Football Manager
-
VVujek
Odp: Football Manager
Ta oni nie przejda dopiero co awansowałem do Serie A Reggianą -nie milic z Regginą
-
zoniek
Na prawą polecam gościa z Tottenhamu - Kyle (?) Walker, ale nie wiem czy dasz radę go do siebie ściągnąć. W drugim sezonie dostępny jest do wypożyczenia.
-
Orzeu
- Kontakt:
Ja gram Wartą Poznań i mam już 2019 rok. Pierwsze kilka lat balansowałem się w I lidze w środku tabeli, w końcu przełom - awans do ekstraklasy + puchar polski. W tym sezonie gram już w Lidze Mistrzów (W eliminacjach 9-2 z Zenitem
), ale o awansie nie mam co marzyć.
Kogo polecam ?
Wieczorek Wojciech z Floty Świnoujście, bardzo dobry śr pomocnik - u mnie w 2019 roku niektóre staty: podania 17, technika 16, znaczenie 17, gra bez piłki 15, kreatywność 15, pracowitość 16, decyzje 16 .
Wallace - do wyciągnięcia z jakiegoś klubu I ligowego. U mnie kilka sezonów z rzędu średnia po 7,30 lub wyżej. Środkowy obrońca.
Maciej Wichtowski z Warty Poznań - bardzo dobry boczny obrońca, stoper, szybki, świetnie grający głową (z rożnych po 5 bramek średnio głową w sezonie trafia), średnia nigdy poniżej 7 praktycznie sezonowa.
Shishkhanov yury z Dynama Moskwa - odbiór 18, znaczenie 18, determinacja 18, pracowitość i gra głową po 16. świetny defensywny pomocnik lub stoper. kupiłem za 40 tys. zł, sprzedałem po 2 sezonach do Legii za 20 mln zł.
Milan Anicic z FK Sopot - również def pom, śr obr. Staty bardzo podobne jak Shishkhanov, tylko trochę gorsze, ale za to nadrabia świetnymi warunkami fizycznymi. Za darmo przyszedł, po sezonie do Hoffenheim za 11 mln zł.
Levan Popkhadze - lewy pomocnik.
Ogólnie ściągam dużo ukraińców, rumunów, czy ruskich - kopalnie talentów dostępnych za darmo.
Kogo polecam ?
Wieczorek Wojciech z Floty Świnoujście, bardzo dobry śr pomocnik - u mnie w 2019 roku niektóre staty: podania 17, technika 16, znaczenie 17, gra bez piłki 15, kreatywność 15, pracowitość 16, decyzje 16 .
Wallace - do wyciągnięcia z jakiegoś klubu I ligowego. U mnie kilka sezonów z rzędu średnia po 7,30 lub wyżej. Środkowy obrońca.
Maciej Wichtowski z Warty Poznań - bardzo dobry boczny obrońca, stoper, szybki, świetnie grający głową (z rożnych po 5 bramek średnio głową w sezonie trafia), średnia nigdy poniżej 7 praktycznie sezonowa.
Shishkhanov yury z Dynama Moskwa - odbiór 18, znaczenie 18, determinacja 18, pracowitość i gra głową po 16. świetny defensywny pomocnik lub stoper. kupiłem za 40 tys. zł, sprzedałem po 2 sezonach do Legii za 20 mln zł.
Milan Anicic z FK Sopot - również def pom, śr obr. Staty bardzo podobne jak Shishkhanov, tylko trochę gorsze, ale za to nadrabia świetnymi warunkami fizycznymi. Za darmo przyszedł, po sezonie do Hoffenheim za 11 mln zł.
Levan Popkhadze - lewy pomocnik.
Ogólnie ściągam dużo ukraińców, rumunów, czy ruskich - kopalnie talentów dostępnych za darmo.

-
Damiano
Ja gram Atalantą i polecam dwóch gości z RPA: Xulu(oś, cena 150 tys euro) i Jali (pś, cena 1mln euro) w 2 sezonie za obu otrzymywałem oferty powyżej 10mln euro, ogólnie liga z RPa jest konkretnie przepakowana pełno tam talentów.
