Polska,Włochy,cały Świat- sprawy kibicowskie

Rozmowy o kibicach Interu...
ODPOWIEDZ
Faflik

Odp: Polska,Włochy,cały Świat- sprawy kibicowskie

Post autor: Faflik »

Bodzek

Post autor: Bodzek »

Faflik pisze: Finał pucharu Grecji

http://www.ultras-tifo.net/photo-news/3 ... 42011.html
Napisałbym że to poj.. (chore), ale myślę, że zaraz ktoś powie, że nie mam prawa tak pisać, bo nie znam sytuacji. Chyba że się mylę?
Obrazek

"...Ja nie kradnę Scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem..."
Bodzek

Post autor: Bodzek »

Helton pisze: 3 maja w Bydgoszczy moze byc nieciekawie. Bitwa moze byc na boisku ale takze na trybunach. W jednym miejscu spotkaja sie zawisza , legia i lech. Taka mieszanka moze sie zle zakonczyc. Stadion znowu bedzie trzeba wyremontować. Ja mialem sie wybrac na ten final , ale z uwagi na to co sie stalo w sierpniu 2010 r. wole obejrzec final w TV.
Wybaczcie post pod postem, ale kolega wyżej wiedział co pisze.
A wszyscy, którzy go tak jechali niech się zastanowią nad tym, że w taki sposób myśli więcej osób i po każdej takiej patologii chęć wybrania się na stadion maleje u normalnych ludzi. I nie jest to żadna manipulacja prasy, mediów czy podsycanie strachu. To po prostu fakty
Obrazek

"...Ja nie kradnę Scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem..."
Helton

Post autor: Helton »

http://www.weszlo.com/news/6793
http://www.sport.pl/pilka/1,65045,95349 ... szczy.html
http://www.youtube.com/watch?v=pMYPQ3zIchg
http://www.youtube.com/watch?v=G3YkM2gw4fU

No to teraz czekam na wasze opnie w sprawie tego finalu a wlasciwie sprawie demolowania stadionu.Moze ktos kto byl obecny mi wyjasni co sie tak naprawde stalo?? Bo wybiorcza jak ja nazywacie pisze ze kibice  atakowali operatorow  tvp i fotoreporterow.
InterNH

Post autor: InterNH »

Helton
Nie ma co tu za wiele tłumaczyć, Legia wbiegła po ostatnim gwizdku na murawę, by świętować ze swoimi zawodnikami zwycięstwo.Było kulturalnie i nic się nie działo dopóki ktoś mądry nie wymyślił, żeby siłą  kibiców z Warszawy zapędzić na trybuny.No i wtedy się zaczęło.. A co do fotoreporów to był tylko jeden, który został wywrócony przypadkiem i nic mu się nie stałow więc znów wybiórcza demonizuje.
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
Helton

InterNH pisze: Helton
Nie ma co tu za wiele tłumaczyć, Legia wbiegła po ostatnim gwizdku na murawę, by świętować ze swoimi zawodnikami zwycięstwo.Było kulturalnie i nic się nie działo dopóki ktoś mądry nie wymyślił, żeby siłą  kibiców z Warszawy zapędzić na trybuny.No i wtedy się zaczęło.. A co do fotoreporów to był tylko jeden, który został wywrócony przypadkiem i nic mu się nie stałow więc znów wybiórcza demonizuje.
http://www.youtube.com/watch?v=xDlbhSQB ... dded#at=26
No właśnie tutaj widzę ,że raczej kibice legii to się sami zapędzili ale może się myle może to fotomontaż?
http://www.pomorska.pl/apps/pbcsi.dll/b ... 0&MaxW=500
Widze tutaj druga osobe ranna , ale niech ci bedzie wybiorcza chyba przesadziła z ta iloscia rannych. Ogolnie to wczoraj kibice w trakcie meczu pokazali klase ta akcja z poczatku meczu byla kozacka. Szkoda tego zachowania po meczu. Ja sie pytam po co bylo demolowac stadion??Nie wspomne tutaj o tym debilu z Legii co rzucił petarda w autobus lecha przed meczem.
Z innej beczki tutaj cos dla kibicow legii
http://www.weszlo.com/news/6771
Globus

Post autor: Globus »

Helton błagam Cię nie zabieraj głosu w tym temacie bo tylko robisz Nam wiochę.

