Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
Minister

Odp: Mercato

Post autor: Minister »

Oj tam Nen czepiasz się o ortografię:P.Może chłopak ze ,,Ślonska'' i te ,,om'' mu się zawieruszył:D.

Wracając do tematu to MC ma się wzmacniać a nie osłabiać podobnie jak my zretszą więc o Elano najprawdopodobniej możemy zapomnieć.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
djqbaa

Post autor: djqbaa »

Tylko z tego, co wiem to Elano w MC jest przeważnie rezerwowym. I ponoć oferta za Maicona wyglądała tak: Elano + gotówka. