Football Manager

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Tobi

Odp: Football Manager

Post autor: Tobi »

Di Maria nie jest zainteresowany w najmniejszym stopniu, ale myślę że Alejandro Gómez da radę na skrzydle, może jeszcze do tego Gio Dos Santos.
zoniek

Post autor: zoniek »

U mnie Di Maria był wystawiony na sprzedaż.
dolin123

Post autor: dolin123 »

u mnie Di Maria tez byl wystawiony ale dopiero w ziomowym okienku pierwszego sezonu
lena182

Post autor: lena182 »

ja goraco polecam Aywea... Jordana Ayewa... młody napastnik u mnie był lepszy niż Milito i Pazzo razem wzięci... kreatywny dobry drybling, przez co zdecydowanie częściej do strzału dochodził... sporo przez to marnuje, ale sporo strzela. wiek 20 lat ale już w Reprezentacji Ghany na puchar narodów afryki pojechał i tam też strzelał ;) dał bym wam statystyki ale niestety od początku stycznia szlag mi dysk trafił :(

Di Maria też był u mnie na LT ale chciałem jak najwięcej utargować i chłopak się wcześniej z City dogadał :P
Obrazek
zoniek

Powtórzę pytanie:

Panowie w jaki sposób ustawiacie "nastawienie/charakterystykę" zawodnika na mecz? Tak, jak jest podane w raporcie, że w danej roli najlepiej się spisuje czy odpowiednio do danej taktyki czy danego meczu/sytuacji w meczu?
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Ja Di Marie kupiłem za 25 baniek i sprzedałem po sezonie za 24 do Arsenalu. Strasznie dużo akcji marnował. Za to polecam jednego napastnika. W drugim sezonie postawiłem na niego i wcale się nie zawiodłem (póki co :P )

Obrazek
Obrazek
lena182

zonek... jeżeli o mnie chodzi to robiłem tak...ustawiałem sobie taktykę według mojego uznania(wiedziałem kim chcę grać i jak by to miało wyglądać) po pewnym czasie wychodziło jak dany zawodnik czuje się w danej taktyce w danym ustawieniu i z danym nastawieniem... przed sezonem dobrze jest zagrać kilka trudnych meczy aby to ocenić... u mnie np Wes bardzo słabo gra za plecami napastników jako wysunięty rozgrywający niezależnie od tego z jakim nastawieniem go tam dam. za to jak go wycofałem na środek jako wysuniętego rozgrywającego to nareszcie zaczął grać jak należy ;)
nastawienie ma duże znaczenie przy napastnikach dla tego dobrze jest im dać takie jak mają podane w raportach ;) szczególnie jeżeli chodzi o Pazzo Milito i forlana :P bo młodzi sobie lepiej radzą :P
Obrazek
zoniek

Dzięki za info. Pytam, bo kupiłem Teveza i Rossiego za których wydałem kupe kasy, a nie grają tak jak bym sobie tego życzył. Tzn nie tyle, że nie słuchają poleceń, ale ich skuteczność nie powala. Obaj w raportach mają, że najlepiej czują się jako klasyczne 10 tak więc w każdym meczu mają tak ustawione. Dlatego pytałem czy może coś zmieniacie w zależności od taktyki czy sytuacji w meczu.
A co do Sneijdera. U mnie gra do dupy :/ i to na swojej ulubionej pozycji, czyli za plecami napadziorów, jako wysunięty rozgrywający z funkcją wsparcia.
Balon

Post autor: Balon »

Widze, ze u was Diego cieniuje...

U mnie od 2 sezonu, najlepszy napastnik w grze. srednio 20-30 goli w rok istny geniusz.

Fiero u mnie w Legii świetnie śmiga :) Nie widzialem tak dopieszczonego zawodnika w mojej historii fm'a. Jego styl biegania, strzelania, ogolnie poruszania sie na boisku  jest calkiem inny niż wszystkich zawodników... nie wiem z czego to wynika.

Co do pozycji/funkcji, to duża rola testów. U mnie wszysy skrzydłowi maja funkcje "wys. rozgr." natomiast lepiej grają jako schodzący napastnicy, przynajmniej w moim odczuciu :)
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Tu sei tutta la mi vita...
lena182

wiem że gramy z Genuą teraz i ze to mało interesujące co napiszę ale... zakupiłem wczoraj FM 2009 :D za 9,90 w saturnie ;) nigdy w niego nie grałem... więc instalujemy :D grał ktoś? i może kogoś polecić? :P
Obrazek
and1
Kontakt:

lena182 pisze: wiem że gramy z Genuą teraz i ze to mało interesujące co napiszę ale... zakupiłem wczoraj FM 2009 :D za 9,90 w saturnie ;) nigdy w niego nie grałem... więc instalujemy :D grał ktoś? i może kogoś polecić? :P

http://www.cmrev.com/

znajdziesz tu wszystko :)

edyta :

