Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
morgothbauglir

Odp: Mercato

Post autor: morgothbauglir »

SlimShady pisze: szukacie "igły w widłach"
Ciekawa frazeologizm :)

Odwołując się jednak do wypowiedzi kcp_wwa: O ile nad ewentualną bezradnością (chociaż w nią nie wierzę) Silvy w Serie A można rozmawiać, to wytaczanie takiego argumentu przeciwko Ribery'emu jest, wg mnie, nietrafione. Francuz gra w lidze niemieckiej, a tam się z gwiazdami nie patyczkują. Pod względem fizycznym i umiejętności przydałby się Interowi. No ale cena...
Kupię plakaty Interu, pisać gg 8272525!
alexpato

Post autor: alexpato »

kcp_wwa pisze:Ribery to nie ta mentalnosc.
lol.. nie no nie mogę  :lol2:  Frank jeden z najlepszych skrzydłowych świata ( moim zdaniem ustępuje tylko Messiemu i Ronaldo) a Ty piszesz argument z pupy.
Nie chciało się wysilić żeby wymyślić lepszego argumentu, co?  :x Bo akurat co do mentalności i charakteru to trudno coś zarzucić Francuzowi.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Ribery w Interze? to byłoby coś pięknego :) a mówienie o nie tej mentalności jest conajmniej śmieszne :roll:
PepeBergomi
Kontakt:

Post autor: PepeBergomi »

"When I die, fuck it I wanna go to hell
Cause I'm a piece of shit, it ain't hard to fuckin' tell"
                                                         Biggie Smalls

http://uslugiprojektowe.slupsk.pl
http://solid.slupsk.pl
Drzewo91

Post autor: Drzewo91 »

Rozgrywajacy - moze Anderson? Sam chlopak mowil ze gra w Interze bylaby spelnieniem jego marzenia i ze chcialby byc trenowany przez Mourinho, w dodatku nie robilby problemow jesli chodzi o zarobki
Nen

Post autor: Nen »

Drzewo91 pisze: Rozgrywajacy - moze Anderson? Sam chlopak mowil ze gra w Interze bylaby spelnieniem jego marzenia i ze chcialby byc trenowany przez Mourinho, w dodatku nie robilby problemow jesli chodzi o zarobki
To, że powiedział, że chciałby być trenowany przez Jose nie znaczy, iż chce iść do Interu. Mou i jego fascynacja posadą ManU są aż nadto widoczne.
God protect me
morgothbauglir

Anderson nie jest rozwiązaniem naszych problemów w środku pola. W ManU nie łapie się do jedenastki, a nawet jak gra- daleko mu do Andersona z Porto. Jeśli mamy kupić playmakera, to niech to będzie porządny playmaker
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Jeżeli Diego wybierze Juventus, a wiele na to wskazuje, to powinniśmy bardzo poważnie zastanowić się nad obsadą pozycji ofensywnego pomocnika. W Valencii szykuje się wyprzedaż, więc dlaczego nie David Silva? Byłbym absolutnie za tym transferem, gdyż to bardzo dobry zawodnik. Taka lepsza wersja Jimeneza :) Świetny technicznie, z bardzo dobrym przeglądem pola, potrafiący świetnie dograć piłkę. Jeśli nie Diego lub Silva to nie wiem już kogo :roll: Ribery jeśli już zmieni klub, to na Barce. Zawsze można zaryzykować z Błaszczykowskim :roll: boję się, że zakup ofensywnych pomocników skończy się jak rok temu :( No chyba, że Ryszardo nam się odrodzi :)
morgothbauglir

No, nareszcie użytkownik, któremu nie przeszkadza pochodzenie Davida Silvy :). Błaszczykowski teoretycznie mógłby się nadać, ale jest wielkie prawdopodobieństwo, że zjedzą go kontuzje. Skoro w Bundeslidze często ma z tym problemy, to w Serie A...
hutnik2

Post autor: hutnik2 »

Jaki Blaszczykowski, jaki Inter, o czym Wy ludzie mowicie....
Kropasz
Kontakt:

Post autor: Kropasz »

