejider. Na tyłach tuż przed obroną Vontrogen/Cambiasso (który jak wraca po kontuzji to po dwóch meczach znów wypada) jako Regiel defensywny. Z tyłu Caldiriola/Zanetti Ranocchia, Juan/Lucio i Maicon/Nagatomo

gra Ofensywna z wysoką obroną... krycie zdecydowanie odradzam przy tym strefowe bo w obronie tylko Maicon szybko biega :P i jak się ktoś Ranocchi urwie to już raczej nikt tego nie naprawi ;) a u mnie na bramce julio i viviano to pomyłka była ;)

Z Perugią gram jednym napastnikiem za nim gra trzech chłopaków i w środku dwóch pomocników z zadaniami defensywnymi... i czterech obrońców ;) idzie nieźle... ale też wiele zależy od farta i humorków zawodników...
Obrazek
puMba

Post autor: puMba »

Zacząłem Lazio 2 sezon i nie narzekam na ofensywną grę. Fakt, że tracę przynajmniej jedną bramkę w prawie co każdym meczu ale to mi nie przeszkadza. Latem zrobiłem 4 transfery : Nicolas Gaitan, Diego Perotti, Neven Subotic i Youssuf Mulumbu (ok. 65mln). Szczególnie polecam tego pierwszego, jeżeli nie macie opcji na prawe skrzydło to Gaitan jest idealny i bardzo fajnie się rozwija. Miłym zaskoczeniem jest Cisse, po prostu maszynka do strzelania goli (13 meczów - 14 goli - 7 asyst)! Popisał się właśnie przed chwilą z Juve. 

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Van der Vaart: "Wesley Sneijder has a golden vuvuzela in his pants!"
Kujon
Kontakt:

lena182 pisze: polecam zacząć w Serie C2B :D
Perugia jest najlepsza w SerieC2  :yes2: ale respekt, bo gra od najniższej ligi do łatwych nie należy. Ja skończyłem właśnie swój pierwszy sezon w SerieB, tak jak myślałem, pałętałem się w okolicach środka - strefy spadkowej, gdyby nie fatalna seria 14 meczy bez zwycięstwa byłoby lepiej, ale jako, że budżet na płace mizerny, nikt nie chce przechodzić do mnie nawet z free transferu to trzeba było grać pionkami. Awans do SerieA jak napisałem jest najtrudniejszy, dlatego mam nadzieje, że za 2 sezony mi się to uda, na razie celuje w pierwszą dziesiątkę, musi mi wzrosnąć reputacja, żeby zatrudniać lepszych zawodników, a na to trzeba czasu.
Obrazek
Ostatnio zmieniony 18 lis 2011, 14:47 przez Kujon, łącznie zmieniany 1 raz.
""  Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki"  "" P.Zarzeczny
lena182

no ja nie ukrywam że chciałem sobie lekko zagrać ten pierwszy sezon... ale i tak się przejechałem kilka razy :P na szczęście tabela jest bardzo wyrównana... nigdy jeszcze tak nisko nie grałem :D i teraz czuje co to znaczy nie mieć kasy :D nie wiem czy dotrę do Serie A zanim wyjdzie FM 2013 :P najbardziej mnie cieszy to że chłopaki...kopacze moje potrafią zagrać dobry i to ze się całkiem dobrze motywują na mecze w pucharze włoskiej C ligi :) ale i tak to co czasem wyprawiają to aż normalnie łzy wyciska :D
Obrazek
Kujon
Kontakt:

A jednak!