-
zoniek
Właśnie rozpoczynam trzeci sezon. W poprzednim, walka o Serie A toczyła się do ostatniej kolejki. Napoli wyrosło na prawdziwego giganta. W sezonie mieli tylko 2 lub 3 porażki, a ja 9. Przed ostatnim meczem brakowało mi do nich jednego punktu więc oprócz swojej wygranej musiałem też liczyć na łut szczęścia by oni pogubili punkty. I tak się stało, wygrałem z Lecce, a Napoli zremisowało z Parmą 2-2 - mówię Wam, nerwy do samego końca. Jednak to nic w porównaniu z Ligą Mistrzów. W fazie finałowej miałem do przejścia takie zespoły jak ManU (ćwierćfinał) i sam Real (półfinał). Królewskich w rewanżu rozwaliłem 5-1 podczas gdy w pierwszym meczu na wyjeździe przegrałem 1-0. W finale spotkałem się nie z kim innym jak z Napoli, którzy po drodze wyeliminowali Barce w dwumeczu 4-1 bodajże. Sam finał był bardzo emocjonujący i nerwowy. Wygrywałem 2-0 by pod koniec drugiej połowy przegrywać 2-3! Cavani miażdży nie tylko w Serie A, ale w LM także! Na szczęście sprowadzony chyba zimą Tevez (16 mln) wyrównał pod sam koniec spotkania (to jego druga bramka w meczu)! Ja w nerwach jakbym oglądał prawdziwy finał Interu. W dogrywce strzeliłem na 4-3 i takim wynikiem zakończył się mecz. Czego chcieć więcej?
Przed zwycięskim sezonem sprowadziłem min. Ayewa (bardzo dobry grajek, zarówno na środek jak i skrzydło), Saviole (rozstrzygnął mi parę meczy w pojedynkę) Teveza, Di Marie (był wystawiony na sprzedaż, wziąłem go za 16mln) -co ten gość wyprawia na skrzydle to głowa mała. Został wybrany piłkarzem roku, a jego średnia to coś ok 7,45. Dodatkowo na obronę paru ogórków jak Almero na lewą, Nosrati na środek i Kyle Walker na prawą.
Właśnie Milito, Stankovic i Zanetti przeszli mi na emeryturę. Mottę sprzedałem sezon wcześniej, z Chivu nie przedłużyłem kontraktu, teraz jest w Schalke razem z Marigą. Cou sprzedałem do Romy, Alvareza chyba do Bologny albo Chievo - nie pamiętam dokładnie. Samuel coś mi ostatnio kiepsko gra. Razem z Lucio (chociaż ten trzyma poziom) zapewne odejdą po tym sezonie, bo został im rok do konca kontraktu, a już bardzo wiekowi są. Ranocchia gra u mnie bardzo dobrze. Na obronę sprowadziłem Dante, Alexa Sandro na lewą i wykupiłem Kyle Walkera na prawą/środek. Dodatkowo Gaitana na skrzydło i Rossiego na napad. Z ataku niedługo wypadnie mi Forlan - chce dużo kasy, a ma już 36lat jak dobrze pamiętam. Będzie siedział na ławie, a w podstawowej jedenastce będą Tevez i Rossi.
Jak Wam się rozwinął Castaignos? Jakby ktoś mógł wrzucić screena jego statów.
Jak też ustawiacie charakterystykę piłkarzy na mecz? Wg tego w jakiej roli się najlepiej spisują? Np Milito cofnięty napastnik, Pazzini odgrywający, czy robicie to na podstawie taktyki, rozwoju sytuacji w meczu itp?
Przed zwycięskim sezonem sprowadziłem min. Ayewa (bardzo dobry grajek, zarówno na środek jak i skrzydło), Saviole (rozstrzygnął mi parę meczy w pojedynkę) Teveza, Di Marie (był wystawiony na sprzedaż, wziąłem go za 16mln) -co ten gość wyprawia na skrzydle to głowa mała. Został wybrany piłkarzem roku, a jego średnia to coś ok 7,45. Dodatkowo na obronę paru ogórków jak Almero na lewą, Nosrati na środek i Kyle Walker na prawą.
