Polska Ekstraklasa
-
GULI
Odp: Polska Ekstraklasa
To co sie wczoraj działo w Poznaniu to masakra a ja jak zwykle w robocie siedziałem...
Mistrz Mistrz KKS!
http://www.youtube.com/watch?v=j3HZOW14b20
http://www.youtube.com/watch?v=v55BWoeidMc
Mistrz Mistrz KKS!
http://www.youtube.com/watch?v=j3HZOW14b20
http://www.youtube.com/watch?v=v55BWoeidMc

-
Jaszczu91
Ja się cieszę że Lech zdobył mistrzostwo. To jest jedyny klub w Polsce na poziomie europejskim. Może nie jest to najwyższą półka, ale Lecha nie powinniśmy się wstydzić w Europie. Przykład poznańskiego klubu pokazuje jak wiele znaczą w dzisiejszym futbolu kibice. Bez nich nie da się stworzyć dobrego klubu. Może działacze w Warszawie kiedyś to zrozumieją. Mówi się że polska liga jest słaba ale tak naprawdę każdy polski kibic się nią emocjonuje. Ten sezon był bardzo ciekawy i to do ostatniej kolejki. Cieszy mnie ogromie że Korona zajęła szóste miejsce. Jest to bez wątpienia spory sukces. Brawa należą się trenerowi Sasalowi. Praktycznie każdy transfer mu wypalił i jak na pierwszy sezon w ekstraklasie to poradził sobie dobrze. Maciej Tataj jako jedyny był krytykowany za swoją postawę, ale obronił się końcówką. Okazał się takim Piechną tyle że z opóźnionym zapłonem. Przyszły sezon zapowiada się bardzo ciekawie. Do ligi wrócą wielkie firmy, a spadły przecież dwa mizerne kluby. Nie szkoda mi ani Piasta, ani Odry. Czekam na przyszły sezon.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
Mora
- Kontakt:
Gratulacje dla Lecha,zróbcie Jopowi dobrą imprezkę z niezłymi dupami,bo to głównie dzięki niemu tytuł ląduje w Poznaniu
Szkoda,że Legia nie zagra w LE,bo Ruch popadł w tarapaty finansowe,sprzeda swoich najlepszych graczy i zapewne skończy swą przygodę w pucharach na dwóch meczach (a Legia pewnie by ugrała cztery
).Najbardziej cieszy mnie jednak...spadek Odry Wodzisław.Odkąd sięgam pamięcią ten klub nic ciekawego do ligi nie wnosił.Marni kopacze,garstka widzów na tragicznie wyglądającym stadionie,ambicje sięgające utrzymania.Teraz Odra zleciała i myślę,że na dobre zakotwiczy w I lidze.
Pod względem kibicowskim zapowiada się bardzo ciekawy sezon 2010-2011.Utrzymały się wszystkie wielkie firmy,spadły mało atrakcyjne kluby ze Śląska (sorry Messie
) ,a do Ekstraklasy wraca Widzew.Mecze łodzian z Legią,Ruchem czy Lechem będą pewnie ozdobą następnego sezonu.Mam nadzieję,że drugim zespołem z zaplecza będzie ŁKS lub Górnik Zabrze.W pierwszym przypadku będziemy świadkami derby Łodzi,a powrót Górnika oznacza Wielkie Derby Śląska 
Pod względem kibicowskim zapowiada się bardzo ciekawy sezon 2010-2011.Utrzymały się wszystkie wielkie firmy,spadły mało atrakcyjne kluby ze Śląska (sorry Messie
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
Shady
A od kiedy mistrzostwo wygrywa się jednym meczem? O mistrzostwie decyduje 30 meczy i gdyby Lech nie grał dobrze przez cały sezon to ten jeden błąd Jopa nic by nie dał. Zresztą gdyby to się zdarzyło we wcześniejszej kolejce to by nie było takiego głupiego gadania.Mora pisze: zróbcie Jopowi dobrą imprezkę z niezłymi dupami,bo to głównie dzięki niemu tytuł ląduje w Poznaniu![]()
-
WTF
No i stało się po dwóch ostatnich kolejkach ligi poznaliśmy mistrza Polski. Gratulacje dla Lecha i dla jego kibiców.