Obrazek

Baraż o finał z Lecce, pierwszy mecz przegrywam u siebie 0-1 po bramce w 93 minucie, w rewanżu po 5 minutach wynik 0-1, a kończy się na 6-2  :pijaki: z budżetem płacowym 2.2 mln euro na rok awansuje do serieA, w międzyczasie budują mi stadion na prawie 20 tys miejsc. Pięknie
Blablarzynca
Kontakt:

Post autor: Blablarzynca »

Ładnie :)
all in the game, yo, all in the game
lena182

gratulacje ;) jejku gdybym ja tylko miał czas na granie... a tak perugia stoi w miejscu ;(
Obrazek
VVujek

Post autor: VVujek »

Mam prośbę do tych którzy grają klubami z niższych lig
Prowadzę Reggiane zaczynałem od 3 ligi włoskiej i po pierwszym sezonie awansowałem do SerieB

Czy ktoś mógł by polecić jakichś w miarę  dobrych zawodników którzy przejdą do tak słabego klubu??

Ja ze swojej strony polecam takich zawodników jak

Budziński -  Środkowy pomocnik-aby go sprowadzić trzeba poczekać parę tygodni aż podpisze nowy kontrakt wtedy jego cena spada do ok 100 tyś

Zganiacz- też środkowy pomocnik można go wykupić za 80-120 tyś

Arkadiusz Piech  - Napastnik   -100-120 tyś

Fausto Rossini  - 33 letni napastnik  Wolny transfer

Lobodziński - prawy pomocnik   Wolny transfer

Nicolas Fernandes  obronca  środek/prawy  wolny transfer

Arkadiusz Baran - Pomocnik środek,DF pomocnik,obrońca środek - Bardzo dobry wszechstronny zawodnik  (31 lat)

Radosław Janukiewicz (GK)  do wykupienia za ok 40 tys

Carlo Sciarrone  (GK) wolny transfer  

Markus Pazurek DF Pomocnik/Pomocnik ŚR /obrońca Środek   40tyś

Jeśli macie zawodników którzy przechodzą do Serie C lub do beniaminka Serie B to poproszę o podanie ich na tacy :) oczywiście chodzi o zawodników którzy wzmocnią klub.

Przed sprzedaniem jakiegokolwiek zawodnika polecam poprosić zarząd o zwiększenie % z dochodów  ze sprzedaży zawodników(który idzie na transfery  )
Ostatnio zmieniony 1 gru 2011, 14:17 przez VVujek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kusy

Post autor: Kusy »

Jak będziesz już w Serie A to polecam kupić Pazzo.
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
BoLoNsKi

Post autor: BoLoNsKi »

A ja polecam zacząć od III ligi Polskiej. Gram BKSem Bielsko i tak:
I sezon: III liga śląko opolska: wygrana, 2pkt przed Odrą Opole, budżet transferowy 0zł, budżet płac to było coś około 1,5tys zł
II sezon: II liga zachodnia: drugie miejsce - awans - pierwsza Miedź Legnica zniszczyła wszystkich, a ja ledwo ledwo awansowałem (prognoza to był spadek). budżet transferowy 0zł, płace 11 tys.
III sezon: teraz gram w I lidze, prognoza mediów 18 miejsce - ostatnie. Po 12 kolejkach jestem 13 i to mnie cieszy, bo gra już przeciwko Cracovii, Widzewowi czy Arce do najprostszych nie należy takim składem. Budżet transferowy tradycyjnie 0zł, płace 30tys.
To jest w końcu FM, brak wielkiej kasy, szukanie piłkarzy za darmo, darmowe wypożyczenia (głównie te w których nie muszę nawet płacić za pensje). Liczę że do V sezonu uda mi się awansować do ekstraklasy ;)
ObrazekObrazekObrazek
lena182

VVujek jak już jesteś w serie B to nie powinno być zbyt dużych problemów z wypożyczeniem kogoś z Serie A np. z Interu ;) do tego polecam uwierzyć w możliwości swoich pracowników oni czasem też potrafią coś fajnego znaleźć zarówno pod nasz budżet jak i pod renomę ;)

ja chyba się zabiorę za grę jakimś klubem z odrobinę wyższej ligi niż Perugia bo gram dwa mecze na tydzień i tym tempem to z ligi wyjdę jak FM13 będzie na półkach :P
Obrazek
Kujon
Kontakt:

lena182 pisze: VVujek jak już jesteś w serie B to nie powinno być zbyt dużych problemów z wypożyczeniem kogoś z Serie A np. z Interu ;)
Dokładnie, trzon mojej drużyny w serieB w pierwszym i drugim sezonie stanowili młodzi z Parmy, Genoi i Bologny :) A z zawodników