Właśnie Milito, Stankovic i Zanetti przeszli mi na emeryturę. Mottę sprzedałem sezon wcześniej, z Chivu nie przedłużyłem kontraktu, teraz jest w Schalke razem z Marigą. Cou sprzedałem do Romy, Alvareza chyba do Bologny albo Chievo - nie pamiętam dokładnie. Samuel coś mi ostatnio kiepsko gra. Razem z Lucio (chociaż ten trzyma poziom) zapewne odejdą po tym sezonie, bo został im rok do konca kontraktu, a już bardzo wiekowi są. Ranocchia gra u mnie bardzo dobrze. Na obronę sprowadziłem Dante, Alexa Sandro na lewą i wykupiłem Kyle Walkera na prawą/środek. Dodatkowo Gaitana na skrzydło i Rossiego na napad. Z ataku niedługo wypadnie mi Forlan - chce dużo kasy, a ma już 36lat jak dobrze pamiętam. Będzie siedział na ławie, a w podstawowej jedenastce będą Tevez i Rossi.
Jak Wam się rozwinął Castaignos? Jakby ktoś mógł wrzucić screena jego statów.
Jak też ustawiacie charakterystykę piłkarzy na mecz? Wg tego w jakiej roli się najlepiej spisują? Np Milito cofnięty napastnik, Pazzini odgrywający, czy robicie to na podstawie taktyki, rozwoju sytuacji w meczu itp?
-
Kujon
- Kontakt:
2 kolejki do końca, będę na 5 miejscu więc puchary na Alessandrie czekają 
Brak awansu do ligi mistrzów, ale na otarcie łez mój pierwszy puchar, to zmiażdżeniu Milanu

Brak awansu do ligi mistrzów, ale na otarcie łez mój pierwszy puchar, to zmiażdżeniu Milanu

"" Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki" "" P.Zarzeczny
-
Orzeu
- Kontakt:
wow ladnie dobrze :O
btw jak robisz zrzut z ekranu, bo dzisiaj jak próbowałem normalnie print screen to mi nie zrobiło.
btw jak robisz zrzut z ekranu, bo dzisiaj jak próbowałem normalnie print screen to mi nie zrobiło.

-
DiegoMilito22
Morientes Carlo- Argentyński niedoświadczony 37 letni menedżer na początku sezonu 2011-2012 zatrudniony w roli szkoleniowca drużyny Liverpool FC. Podczas jego trwającej rok kadencji Morientes zdobył z The Reds 76 punktów co pozwoliło im na awans do przyszłorocznej edycji LM z 4 miejsca. Niestety dla zarządu z Anfield to nie wystarczyło. Choć trener pomimo tylko jednej sromotnej porażki 5:0 z Arsenalem( na Emirates) potrafił ogrywać takie zespoły jak United czy Totenham. Morientesa na stanowisku zastąpił Jose Mourinho( w Madrycie zwolniony w połowie sezonu). Załamany Morientes wyśmiewany przez wszystkie nawet najmniejsze Europejskie kluby pełen depresjii pracę odnalazł w... Argentyńskiej drugiej lidze, w zespole Nueva Chicago. Od teraz chce udowodnić wszystkim swoją wartość!
Podoba wam sie ta historyjka?:) To faktyczne streszczenie mojej ostatniej kariery.
Podoba wam sie ta historyjka?:) To faktyczne streszczenie mojej ostatniej kariery.
-
Gomez
za 4 miejsce zwolnili ? chyba nierówno pod kopułą
-
szymson55
Ja jutro podeśle screeny kończę 3 sezon Interem i tak mi idzie że palce lizać ;p. na początek 3 sezony dostałem około 132 mln i zarząd Kupił Giuseppe Meazza. kupiłem Lorisa, Sakho, Giuseppe Rossi, Kagawa (za free, ale kupiłem Barriosa, bo Japończyk źle się czuł w klubie), Eriksena, Valencje (za grosze), Andre ter Stegena, Simona Kaejra, Zabalete, Javi Martineza, Cavaniego i kilku młodzików, oczywiście nie za te 132 mln, bo większość na raty. Około wydałem 400mln czyli grubo;D. Ale zarząd mnie narazie nie wywali raczej, bo wygrałem narazie wczystko co mogłem wygrać. Także screeny jutro.
