Inter 2011/2012

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
Jaszczu91

Odp: Inter 2010/2011

Post autor: Jaszczu91 »

Cassano w Interze to moje takie małe marzenie :) nie tak dawno pojawiła się informacja że Antek wynajął dom w Mediolanie, dzisiaj info że już ustalił warunki kontraktu. Bodaj jutro ma rozwód z Sampą i ... Oj z niecierpliwością będę czekał na dalszy rozwój wypadków. Cassano-Eto'o-Milito to było by coś :) na ławce Pandev i Cou i Biabiany. Jeszcze gdyby udało się zamienić Ranocchie za Marigę...
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
Dzyl

Post autor: Dzyl »

Marigi lepiej nie wymieniać na Ranocchie. Mariga dobrze grał przed kontuzją, na pewno się jeszcze nie raz przyda. Lepiej już zostawić Marige a na Ranocchie poczekać do lata. Zimą można kupić jakiegoś innego obrońcę, chociażby Barzagliego.
hQ
Kontakt:

Post autor: hQ »

Chivu niech gra na środku z Lucio, a na bok dać Zanettiego lub ściągnąć jakiegoś lewego obrońcę z krwi i kości.
mio85

Post autor: mio85 »

mam pytanko i watpliowosc odnosnie Cassano........na jakiej pozycji grywal wczesniej, bo dokladnie sie nie orientuje? oczywiscie jest to niezly gracz i bylby sporym wzmocnieniem, jednak z tego co kojarze to najczesciej grywal na pozycji cofnietego napastnika, cos na wzor naszego Wesleya....w jakiej roli go wiec widzicie? a moze sie myle?
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Cassano moze spokojnie grac na skrzydle. Mi w zwiazku z jego ewentualnym transferem nie daje spokoju jedna mysl. Mianowicie jego relacje z benitezem. O Mourinho bylbym spokojny, bo nadawali na podobnych falach. Ale chyba ostatnie czego w obecnej sytuacji potrzebujemy, to spiecia w szatni i fochy Fanantonio...
Obrazek
sig by Orzeu
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

Rzecz w tym że Cassano podobnie jak Etoo nie bedzie sie chciał pracować w defensywie. Także niezła forma naszych pomocników i powrót Motty wymusza wręcz przejście na 4-3-1-2.
                          Cesar
Maicon/Santon- Lucio- Cordoba/Chivu - Zanetti
          Stanko - Cambiasso - Motta
                        Sneijder
                Etoo          Cassano/Milito

Nie wygląda tragicznie. W systemie 4-3-3 skrzydłowi MUSZĄ pracować w defensywie. Inaczej jest po prostu dramat w obronie.
pietrasowy

Post autor: pietrasowy »

Maicon/Santon - przy aktualnej formie Santona to jakiś żart chyba.
Stanko - Cambiasso - Motta - Sneijder
ech... chciałbym żeby Rafa tak ustawiał naszą pomoc. każdy naprawdę bardzo dużo wnosi do zespołu. stanowi zagrożenie po stałych fragmentach, może walnąć z dystansu, kiedy trzeba to wygarnie piłę.
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Zobaczymy jak Benitez poukłada drużynę po transferze Cassano. Moim zdaniem ustawienie się nie zmieni, jedynie Antonio zastąpi w wyjściowym składzie Pandeva.
Julione - Maicon, Lucio, Cordoba, Zanetti - Cambiasso, Motta/Deki - Eto'o, Sneijder, Cassano - Milito
Wygląda to fenomenalnie, niepokoi mnie jedynie perspektywa świrowania pawiana przez Cassano, mam nadzieję, że Benitez da sobie z nim radę. Nie można zaprzepaścić takiej okazji, Cassano to jeden z tych piłkarzy, którzy z miejsca podnoszą jakość gry zespołu. Tym bardziej, że będzie dostępny za darmo.
miniu86

Post autor: miniu86 »

Nie wybaczę Morattiemu jeśli przepuści kolejną świetną okazje na rynku transferowym. Cassano ma w styczniu biegać w niebiesko czarnej koszulce!
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Jaszczu91

Moratti zawsze dementuje wszystkie plotki transferowe. Więc bym się tym nie przejmował. Cassano musi do nas trafić i mam nadzieję że tak się stanie.
FORZA INTER!
kachol

Post autor: kachol »

Cassano wydaje się priorytetem, jeżeli nie przejdzie teraz to nie przejdzie już nigdy, więc 3mam kciuki za porozumienie... Ustawienie będzie i tak uzależnione od formy i kontuzji, które nas nie omijają...

Zobaczymy kto jeszcze, narazie niech się skupią na KMŚ, bo to trzeba wygrać, choćby dlatego, żeby morale w zespole poszybowały w górę...