Chuchu pisze: Taka lepsza wersja Jimeneza :)
Obawiam się, że podobnie jak Chilijczyk będzie non-stop kontuzjowany.
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
Jose

Post autor: Jose »

Z tego co dzisiaj znalazłem w internecie oznacza że Diego już wybrał Juventus.
Ja jestem również za sprowadzeniem Silvy bo jest to piłkarz nie zwykle uniwersalny świetnie odnajdujący się przy kontrach czy grze pozycyjnej w dodatku może być wykorzystany na prawym i lewym skrzydle co dla Mourinho było by na pewno sporym plusem bo przecież sam zapowiedział powrót do ustawienie 4-3-3 od nowego sezonu.  :-(

Dziwi mnie jedna rzecz jeśli chodzi o Inter, dlaczego oni upierają się na Aguero skoro Villa po sezonie też będzie szukał nowego klubu. Kun jest wart olbrzymich pieniędzy bo jest to praktycznie największe zabezpieczenie Atletico na długie lata. Villa dla Valencii jest ważny ale sprzedać go muszą bo nie są w stanie go opłacać na dłuższą metę. W dodatku mamy kilka asów w rękawie! W zamian za transfer do pieniędzy dorzucić kilku grajków których JM chcę się pozbyć. Valencia interesowała się Cruzem który jest warty na chwile obecną ok 7 MLN euro a w ich sytuacji taki napastnik jest na prawdę bardzo potrzebny.

My jednak znów z niecierpliwością będziemy czekać i plotkować  :-D
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

Villa jest sporo starszy od Kuna a kosztowałby podobną kwotę. Co do Diego na dzien dzisiejszy są to zwykłe plotki. Nasi działacze (chyba) nie śpią i gdyby chciali sprzątnęliby Brazylijczyka Juve z przed nosa bo po prostu Moratti ma więcej kasy  :-D No ale zobaczymy ile w tym prawdy.
Nen

forzaragazzi pisze: Villa jest sporo starszy od Kuna a kosztowałby podobną kwotę. Co do Diego na dzien dzisiejszy są to zwykłe plotki. Nasi działacze (chyba) nie śpią i gdyby chciali sprzątnęliby Brazylijczyka Juve z przed nosa bo po prostu Moratti ma więcej kasy  :-D No ale zobaczymy ile w tym prawdy.
Ale wola piłkarza jest najważniejsza co już nie raz zaobserwowaliśmy w naszych telenowelach.
God protect me
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

Sorry Panowie za dluga przerwe w odpowiedzi na wasze zarzuty wobec mojego "Ribery- to nie ta mentalnosc", postaram sie teraz sprostowac:
- Oczywiscie francuz jest jednym z najlepszych na swojej pozycji,zgoda.
Uwazam jednak,ze styl gry Ribery'ego nie pozwolilby rozwinac mu skrzydel we Wloszech. To bardzo dynamiczny zawodnik, raczej solidny biegacz,a mniej technik, w porownaniu np z Mancinim. we Wloszech biegacz bedzie mial troszke ciezej,Mancini, dla przykladu- udowodnil ze da sie grac skutecznie w SerieA. Tu moglby byc problem,bo nie latwo jest dostosowac swoj styl do zupelnie innej charakterystyki.
Prosze zauwazyc,ze celowo posluguje sie slowem "styl"- zgadzam sie,jesli ktos ma mi za zle,ze wczesniej napisalem "mentalnosc".
Byc moze moje wyobrazenie o tym transferze jest zupelnie mylne,skoro spadla na mnie taka fala krytyki, niemniej to dobry pilkarz i nie pogniewalbym sie,zeby do nas trafil. wtedy bedzie szansa skonfrontowac moj poglad,przeciw waszemu  :wink:
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
Nen