Inter od zawsze na zawsze!
-
szymson55
Oto screeny: http://imageshack.us/f/845/35885293.jpg/, http://imageshack.us/photo/my-images/248/63722560.jpg/, http://imageshack.us/photo/my-images/857/91526123.jpg/, http://imageshack.us/photo/my-images/705/37045461.jpg/, http://imageshack.us/photo/my-images/840/19526530.jpg/, http://imageshack.us/photo/my-images/708/14030765.jpg/
-
Kujon
- Kontakt:
Kolejny sezon ukończony, ciągle jest progres, ale nie umiem za nic w świecie końcówki sezonu zagrać dobrzeKujon pisze: 2 kolejki do końca, będę na 5 miejscu więc puchary na Alessandrie czekają
Brak awansu do ligi mistrzów, ale na otarcie łez mój pierwszy puchar, to zmiażdżeniu Milanu![]()

4 kolejki przed końcem byłem liderem, i 2 ostatnie mecze u siebie przegrałem z Napoli i Atalantą, w LE 1/4 z Sevillą. Wkurza mnie to zainteresowanie moją osobą, co chwilę jakieś Stoke, Lorienty czy inne Chievo chcą mnie za trenera, ale ja czekam cierpliwie na Scudetto
-
SzaQ
Gram drugi sezon, taktyka 4-3-1-2, na dzien dobry sprzedalem Motte, Chivu i Cordoby do skladu nawet nie wstawialem, a w przeciwienstwie do wiekszosci z Was dawalem szanse Milito i odwdzieczal sie mi bramkami. Kupilem Ganso na pomoc(szczerze polecam, pierwszy sezon srednio, ale drugi to pewny punkt druzyny, sporo asysty, i swietnie sie rozwija), Naldo(srodkowy obronca, bardzo dobre warunki fizyczne). Puchar Wloch, Seria A, no i 1/4 LM. W drugim sezonie obiecalem sobie ze wygram triplette, niestety przegralem Supercoppa z Milanem. Kupiony zostal Tevez(jak narazie bez rewelacji), na stale Poli (w parze z Ganso na srodku), Ally Cissokho(za mala cene swietny lewy obronca). 7 kolejek do konca, 3 punkty zaliczki nad Juve, polfinal LM z Porto mnie bedzie czekal.
-
lena182
ja muszę odbić Inter od dna...! grałem Perugią doszedłem do końcówki sezonu na marnym 2 miejscu i okazało się że Inter sobie całkowicie nie radzi
ostatecznie zajął ostatnie miejsce premiowane i zagram w Pucharze Europy ale był nawet na 12 pozycji... wygrało Napoli a Cavani to jest chyba najlepszy grajek w tym FM-ie!