Patrząc na grę to zwycięstwo Kolejorza w pełni zasłużone. W mojej ocenie grali najładniejszą piłkę ze wszystkich drużyn ekstraklasy i wykazali się ogromną ambicją odrabiając stratę punktową jaką mieli po rundzie jesiennej. Inna sprawa, że Wisła robiła wiosną co się da aby stracić prowadzenie w lidze. Nie wnikam już czy gdyby Jop nie skierował piłki do własnej bramki w doliczonym czasie meczu z Cracovią to Lech byłby mistrzem czy nie, bo nie można przewidzieć co stałoby się w ostatnim meczu Wisły z Odrą. Pozostaje tylko współczuć Mariuszowi i liczyć, że jakoś się po tym podniesie.
Jeśli chodzi o Lech to mam teraz tylko nadzieję, że się wzmocnią przed walką o LM( trzeba dobrze zainwestować kasę z Lewandowskiego) i nie odpadną z "potęgą" pokroju Levadii, a jak dobrze pójdzie to przy obecnej formule kwalifikacji do LM mogą być trzecią drużyną z naszego kraju w tych rozgrywkach, czego właśnie życzę Lechowi i całej naszej piłce.
W II rundzie eliminacji LM Lech może zagrać z: Levadia Tallin (Estonia), Metalurgs Lipawa (Łotwa), FH Hafnarfjoerdur (Islandia), mistrz Bośni i Hercegowiny, Olimpi Rustawi (Gruzja), Pjunik Erywań (Armenia), NK Koper (Słowenia), Inter Baku (Azerbejdżan), FK Renova Dzepciste (Macedonia), Dinamo Tirana (Albania), Havnar Boltfelag (Wyspy Owcze), New Saints FC (Walia), FC Santa Coloma (Andora), Linfield Belfast (Irlandia Północna), Birkirkara FC (Malta), mistrz Luksemburga.
Po rozegraniu 30 kolejek poznaliśmy też spadkowiczów. Z ekstraklasą pożegnały się zespoły Odry i Piasta. Wodzisławianie walczyli do końca z Wisłą i brakło im jednej bramki do utrzymania, mimo iż Wisłą przeważała przez cały mecz. Piast natomiast z tego co widziałem zagrał słabo z Cracovią i popełnił sporo błędów. Cracovia wygrała i to Piasta będziemy oglądać w 1 lidze. Zagrożona spadkiem byłą też ekipa Arki, którą wielu( w tym ja) widziało już w 1 lidze kilka kolejek temu. Z tego miejsca muszą pochwalić zawodników Arki za ambicję i wolę walki do końca. Zaimponowali mi w dwóch meczach. Najpierw strzelając w końcówce gola Bełchatowowi na 2:1, a później grając rozsądnie i co najważniejsze skutecznie mimo osłabienia( czerwona kartka w 32 minucie dla Marcina Budzińskiego) z Piastem.
Podsumowując sezon należy też wspomnieć, że trzecią drużyną grającą w europejskich pucharach będzie Ruch. Gratulacje dla Chorzowian, że mimo trudnej sytuacji finansowej potrafili zbudować fajny zespół i zakończyć sezon na pudle. Oby tylko teraz nie nastąpiło wyprzedanie drużyny.
Wczoraj poznaliśmy pierwszą ekipę, która do ekstraklasy wejdzie w przyszłym sezonie. Jest to jedyna w naszym kraju( i chyba na całym świecie
) ekipa, która obroniła mistrzostwo 1 ligi
Widzew Łódź, który pokonując aspirującą do awansu do ekstraklasy Sandecję 6:1 zapewnił sobie mistrzostwo 1 ligi i awans. Pozostaje tylko liczyć, że pzpn nic nie wymyśli i Widzew zagra w najwyższej klasie rozgrywkowej z najbliższym sezonie.