Jak dla mnie kibicowsko finał PP kozacki. Legia pokazała się znacznie lepiej niż Lech. Zarówno dopingiem jak i tzw "spontanem" :) Media szaleją ale należy się tylko z tego śmiać. Gdyby kibice Legii nie wbiegli świętować zwycięstwa z piłkarzami była by afera o piro, bluzgi itd. Mnie zaciekawiła wypowiedź Wawrzyniaka:

"Ostatnio dużo mówi się w prasie o tym jak zachowują się kibice w Polsce. Sam nie mam do nich zastrzeżeń. W całej Europie zdarzają się konflikty i złe zachowania fanów. Nie można cały czas przedstawiać polskich kibiców jako tych złych. Wydaje mi się, że to bardziej taka nagonka przed wielką imprezą, jaką będzie Euro 2012" - powiedział po wczorajszym meczu Jakub Wawrzyniak.
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Faflik

Z tych dwóch filmików co wrzucił Helton to ja nie widzę żeby kibice byli przyczyną awantury a właśnie ochrona czy policja rozganiająca świętujących Legionistów na płycie boiska pomimo że nic się nie działo na niej prócz rozbierania piłkarzy z koszulek i świętowania PP. Policja zrobiła pokazówkę że niby są przygotowani do EURO to kibice pokazali że nic się nie zmieniło w temacie, pewnie zaraz będzie nagonka ze jacy to kibice źli itp. ale to pzpn zajebał sprawę bo policja wystawiła negatywną opinie co do bezpieczeństwa na stadionie a oni to mieli w dupie i zrobili tak jak chcieli. Swoja drogą jestem ciekaw kto pokryje straty na stadionie skoro organizatorem meczu był pzpn :D

Co do finału tak jak napisał Globus był kozacki :) Lepszy taki finał coś jak ten w Grecji niż taki co się nic nie dzieje typu Anglia chodzi mi o trybuny :)
Ostatnio zmieniony 4 maja 2011, 14:24 przez Faflik, łącznie zmieniany 1 raz.
Globus

Prawda jest taka, że oni tylko wiele wymagają od kibiców sami zaś gnoją ich jak tylko się da... Chcą swojej boskiej angielskiej atmosfery niech zaczną kupować kluby siatkarskie czy piłki ręcznej i z Nich robią potęgi światowe z "prawdziwymi kibicami" z trąbkami w gębie. AGAINST MODERN FOOTBALL.

Jeszcze odnośnie agresywnych kibiców Legii - http://www.youtube.com/watch?v=BvhDmOSv ... r_embedded

Zobaczcie co się dzieje od około 1.50 :/ Wcześniej dobra zabawa i świętowanie. Później zadyma "wywołana przez kibiców"? 

Obrazek
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Dzisiaj na Polsat News o godzinie ok. 16:40, podczas dyskusji na temat kibicowania był krótki tekst o tym, jak radzą sobie we Włoszech z tym, oto co takiego powiedziała korespondentka z Włoch:

"Na mecz Interu ultrasi, czyli najniebezpieczniejsza grupa kibiców Interu wniosła na stadion skuter i nim rzuciła."

To oczywiście tutaj podaję gwoli ciekawostki i zostawię to bez komentarza.
Ostatnio zmieniony 4 maja 2011, 16:52 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
kachol

Post autor: kachol »

Globus i Faflik - właśnie dzięki takiemu podejściu wciąż jest nagonka na kibiców w Polsce. Nic się nie stało, wszystkiemu winne media i policja (ochrona). Trzeba było siedzieć na dupie, a nie robić zamieszanie, bo było oczywiste jak to się skończy - pewnych rzeczy służby porządkowe nie rozumieją, bo od lat kibice dają im powody do tego, aby nie rozumieli. Zamiast świętowania i pochwał za triumf, na Legie posypały się gromy za "świętowanie", czemu mogą po raz kolejny podziękować kibicom.

Kibice jak dzieci we mgle dali się sprowokować. Zdemolowali do spółki z Lechitami stadion i kolejna plakietka przyklejona. Nie chcesz Globus "piknikowego" kibicowania, to wciąż będziesz chodził kanałami. Nie wiem z czym masz problem, ale oprawy, doping może odbywać się kulturalnie, a nie kończyć się na zadymie.

"Against Modern Football" - to zacznij chodzić na bierki, będziesz niszowy. Cały świat ma odjazd na punkcie piłki nożnej i każdy chce oglądać mecze na żywo swoich ulubieńców - nie ma w tym nic dziwnego. Jeżeli uważasz, że na mecze mają prawo chodzić tylko fanatycy to żyjesz w jakiejś innej rzeczywistości.