porzuciłem Perugie i rozpocząłem nową karierę w Interze 
zmiany kadrowe w Interze dość znaczące... komp kupił kilku graczy w tym młodego Argentyńczyka Cristaldo (czy jakoś tak)... polecam chłopaka... atak to jeszcze Milito, Pazzini i Jordan Ayew którego również polecam
zmiany kadrowe w Interze dość znaczące... komp kupił kilku graczy w tym młodego Argentyńczyka Cristaldo (czy jakoś tak)... polecam chłopaka... atak to jeszcze Milito, Pazzini i Jordan Ayew którego również polecam

-
Iinnttoorreelloo
Ja gram Napoli . takta 4-2-3-1 . Cavani strzela 35 bramek w sezonie
pozbyłem się lavezziego którego kupił inter za 27 mln
) kupiłem Marco Verratiego . 19 latek który teraz wymiata moja pomoc i Thiago z Barcy który wymiata razem z nim do tego Badelj i Hamsik w Ataku Cavani , jeżeli chodzi o obronę to Douglas i Richards z City
))
-
Kusy
Iinnttoorreelloo pisze: pozbyłem się lavezziego którego kupił inter za 27 mln)
mało realny ten FM
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
-
lena182
czasem mam wrażenie że są jakieś dwa rodzaje FM-ów. albo gdzieś w opcjach jest zakładka gdzie ustala się trudność rozgrywki... ale ja o tym nie wiem i gram na Hardkusy pisze:Iinnttoorreelloo pisze: pozbyłem się lavezziego którego kupił inter za 27 mln)
mało realny ten FM![]()

-
sampam
Yan M`Villa, Moussa Sissoko, Marvin Martin - doskonali fracuscy pomocnicy, filary swojej reprezentacji - do wyciagniecia za darmo w sezonach 15-17 (mniej wiecej tak). Jak sie ktorys nie sprawdzi, mozna z latwoscia kazdego sprzedac i to za adekwatna (horrendalna!) kwote. Od biedy za darmo mozna rowniez zatrudnic 29 letniego Gourcuffa, oczywiscie za friko.
Polecam tez obserwowac MŚ U-20, a wlasciwie nagrodzone mlode gwiazdy turnieju. Zazwyczaj zatrudnienie takiego pilkarza okazuje sie strzalem w "10", bowiem za stosunkowo niewielkie pieniadze otrzymujemy gracza o duzym potencjale, porownywalnym nawet z Messim, czy Ronaldo.
Polecam tez obserwowac MŚ U-20, a wlasciwie nagrodzone mlode gwiazdy turnieju. Zazwyczaj zatrudnienie takiego pilkarza okazuje sie strzalem w "10", bowiem za stosunkowo niewielkie pieniadze otrzymujemy gracza o duzym potencjale, porownywalnym nawet z Messim, czy Ronaldo.
-
Kujon
- Kontakt:
Wyszedłem z ligi mistrzów z 1 miejsca (prezd Realem), jestem na czele serieA, stan finansów to 45 mln euro i takie coś

Fatum z tym człowiekiem jakieś

Fatum z tym człowiekiem jakieś
-
Gomez
prowadziłem ajax 5 sezonów, wygrana LM w 3 sezonie, potem powoli się sypie drużyna, w ostatnim roku kupiony sissoko i hazard i rzutem na taśmę wygrałem 4x z kolei mistrzostwo ligi - taktyka poszła źle, zawodników źle podobierałem, w międzyczasie ostałem się selekcjonerem reprezentacji Anglii, dużo nie ma do mówienia, bo gniecenie, po 5 sezonie odszedłem z Ajaxu do blackburn i tam stworzyłem ciekawy skład oparty na angielskiej formacji obronnej, do tego tacy zawodnicy jak young, sturidge, crouch, bennet, klub angielski z prawdziwego zdarzenia, a wyniki po na razie 4 meczach wspaniałe, bo 6;2 z Totenhamem i wyniki z różnicą 4 goli strzelonych z cieniakami pokroju burnley,
oczywiście faworyzuję swych zawodników w reprezentacji Anglii ;]]
oczywiście faworyzuję swych zawodników w reprezentacji Anglii ;]]
-
zoniek
Panowie w jaki sposób ustawiacie "mentalność" zawodników na mecz? Na taką, jaką mają podaną, że spisują się najlepiej? Np Milito, cofnięty napastnik, Forlan lis pola karnego czy odpowiednią do danej taktyki, sytuacji w meczu?