Wydaje mi się, że niepotrzebnie martwicie się o spięcia na linii Benitez - Cassano, Cassano jeżeli do nas przyjdzie, będzie wiedział, że przechodzi do zespołu naszpikowanego gwiazdami, będzie jednym z wielu, a nie liderem, myślę, że skupi się na grze, a nie na strzelaniu fochów...
Lucasix

Post autor: Lucasix »

kachol pisze: 1.Cassano wydaje się priorytetem, jeżeli nie przejdzie teraz to nie przejdzie już nigdy, więc 3mam kciuki za porozumienie... Ustawienie będzie i tak uzależnione od formy i kontuzji, które nas nie omijają...

2.Zobaczymy kto jeszcze, narazie niech się skupią na KMŚ, bo to trzeba wygrać, choćby dlatego, żeby morale w zespole poszybowały w górę...

3.Wydaje mi się, że niepotrzebnie martwicie się o spięcia na linii Benitez - Cassano, Cassano jeżeli do nas przyjdzie, będzie wiedział, że przechodzi do zespołu naszpikowanego gwiazdami, będzie jednym z wielu, a nie liderem, myślę, że skupi się na grze, a nie na strzelaniu fochów...
Analiza 1: To fakt, Cassano jest priorytetem, bo za darmo mozna zyskać naprawdę cennego zawodnika. Moratti prowadzi grę z mediami i z nami samymi ;), więc warto się przyszykować do dopisania tego zawodnika w kadrę.

Analiza 2: Niby po LM morale zespołu powinny wzrosnąć, a jak wyglądało to na początku sezonu w lidzie i LM widzieliśmy sami. KMŚ są takim dodatkiem i możliwością zyskania dodatkowych pieniędzy i prestiżu. Równie warto pomyśleć o drugiej stronie medalu, jaką na pewno jest też duże ryzyko wystąpienia kontuzji z meczach z drużynami południoamerykanskimi, u których panuje moda na techniczny, aczkowliek brutalny futbol.

Analiza 3: No własnie może to stanowić problem... Skoro nie będzie się czuć jak gwiazda to i efekty gry mogą mizerne. Znając Cassano myślę, że może sprawiać problemy "wychowawcze" i irytować pozostałych graczy, co negatywnie mogłoby wpłynąć na grę. Liczę jednak, że Cassano się ogarnie w Interze i będzie stanowić doskonałe uzupełnienie kadry.
...conta solo la fede !
Il Principe.

Post autor: Il Principe. »

1. Pozyskać jakiegoś napastnika - CASSANO to byłby traf nie samowity i w dodatku za free.
2. Pozyskać lewego obrońcę, bo "czołg" szybkościowo czasem nie wyrabia.
3. Ranocchia za Waly'ego, bo inaczej z Marco "podaruj bramkę" Materazzim będzie dosyć ciężko.
4. Troszeczkę cierpliwości i spokoju.
5. SerieA priorytet, a potem LM.
6. FORZA INTER :)
samueletoo

Post autor: samueletoo »

nie zartujmy moratti zarobil za lm 60 a za 3korone z 100 pryklad kogo kupic / czygrynski honda miccoli vucinic chielini nesta essien i wiele innych a skład 11 minimum taki
                                                                  julio cesar
  maicon                                        lucio                        chielini                                            czygrynski
                                                                      cambiasso
          honda                                                  fabregas                                                              sneider   
                                                          eto          milito
samueletoo

caassano jak dojdzie i sanchez    ale watpie ja antonio wbije to pewnie tak  cesar maion lucio cordoba zanetti cambiasso sneider  stankovic cassano etoo milito 4 1 3 2
WTF

Post autor: WTF »

Chyba to jakiś żart jest i to kiepski :( że niby Czyhrynski za Zanettiego? ludzie troche powagi. Chiellini w Interze... no bez jaj, ja rozumiem, że mamy problemy z obrońcami ale temu panu mówimy NIE( przynajmniej ja) niech sobie dalej gra w juve i odpada z LE z takimi potęgami jak Lech( nie mam nic do Lecha, żeby nie było :P) to może jak już ściągamy graczy juve to od razu symulanta Del Piero :-D? bo w ataku tez mamy problemy. Jeśli chodzi o  Fabregasa to jestem na tak, są tylko dwa problemy, pierwszy on wcześniej czy później i tak odejdzie z Arsenalu do Barcy, a drugi problem to taki, że nie widzę jakoś pozycji jednocześnie dla Wesa i Cesca, no chyba, że  zagramy dwoma ofensywnymi pomocnikami i jednym napastnikiem( oczywiście Del Piero :P) Co do Hondy się nie wypowiadam bo nie widziałem za wiele spotkań, w których grał.

