Globus pisze:
Spoko. Wyobraź sobie, że radzę sobie z tym. Nie raz muszę przekonywać starych znajomych i koleżanki, że prawda nie jest taka jaką widzimy w TV.
Podtrzymuje swoje zdanie - nie radzisz sobie z tym. PRAWIE każdy Twój post zawiera prowokacje, obelgę. Sam kreujesz sobie wizytówkę - nie miej pretensji do nikogo.
Jeśli nie podoba Ci się moja opinia - zignoruj ją.
Powiedz mi teraz jaki to popis dali Ci "kibole" z Warszawy i Poznania? Jeden drugiemu nawet dobrze w oczy nie spojrzał na tym meczu. Nie powinni wbiegnąć na murawę to fakt. Ale takie rzeczy na spontanie dzieją się w całej Europie i nikt nie wybiega do takich osób z gazem i kulami gumowymi a później opisywane są bajki w gazetach.
Nie powinni wybiegać, zastanawia mnie to co robili "stewardzi". Kibole z gracją opuszczali trybuny, a oni stoją i nic. To sprawia wrażenie kukieł ubranych w odblaskowe kamizelki.

Za co im płacą? Rozumiem, kibiców jest dużo, nie dadzą rady taką garstką, ale zero reakcji?! Poziom zabezpieczania imprez masowych stoi u nas na BEZNADZIEJNYM poziomie.
W żadnym wypadku. Uważam, że zanim zacznie się oceniać trzeba uczestniczyć w czymś takim jak mecz. Zwróć uwagę na to, że kibiców bronią ludzie na wysokich stanowiskach itp. To też wygolone na łyso nieuki w dresach? Syn psa bredzi takie pierdoły, że szkoda gadać... potrafisz mi przyznać rację?
Hola, hola... Zagalopowaliśmy się, co? Ja osobiście CZĘSTO uczęszczam na meczach, czasem jeżdżę na wyjazdy... Ignoruje tutaj niektóre posty, m.in. qjaf'a, bo w jego przypadku mamy do czynienia z nieobiektywnymi opiniami.
A dostałeś kiedyś na meczu pałą po plecach albo widziałeś takie zajście?
Nie dostałem(bo byłem w miarę grzeczny), ale swoje widziałem. Przykładowa sytuacja: Wracam z meczu z Wodzisławia Śląskiego, dworzec w Katowicach, kilka odurzonych alkoholem zapewne fanatyków demontuje świetlówki z pociągu(wynajętego przez prezydenta Sosnowca) i rzuca na pobliski peron. Peron oblegany przez turystów. Sprawiedliwość chciała, że akurat miało tam patrol kilku policjantów, wzięli delikwentów - kilka razy po nogach, na glębę, skuli i zapewne na komisariat. Z przypadkiem, gdzie ktoś dostał za darmo się nie spotkałem.
Całkowicie bez powodu. Boją się bo co? ktoś im pobije to dziecko? nie ma takiej opcji w każdej ekipie
Naiwny jesteś, nie wiesz jacy potrafią być ludzie. Znajomy(kibic Legii) dostał za to bo nierówno dopingował... ;S
ardiano88 pisze:
Intero oświeć mnie, co takiego popisowego zrobili kibice w Bydgoszczy bo byłem tam i nie bardzo wiem? Będę wdzięczny za rozjaśnienie mojego mglistego pojęcia o tym spotkaniu.
Ooo, widzę następny mądry oświecony mąż stanu niejaki qjaf.
Pytanie do Was obu, co Wam dają w tej GW, że takie bzdury jeden z drugim piszecie? Jakiś dobry towar bo po normalnych używkach ciężko o takie wizje świata.
Kolejny dowód, że NIEKTÓRZY z kibiców/kiboli(nie wiem którą grupę wybrałeś) to totalne nieuki.

Nie umiesz czytać, a napisałem fakt, który by Cię zainteresował. NIE CZYTAM GAZET. A Wyborczej nigdy w ręku nie miałem, serio.
Co zrobili kibice?
http://www.youtube.com/watch?v=G3YkM2gw4fU - obejrzyj sobie, zabaw się w "Gdzie jest Wally?" - może siebie tam znajdziesz. :roll:
Spójrz na 5:05 - ta operatorka to pewnie kibicem Legii była.

Dlatego dostała, hm?
A teraz krótkie podsumowanie: Prawda stoi po każdej stronie:
- po stronie władz, którzy rację mają z tym, że pseudokibiców należy odizolować od świata ludzi, którzy w normalnym charakterze przybyli dopingować swoją drużynę lub po prostu obejrzeć spotkanie.
- po stronie kibiców/kiboli, którzy mają rację, że nie każdy zachowuje się tak jak na powyższym filmie.
Nie każdy kibic jest pseudokibicem. Nie dla kibiców(tych normalnych) powinno zamykać się stadiony. Zamykać powinno się pseudokibiców - w aresztach lub obozach pracy - może tam nauczą się pokory. Wielu ludziom brakuje podstawowej świadomości - odpowiedzialności za popełnione czyny. Nabroją, a potem się dziwią, że lądują tam gdzie powinni. A dostaje się tym, którym zamyka się stadiony - ludziom, którzy chcieliby dopingować swoja ukochaną drużynę...
Należy znaleźć jakiś kompromis, żeby rozwiązać ten problem, ale skoro nawet na tym forum tak bardzo skrajne są poglądy to raczej niewiele da się zrobić.