-
lena182
powiem wam panowie szczerze... ze nie rozumiem tej gry... i im dłużej gram w nową wersję tym bardziej mam ochotę wrócić do starej... początkowo był zachwyt! zwiększono ilość opcji w rozmowach z piłkarzami czyli coś na co czekałem... tylko co z tego jak teraz cały czas zawodnicy się na mnie obrażają? przykład... gram sobie tym interem... jest nieźle ale nagle moim grajkom odwaliło...seria 4 remisów 1-1 po bardzo słabych występach... z zespołami jak Casena (18m.) Sampodoria (8m.) Atalanta (14m.) i z kimś tam jeszcze z dołu tabeli... i przychodzi czas rozmowy motywacyjnej... w przerwie (przegrywam 1-0) powiem ze grają do dupy i że oczekuję więcej to albo nie reagują albo któryś się zestresuje...?! po meczu (ktoś cudem wyciągnie na 1-1) nie mogę od razu rozmawiać indywidualnie z zawodnikami. ogólnie ocena ich gry to od 6.8 do 5.5 nie licząc zawodników którym udało się zdobyć gola/asystować no więc mówię że zagrali źle... i tak oto Pazzini który miał notę 5.6 olewa to co mówią... a Juan który strzelił "jest zgaszony" gdy potem indywidualnie już mam pretensje do Pazzo to ten też się podłamuje...?! potem nagle wygrywamy z Juve (7m.) 4-2 remisuję w LE z Aston Villa (które gra ze mną jak by to Real był) 2-2 i dostaję baty od Palermo... wynik 0-1 ale to tylko z ich winy bo ja im nie przeszkadzałem 
czy ktoś wie jak dotrzeć można do tych capów żeby znów zaczęli grać? czy po prosty trzeba liczyć na przychylność w losowaniu wyników? bo mam czasem wrażenie że to się tak odbywa
czy ktoś wie jak dotrzeć można do tych capów żeby znów zaczęli grać? czy po prosty trzeba liczyć na przychylność w losowaniu wyników? bo mam czasem wrażenie że to się tak odbywa

-
Adriano_forever
Ja mam zawsze dwie taktyki. Gram jedną jak zaczynają lipnie grac to przechodze do drugiej. jak na drugiej to przechodze do pierwszej. I jakos to leci. Wiadomo wszystkich meczy w sezonie sie nie wygra jak moja Primavera
ale jakos to w miare wygląda
Lepiej jest być pokonanym niż być fanem Milanu. - Nicola Berti
-
lena182
no ja rozumiem że to nie primavera
u mnie też pięknie jadą od początku na 1 miejscu
tylko te gadki z zawodnikami mnie dobijają... jeszcze jak by to chodziło o jeden, dwa mecze... ale to już jest prawie miesiąc piachu... a oni nadal uważają że się czepiam ;P ogólnie też przydatność graczy takich jak Wes, Pazzo jest żadna... na dodatek po jednym meczu przyznają w rozmowie że też nie są zadowoleni ze swojej gry... po czym w następnym meczu grają równie słabo albo gorzej tylko tym razem się wściekają że coś od nich chce... prawie też z Zanettim się nie pożegnałem bo się wściekł po meczu że źle go oceniam. zagrał mecz z notą 5,coś wypracował karnego dla rywali...po czym jeszcze raz przed przerwą dostał żółtko i wyleciał za czerwoną... no i czy nie logiczne by tu było takiego zawodnika skarcić za słaba grę? dla mnie to logiczne... 

-
Balon
a jaką masz repe?
Miałem tak:
będąc reprezentatnem kraju to z każdego słowa Interowy się podniecali
W legi bedąc niedzielnym piłkarzem strasznie ciężko prowadziło się rozmowy na początku. Taki Ljujboja w ogole mnie nie słuchał i grał padakę.
Co do słabej gry zawodników:
Na przykładzie:
Radović (czy jak sie pisze), 1.5 sezonu najlepszy gracz, totalny mistrz, a dalej słabizna. W końcu go sprzedałem pomimo, że był zawonikiem 2 klasy lepszym niż połowa pomocy. Sumując, czasem lepiej sprzedać zawodnika, który nie pasuję do koncepcji, bądz się "zatracił". O skutkach nie mówi - patrz Inter 2010 i ciganero.
Miałem tak:
będąc reprezentatnem kraju to z każdego słowa Interowy się podniecali
W legi bedąc niedzielnym piłkarzem strasznie ciężko prowadziło się rozmowy na początku. Taki Ljujboja w ogole mnie nie słuchał i grał padakę.