Tak na poważnie to jest nam potrzebny napastnik, bo czekanie kiedy Diego wyzdrowieje i wróci do formy może potrwać. Na tej pozycji widzę Cassano. Kolejna formacja wymagająca wzmocnienia to obrona, potrzebny nam dobry środkowy obrońca, a nie jakiś przeciętniak, który za X lat będzie spoko. Nam potrzeba zawodnika w formie tu i teraz. Jak zostanie trochę grosza to można się tez pokusić o jakiegoś pomocnika...może Bale?   
"Czy znasz taka krainę bez slangu osiedli
Force one'ów, dunków, jordanów, new air'y
Bez bagi jeansów, graffiti na PKP
Beat-box'ów, gdzie bębny łączą skills'y z tematem
Odczuwasz stratę? Ty z tego piekła ratuj"
Michal_fci

Post autor: Michal_fci »

Bale to chyba obronca. Cassano i Ranocchia mysle ze wystarcza zeby odrobic straty i wygrac lige jak wszyscy wroca ze szpitala tez powinno juz byc git
Gdy­byś kiedyś we śnie poczuła, że oczy mo­je już nie pat­rzą na ciebie z miłością, wiedz, żem żyć przestał.
WTF

Post autor: WTF »

Jak wrócą ze szpitala to tak, oby tylko zdążyli zanim nie będzie już o co walczyć. Jeśli chodzi o Bale'a to obrońca, który jak pokazały mecze z Nami w pomocy też daje radę i to całkiem spoko. Z tego co wiem to w obecnym sezonie Redknapp wystawia go raz w pomocy raz w obronie. Tak było przynajmniej do meczów z Interem, bo dalej to już chyba tylko pomoc, ale pewności nie mam.
"Czy znasz taka krainę bez slangu osiedli
Force one'ów, dunków, jordanów, new air'y
Bez bagi jeansów, graffiti na PKP
Beat-box'ów, gdzie bębny łączą skills'y z tematem
Odczuwasz stratę? Ty z tego piekła ratuj"
Jaszczu91

samueletoo pisze: nie zartujmy moratti zarobil za lm 60 a za 3korone z 100 pryklad kogo kupic / czygrynski honda miccoli vucinic chielini nesta essien i wiele innych a skład 11 minimum taki
                                                                  julio cesar
  maicon                                        lucio                        chielini                                            czygrynski
                                                                      cambiasso
          honda                                                  fabregas                                                              sneider   
                                                          eto          milito
  Ty chyba z choinki się urwałeś. Idą święta więc w sumie nie ma się co dziwić. :) Tak na poważnie to dla mnie Chiellini to ostatni zawodnik jakiego bym chciał widzieć w Interze. Według mnie Cassano do ataku, Ranocchia (koniecznie teraz) do obrony i to wystarczy. Na Bale czy Fabregasa nie mamy szans. Pierwszy pewnie kocha City, Real czy Chelsea (kasę) a drugi pewnie zostanie w Arsenalu no chyba że wyrwie go Barca. 
FORZA INTER!
samueletoo

no to co czygrynskiego nie widzialem w shahtarze gra moze mlodziesz lukaku teixeira z shahtaru kurde porazka z lazio co to ma być
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Passa zwycięstw obiecana przez Beniteza trwała... 2 mecze i zakończyła się ostrym laniem w Rzymie. Sezon ligowy jest stracony, gramy już co najwyżej o 3 miejsce premiujące bezpośrednim awansem do Ligi Mistrzów. W styczniu potrzebne wzmocnienia bo nawet tego nie ugramy.
W LM wychodzimy z drugiego miejsca ale tam więcej niż 1/4 na pewno nie ugramy. Kto by pomyślał latem, że będzie aż tak źle? Upadek z samego szczytu boli najbardziej.
krystianeczek

Post autor: krystianeczek »

Teraz, żeby tylko scudetto nie zdobył Milan. Osobiście bym chciał Napoli lub Lazio. A w lidze mistrzów nawet do 1/4 nie dojdziemy bo trafimy w 1/8 na  Real, Barce, Chelsea i dostaniemy taki łomot, że aż wstyd będzie. Benitez niech przestanie jeść, bo głodny nie był by sobą i może w końcu Inter zaczął jakoś grać.
Seba

Post autor: Seba »