- Insigne (Napoli) staty średnie, ale szaleje na skrzydle ostro.
- Cristofari (Palermo) trzon środka pomocy
- Marino (Udinese) środek obrony
- Avramov - za free, stary ale dobry bramkarz
- Markoutz - genialny młodzik za free

Zapomniałem dodać - mój pierwszy sezon w SerieA - 11 miejsce , teraz rozpocząłem drugi, wybudowali mi stadion (sami!) na 16 tys miejsc, stopniowo powiększam bazę treningową i szkółkę juniorów.  Coraz lepsi zawodnicy przechodzą do mnie, jednak muszę się natrudzić, żeby ktoś do mnie przyszedł, zwłaszcza, że budżet płacowy to 4.3 mln euro na sezon. Ogólnie plan żeby nie zbankrutować to zakup młodego perspektywicznego, po czym ktoś się zgłasza na współwłasność i już powiedzmy średnio 1mln euro za jednego jest.

Obrazek

A czołowi zawodnicy:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

O młodego Latala to się zabiją wszyscy (polecił mi go scout), łącznie z Realem, Man City i Barceloną, więc trafiłem na prawdziwą perełkę. Jeszcze jednego ze Sparty Praga sobie upatrzyłem (polecam ten klub w 2 i dalszym sezonie, bo nowi którzy się tam tworzą są mega kozakami), ale nie chce nawet negocjować, ale liczę, że po 2 sezonie go łapnę :)
Obrazek
VVujek

Już jestem w serie A :D awansowałem z  6 miejsca po barażach :D

o ile przez półfinał było łatwo przejsć(mecze z Livorno u siebie 2-2 na wyjeździe wygrałem 1-3) to w finale z Bari było bardzo ciężko miałem nieprawdopodobnie dużo szczęścia bo w obydwu meczach z Bari w pierwszej połowie zawodnik Bari dostawał czerwoną kartkę  :)(mimo to Bari przeważało pierwszy mecz u siebie 1-1 na wyjeździe wygrałem 0-1) gdyby nie te czerwone kartki to pozostał bym w Serie B

Tabela SerieC
Obrazek

Tabela Serie B

Obrazek

Ostatnio zmieniony 2 gru 2011, 15:32 przez VVujek, łącznie zmieniany 1 raz.
Balon

Post autor: Balon »

Heh gram Legią. Wywaliłem właśnie Rome z PE :D
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Tu sei tutta la mi vita...
Kusy

Post autor: Kusy »

VVujek to Ty jesteś  the special three
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
VVujek

To tylko i wyłącznie dzięki taktyce:Gram z kontry a jako priorytet treningu ustawiłem zgranie
Nowo sprowadzonych zawodników wprowadzam stopniowo do 1 składu nawet gdy nowy zawodnik jest zdecydowanie lepszy od zawodnika który do tej pory grał w 1 składzie 
Gunnar
Kontakt:

Post autor: Gunnar »

Przy słabych drużynach z niższych lig tylko i wyłącznie 4-4-2 i duża dyscyplina. no i tak jak mówił VVujek zgranie. :)
Obrazek
Kujon
Kontakt:

2 sezon wreszcie skończyłem.... do 29 kolejki byłem 4, a potem spójrzcie niżej  :shocked:

Obrazek

I 12 na koniec (*)
VVujek

masz ciekawych zawodników do zaproponowania ??

szukam prawego obrońcy,Pomocnika środkowego
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

Nagatomo :D Stankovic :D
ODPOWIEDZ