Patrząc na grę to zwycięstwo Kolejorza w pełni zasłużone. W mojej ocenie grali najładniejszą piłkę ze wszystkich drużyn ekstraklasy i wykazali się ogromną ambicją odrabiając stratę punktową jaką mieli po rundzie jesiennej. Inna sprawa, że Wisła robiła wiosną co się da aby stracić prowadzenie w lidze. Nie wnikam już czy gdyby Jop nie skierował piłki do własnej bramki w doliczonym czasie meczu z Cracovią to Lech byłby mistrzem czy nie, bo nie można przewidzieć co stałoby się w ostatnim meczu Wisły z Odrą. Pozostaje tylko współczuć Mariuszowi i liczyć, że jakoś się po tym podniesie.
Jeśli chodzi o Lech to mam teraz tylko nadzieję, że się wzmocnią przed walką o LM( trzeba dobrze zainwestować kasę z Lewandowskiego) i nie odpadną z "potęgą" pokroju Levadii, a jak dobrze pójdzie to przy obecnej formule kwalifikacji do LM mogą być trzecią drużyną z naszego kraju w tych rozgrywkach, czego właśnie życzę Lechowi i całej naszej piłce.
W II rundzie eliminacji LM Lech może zagrać z: Levadia Tallin (Estonia), Metalurgs Lipawa (Łotwa), FH Hafnarfjoerdur (Islandia), mistrz Bośni i Hercegowiny, Olimpi Rustawi (Gruzja), Pjunik Erywań (Armenia), NK Koper (Słowenia), Inter Baku (Azerbejdżan), FK Renova Dzepciste (Macedonia), Dinamo Tirana (Albania), Havnar Boltfelag (Wyspy Owcze), New Saints FC (Walia), FC Santa Coloma (Andora), Linfield Belfast (Irlandia Północna), Birkirkara FC (Malta), mistrz Luksemburga.
Po rozegraniu 30 kolejek poznaliśmy też spadkowiczów. Z ekstraklasą pożegnały się zespoły Odry i Piasta. Wodzisławianie walczyli do końca z Wisłą i brakło im jednej bramki do utrzymania, mimo iż Wisłą przeważała przez cały mecz. Piast natomiast z tego co widziałem zagrał słabo z Cracovią i popełnił sporo błędów. Cracovia wygrała i to Piasta będziemy oglądać w 1 lidze. Zagrożona spadkiem byłą też ekipa Arki, którą wielu( w tym ja) widziało już w 1 lidze kilka kolejek temu. Z tego miejsca muszą pochwalić zawodników Arki za ambicję i wolę walki do końca. Zaimponowali mi w dwóch meczach. Najpierw strzelając w końcówce gola Bełchatowowi na 2:1, a później grając rozsądnie i co najważniejsze skutecznie mimo osłabienia( czerwona kartka w 32 minucie dla Marcina Budzińskiego) z Piastem.
Podsumowując sezon należy też wspomnieć, że trzecią drużyną grającą w europejskich pucharach będzie Ruch. Gratulacje dla Chorzowian, że mimo trudnej sytuacji finansowej potrafili zbudować fajny zespół i zakończyć sezon na pudle. Oby tylko teraz nie nastąpiło wyprzedanie drużyny.