Mistrzostwo Legia zdobyła to zdemolowano Warszawę, PP zdobyli to zdemolowali Bydgoszcz - cholera, mam nadzieje, że długo już niczego nie wygra, bo widocznie jest jakiś problem z przyjmowaniem sukcesów wśród części kibiców ze stolicy.
Faflik

kachol pisze: Globus i Faflik - właśnie dzięki takiemu podejściu wciąż jest nagonka na kibiców w Polsce. Nic się nie stało, wszystkiemu winne media i policja (ochrona). Trzeba było siedzieć na dupie, a nie robić zamieszanie, bo było oczywiste jak to się skończy - pewnych rzeczy służby porządkowe nie rozumieją, bo od lat kibice dają im powody do tego, aby nie rozumieli. Zamiast świętowania i pochwał za triumf, na Legie posypały się gromy za "świętowanie", czemu mogą po raz kolejny podziękować kibicom.
To że wylecieli i cieszyli się ze swoimi ze zdobycia PP i to całkiem normalnie bo akurat nie widziałem żeby demolowali coś wtedy, a policja z ochrona na czele zrobili pokazówkę i sami sprowokowali zamieszki to już nikt nie widzi. Jak by mój klub wygrał PP czy awansował choćby byle jaką ligę wyżej to tak samo bym wyleciał i się cieszył z piłkarzami, zresztą co już parę razy czyniłem i jakoś organizatorowi meczu to nie przeszkadzało. A że z leśnymi dziadkami byli przedstawiciele UEFA to chcieli się pokazać co im niestety nie wyszło.
kachol pisze: "Against Modern Football" - to zacznij chodzić na bierki, będziesz niszowy. Cały świat ma odjazd na punkcie piłki nożnej i każdy chce oglądać mecze na żywo swoich ulubieńców - nie ma w tym nic dziwnego. Jeżeli uważasz, że na mecze mają prawo chodzić tylko fanatycy to żyjesz w jakiejś innej rzeczywistości.
A kto powiedział że pikniki nie mogą chodzić na mecze, a że jest odjazd na punkcie piłki nożnej co w tym dziwnego ale nie dajmy z siebie robić baranów i niszczyć naszego stylu kibicowania który jest w czołówce europejskiej jak nie najlepszym. Wolisz patrzeć na grzecznych angoli co siedzą na dupskach w czasie meczu czy na race sektorówki, flagi, i zajebistym dopingiem ?? Wystarczy pokazać pierwszy lepszy przykład a mianowicie Lech-Manchester City co angole teraz skaczą tyłem do murawy a w Polsce to rzecz normalna. Z nas chcą zrobić druga Anglię a to Anglicy teraz się uczą od nas dopingu.
RoB

Post autor: RoB »

kachol pisze: PP zdobyli to zdemolowali Bydgoszcz
A mózgu ci nie zdemolowali?

Małe sprostowanie, bo w tym filmie jest to ucięte. Po świętowaniu na murawie sami wróciliśmy na sektory. Ponownie sporo osób od nas się wysypało po "szarży" Lecha.
Faflik

Wracając do mojego posta wyżej wole żeby demolowali stadion niż, tak jak po Pucharze Króla kolega kolegę zadźgał nożem bo wygrał Real.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Jeśli chodzi o finał PP to jestem nieco zawiedziony postawą kibiców Lecha, którzy nie zaprezentowali żadnej ciekawej oprawy. Kartoniada fanów Legii efektowna, brawa również za pirotechnikę.

Co do awantury...PZPN/ochrona/policja sami są sobie winni, nie wiem komu przeszkadzali fani Legii cieszący się na boisku z piłkarzami...Policja chciała po raz kolejny sprowokować i to jej się udało, wieści o barbarzyńcach i płonącej, doszczętnie zdemolowanej Bydgoszczy ( :lol2: ) idą w Polskę i ludzie tacy jak Helton to kupią.Swoją drogą, skoro był na meczu delegat UEFA, to ciekawe czy pytał się prezesa Laty dlaczego kibice wyszli na 15 minut ze stadionu i co oznacza skandowane "Lato szmato co ty na to?!" :P
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

Sorry że się wtrącam,ale bronienie tych bandytów,którzy nie potrafią zapanować nad własnymi emocjami,dla których demolowanie stadionów,lanie się po mordach,gonienie z siekierami po ulicach to sens życia,i obwinianie o wszystko tej nie dobrej policji,która jest tak bezczelna że próbuje zachować porządek,mogę skwitować tylko w jeden sposób  :hold:
Pozdrowienia z Katowic
Globus

Klinsi64 pisze: Sorry że się wtrącam,ale bronienie tych bandytów,którzy nie potrafią zapanować nad własnymi emocjami,dla których demolowanie stadionów,lanie się po mordach,gonienie z siekierami po ulicach to sens życia,i obwinianie o wszystko tej nie dobrej policji,która jest tak bezczelna że próbuje zachować porządek,mogę skwitować tylko w jeden sposób  :hold:
Pozdrowienia z Katowic

Zabijanie dzieci, handel narkotykami.... w dupie byłeś gówno widziałeś. Jak się o czymś nie ma zielonego pojęcia to nie zabiera się głosu. Dostosuj się do tego.