kcp_wwa pisze: Sorry Panowie za dluga przerwe w odpowiedzi na wasze zarzuty wobec mojego "Ribery- to nie ta mentalnosc", postaram sie teraz sprostowac:
- Oczywiscie francuz jest jednym z najlepszych na swojej pozycji,zgoda.
Uwazam jednak,ze styl gry Ribery'ego nie pozwolilby rozwinac mu skrzydel we Wloszech. To bardzo dynamiczny zawodnik, raczej solidny biegacz,a mniej technik, w porownaniu np z Mancinim. we Wloszech biegacz bedzie mial troszke ciezej,Mancini, dla przykladu- udowodnil ze da sie grac skutecznie w SerieA. Tu moglby byc problem,bo nie latwo jest dostosowac swoj styl do zupelnie innej charakterystyki.
Prosze zauwazyc,ze celowo posluguje sie slowem "styl"- zgadzam sie,jesli ktos ma mi za zle,ze wczesniej napisalem "mentalnosc".
Byc moze moje wyobrazenie o tym transferze jest zupelnie mylne,skoro spadla na mnie taka fala krytyki, niemniej to dobry pilkarz i nie pogniewalbym sie,zeby do nas trafil. wtedy bedzie szansa skonfrontowac moj poglad,przeciw waszemu  :wink:
Oj nie mogę się zgodzić w jednej kwestii. Ribery ma świetną technikę użytkową i oprócz rajdów potrafi znakomicie operować piłką w miejscu. Czy jego styl będzie pasował do Interu? Myślę, że tak ale potrzebny byłby jeszcze jeden dobry pomocnik  który odciążyłby Riberiego (Może Hamsik jestem zwolennikiem transferu Słowaka, żadne Silvy). Sam Ribery we Włoszech faktycznie nic nie zwojuje jak 2 czy 3 obrońców stanie mu na przeciw.

Jednak nie wierzę w ten transfer...
God protect me
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

Nen pisze: Oj nie mogę się zgodzić w jednej kwestii. Ribery ma świetną technikę użytkową i oprócz rajdów potrafi znakomicie operować piłką w miejscu. Czy jego styl będzie pasował do Interu? Myślę, że tak ale potrzebny byłby jeszcze jeden dobry pomocnik  który odciążyłby Riberiego (Może Hamsik jestem zwolennikiem transferu Słowaka, żadne Silvy). Sam Ribery we Włoszech faktycznie nic nie zwojuje jak 2 czy 3 obrońców stanie mu na przeciw.

Jednak nie wierzę w ten transfer...
Az tak bym tej jego techniki nie przecenial, pare zwodow ma opanowanych...  :wink:
I fakt- potrzeba by mu wsparcia,bo zaden gracz sam meczu nie wygra,chyba ze nazywa sie Ibrahimovic :lol2:
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
morgothbauglir

Niedawno jeszcze byłem riberysceptykiem, ale po wczorajszym meczu z Barceloną (jak wiemy jego drużyna przegrała 4:0, ale to nic :P) jestem gotów wydać na niego nawet wysoką kwotę. Na Camp Nou, mając w drużynie piłkarzy bardziej pasujących do Wisły niż do Bayernu, potrafił przeprowadzić (w pojedynkę rzecz jasna) dwie, trzy akcje (jedyne dwie, trzy akcje w wykonaniu Bawarczyków). Skoro Mancini okazał się strzałem chybionym, podobie jak Quaresma, potrzebujemy skrzydłowych. Na Franzuca trzebaby zaklepać 50 mln. Dużo, ale Morrati biedy nie klepie
Ostatnio zmieniony 9 kwie 2009, 19:31 przez morgothbauglir, łącznie zmieniany 1 raz.
Nen

morgothbauglir pisze: Niedawno jeszcze byłem riberysceptykiem, ale po wczorajszym meczu z Barceloną (jak wiemy jego drużyna przegrała 4:0, ale to nic :P) jestem gotów wydać na niego nawet wysoką kwotę. Na Camp Nou, mając w drużynie piłkarzy bardziej pasujących do Wisły niż do Bayernu, potrafił przeprowadzić (w pojedynkę rzecz jasna) dwie, trzy akcje (jedyne dwie, trzy akcje w wykonaniu Bawarczyków). Skoro Mancini okazał się strzałem chybionym, podobie jak Quaresma, potrzebujemy skrzydłowych. Na Franzuca trzebaby zaklepać 50 mln. Dużo, ale Morrati biedy nie klepie
Nie jestem pewien czy 50 wystarczy na Franka. Nie można tez wychodzić z założenia, Maratti biedy nie klepie, bo jest kryzys i trzeba oszczędzać, a jak wydamy grube pieniądze, znowu odpadając w 1/8 to będzie problem. Valencia też kiedyś była bogata.
God protect me
morgothbauglir

No ale do kryzysu Valencii bardziej łapę dołożył pan Koemann niż kryzys, ale to inna sprawa.