http://www.cmrev.com/talenty/fm2009.html
Obrazek
Lucas

Post autor: Lucas »

lena182

Ja polecam. Kupiłem jakoś z rok...temu? No coś w tym stylu. Za podobną cenę. Zainstaluj wszystkie możliwe patche, nawet 9.3.1, bo on tam odpowiada za skasowanie tego okna do logowania ( już nie pamiętam, bo gdy od razu odpaliłem i je zobaczyłem to sięgnąłem po pacza). Przyda się ogólnie rzecz biorąc.
Gra mi się fajnie, nie czuje potrzeby zmiany na nowszą wersję. Chociaż planuje na urodzinki sprawić sobie Fm-a 2011.
Wiadomo, że FM 09 jest troszkę okrojony w stosunku do wyżej wymienionego. Jednak jest super. Trochę wkurza puchar Intertoto :)
Grałem w Polonii (niestety wystąpił przykry bug, ale pierwszy raz się z nim spotkałem), trochę Interem, a teraz najprawdopodobniej sięgnę po Odense lub Wolfsburg.

Na początek ciekawym klubem jaki mogę ci polecić są Karpaty Lwów. Jako klub patronacki mają Szachtara Donieck :) Można na luzie zrobić dobry skład z wypożyczeń, za które oni będą płacić.
Obrazek
hQ
Kontakt:

Post autor: hQ »

Ja grałem W FM 06, 07, 08, 09, 10, 11 i 12. Według mnie 09 to zdecydowanie najgorsza z nich i każda poprzednia i następna w którą grałem była o niebo albo dwa lepsza :). To tylko moje zdanie, oparte na swoich doświadczeniach.
lena182

no niestety zbyt mocno przyzwyczaiłem się do wyglądu wersji 10, 11 i 12 aby grać dłużej w 09 :P czy jest gorsza? no na pewno bo starsza... ;) choć miałem parę pomysłów na Inter w tamtych latach ;) ale niestety nawet pół sezonu nie ugrałem :P
Obrazek
Blablarzynca
Kontakt:

Post autor: Blablarzynca »

Cholera, mam problem z moim FM12. Wróciłem do gry, po kilku miesiącach, z nowym systemem i gra mnie uracza ciągłymi błędami - W7. Jeśli np. wejdę w profil któregoś z moich trenerów, to od razu wyskakuje crash dumps. Ma ktoś jakiś pomysł, jak temu zaradzić ?
all in the game, yo, all in the game
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Musisz poszukać łatki do cracka.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Alfa

Post autor: Alfa »

a ja wlasnie zakupilem FMa i zaczynam Interem na zaktualnionych transferach :) czas na mala rewolucje heheh
Blablarzynca
Kontakt:

Powróciłem do FM12 po kilku miesiącach i idzie mi nadzwyczaj bardzo dobrze. Gram Legią i w pierwszym sezonie przeszedłem kwalifikacje Ligi Europejskiej, jak burza.
III Runda
Gaziantepspor-Legia 0;3
Legia-Gaziantepspor 1;0
IV Runda
Legia-Birmingham 5;2
Birmingham-Legia 0;2
Faza grupowa
Lokomotiv Moskwa-Legia 0;2
Legia-Fulham 2;1

Z przejściem tej fazy chyba nie będzie problem, nie wiem czym są spowodowane moje wyniki, czy to moja eksperymentalna taktyka (kontratak, sztywny, pressing, bezpośrednie podania) czy dobrzy zawodnicy, ale pomału liczę na jakiś półfinał LE :) W Ekstraklasie leje wszystkich, jak leci.
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

też Legią gram ostatnio - ściągnąłem sobie nigeryjczyka z wolnego transferu: Daniel Chima - polecam ! Powinien przejśc nawet do klubów z 1 ligi, a ja go po 2 sezonach sprzedałem do Genoi za 10 mln zł.

Aktualnie to nawet Joaquina ściągnąłem do Legii :D

a ogółem Legia ma świetną młodzież. Taki młodzik - Furman się nazywa, śr pomocnik. Po 2 sezonach prawie wszystkie staty na 13-15. Podobnie bardzo dobry jest Wolski, czy też ten napastnik na K.
Ostatnio zmieniony 2 mar 2012, 23:19 przez Orzeu, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Balon

Ściągać Fiero i to szybko :D no i przyłożyć się do "mojej" Legi :D

Miły klubik do prowadzenia. Jakies talenty sie wam rodzą?
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

jak ktoś ma trochę kasy to polecam np do polskiej ligi Knowledge Musona - gościu walił mi co mecz praktycznie co najmniej 1 gola. No ale kosztował 8 mln zł. Sprzedałem po 2 latach za 16.
Obrazek
BoLoNsKi

Post autor: BoLoNsKi »

Potwierdzam. Zapewne z Rapidu Wiedeń go wziąłeś ;> zresztą z Rapidu wziąłem 3 graczy co grali kapitalnie.
ObrazekObrazekObrazek
szymson55