Obrazek
Klinsi64

mieszkam w dzielnicy Katowic w której tak zwani kibice Ruchu i GKS leja się regularnie...dziękuję dobranoc
Faflik

Globus pisze:
Klinsi64 pisze: Sorry że się wtrącam,ale bronienie tych bandytów,którzy nie potrafią zapanować nad własnymi emocjami,dla których demolowanie stadionów,lanie się po mordach,gonienie z siekierami po ulicach to sens życia,i obwinianie o wszystko tej nie dobrej policji,która jest tak bezczelna że próbuje zachować porządek,mogę skwitować tylko w jeden sposób  :hold:
Pozdrowienia z Katowic

Zabijanie dzieci, handel narkotykami.... w dupie byłeś gówno widziałeś. Jak się o czymś nie ma zielonego pojęcia to nie zabiera się głosu. Dostosuj się do tego.
Do postu Globusa to jeszcze bym dorzucił handel ludźmi, bronią i terroryzm na skale światową.  Ja nie wiem co poniektórzy tutaj chyba za dużo ligi Angielskiej i Hiszpańskiej się naoglądali, ja nie wiem czegoś ty się Klinsi64 naczytał, naoglądał i gdzieś ty widział kibiców latających z siekierami?? Na razie piszesz same negatywne odczucia względem Polskich kibiców a zapominasz o aukcjach charytatywnych, zbiórkach dla dzieci itp. najlepiej mieć stereotyp że Polski kibic to bandyta i gdzie pojedzie to gwałci, morduje i rabuje co się da.
Globus

Klinsi64 pisze: mieszkam w dzielnicy Katowic w której tak zwani kibice Ruchu i GKS leja się regularnie...dziękuję dobranoc
I co mnie to obchodzi? Gadasz jak byś mieszkał w Michałowie Dolnym i jedyną zadymę jaką widziałeś to młynarza ze swoją babą a mecz to starzy na młodych za podstawówką.

@Kachol- na ilu meczach byłeś w Naszej rodzimej lidze?
Ostatnio zmieniony 4 maja 2011, 20:20 przez Globus, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Klinsi64

wnioskując po Twoich wypowiedziach na forum i sb z głową u Ciebie nie wszystko wporządku
Globus

Klinsi64 pisze: wnioskując po Twoich wypowiedziach na forum i sb z głową u Ciebie nie wszystko wporządku
Pokazałeś  :roll: Po Twoich wypowiedziach mogę stwierdzić, że całe dnie spędzasz albo przed haxem albo przed fcinter.pl a udajesz najmądrzejszego. Ale co to ma do tematu? Nic, podobnie jak Twój post.

Obrazek
Ljarro

Post autor: Ljarro »

No, i bez pierdół.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Mp3 na temat rządów PO i propagandy GW:

http://www.youtube.com/watch?v=FJEKN-vFMZg

Oraz debata w OrangeSport z udziałem Zarzecznego:

http://www.orange.pl/kid,4000158865,id, ... video.html

Trzeba przyznać,że Zarzeczny dobrze mówi (poza fragmentem o studentach, którzy nadają się tylko do zmywania - poczułem się urażony :wink: ).
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Minister

Post autor: Minister »

Uffff jak dobrze,że tydzień temu rzuciłem studia..mnie to nie dotyczy :)

A tak na poważnie to Zarzeczny swój gość!!Już któryś raz pokazuje,że ma łeb na karku.Jak ta banda pedałów z TV i gazet będzie pokazywała same złe strony kibicowania i kibiców to nigdy tych stadionów nie zapełnimy,a ostatnio się przekonałem,że ludzie nie mający nigdy styczności z meczem piłkarskim w polskiej ekstraklasie mają na prawdę zmanipulowaną banię!!Helton to przy nich pikuś..przepraszam pan pikuś.

PS.bez urazy :)
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Helton

Minister pisze: Uffff jak dobrze,że tydzień temu rzuciłem studia..mnie to nie dotyczy :)

A tak na poważnie to Zarzeczny swój gość!!Już któryś raz pokazuje,że ma łeb na karku.Jak ta banda pedałów z TV i gazet będzie pokazywała same złe strony kibicowania i kibiców to nigdy tych stadionów nie zapełnimy,a ostatnio się przekonałem,że ludzie nie mający nigdy styczności z meczem piłkarskim w polskiej ekstraklasie mają na prawdę zmanipulowaną banię!!Helton to przy nich pikuś..przepraszam pan pikuś.

