Polska Ekstraklasa

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Shady

Odp: Polska Ekstraklasa

Post autor: Shady »

Słowo "Ruch" nie przejdzie Ci przez klawiaturę dużymi literami? Moderatorzy ogarnijcie tego gościa bo robi popelinę w każdym temacie.
BoLoNsKi

Post autor: BoLoNsKi »

Ja mam propozycję aby do czasu aż admini go nie wywalą to nie zwracać uwagi na 10latka.

A żeby nie rozmywać tematu:
Ciekawie zapowiadają się w najbliższej kolejce pojedynki:
Korona - Wisła
Legia - Ruch
Lech - Śląsk
Jaga - Polonia W.

Zwłaszcza zależy mi na odbiciu się w końcu Legii.. szansa aby dogonić Chorzowian. No i Jagiellonia która zaczynając z -6 już odrobiła straty i jeśli wygra z Polonią to dogoni ją ;)
ObrazekObrazekObrazek
Shady

Wisła pewnie w swoim stylu po najmniejszej linii oporu ogra Koronę jedną, maks dwoma bramkami. Wkurw*ają mnie nasi grajkowie, którzy na wybrane mecze potrafią się zmobilizować i zagrać dobry mecz, a z rywalami z niższej półki lecą sobie w kulki i głupio tracą punkty. Nie zdziwię się jak ze Śląskiem zremisują. 
Minister

Post autor: Minister »

Shady

na nic się zdadzą Twoje prośby bo  ten chwast już od paru dobrych tygodni co go się wyrwie to zaraz wraca żeby znowu przez kilka dni był spokój i  znowu tak w kółko :P
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
mati01000

Post autor: mati01000 »

Shady niGdy smród nie przejdzie mi przez klawia z dużej litery !!
A tak do tematu to w dziesiejszym meczu stawiam
ZaGłebie-Polonia 0-1 
Minister

Administratorzy ja Was ładnie  proszę zabierzcie stąd tego chwasta bo się rozprzestrzeni bardziej!!
a geje do obozów pracy!"
mati01000

Administratorzy !! wysłuchajcie proźby Ministra ładnie was prosi o wziecie go z tąd :D :D
Globus

Post autor: Globus »

Po staropolsku Ci powiem- Wypierdalaj stąd panie mati01000 bo napinasz się jak barania torba.
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Minister

Najpierw słownik potem wyjdź ,,Z Tąd,,
a geje do obozów pracy!"
Matios

Post autor: Matios »

Widze, ze małe zamieszanie sie zrobiło na forum, a przeciez nie o to tu chodzi.

Dzisiaj hit rundy jesiennej Wisła- Legia, gdyby grali w Warszawie to bym postawił na Legie bo gra ostatnio naprawde dobrze, ale to Wisła gra "u siebie"(jak wiadomo rozgrywa mecze tymczasowo w Sosnowcu) i bedzie chciala odskoczyc najgrozniejszemu przeciwnikowi. Zapowiada sie naprawde ciekawe widowisko, w ktorym kazdy wynik jest mozliwy..
mati01000

Porażka Wisły trochę mnie zdziwiła by myślałem że jednak poradzą sobie z Legią ale widać Warszawiacy mają lepszę ekipe bramka Radovice z 34minuty to w 100% bład defensywy zagrali by bardziej agresywnie to bramki by nie było
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Dzięki tej wygranej Legia zmniejszyła stratę do 4 punktów.Dla całej ligi to lepiej,jeszcze wszystko się może w tym sezonie zdarzyć.Dzisiaj liczę na wygraną Śląska Wrocław nad Piastem,co pozwoli wrocławianom awansować do górnej połówki tabeli.Ciekawie będzie w Chorzowie,gdzie Ruch podejmie silną Jagiellonię.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

mati01000 pisze: Porażka Wisły trochę mnie zdziwiła by myślałem że jednak poradzą sobie z Legią ale widać Warszawiacy mają lepszę ekipe bramka Radovice z 34minuty to w 100% bład defensywy zagrali by bardziej agresywnie to bramki by nie było
Błąd Brożka i Pawełka, a co do meczu to Wisła miała dużą przewage i naprawdę nie zasłużyli na porażkę. Takie sytuacje jakie mieli Brożek i Małecki to aż wstyd nie wykorzystać.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Shady

