Serie A

Juventus, Milan, Roma, Fiorentina... kto najgroźniejszy? Kto najsilniejszy? Czyli dyskusje o potentatach Serie A.
ODPOWIEDZ
Orzeu
Kontakt:

Re: Serie A

Post autor: Orzeu »

Synesthesia pisze:Za słaba drużynę na LM? Zobaczymy.
Celtic słaby? Może i tak, ale kto ostatnio u niech wkopał im 3 bramki? Trochę szacunku przyjaciele z Mediolanu.
a z kim oni grali takim :hahaha: ? Dundee ? Aberdeen ?

Coś czuję, że Juve na 3 frontach moze skończyć sezon bez żadnego trofeum.
Synesthesia

Post autor: Synesthesia »

Mam na myśli LM. Bo jakby nie bylo oni, w przeciwieństwie do Was w takowej grali w tym sezonie :D A mieli w grupie m.in. Barcelonę, którą autobusem..ale zawsze..ograli.

Juve bez trofeum? Jeszcze kilka meczy musielibyśmy mieć na zero, żebyście się do nas choćby zbliżyli. aktualnie liderujemy więc cisza ;]
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Ale wiesz, że jak Napoli was przegoni a nie Inter, to też nie wygracie scudetto? :F
Nen

Post autor: Nen »

Synesthesia pisze:Mam na myśli LM. Bo jakby nie bylo oni, w przeciwieństwie do Was w takowej grali w tym sezonie :D A mieli w grupie m.in. Barcelonę, którą autobusem..
Barcelona grała bezczelną padakę w tym spotkaniu, nie było mowy o żadnym autobusie. Jakieś idiotyczne przesłanie krąży po świecie, że jak ktoś ograł porcelanę to, nijak, musiał stawiać autobus. Celtik strzelił, wyszedł na prowadzenie (które potem podwyższył) i kontrolował mecz, to nie dwumecz, aby cisnąć u siebie do przodu za wszelką cenę. Wiem, że w świecie katalońskich piaskownic zwycięstwo 5:0 daje więcej, niż te 2:0, ale prawda jest taka, że Farsa sfrajerzyła się w Glasgow i w swoim stylu wini za to wszystkich do koła.
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

Piekarz pisze:Ale wiesz, że jak Napoli was przegoni a nie Inter, to też nie wygracie scudetto? :F
zesra się Napoli :) porażka juve cieszy,ale nie przesadzajmy ;) nawet gdyby stał się jakiś cud i dzikusy z Neapolu zrobiłyby majstra to sytuacja zeber jest o wiele bardziej komfortowa od naszej :)
Piekarz

mg, a czy ja mówię, że tak się stanie? :d
pewny

Post autor: pewny »

1 marca wyjaśni się sytuacja co tak naprawdę zaprezentuje Napoli w bezpośrednim meczu z Juventusem. Ligę Europejską mają już raczej z głowy, bo ciężko uwierzyć że odrobią takie straty... Puchar Włoch tak samo, także zostaje im SERIE A i na tym logicznie mówiąc się skupią, a my i Juventus to inna bajka i temat rzeka :)
lays

Post autor: lays »

Po dzisiejszym meczu widzę że Napoli jest w wyraźnym regresie, Ostatnio to z tym punktowaniem u nich różnie, a jak już wygrywają to bez tego stylu do którego już zdążyli przyzwyczaić. Ciężko powiedzieć jak wyjdzie im mecz z juventusem bo w Turynie może wystąpić zmęczenie materiału, które zresztą było widać już w meczu z Romą. juve może i ma teraz najmocniejszy skład w Serie A ale grając na trzech frontach moga polec
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Żałosna jest ta liga. Jak Juventus poległ w Rzymie i Napoli mogło zbliżyć się na dwa punkty, to oczywiście SSC remisuje u siebie z przeciętną Sampdorią...Juventus na 90% wygra ligę, ale będzie to raczej skutek słabości całej Serie A, niż siły Juve, które na dobrą sprawę nie ma z kim powalczyć w tym sezonie.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Kubus

Post autor: Kubus »

Mora pisze:Żałosna jest ta liga. Jak Juventus poległ w Rzymie i Napoli mogło zbliżyć się na dwa punkty, to oczywiście SSC remisuje u siebie z przeciętną Sampdorią...Juventus na 90% wygra ligę, ale będzie to raczej skutek słabości całej Serie A, niż siły Juve, które na dobrą sprawę nie ma z kim powalczyć w tym sezonie.
Im słabsza ta liga tym bardziej boli, że 2-3 mocne transfery mogłyby dać nam scudetto. A tak jesteśmy w ciemnej dupie a juve się bogaci. No cóż, chytry dwa razy traci.
tomiko85

Post autor: tomiko85 »

Żal i smutek , 3 do tyłu póki co i chyba posada Stramy wisi na włosku
Kermitt

Post autor: Kermitt »

Ja tylko jedną rzecz odnośnie dzisiejszego meczu.