Wczoraj poznaliśmy pierwszą ekipę, która do ekstraklasy wejdzie w przyszłym sezonie. Jest to jedyna w naszym kraju( i chyba na całym świecie
"Czy znasz taka krainę bez slangu osiedli
Force one'ów, dunków, jordanów, new air'y
Bez bagi jeansów, graffiti na PKP
Beat-box'ów, gdzie bębny łączą skills'y z tematem
Odczuwasz stratę? Ty z tego piekła ratuj"
Force one'ów, dunków, jordanów, new air'y
Bez bagi jeansów, graffiti na PKP
Beat-box'ów, gdzie bębny łączą skills'y z tematem
Odczuwasz stratę? Ty z tego piekła ratuj"
-
Mora
- Kontakt:
Shady - przecież wyraźnie napisałem,że samobój Jopa to nie był jedyny czynnik zdobycia przez Lecha mistrzostwa, tylko jeden z kilku.Nie podważam dobrej gry Kolejorza na wiosnę (od remisu w Krakowie same zwycięstwa aż do końca rozgrywek),jednak trzeba przyznać ,że Lech farta miał ogromnego w końcówce sezonu.Kilkadziesiąt sekund zabrakło Wiśle do wygrania starcia z Cracovią,a po zwycięstwie w derby pokonanie Odry byłoby formalnością (nie oszukujmy się,remis Wisły w ostatnim meczu sezonu był tylko pochodną pechowego wyniku w derby i wieści z Poznania,gdzie Lech ogrywał Zagłębie).Bardziej to Wisła mistrzostwo przegrała,niż Lech wygrał.Jest to chyba najbardziej frajersko stracone MP w ostatniej dekadzie.
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
GULI
no tak w sumie racja Mora... ale my w Wielkopolsce z tego faktu płakac na pewno nie bedziemyMora pisze: .Bardziej to Wisła mistrzostwo przegrała,niż Lech wygrał.Jest to chyba najbardziej frajersko stracone MP w ostatniej dekadzie.

-
Mora
- Kontakt:
Heh ja się domyślam, że pewnie pływacie tam w złocistym Lechu,który płynie po ulicach
A w Lublinie Motor leci do II ligi... 
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
Paru
Rafał Ulatowski trenerem Cracovii ! 
-
pietro32
Kolejny trenerski hit transferowy na naszym krajowym podwórku - Maciej Skorża zatrudniony w Legii Warszawa.
Czy zmieni on oblicze słabo spisującej się w ostatnim sezonie ekipy Wojskowych, przekonamy się niedługo
Czy zmieni on oblicze słabo spisującej się w ostatnim sezonie ekipy Wojskowych, przekonamy się niedługo
-
Mora
- Kontakt:
Dwa głośne nazwiska wracają do rodzimej ekstraklasy:Maciej Żurawski podpisał kontrakt z Wisłą Kraków,a Artur Wichniarek związał się z Lechem Poznań.Zwłaszcza transfer Wichniarka mnie zaskoczył,dobrze że działacze Lecha szukają wzmocnień przed dwumeczem z...Interem 
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
Rufus
Ekstraklasa w nadchodzącym sezonie zapowiada się bardzo ciekawie. Legia po beznadziejnym sezonie, pozyskała już sześciu nowych zawodników, i wygląda na to, że to jeszcze nie koniec. Zbroi się także Polonia Warszawa, która pozyskała czterech nowych graczy. Z Lecha odszedł Lewandowski, przedłużył kontrakt Peszko i przyszedł Wichniarek. Wisła straciła Głowackiego na rzecz Trabzonsporu, jednak pozyskała 34-letniego Macieja Żurawskiego. Walka o mistrzostwo zapowiada się interesująco. Będzie się działo ...
''Lepiej mądrze stać, niż głupio biegać''.
-
Jaszczu91
Też mam nadzieję że będzie to ciekawy sezon. Ogólnie ten sezon powinien być przełomowy. Spadły przecież dwie prowincje a awansowały dwie firmy. Polska liga jako produkt staje się bardziej atrakcyjna. W kilku meczach jak np Lech-Legia powieje Europą.19rufus16 pisze: Ekstraklasa w nadchodzącym sezonie zapowiada się bardzo ciekawie. Legia po beznadziejnym sezonie, pozyskała już sześciu nowych zawodników, i wygląda na to, że to jeszcze nie koniec. Zbroi się także Polonia Warszawa, która pozyskała czterech nowych graczy. Z Lecha odszedł Lewandowski, przedłużył kontrakt Peszko i przyszedł Wichniarek. Wisła straciła Głowackiego na rzecz Trabzonsporu, jednak pozyskała 34-letniego Macieja Żurawskiego. Walka o mistrzostwo zapowiada się interesująco. Będzie się działo ...
