W FM 2006 prowadze INTER i muszę przyznać ,że w lidze nie ma na mnie mocnych natomiast w lidze mistrzów nie udało mi sie jesszcze osiągnąć nawet finału . Nie wiem dlaczego tak sie dzieje ale przynajmniej mam cel na następny sezon .
Jedna rada

Na początku gry radze rzeznaczyć troche budżetu transferowego na podpisanie kontraktów z trenerami a dopiero po ściągnięciu 2-3 zacząć wzmacniać skład
Co do transferów to polecam piłkarza ENZO GIOVANI SCORZA (przejdzie nawet do polskiego drugoligowca ) który rozwija sie w naprawde świetnego zawodnika(środkowy napastnik) (w chwili rozpoczęcia gry ma 17 lat )
Grając INTEREM dokonałem kilku naprawde bardzo ciekawych zakupów (które moge naprawde wszystkim polecić z ręką na sercu :
SANI TUNCAY - (radze kupic już w pierwszym sezonie bo przechodzi szybko do Arsenalu prawie za każdym razem ) -Swietny lewy pomocnik, wysunięty napastnik lub środkowy pomocnik (facet Orkiestra

)
FABIO GROSSO - (znany chyba każdemu ) według mnie to najleprzy lewy obronća (lub pomocnik) w całej grze (stosunkowo nie drogi
FERNANDO TORRES-wydałem na niego az 192,5 mln zł ale sie opłacało bo
grając w ataku z Adriano wbija bardzo wiele bramek .
CHRISTIANO ZACCARDO - Kupiłem go jako zmiennika dla Zanettiego ale
gra u mnie na prawej obronie a Javiera przesunąłem do pomocy (świetnie
sie tam spisuje )