Polska Ekstraklasa
-
I(1)N(9)T(0)E(8)R
Odp: Polska Ekstraklasa
Shady w ostatnim zdaniu chyba Ci chodziło o prezesa Polonii Wojciechowskiego??

-
Shady
oczywiście chodziło mi o właściciela Polonii
-
Nen
Smuda to jeden z tych, co sra wyżej niż ma dupę.Shady pisze: Smuda to jest ładny idiota, najpierw w wywiadach wylewa żale:
"A tak w ogóle chcę pracować w miejscu, gdzie są perspektywy i ambicje. Nie tak jak w Lechu, gdzie byłem ostatnio. Mówiło się o wielkim klubie, a kiedy była szansa na taki, to tylko kombinowano, jak sprzedać i zarobić"
Po czym po paru dniach idzie do Polonii W. gdzie ambicje i perspektywy są "na pewno" większeZ tym sprzedawaniem, żeby jak najszybciej zarobić też nieźle popłynął.
Tym bardziej, że właścicielowi Polonii w każdej chwili piłka może się znudzić i Franek wraz z Polonią wyląduje w głębokiej dupie.
God protect me
-
Minister
Niech się martwią żeby ich na korty tak jak Arkę nie przerobili 
Jednak trener naprawdę potrafi wykonywać swoją pracę więc może być ciekawie.
Jednak trener naprawdę potrafi wykonywać swoją pracę więc może być ciekawie.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Bubuk
3. Kolejka Ekstraklasy
Moje typy na tą kolejkę:
Ruch Chorzów 3-1 Arka Gdynia
Śląsk Wrocław 1-2 Polonia Bytom
Piast Gliwice 2-2 KGHM Zagłębie
Jagiellonia 0-3 Korona Kielce
Legia Warszawa 2-0 Cracovia
Wisła Kraków 1-0 GKS Bełchatów
Lechia Gdańsk 0-0 Odra Wodzisław
Lech Poznań 3-2 Polonia Warszawa
Moje typy na tą kolejkę:

-
Shady
To nie typer, przez takie coś tylko temat się rozwali.Bubuk pisze: 3. Kolejka Ekstraklasy
Moje typy na tą kolejkę:
-
Minister
Zgadza się temat nie dotyczy typów ale skoro już przy nich jesteśmy to dobrze Ci radze nie inwestuj w STS-y.Bo Twoje typy to jak wywalić pieniądze w błoto 
Ostatnio zmieniony 10 sie 2009, 20:36 przez Minister, łącznie zmieniany 1 raz.
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Bubuk
Ja nie chce typowaćw SYS, bo nawet nie mam 18 lat. Poprostu chciałem, żeby ktoś zaczał pisać 

-
Kamikaze
|Dzisiaj rusza 3 kolejka Polskiej Ekstraklasy
Najciekawszy mecz odbedzie sie w niedziele mianowicie zagra Lech z Polonią Warszawa, dobry mecz bedzie rowniez w krakowie Wisła vs Bełchatów. Oczywiscie ja jestem za moim Śląskiem, który gra dzisiaj z Polonią B. Licze na dobre widowisko na Wrocławskim Stadionie ;D
-
Tomek8990
Nikt nie poruszył tego temstu w nowym sezonie? to moze ja to zrobię. Poziom polskiej piłki idzie na dno to moze dlatego nikt tu nie wchodzi. wisla odpada ze slabą levadią a w polsce? nie ma na nia mocnych... żal...
Forza Inter:)
-
Minister
Zwróciłeś moją uwagę w innym temacie zwracasz i w tym.Niestety negatywnie.Po pierwsze strasznie jestem uczulony na pisanie nazw własnych wielką litera zwłaszcza jak mam wypite a po drugie to może jakoś sensownie uzasadnij swoją wypowiedź dlaczego idzie na dno.Bo przegrana z Levadią wcale o tym nie świadczy!