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
Shady
Szczególnie jak mecz będzie przy Łazienkowskiej i przyjdzie 2000 kibiców.Jaszczu91 pisze:W kilku meczach jak np Lech-Legia powieje Europą.
-
hbk
- Kontakt:
Moi znajomi od 4 lat powtarzaja, ze to bedzie sezon przelomowy, ze wreszcie bedzie normalnie, ze wreszcie bedzie pieknie. Jak jest kazdy widzi. Nie chodzi mi o to, ze jest nieciekawie, ale nadal jestesmy lata swietlne za innymi. Przykladem tego moga byc slynne testy w Wisle w celu znalezienia bramkarza. Jak wiele klubow na zachodzi stosuje te nasze swojskie polskie testy? Jak mozna ocenic pilkarza po trzech sparingowych meczach? No mozna jakos, ale pamietam chociazby Suazo, ktory w sparingach gral naprawde dobrze, a potem juz bylo gorzej (a na koncu nie bylo juz szans dla niego). Na pewno jest lepiej w polskiej pilce, ale nie przesadzajmy do przelomu nadal daleko.Jaszczu91 pisze:Też mam nadzieję że będzie to ciekawy sezon. Ogólnie ten sezon powinien być przełomowy. Spadły przecież dwie prowincje a awansowały dwie firmy. Polska liga jako produkt staje się bardziej atrakcyjna. W kilku meczach jak np Lech-Legia powieje Europą.19rufus16 pisze: Ekstraklasa w nadchodzącym sezonie zapowiada się bardzo ciekawie. Legia po beznadziejnym sezonie, pozyskała już sześciu nowych zawodników, i wygląda na to, że to jeszcze nie koniec. Zbroi się także Polonia Warszawa, która pozyskała czterech nowych graczy. Z Lecha odszedł Lewandowski, przedłużył kontrakt Peszko i przyszedł Wichniarek. Wisła straciła Głowackiego na rzecz Trabzonsporu, jednak pozyskała 34-letniego Macieja Żurawskiego. Walka o mistrzostwo zapowiada się interesująco. Będzie się działo ...
-
Jaszczu91
Gdybyś uważniej czytał to z pewnością zauważył byś że celowo nie napisałem w meczu Legia- Lech tylko Lech- Legia. To zasadniczą różnica bo atmosfera na Bułgarskiej jest zupełnie inna niż na Łazienkowskiej.Shady pisze:Szczególnie jak mecz będzie przy Łazienkowskiej i przyjdzie 2000 kibiców.Jaszczu91 pisze:W kilku meczach jak np Lech-Legia powieje Europą.
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
Shady
I nadal tak będzie. Nie jesteśmy Rosją czy Ukrainą, że jacyś oligarchowie włożą sobie dla zabawy w klub kilkadziesiąt mln euro, a tylko w ten sposób można w miarę dobić do "Europy". Poziom polskiej piłki i tak się podniósł, rzecz jasna na tyle ile to jest możliwe przy naszych realiach finansowych.hbk pisze: Moi znajomi od 4 lat powtarzaja, ze to bedzie sezon przelomowy, ze wreszcie bedzie normalnie, ze wreszcie bedzie pieknie. Jak jest kazdy widzi. Nie chodzi mi o to, ze jest nieciekawie, ale nadal jestesmy lata swietlne za innymi.