Co do słabej gry zawodników:
Na przykładzie:
Radović (czy jak sie pisze), 1.5 sezonu najlepszy gracz, totalny mistrz, a dalej słabizna. W końcu go sprzedałem pomimo, że był zawonikiem 2 klasy lepszym niż połowa pomocy. Sumując, czasem lepiej sprzedać zawodnika, który nie pasuję do koncepcji, bądz się "zatracił". O skutkach nie mówi - patrz Inter 2010 i ciganero.
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!
Tu sei tutta la mi vita...
Chrapię, bo lubiem!
Tu sei tutta la mi vita...
-
Tobi
Chłopaki, jutro zaczynam nowego sejwa z kuzynem, ja Interem, a on Milanem. Wypiszcie mi zawodników których warto obserwować, nabyć (na każdą pozycję) oraz kogo zostawić i sprzedać. Sam już mam pewną wizję zespołu, ale chętnie posłucham opinii innych 

-
forzaragazzi
Może jeszcze grałeś z Udineselena182 pisze: no ja rozumiem że to nie primaverau mnie też pięknie jadą od początku na 1 miejscu
tylko te gadki z zawodnikami mnie dobijają... jeszcze jak by to chodziło o jeden, dwa mecze... ale to już jest prawie miesiąc piachu... a oni nadal uważają że się czepiam ;P ogólnie też przydatność graczy takich jak Wes, Pazzo jest żadna... na dodatek po jednym meczu przyznają w rozmowie że też nie są zadowoleni ze swojej gry... po czym w następnym meczu grają równie słabo albo gorzej tylko tym razem się wściekają że coś od nich chce... prawie też z Zanettim się nie pożegnałem bo się wściekł po meczu że źle go oceniam. zagrał mecz z notą 5,coś wypracował karnego dla rywali...po czym jeszcze raz przed przerwą dostał żółtko i wyleciał za czerwoną... no i czy nie logiczne by tu było takiego zawodnika skarcić za słaba grę? dla mnie to logiczne...
![]()
-
szymson55
http://imageshack.us/f/17/133360.jpg/ ;DD @Tobi kup Cavaniego, bo to chyba najlepszy piłkarz w grze, polecam też Eriksena z Ajaxu, obrońce Simona Kjæra niewiem gdzie teraz dokładnie gra, i z Ranocchią będą tworzyć super duet środkowych obrońców(przynajmniej u mnie tak jest), na bocznych obrońców mam Santona i Alex Sandro chyba z Porto. Polecam też sprawdzać młodzików z Holandii, RPA i Francji
-
Tobi
Właśnie nie wiem czy mi na Cavaniego starczy, zresztą będę grać jednym napastnikiem i po sprzedaży Milito będzie ich razem 3. Kjaera sprawdzę, ale myślałem nad Astorim (do duetu z Rano), bo jest tani, dobry i z włoch. Na lewą stronę obrony chciałem Ansladiego, bo Yuto statami nie powala. Eriksena chyba nie potrzebuję bo jest Sneijder a na zmianę Alvarez. Wiem, że prawie na 100% odejdzie Milito, Chivu, Stankovic, Lucio (66mln do City
) i Muntari.
Jakieś jeszcze porady?
Jakieś jeszcze porady?
-
zoniek
Di Maria na skrzydło, kupiłem go za 16ml, a po jednym sezonie jest wart 35mln... wyciąga średnią na cały sezon ok 7,50. Ayewa na środek pola. Może grać także na skrzydle. Do obrony ściągnąłem Alexa Sandro i Dantego, a na prawą młodzika Kyle Walker. Jak na razie wszyscy spisują się bardzo dobrze.
Panowie w jaki sposób ustawiacie "nastawienie/charakterystykę" zawodnika na mecz? Tak, jak jest podane w raporcie, że w danej roli najlepiej się spisuje czy odpowiednio do danej taktyki czy danego meczu/sytuacji w meczu?
Panowie w jaki sposób ustawiacie "nastawienie/charakterystykę" zawodnika na mecz? Tak, jak jest podane w raporcie, że w danej roli najlepiej się spisuje czy odpowiednio do danej taktyki czy danego meczu/sytuacji w meczu?