PS.Ciesz się że nie jestem modem
PS.Ciesz się że nie jestem modem
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
ZanettiCK
- Kontakt:
Mnie szczególnie dobija kończenie swojej wypowiedzi tekstem "żal"
Odpadnięcie z Levadią było według mnie bardziej dziełem przypadku. Raczej nie wierzę, że zawodnicy mistrza Polski są aż tak drewniani. Trener Skorża po prostu celował z formą dopiero na drugą połowę sierpnia, liczył, że Estończyków przejdziemy z marszu. Teraz Wisła ma komplet punktów w lidze i naprawdę szkoda, że nie walczyła w następnych rundach kwalifikacji. A w tym roku rywale byli tacy prości...
Odpadnięcie z Levadią było według mnie bardziej dziełem przypadku. Raczej nie wierzę, że zawodnicy mistrza Polski są aż tak drewniani. Trener Skorża po prostu celował z formą dopiero na drugą połowę sierpnia, liczył, że Estończyków przejdziemy z marszu. Teraz Wisła ma komplet punktów w lidze i naprawdę szkoda, że nie walczyła w następnych rundach kwalifikacji. A w tym roku rywale byli tacy prości...
"Si Deus pro nobis, quis contra nos?"
św. Paweł z Tarsu
św. Paweł z Tarsu
-
kcpwwa
Problem polskiej pilki i jej otoczki polega na tym,ze nic sie nie zmienia. Mentalnosc pilkarzy, ich podejscie do swojego, jakby nie patrzec zawodu jest nieprofesjonalne- tak ogolnie mozna powiedziec. Dzialacze,trenerzy, organa decyzyjne- to samo- zmieniaja sie kadry,ale mordy wciaz te same, uwiklane w szemrane interesy; majace tylko barwna przeszlosc, wspolczesnie niewiele soba repprezentujace, vide prezes Lato.
Te dwie skladowe powoduja,ze poziom jest taki, jak byl zawsze, jestesmy w ogonie Europy i na dlugie lata tam pozostaniemy, jesli nie da sie pola do popisu nowym, mlodym trenerom.
Nie zmienia sie tez nastawienie ludzi ta pilka sie interesujaca- chca oni wierzyc,ze jestesmy klase lepsi od marginesu europy, a wpadki, jak ta tegoroczna Wisly, to tylko przypadek.Wiara czyni cuda, mawia sie,szkoda,ze nie w tym przypadku.Czyny zamieniac w cuda, ta droga powinna zmierzac polska pilka.
Jedyne co sie zmienia i co roniez cieszy,to to,ze budujemy stadiony. szkoda bedzie jedynie patrzec, jak kolejni mistrzowie Polski, grajac na ladnych obiektach beda grac swoje,czyli odpadac z Estoniami, Litwami i innymi. Jesli nic sie nie zmieni...
Prosze mnie nie napietnowac za to,ze pisze co widze, a temat do konca obcy mi nie jest,wiec odrobine wyrozumialosci...
Te dwie skladowe powoduja,ze poziom jest taki, jak byl zawsze, jestesmy w ogonie Europy i na dlugie lata tam pozostaniemy, jesli nie da sie pola do popisu nowym, mlodym trenerom.
Nie zmienia sie tez nastawienie ludzi ta pilka sie interesujaca- chca oni wierzyc,ze jestesmy klase lepsi od marginesu europy, a wpadki, jak ta tegoroczna Wisly, to tylko przypadek.Wiara czyni cuda, mawia sie,szkoda,ze nie w tym przypadku.Czyny zamieniac w cuda, ta droga powinna zmierzac polska pilka.
Jedyne co sie zmienia i co roniez cieszy,to to,ze budujemy stadiony. szkoda bedzie jedynie patrzec, jak kolejni mistrzowie Polski, grajac na ladnych obiektach beda grac swoje,czyli odpadac z Estoniami, Litwami i innymi. Jesli nic sie nie zmieni...
Prosze mnie nie napietnowac za to,ze pisze co widze, a temat do konca obcy mi nie jest,wiec odrobine wyrozumialosci...
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
-
Minister
Nikt nie ma zamiaru tego robić bo wszyscy z nas Ci którzy maja jakies pojęcie o polskiej piłce myślą dokładnie tak samo.