Jeżeli jesteśmy drużyną która się szanuje to trenerów z którymi przegrywamy więcej niż trzema bramkami powinniśmy wyp z urzędu, bez żadnych tłumaczeń.

Ja już nawet nie jestem zły, jest mi po prostu, zwyczajnie przykro gdy na to wszystko patrze.
sampam

Post autor: sampam »

Przed derbami atmosfera coraz bardziej sie zageszcza. Moim zdaniem jednak faworyta nie ma, ogladanie mediolanskich druzyn to jak wybor miedzy dzuma a cholera...
miniu86

Post autor: miniu86 »

Ehh, ktoś to dobrze ujął po meczu z Fiorentiną. Przegrywamy z nimi 1-4 podczas gdy oni kolejkę później dostaną od byle frajerów. I dostali dzisiaj od Boloni.
Seba

Post autor: Seba »

Fiorentina zrobiła z nas pośmiewisko, a dzisiaj przegrała z Bologną. Można rzecz, iż fioletowi w nowym roku nadal pod formą i zapewne cieszą się, że w dobie tego małego kryzysu przyszło im grać z Interem ;)
Obrazek
pewny

jutro Napoli podejmuje Juventus, zdecydowanie hit kolejki
myślę że wynik jest sprawa otwartą, jednak wierzę w Napoli

w sobotę ciekawie zapowiada się mecz Milanu z Lazio, dla układu tabeli oba mecze będą istotne
miniu86

Post autor: miniu86 »

W tej kolejce z pewnością będzie okazja do odrobienia punktów do jakiegoś zespołu, który jest przed nami. Tego się właśnie obawiam bo przeważnie w takich sytuacjach robimy na odwrót i przegrywamy.
Orzeu
Kontakt:

miniu86 pisze:W tej kolejce z pewnością będzie okazja do odrobienia punktów do jakiegoś zespołu, który jest przed nami. Tego się właśnie obawiam bo przeważnie w takich sytuacjach robimy na odwrót i przegrywamy.
o wygraną w Catanii będzie bardzo ciężko...
Piekarz

Juve mistrzem tak jakby.

PS Oddajcie shouta.
pewny

Milan wczoraj wykorzystał sytuacje i już jest na 3 miejscu. Czerwona kartka popsuła trochę widowisko i mecz był jedno strony już od 17 minuty :|
Andy
Kontakt:

Post autor: Andy »

Nie oglądałem wczorajszego spotkania tylko ze względu na mój stan...ale widzę, że Giampaolo Pazzini zaczyna się tam wyróżniać :D...na swoim koncie ma już...12! Tak - 12 bramek.
Matteo

Post autor: Matteo »

Do Milanu mamy punkt, do Napoli 6 czyli nie jest źle gdyż drużyny z góry grają w kratkę- w sumie najmocniejszy wydaje się Milan i to on pewnie zajmie 2 miejsce. Jest jeszcze dużo kolejek i wszystko się może zdarzyc możemy zawalczyć o Champions Leauge ale także zająć miejsce 5-7. WIĘC SPINAĆ POŚLADY I DO ROBOTY CHŁOPAKI :szal:
Balon

Post autor: Balon »

Zatanawia mnie Napoli, bo chyba troche spuchli ostatnim czasy, a 6 pkt to nie tak dużo.

Przeglądałem terminarze i jeszcze dużo meczy bezpośrednich między zespołami 3-7. Nam pozostało Lazio (+Udine, Juve i Napoli) i razem z Violą chyba najłatwiejszy terminarz.
Myślę że ten miesiąc (Bologna, Doria, Juve) pokaże czy utrzymamy pościg, który przecież nie jest duży (1 i 6 pkt). Dalej kwiecień, to mecze ze "słabszymi" i jeśli nie zbierzemy kompletu punktów to poprostu nie zasługujemy na CL. Koniec sezonu to kluczowe mecze (Napoli, Lazio, Genoa, Udine), które zadecydują o końcowym układzie tabeli.