Post autor: szymson55 »

Ja polacem Mbaye Niang kupiłem go za 3,5mln, a jak byłem za urlopie to sprzedali go do Chelsea za 22mln, nie chciałem go sprzedawać bo jest koleś niesamobity. Polecam!
Inter od zawsze na zawsze!
Blablarzynca
Kontakt:

Przygodę w Lidze Europejskiej skończyłem na 1/8. Zająłem pierwsze miejsce w grupie, wyeliminowałem Leverkusen, gdzie Koseckiego w debiucie wpuściłem na ostatnie minuty i trafił decydującą bramkę. Później trafiłem na Seville. U siebie 3-3, a w Sevilli prowadziłem do 94 minuty 1-0, ale pół minuty, po tym jak sędzia powinien skończyć mecz, trafili w końcu bramkę i mnie wyeliminowali. Trochę w rankingu napunktowałem i liczę, że mój współczynnik pozwoli mi na rozstawienie w IV rundzie w LM. Na Lidze Europejskiej zarobiłem coś koło 2 mln + bilety, dało naprawdę finansowego kopa, ale na samym wejściu do fazy grupowej zarobię tyle, co przez cały sezon.

PS Zatrudniłem tego Chime, spisuje się bardzo dobrze, choć najczęściej wchodzi z ławki. Póki co, w jedenastu meczach, 8 bramek, w tym dwa razy zaliczył hat-tricka.
Balon

jak u was grupy CL? ja 4 razy z rzedu grupa śmierci (3 razy barca i 3 razy Arsenal i paru innych) troche to dziwne...
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Czubinho

Post autor: Czubinho »

Co roku trafiam na Inter, co roku wygrywam oba mecze. Gram BVB...
Teraz walczę o półfinał z Marsylią, która wyeliminowała Real. Ja ograłem Szachtar.
Ogólnie nie jest źle, jestem drugi w lidze za Koeln. Sprzedałem Kagawe Subotica - 40 mln łącznie. Przymierzam się do sprzedaży Barriosa, ponieważ kupiłem 3 perspektywicznych napadziorów ze Wschodu. Najgorzej jest z wyciągnięciem kasy od zarządu, muszę się ratować sprzedażą filarów, żeby móc coś zdziałać na rynku. Największą gwiazdą jest Milan Badelj, środkowy pomocnik, świetnie gra, znakomite podania, po prostu majstersztyk. Do wyciągnięcia za 4,5mln. Polecam.
Blablarzynca
Kontakt:

O co chodzi z tą reputacją ? Dlaczego po pierwszym sezonie, reputacja spadła mi o pół gwiazdki, choć w ciągu tego sezonu wygrałem ligę, superpuchar i Puchar Polski, ponadto doszedłem do 1/8 Ligi Europejskiej. W rankingu europejskim poczyniłem największy krok, bo awansowałem aż o 130 miejsc w górę. Reputacja poszła w dół też całej Ekstraklasy, ale może to z powodu, że wszystkie kluby wyprzedały swoje gwiazdy (np. Rudnevs i Krivets).

PS Inter wygrał Ligę Mistrzów w pierwszym sezonie. Po drodze pokonali City, Barcelonę, Chelsea i Bayern w finale, coś mi to przypomina  :flaga33:
and1
Kontakt:

Reputacja klubu, czy ligi spadla?? Jezeli klubu to trochu dziwne, a jak ligi to niestety, ale licza sie wszystkie druzyny grajace w pucharach wiec zwyczajnie ciezko jest dzwignac reputacje ligi w pojedynke...
Obrazek
dolin123

Post autor: dolin123 »

Czubinho pisze: Co roku trafiam na Inter, co roku wygrywam oba mecze. Gram BVB...
Teraz walczę o półfinał z Marsylią, która wyeliminowała Real. Ja ograłem Szachtar.
Ogólnie nie jest źle, jestem drugi w lidze za Koeln. Sprzedałem Kagawe Subotica - 40 mln łącznie. Przymierzam się do sprzedaży Barriosa, ponieważ kupiłem 3 perspektywicznych napadziorów ze Wschodu. Najgorzej jest z wyciągnięciem kasy od zarządu, muszę się ratować sprzedażą filarów, żeby móc coś zdziałać na rynku. Największą gwiazdą jest Milan Badelj, środkowy pomocnik, świetnie gra, znakomite podania, po prostu majstersztyk. Do wyciągnięcia za 4,5mln. Polecam.
Daj screen ustawienia i krajkow jakich masz
Balon

tez tak mialem po 2 sezonie. Spadła mi repa pomimo zwyciestw na krajowym podwórku i genialnej grze w CL (pomimo braku awansu wygralem z Barca, Juve - brakowalo 1 punktu...). Nie mam pojęcia jak to przeliczaja.

Jak u was z repą trenera? ktoś zmieniał już klub?
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

ODPOWIEDZ