Dużo zależy od tego, ile hiszpańscy giganci (Real i Barcelona) będą gotowe dać za "człowieka z blizną". Do Królewskich wraca Perez, więc oferty mogą być kosmiczne. Jeśliby się nie udało, lub cena do licytacji urosła za wysoko, to zawsze można wrócić, do starego, dobrego, krytykowanego jak nie wiem co, Davida Silvy
Raffal

Post autor: Raffal »

widze że nie tylko mnie przekonał wczorajszy mecz co do Riberiego który wywarł na mnie wielkie wrażenie .

Wydaje mi sie ze po tym sezonie sprzydałoby sie zrobić rewolucje w naszej kadrze ( szerokiej kadrze)  i ja osobiscie chetnie pożegnałbym sie z
OBROŃCY:
Burdisso ,Maxwellem , Rivas( ma 26 lat stanowczo za duzo jak na 'talent' jego
role moglby pełnić ktos znacznie młodszy)
w kadrze pozostaje wtedy 7 obronców i wydaje mi sie ze wystaczyloby dokupić jednego obrońce
POMOCNICY
Figo , Vieira , Jimenez
NAPASTNICY
Crespo , Cruz, Adriano ( :( ) Obina(wyporzyczyć)
czyli tak naprawde pozostawiłbym Ibrahimovica , Mario , Aquafresce i jedno miejsce dla napastnika światowej klasy

Jezeli chodzi o zawodnikow ktorych chetnie bym widział u nas
Diego , Ribery , Marquez , Milto , ETO'O !! , Fabregas( mimo że jest hiszpanem to chetnie bym zaryzykował :) No to z takich klasowych zawodnikow ktorych chetnie bym widział u nas wiadomo ze wszystkich ich nie zatrudnimy wiec cieszylbym sie gdyby chociaz jeden z nich do nas trafił. Jezeli chodzi o duet Mancini Quaresma wydaje mi sie ze powinni obaj zostac i sprubowac jeszcze raz. Co do ustawinia jakie powinno byc preferowane to wydaje mi sie ze 4-3-1-2 jest juz troche archaiczne i czas na zmiane na bardziej nowoczesne ustawienie 4-3-3 nawet kosztem kilku wpadek w lidze.
morgothbauglir

Raffal pisze: Jezeli chodzi o zawodnikow ktorych chetnie bym widział u nas
Diego , Ribery , Marquez , Milto , ETO'O !! , Fabregas
To Morrati chyba musiałby Gatesa okraść  :D. Wg mnie kupować Diego i Fabregasa jest niepotrzebne, bo w drużynie pełnią podobną rolę. Eto'o jest nie do ruszenia z Barcelony, chyba że za kwotę tak kosmiczną, że trzebaby wziąć pożyczkę w Skoku Stefczyka :P. Ale sama idea bardzo ciekawa
klusek

Post autor: klusek »

Raffal pisze: Co do ustawinia jakie powinno byc preferowane to wydaje mi sie ze 4-3-1-2 jest juz troche archaiczne i czas na zmiane na bardziej nowoczesne ustawienie 4-3-3 nawet kosztem kilku wpadek w lidze.
A co takiego świadczy o archaiczności jednego ustawienia i nowoczesności drugiego?
morgothbauglir

Raffal pisze: Co do ustawinia jakie powinno byc preferowane to wydaje mi sie ze 4-3-1-2 jest juz troche archaiczne i czas na zmiane na bardziej nowoczesne ustawienie 4-3-3 nawet kosztem kilku wpadek w lidze.
Nie zgodzę się z Tobą, Raffal. Ustawienie 4-3-3 jest właśnie teraz wyjątkowo niemodne (chyba że skrzydłowych traktujesz jak napastników), bowiem dzisiejszy futbol opiera się na długim rozgrywaniu, więc ważna jest duża ilość dobrych pomocników. A system 4-3-1-2 jest wg mnie systemem bardzo ciekawym, łatwo do niego dopasować zawodników, nie jest ani zbyt ofensywny ani defensywny.
IRT