PS.bez urazy :)
Wydaje mi sie ze ty minister i globus powinniście sobie zafundować kurs czytania ze zrozumieniem. Wlasnie próbujesz mi wmówić ,że jestem zmanipulowany przez GW i TVN. Ja osobiście nie czytam GW. Wiem ze wyborcza klamie szkaluje i wyolbrzymia , ale chodzi mi o to ze ja nigdy nie zaakceptuje wyrywania krzeselek czy demolowania stadionu :ban:. A tak swoją drogą Zarzeczny nawet dobrze mówi. 
PioFCI

Post autor: PioFCI »

trochę w temacie http://demotywatory.pl/3035741/Wiele-nas-dzieli
kto inteligentniejszy to się domyśli o co chodzi..

Przestańcie się wreszcie na tym skupiać jak media, bo tylko to potęgujecie!
To jest wszędzie, ale żyjemy w zjebanym kraju z jeszcze gorszą i głupszą społecznością...

Brawa dla Legii. A fanatykom należy tylko i wyłącznie dziękować...
Inter na zawsze !!!
Faflik

Faflik

kachol

Post autor: kachol »

Faflik:

1) Nie jestem przeciwko oprawom z pirotechniką, fanatycznemu dopingowi etc. Jest to chwalebne, polscy ultrasi są jednymi z najlepszych w Europie i naprawdę szanuje ich pasję i oddanie sprawie.

2) Problem jest dla mnie w reakcji kibiców Legii i Lecha po meczu. Wybiegnięcie na boisku świadczyło o ich głupocie, ponieważ wiadomo było, że będzie z tym problem, ponieważ jest to ZAKAZANE. Być może, należało wpuścić kibiców do zawodników i dać im świętować, aby mogli razem świętować i w ten sposób zrobić wielkie święto piłki. Jednak było to ZAKAZANE i z powodu nagonki na kibiców (która jest dla mnie faktem od lat) i w interesie kibiców jest nie robienie dymu tam gdzie nie trzeba. Kibice sami się podłożyli (tu była dla mnie ich głupota) i teraz robienie z siebie kozłów ofiarnych jest dla mnie zabawne.

3) Jeżeli powstają stadiony, chcemy zapełnić stadiony to może warto nie podkładać się. Pogodzić fanatyczny doping z "piknikami" (odpowiednio sektorami) i zostawić świat kibicowski kibicom.

4) Mieszkam na Śląsku i dochodzi do bardzo wielu incydentów. Klinsi ma rację. Tyle, że ja nie mam problemów z tym, że kibice się leją, jeśli mają taką potrzebę (ich sprawa), ale jeżeli kibice demolują autobus nocny uznając, że jedzie z kibicami, a wracają tam ludzie w ogóle nie związani z kibicowaniem to uważam, że mają problem z agresją. W ustawkach nie widzę niczego złego, ale bandytyzm osiedlowy, uliczny jest faktem przynajmniej na śląsku i tego tolerować nie będę nigdy.

5) Co do tych dwóch linków co dałeś to: koleś sam sprowokował interwencję. Owszem, może reakcja przesadzona, ale sam się prosił o problem. Dopóki ochrona i policja nie będzie traktowana jako zabezpieczenie imprezy, a wróg to do takich sytuacji będzie dochodziło. Oni są tam dla waszego bezpieczeństwa, można ich nie lubić za wiele rzeczy, ale takie mają zadania podczas imprez i trzeba to zrozumieć. Co do drugiego to nie wiem, co myśleć o Staruchu, bo po prostu nie znam jego dorobku i nie mam zamiaru przypinać mu łatki "bandyta". Dziwne, że nie mówił o sprawie Rzeźniczaka, bo to ona wywołała wokół niego wiele kontrowersji, a nie wulgarne prowadzenie dopingu.

Globus - możesz uznać, że nie wiem o czym mówię, bo owszem nie chodzę na mecze, ostatni raz byłem z jakieś 7 lat temu. Po prostu nie czuję się związany z żadnym klubem z mojego rejonu. Moje zdanie o polskim kibicu opiera się na moich znajomościach. Po prostu przez ostatnie 5 lat bardzo dużo czasu spędziłem wśród ultrasów i dzięki temu znam problemy i sytuacje z którymi się borykają. Zawsze będę ich bronił bo wiem, że przeważnie mają rację.
ODPOWIEDZ