Zagraniczne kluby nie muszą stosować testów bo te z czołówki kupują piłkarzy o uznanych nazwiskach i każdy wie na co ich stać oraz jak grają. W Polsce kluby często kupują zagranicznych piłkarzy całkowicie nieznanych (tanich) i stąd te testy. Wierz mi mniejsze kluby zza granicy też testują piłkarzy.Przykladem tego moga byc slynne testy w Wisle w celu znalezienia bramkarza. Jak wiele klubow na zachodzi stosuje te nasze swojskie polskie testy?
-
Chuchu
- Kontakt:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1715,title ... omosc.html
Nareszcie moja Polonia się wzmacnia
Mam nadzieję, że nie skończy się jak z Żewłakowem, ale jak już się porozumieli i zostały tylko badania lekarskie to chyba wszystko z transferem ok
W końcu Mierzejewski będzie miał z kim grać w tym ataku bo jak patrzyłem jak się rusza Ivanovski czy jak Mąka chrzani sytuacje to aż głowa bolała. Smolarek może i na europejskie warunki jest zwykłym przeciętniakiem ale w Polsce myślę, że będzie wymiatał 
Nareszcie moja Polonia się wzmacnia
-
pierwszyyeti
Żewłakow, Żurawski, Frankowski, Smolarek, Wichniarek - wszyscy to wypaleni, niektórzy do tego odpowiednio starzy. Przychodzą do polskiej ligi i wymiatają/będą wymiatać, co świadczy tylko o tym, że wciąż jesteśmy w czarnej dupie.
-
Claudio
Fajne transfery w Polskiej Lidze i dobrze bedzie ciekawiej. Moze w przyszlym sezonie zobacze wiecej niz 10 spotkan..
Wkoncu polskie kluby zaczely wydawac jakas kase na transfery, bo tak to bysmy stali w miejscu, a w rankingu wypadali juz poza 30..
Wkoncu polskie kluby zaczely wydawac jakas kase na transfery, bo tak to bysmy stali w miejscu, a w rankingu wypadali juz poza 30..
Ostatnio zmieniony 24 lip 2010, 18:40 przez Claudio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Shady
Czy ja wiem czy takie fajne. Emerytowane gwiazdeczki za dobrą kasę przyszły do nas pokopać na luzie przed emeryturą. A co do rankingu to poza żadną 30 nie wypadliśmy.claudio86 pisze: Fajne transfery w Polskiej Lidze i dobrze bedzie ciekawiej. Moze w przyszlym sezonie zobacze wiecej niz 10 spotkan..
-
Claudio
no wielu "ciekawych" graczy z zagranicy oraz Polakow powracajacych do kraju napewno podniesie ten nedzny poziom ligi. Bedzie ciekawiej.
A chodzilo mi o to iz wypadlibysmy poza 30, bo chyba jestesmy kolo 25 miejsca jesli dobrze pamietam
A chodzilo mi o to iz wypadlibysmy poza 30, bo chyba jestesmy kolo 25 miejsca jesli dobrze pamietam
-
Jaszczu91
Może do ekstraklasy wracają sami piłkarscy emeryci ale oni mają większe umiejętności niż obecne gwiazdy naszej ligi. Jestem pewien że Żurawski, Wichniarek, Smolarek czy Żewłakow będą znaczącymi postaciami w naszej lidze.Żurawski już po jednym meczu z Szawle miał propozycje powrotu do kadry od Franka Smudy. A co do tego rankingu to Polska nawet ostatnio awansowała o dwie pozycję i aktualnie jest bodaj na 24 miejscu.
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
GULI
Matko Boska... w ten sposób na Euro 2012 wypadniemy bynajmniej przyzwoicie.To sie nazywa budowanie zespołu od nowa opierajac to o młodych przyszłościowych i perspektywicznych graczy!Jaszczu91 pisze: .Żurawski już po jednym meczu z Szawle miał propozycje powrotu do kadry od Franka Smudy.