Ciekawe czy w tym sezonie uda nam się wygrać trzy mecze z rzędu. Jak na razie nie możemy przekroczyć bariery niesamowicie trudnej serii jaką są dwie wygrane. Zastanawiam się także, czy tej drużynie pomogą transfery w styczniu skoro i tak co chwile dalej ktoś będzie wypadał ze składu. Co do obrony, to nawet z parą Lucio-Samuel wjeżdżali w nas jak w masło więc co niby zmieni przyjście nowego stopera ? Tutaj trzeba w końcu ponownie stworzyć monolit, bo bez tego nawet 11 graczy klasy światowej będzie biegało jak dzieci we mgle. Przykład Argentyny gdzie w ataku na prawdę same znakomitości, a mimo tego nic nie funkcjonowało, bo każdy grał jak chciał.
Obrazek
samueletoo

kurde mam pytanie benek jak ty chcez wygrac kms jak ty lazio nie umisz pokonac nawet chiewo wygrałokurde
miniu86

"Moratti wybrał najgorszy moment, by po raz pierwszy, odkąd w połowie minionej dekadzie przejął klub, powstrzymać się od wydatków na transfery. Odmówił wstrzyknięcia w nią nowych mocy, gdy szczególnie ich potrzebowała."

"tymczasem piłkarze Werderu Brema po meczu otwarcie przyznawali, że rywale sprawiali wrażenie, jakby symulowali bieganie."

To fragmenty z ciekawego wpisu o Interze na sport.pl. O sierotach po Mourinho"

http://www.sport.pl/sport/1,86005,88067 ... rinho.html
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Novicjusz

Post autor: Novicjusz »

Z każdym zdaniem można się zgodzić. Jeden felieton = cały temat 'Inter 2010/2011'.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Drużynę trzeba odmłodzić, wlać w nią mnóstwo świeżej krwi. Sam Coutinho nie wystarczy. Latem musi przyjść do nas Ranocchia bo na powrót do formy z sezonu 09/10 Samuela po tak długiej przerwie i tak poważnej kontuzji nie liczę. Nasza linia defensywna jest stara i nie da się tego ukryć. Nie mamy tu w zasadzie zawodników poniżej trzydziestki a taki 23-letni Ranocchia by z pewnością bardzo pomógł.

Zimą pewnie przyjdzie do nas Cassano ale t za mało. Potrzeba nam kogoś jeszcze do ataku. Myślałem o Alexisie Sanchezie z Udinese ale z tego co wiem to bardzo poważne kroki w kierunku pozyskania go czyni Manchester Utd. Może Massimo zrobi nam jakąś niespodziankę i znowu sypnie kasą? :)

Jeśli chodzi o pomocników to tutaj ciężko coś powiedzieć bo obecnie nie ma zbyt wielu znakomitych graczy na tej pozycji, której pozbyłyby się ich obecne kluby. Latem nie udało się z Mascherano, w sumie sam nie rozumiem idei tego transferu bo raczej z Cambiasso grają na tej samej pozycji a żadnego z nich na ławce nie widzę.

No i zmiana najważniejsza czyli trener. Benitez prawdopodobnie nie przetrwa do lutego a nawet jak mu się uda zostać do końca sezonu to latem go pewnie pożegnamy - no chyba że zaczniemy grać rewelacyjnie w co osobiście mi trudno uwierzyć. Najlepszym kandydatem jest tak kochany ostatnio na tej stronie Villas Boas z Porto. Ja osobiście bym go przywitał z otwartymi ramionami ale jeśli w połowie tego sezonu przyjdzie na przykład Capello to raczej bym trenejro już latem nie zmieniał.

EDIT: O odejście z drużyny poprosił Carlos Tevez, może warto spróbować :P
Ostatnio zmieniony 13 gru 2010, 20:44 przez Chuchu, łącznie zmieniany 1 raz.
miniu86

Tevez jak najbardziej.

Boję się, że będziemy mieli pecha. Tzn w styczniu wszyscy będą zdrowi i Moratti pomyśli, że nie trzeba wzmocnień po czym od początku lutego będzie powtórka z rozrywki.

To może i mało prawdopodobne, ale mnie już nic nie zdziwi. Szykuję się na najgorsze.
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Jedno jest pewne. Moratti moze zrobic w styczniu jeszcze wiekszy blad niz latem, nie zwalniajac Beniteza a godzac sie na jego pomysly transferowe. O ile przezyje jeszcze jakos Hiszpana do konca sezonu, to juz nie wyobrazam sobie mega transferow Lucasa i Kuyta w pakiecie z Johnsonem. Przyjscia Cassano wcale nie bylbym taki pewny. Ale bylby psikus gdyby przyszedl Cassano a zaraz po nim Capello (czego osobiscie w zyciu bym nie chcial)! :)

Dlatego wlasnie jesli zwalniac Beniteza to tylko przed rozpoczeciem okienka transferowego, np. po blamazu z Koreanczykami :)
Obrazek
sig by Orzeu
hQ
Kontakt:

Post autor: hQ »

A Tevez ma paszport UE?
ODPOWIEDZ