Najbardziej martwi brak napastnika, co pokazał mecz z Catanią. Dodając do tego 3 fronty, boje się że zostaniemy z niczym. Choć w maju (+ koniec kwietnia) na kluczowe mecze będziemy skupieni tylko na lidze.

Wojna dopiero się rozkręca! Forza Inter!
kulasiak

Post autor: kulasiak »

Patrząc na ten terminarz to trzeba zgarnąć 6 pkt. w najbliższych dwóch meczach. Z Juventusem każdy wynik jest możliwy bo to w końcu derby. Z drużynami ze środka tabeli w kwietniu na pewno coś zgubimy, lecz mam nadzieję, że będzie to co najwyżej strata 3 pkt. Zaś w ostatnich 4 meczach trzeba się modlić o to by Genoa miała już pewne utrzymanie, a Udine o nic już nie grało. Wbrew pozorom kluczowy będzie kwiecień bo jak tam potracimy to koniec z nami, a o mecze z lepszymi rywalami jestem spokojny bo tam się będzie naszym piłkarzom raczej chciało grać jak będzie o co.
pewny

Totti strzelił wczoraj bramkę, co prawda z karnego, ale dzięki temu trafieniu wskoczył na drugą pozycję najlepszych strzelców Serie A, imponująca sprawa :)
Do pierwszego miejsca raczej nie dojdzie, ale na pewno będzie się starał umocnić na drugiej pozycji ;)

1. 274 trafienia:
Silvio Piola

2. 225 trafień:
Gunnar Nordahl
Francesco Totti
Seba

Post autor: Seba »

Od pewnego czasu nasze oczy skierowane są na Milan, a może to Napoli otworzy nam furtkę do LM? Grają coraz gorzej. Chyba, że nasi mistrzowie wieczorem ponownie wszystko zepsują.
Obrazek
sampam

Post autor: sampam »

Pewne zwyciestwo Fiorentiny zapewne cieszy bezstronnych fanow calcio, bowiem to wlasnie podopieczni Montelli prezentuja mila dla oka,radosna pilke. Niemniej przez wlasna nonszalancje, brak szczescia stracili kilkanascie bezcennych punktow w lidze.
Walka o podium serie a nabiera dodatkowego rozpedu, gdyz Roma nareszcie ustabilizwala forme, chociaz ostatnio "tylko" zremisowala na wyjezdzie z Udinese.
Pytanie, gdzie w tym wszystkim jest Inter? Czy ta "druzyna" mialaby jakiekolwiek szanse na awans w elimnacjach LM?
interfann

Post autor: interfann »

Na Romę nie ma co liczyć. Jeden błąd i lecą na łeb i szyję. Jak mieli tego Zemana czy jak mu tam też na początku dobrze im szło. Później już coraz gorzej. Na LM ze strony Interu nie ma co liczyć. Najlepiej w tym momencie prezentuje się Juve (farty), Milan i Fiora. Tym ostatnim życzę 3 miejsca i walki w LM.
Ucz się tak jakbyś miał żyć wiecznie,
Żyj tak jakbyś miał umrzeć jutro.
Orzeu
Kontakt:

Patrząc pod względem nastepnych rywali:

Milan:
Fiorentina wyjazd
Napoli dom
Juve wyjazd
Catania dom
Torino dom
Pescara wyjazd
Roma dom
Siena wyjazd

Lazio:
Roma wyjazd
Juve dom
Udinese wyjazd
Parma wyjazd
Bologna dom
Inter wyjazd
Sampdoria dom
Cagliari wyjazd

Inter:
Atalanta dom
Cagliari wyjazd
Parma dom
Palermo wyjazd
Napoli wyjazd
Lazio dom
Genoa wyjazd
Udinese dom

To mamy łatwiejszy terminarz, ale z drugiej strony Milan jest obecnie lepszą drużyną. Stawiam, że następne 3 mecze będa dla Milanu kluczowe. Jeżeli stracą kilka pktów, to przy założeniu że my będziemy mieli komplet (mało prawdopodobne ze Stramą 8-) ) możemy ich dogonić na +/- 3 pkty. Mamy nadal szanse
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Tak, dalej sobie róbcie nadzieje, a nasi mistrzowie już w następnej kolejce sprowadzą Was na ziemię. My 3 miejsce przegraliśmy domowym meczem z Bolonią.
ODPOWIEDZ