-
mafiozo
- Kontakt:
Drużyna nie może się opierać tylko i wyłącznie na młodych zawodnikach. Musi być kilku doświadczonych, którzy pociągną grę zespołu. Maciek jak i inni weterani lub jak się tutaj mówi emeryci będą mieli ostatnia szanse pokazać się z dobrej strony i wskoczyć do kadry poprzez dobre występy.GULI pisze:Matko Boska... w ten sposób na Euro 2012 wypadniemy bynajmniej przyzwoicie.To sie nazywa budowanie zespołu od nowa opierajac to o młodych przyszłościowych i perspektywicznych graczy!Jaszczu91 pisze: .Żurawski już po jednym meczu z Szawle miał propozycje powrotu do kadry od Franka Smudy.![]()
-
snuffy
pamiętam wywiady z Żurawskim przed ważnymi imprezami ( MŚ i ME ) a wyniki też znamy. Koleś spalał się w meczach o dużą stawkę tak samo było w piłce klubowej nawet w Celtiku sobie nie poradził więc teraz po powrocie z Cypru będzie lepiej ?? I nie dawać mi przykładów jak grał w Wiśle Kraków bo o stawkę to w tej drużynie nie grał:]
http://www.youtube.com/watch?v=VHbucMOs ... re=related
"Jestem bardzo, bardzo szczęśliwy, że Mancini dołączył do Milanu" - skwitował z przekąsem Portugalczyk.
"Jestem bardzo, bardzo szczęśliwy, że Mancini dołączył do Milanu" - skwitował z przekąsem Portugalczyk.
-
dodo_IM
W Wiśle będzie ogarniał, a patrząc na poziom naszej Ekstraklasy to może zostać nawet królem strzelców. Co do repry może się przydać, ale nie do pierwszej "11" a na ławkę jako dobry zmiennik i duch drużyny. Popieram mafiozo, w drużynie musi być mieszanka doświadczonych graczy i młodych tak jak w Interze, choć u nas dość wyraźnie przeważają ci starsi.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
-
glinek
Jak nie grał o stawkę jak grał? Przypomnij sobie mecze Wisły z INTEREM, Lazio, Schalke i kto w nich strzelał bramki, kto był jednym z najlepszych zawodników na placu gry? Ja osobiście na dzień dzisiejszy nie jestem za bardzo za powołaniem Maćka do reprezentacji, ale jak pokaże się w kilku następnych meczach Wisły z bardzo dobrej strony to czemu niesnuffy pisze: pamiętam wywiady z Żurawskim przed ważnymi imprezami ( MŚ i ME ) a wyniki też znamy. Koleś spalał się w meczach o dużą stawkę tak samo było w piłce klubowej nawet w Celtiku sobie nie poradził więc teraz po powrocie z Cypru będzie lepiej ?? I nie dawać mi przykładów jak grał w Wiśle Kraków bo o stawkę to w tej drużynie nie grał:]
FORZA INTER
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
FORZA WISŁA
-
snuffy
oceniać całą karierę przez pryzmat 3 meczy... Wisła była na fali z Schalke, Lazio, Interem cała drużyna grała super i tyle. Wybijał się w słabej ekstraklasie i tylko tam.
http://www.youtube.com/watch?v=VHbucMOs ... re=related
-
glinek
Ja nie oceniam jego kariery przez pryzmat tych 3 meczy, napisałeś że nigdy nie zagrał w Wiśle w meczach o stawkę, to ja Ci odpisałem, że zagrał i tylko tyle.
Skoro piszesz, że Żurawski nie zagrał w meczach o stawkę to podaj mi piłkarza z polskiej ligi o ile taki jest, który zagrał w meczu o stawkę i pokazał się z dobrej strony.
Skoro piszesz, że Żurawski nie zagrał w meczach o stawkę to podaj mi piłkarza z polskiej ligi o ile taki jest, który zagrał w meczu o stawkę i pokazał się z dobrej strony.
FORZA INTER
FORZA WISŁA
FORZA WISŁA