Cieszy porażka Wisły, tylko co z tego? Nadal są liderami. W poprzednim sezonie też przegrywali ze ścisłą czołówką, ale nie tracili punktów z "ogórkami" tak jak to robił Lech czy Legia. W tym roku jest podobnie, prestiżowe mecze przegrywają, ale przez cały sezon punktują po kolei każdego przeciwnika często minimalną różnicą bramek i punkty lecą na ich konto. Szkoda tylko (choć z mojej perspektywy to i dobrze :]), że potem w kwalifikacjach LM nie ma zespołów pokroju Odry czy Zagłębia i Wiśle zaczynają się problemy.
mati01000

Noo w LM zaczynają się schody ... myślę że w przeciągu najbliższych paru sezonów będzie jakaś drużyna która przebije się przez kwalifikacje bo z takim poziomem to Wisła Legia ani Lech nie mają na to szans na fazę grupową !!
Wierzymy że w przyszłym sezonie nasz kochany Górnik zagra jak za dawnych lat :)
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Taka drużyna się z nieba weźmie ? Bo poza tą trójką nie widzę innego kandydata do mistrzostwa :)
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
mati01000

Choć Gks bełchatów może namieszać w czołówce !!
A co do Górnika to trzeba kupić rasowego napastika Besta to zamało musi przyjść jakiś dobry rozgrywający i dwuch bocznych pomocników tak wieć jest jeszcze dużo roboty żeby pomyśleć o czołówce Ekstraklasy !
Narazie musimy tak sie wzmocnić żeby awansować do tej Ekstraklasy !
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Jako fan Legii cieszy mnie zwycięstwo nad największym rywalem w walce o tytuł. Oglądałem kawałek tego spotkania i muszę powiedzieć że Legia raczej szczęśliwie utrzymała ten wynik do końca.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
pietro32

Post autor: pietro32 »

A Lech jak zwykle sknocił sprawę. Pojawiła się bardzo dobra okazja do zniwelowania 3 pkt. do Wisły i znowu zawiedliśmy. Byliśmy mocno osłabieni ale takie potknięcia lidera musimy wykorzystywać. Szkoda, bo takie sytuacje mogą (niestety) często się nie zdarzać
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Nie wiem,co zrobił z graczami Lecha Zieliński ,ale Kolejorz gra jakby w zwolnionym tempie,bez takiego zaangażowania jak za kadencji Franza...Z taką grą Lech ledwo załapie się na podium,o mistrzostwie niech lepiej zapomną.Sezon jest co prawda długi,ale Lech w tak frajerski sposób traci bezcenne punkty,że aż żal patrzeć...Tymczasem Polonia Warszawa (znaczy się Groclin) pewnym krokiem zmierza do I (znaczy się II) ligi.Wczoraj przegrali z cienką Cracovią i jak tak dalej pójdzie,to ten śmieszny twór wróci tam,gdzie jego miejsce.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
mati01000

Noo w tym sezonie o Ekstraklasie można powiedzieć że są to dwie osobne ligi.  chodzi mi o to że u góry tabeli wszystko się wygrywa a na dole przegrywa nie ma czegoś takiego jak końcówka poprzedniego sezonu że dół grał lepiej niż góra !
Shady

Za nami pierwsza kolejka Ekstraklasy w tym roku. Z czołówki nie wygrała tylko krakowska Wisła, która poległa w Bełchatowie. Wygrana Legii w Krakowie z Cracovią oraz Lecha w Warszawie z Polonią, a także Ruchu w Gdyni spowodowały, że przewaga Wisły w tabeli stopniała odpowiednio do 2pkt nad Legią oraz 5pkt nad Lechem i Ruchem. W dole tabeli cały czas jest Odra Wodzisław (12pkt), która w tej kolejce zremisowała u siebie z Lechią, a także Polonia Warszawa, Zagłębie Lubin i Arka Gdynia (cała trójka 15pkt). Zapowiada się ciekawa walka tej wiosny, zarówno na górze jak i dole tabeli.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Lech świetnie zagrał w Warszawie i według mnie jest głównym kandydatem do zdobycia mistrza. Ten zespół jako jedyny pozyskał jakiegoś poważnego zawodnika. Personalnie według mnie to najsilniejszy zespół i powinien wreszcie sięgnąć po mistrzostwo.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
maciejos

Post autor: maciejos »