Ja osobiście powiem więcej.Jeśli się ogląda jakiś mecz polskiej Ekstraklasy(nie wliczam w to pojedynków Wisły,Legii czy Lecha) to jeśli się nie kibicuje danej drużynie to nie da się patrzeć na beznadziejny poziom.Wystarczy spojrzeć na ostatni mecz Piast-Odra oczywiście nie ubliżając tym klubom ale po prostu oczy bolały.Wtedy dostrzega się wszystkie błędy polskiego futbolu.Gra jest bardzo powolna,te same schematyczne akcje żadnych kombinacji,bramki jak padają to po wymęczonych sytuacjach(no raz na rok coś wpadnie ładnego jak piłkarz zamknie oczy i kopnie).W naszej lidze graja głownie drwale,poza kilkoma klubami które stawiają na młodych zawodników reszta na tym tle wygląda okropnie.Wolą wstawić jakiegoś ,,KONIA''który jedyne co potrafi to połamac komuś nogi niż zwrotnego,szybkiego i z odrobiną techniki mlodziaka.
Nikt nie ma zamiaru tego robić bo wszyscy z nas Ci którzy maja jakies pojęcie o polskiej piłce myślą dokładnie tak samo.
Ja osobiście powiem więcej.Jeśli się ogląda jakiś mecz polskiej Ekstraklasy(nie wliczam w to pojedynków Wisły,Legii czy Lecha) to jeśli się nie kibicuje danej drużynie to nie da się patrzeć na beznadziejny poziom.Wystarczy spojrzeć na ostatni mecz Piast-Odra oczywiście nie ubliżając tym klubom ale po prostu oczy bolały.Wtedy dostrzega się wszystkie błędy polskiego futbolu.Gra jest bardzo powolna,te same schematyczne akcje żadnych kombinacji,bramki jak padają to po wymęczonych sytuacjach(no raz na rok coś wpadnie ładnego jak piłkarz zamknie oczy i kopnie).W naszej lidze graja głownie drwale,poza kilkoma klubami które stawiają na młodych zawodników reszta na tym tle wygląda okropnie.Wolą wstawić jakiegoś ,,KONIA''który jedyne co potrafi to połamac komuś nogi niż zwrotnego,szybkiego i z odrobiną techniki mlodziaka.
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Mora
- Kontakt:
Polską piłkę może uzrowić tylko Euro2012,z którym w końcu pojawią się większe pieniądze nie na wielkie transfery patałachów z Bałkanów za 400 tys. euro ,nie na gigantyczne pensje dla piłkarzy i pseudotrenerów ,tylko na szkolenie młodzieży.Talenty w Polsce są tylko nie ma kto ich znaleźć i wyszkolić...Gdy poprawi się szkolenie ,to z czasem wzrośnie poziom całej ligi ,a w kosekwencji lepiej zacznie grać reprezentacja.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
-
Tomek8990
Ktoś tu mnie źle zrozumial. Moze i jedna porażka z Levadią o tym nie świadczy. Okej spoko. Ale jesien w Europie na dobre się nie zaczęła a już nie ma żadnego polskiego przedstawiciela ani w LM ani w LE. I tak jest od lat z wyjątkiem Lecha w tam tym sezonie i Wisły z przed kilku lat. Problemem jest to że nie ma kasy na sprowadzenie zawodników wysokiej klasy, klubowi dzialacze szukają zawodnikow z niższych lig, lepsi zostaja sprzedani, i jeśli polska piłka nie idzie na dno to napewno nie idzie do przodu...jeśli idzie to Forza_Michal podaj przykłady i argumenty. bo ja ich nie widze.
PS. Sory za pisanie z małej litery nazw własnych, sam tego nie toleruję, zwyczajnie nie zauważyłem swojego błedu, a nie modyfikowałem juz. Bez nerwów. Jesli mozesz, przypomnij mi w jakim innym temacie zwróciłem negatywnie Twoją uwagę?
PS. Sory za pisanie z małej litery nazw własnych, sam tego nie toleruję, zwyczajnie nie zauważyłem swojego błedu, a nie modyfikowałem juz. Bez nerwów. Jesli mozesz, przypomnij mi w jakim innym temacie zwróciłem negatywnie Twoją uwagę?
-
Minister
Nie powiedziałem,że idzie do przodu choć malutkimi kroczkami tak się dzieję.I nie wpływają na to same czynniki sportowe.Budowy stadionów,organizacja,budżety,zainteresowanie piłką nożną ze strony biznesmenów.Te czynniki również wpływają na ligę.bardziej wydawać się może,ze stoimy w miejscu niż się poruszamy jednak jakaś poprawa jest.Od stuleci odpadamy z LM i UEFA i wcale mnie ta sytuacja z tego roku nie zdziwiła.