Post autor: IRT »

Nie rozumiem dlaczego niektórzy z was tak bardzo chcą Ribery'ego. Jego naziwsko od jakiegoś czasu pojawia się w tym temacie. Oczywiście, że jest to bardzo dobry piłkarz, ale to nie znaczy, że może nam się przydać. Według mnie nie takiego typu zawodnika szukamy. Diego był dobrym pomysłem, ale jeżeli nie dojdziemy z nim do porozumienia to trzeba szukać jakiejś alternatywy. Gdyby Fabregas do nas dołączył to byłaby rewelacja, ale czy to możliwe? Wydaje mi się, że nie.
IRT. :]
Forza Inter!
morgothbauglir

IRT pisze: Gdyby Fabregas do nas dołączył to byłaby rewelacja, ale czy to możliwe? Wydaje mi się, że nie.
Ja wiem czy niemożliwe? Pewnie kosztowne, ale Arsenal to nie jest drużyna, z której nie można wyrwać zawodnika. Ponieważ w Kanonierach słabo płacą...Wtedy jednak wybijmy sobiez głowy Diego i Ribery'ego
IRT

Post autor: IRT »

morgothbauglir pisze: Ja wiem czy niemożliwe? Pewnie kosztowne, ale Arsenal to nie jest drużyna, z której nie można wyrwać zawodnika. Ponieważ w Kanonierach słabo płacą...Wtedy jednak wybijmy sobiez głowy Diego i Ribery'ego
Zawodnicy pokroju Fabregasa kojarzą mi się raczej ze skłonnością do pozostawania w swoim, można powiedzieć w przypadku Cesca - pierwszym klubie. Ponad to miał on bodajże długą kontuzje niedawno (wg. wikipedii - od grudnia do kwietnia), też nie wiadomo czy odbije się to na jego dyspozycji, czy też nie.
IRT. :]
Forza Inter!
Daro

Post autor: Daro »

Może nie płaca za dobrze ale akurat Fabregas zarabia sporo jesli
nawet odejdzie co raczej wróci do Hiszpanii.Co innego Van Persie jeszcze nie przedłuzył kontraktu może jego by się udało sprowdzic hyba kazdy widział na ile stać tego zawodnika.
Ostatnio zmieniony 9 kwie 2009, 20:20 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
groch

Post autor: groch »

A ja wam powiem tak... Postarałbym sie o Diego... Idealny moim zdaniem partner do Chuchu na srodku pomocy... I Lennona na prawe skrzydlo. Tylko nie wiem jakby znów pokazywał sie Stankovic na lewej pomocy... Kupiłbym także obronce srodkowego bo nasi typu Cordoba Materazzi swoje lata juz maja. Tylko teraz o obronce dobrego nie jest łatwo ;/ moze Richards z Man City?
Obrazek
,,Niektórzy ludzie myślą, że football to sprawa życia i śmierci. Ja myślę,że to znacznie poważniejsza sprawa" BILL SHANKY
morgothbauglir

Lennon trochę słaby fizycznie, chudy i niski, ale poza tym dosyć szybki. A Richardsa od szejków?? Drogo będzie

A mnie ostatnio naszło na kupno Mertesackera, ponieważ:
a) Werder to klub ze skromnymi ambicjami, więc reprezentant Niemiec raczej nie będzie chciał tam siedzieć
b) kokosów tam nie zbiera, więc można go przekonać kasą
c) to obrońca, więc fortuny kosztował nie będzie, a cennym wzmocnieniem jest.
d) świetnie gra głową, steruje obroną i nieźle wybija rywalom piłki (z głowy :P)
e) ma doświadczenie w grze na najwyższym poziomie (MŚ 2006, ME 2008)
ODPOWIEDZ