Obejrzałem mecze Legii, Wisły i Lecha. Najlepiej z całej trójki zaprezentował się Lech. Polonia zagrała otwartą piłkę, co się na nich srogo zemściło. Należy jednak pamiętać, że były to dopiero pierwsze mecze po zimowej przerwie. Nie zapominajmy też o cichym kopciuszku - Ruchu Chorzów, na którym nie ma już żadnej presji - bo w lidze na 100% się utrzyma.
Minister

W lidze się utrzyma na 100% a na nowy sezon nie dostanie licencji.Nie od dzisiaj wiadomo,że są praktycznie bankrutami a wprowadzenie swoich akcji na giełdę było tylko po to żeby przysłonić ranę opatrunkiem.Leśne dziadki z PZPN-u zadbają w 100% o to żeby Ruch nie dostał licencji(chyba,że poprawi się ich sytuacja) i w efekcie jakaś drużyna znowu utrzyma się poza boiskiem.Najprawdopodobniej znowu będzie to Arka bo oni mają do tego smykałkę :P
a geje do obozów pracy!"
Dynia
Kontakt:

Post autor: Dynia »

podobno Polonia Warszawa za reklame firmy bukmacherskiej ma dostać srogą kare, mówi się o kilku milionach złotych. ktos coś wie wiecej na ten temat ??
glinek

Post autor: glinek »

Właśnie jestem po meczu naszej ekstraklasy Wisła 0 - 1 Arka. Bardzo dobre widowisko, na poziome klasy B. Tak słabej Wisły nie pamiętam od lat, drugi mecz po przerwie zimowej i druga porażka, bez strzelonej bramki. Pawełek to najlepszy bramkarz naszej ligi, kiwa się z zawodnikami Arki z nudów. Ja nie wiem co on robi w Wiśle cały czas? Przecież on jest na poziomie bramkarza III ligowego, nie pamiętam meczu aby zagrał bez jakiegoś babola. Marcelo wręcz genialnie zachował się przy stracie bramki, chciał pięknie przelobować, a tu taki kiks, w drugiej połowie również coś podobnego mu się przydarzyło, ale bez większych konsekwencji. Małecki strat miał chyba tyle co, jest sekund w minucie, tylko podanie do przodu i strata, choć parę razy dobrze rozegrał i mógł nawet strzelić bramkę. Fajnie w mecz wszedł Łobodziński, pierwsze dwa kontakty z piłką i dwie straty, a taką piłkę to potrafi przyjąć dziecko w przedszkolu, kolejnym jego zagraniem była nakładka, potem to już troszkę lepiej. Inni zawodnicy jakoś szczególnie jak ci wyżej wymienieni nie wyróżniali się w szeregach Wisły. Jak oglądałem mecz, to nie mogłem wręcz uwierzyć, że to gra Wisła ta z Krakowa (Mistrz Polski!), jakby nie koszulki to bym nie uwierzył, co akcja a ja się łapię za głowę i mówię kur..de kto to gra?! B-klasowiec czy mistrz Polski? Ogólnie to jest to chyba jedno z najsłabszych spotkań jakie oglądałem od miesięcy.. Jakby nie Wisła to bym przełączył po 5 minucie. Może trochę na postawę piłkarzy wpłynął brak kibiców i dopingu na meczu? No ale z taką Arką to po prostu musieli wygrać! a jednak stało się inaczej...
Ostatnio zmieniony 5 mar 2010, 23:43 przez glinek, łącznie zmieniany 1 raz.
FORZA INTER
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
Kusy

Post autor: Kusy »

oglądałem II połowę tylko, czułem się jakbym oglądał mecz IV ligi.
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Minister

Wisła zagrała podobnie jak Inter.Podobnie piszę dlatego,że pokazała syndrom ,,znudzonego mistrza''.Walenie głową w mur,popisy techniczne Małeckiego i beznadziejna postawa Brożka to był chleb powszedni tego meczu.O Arce nawet nie ma co się wypowiadać bo byli po prostu tyczkami z nogami i chęcią poprzeszkadzania Wiśle i to im się udało a do tego doliczyć patałacha Marcelo i jeszcze udało im się strzelić i wygrać.Zmiana lidera w się szykuje.
a geje do obozów pracy!"
Shady

Minister pisze: popisy techniczne Małeckiego
Małecki jest chyba największym pajacem w Ekstraklasie. Chłopakowi trochę we łbie się poprzewracało, ciągle do każdego ma jakieś pretensje jak coś mu nie wyjdzie.
ODPOWIEDZ