PS.nie wiem w jakim temacie coś tam napisałeś.Było to dość dawno.
PS.nie wiem w jakim temacie coś tam napisałeś.Było to dość dawno.
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Tomek8990
Hm... Zamiast się kłócić, powinniśmy się zastanowić o jakich konkretnie aspektach dyskutujemy. Mnie chodziło o bardziej sportowy poziom. Bo okej, zgodzę się. Budowy stadionów, organizacja, budżety, zainteresowanie piłką nożną ze strony biznesmenów. Tobie chodziło bardziej o aspekt materialny, ekonomiczny i tu masz rację. Ale poziom meczów jest delikatnie mówiąc denny, jak sam napisałeś np mecz Piast - Odra, oczy bolą... I tu jesteśmy zgodni.
-
dzielik
Myślę, że Michałowi chodziło o to, że rozbudowa infrastruktury oraz większe budżety prędzej przy później wpłyną na poziom sportowy, który powinien się niedługo poprawić. W pełni się z nim w tym zgadzam. A co do obecnego poziomu - no cóż, ma ona swoje "momenty", niektóre mecze, niekoniecznie pomiędzy tymi potentatami są naprawdę ciekawe i dobre, ale fakt, póki co głównie "oczy bolą".
Trzeba kibicować i liczyć na poprawę.
Trzeba kibicować i liczyć na poprawę.
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
-
ZanettiCK
- Kontakt:
Nie całkiem się z Tobą zgodzę, Mora. Może być Euro 2012, może być Mundial 2022, mogą być nawet Mistrzostwa Galaktyki 2096, a my i tak będziemy siedzieć w drewnianych chatkach. Idea jest zła. Trener skupia się, by 9- latek wygrywał turniej a nie umiał grać. Dlatego lista sukcesów Polskich zawodników kończy się gdzieś na 18 roku życia. A potem jest już tylko Krzynówek. Jeśli będą dobrzy, młodzi zawodnicy, poziom ligi wzrośnie. Jak wzrośnie będą inwestorzy, i wróci kasa na piłkarz z zagranicy. To machina samonapędzająca się.
"Si Deus pro nobis, quis contra nos?"
św. Paweł z Tarsu
św. Paweł z Tarsu
-
Minister
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
mati01000
kibice juve powinni pozabijac wszystkich lechitow ;] ;] tylko ksG&Gks&ksw
-
Globus
mati01000 pisze: kibice juve powinni pozabijac wszystkich lechitow ;] ;] tylko ksG&Gks&ksw
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

-
pabloos6
- Kontakt:
A co niby mają mieć kibice Juve do kibiców Lecha, że mieliby ich zabijać ?mati01000 pisze: kibice juve powinni pozabijac wszystkich lechitow ;] ;] tylko ksG&Gks&ksw

-
mati01000
za nic ale nie nawidze lechi tak jak arki !!
ksG & Gks & ksw !!
ksG & Gks & ksw !!
-
Minister
Tamtemu panu należe się konkretny bodziedz w postaci BANA za piekną i żetelną napinkę której sam nawet nie zrozumiał.
Człowieku weź 2 głebokie oddechy i pakuj się bo jutro rano mama znowu do przedszkola odprowadza.
Człowieku weź 2 głebokie oddechy i pakuj się bo jutro rano mama znowu do przedszkola odprowadza.
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Omen
-
mati01000
minister widzę ty już masz doświadczenie w chodzeniu do przedszkola !! to który raz już powtarzasz maluchy ??
-
Minister
Najlepiej byłoby gdybym nic człowiekowi Twojego pokroju nie odpisywał ale ciężko tak postąpić.Nie kompromituj się proszę więcej i pozwól mi tym postem zakończyć polemikę z Tobą.
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
mati01000
dobraa powiem ci tyle ze tu mamy gadac o ekstaklasie a nie o ludziach z hilwy !!
pogadajmy lepiej o meczu Legia-ruch albo Lech-Slask
pogadajmy lepiej o meczu Legia-ruch albo Lech-Slask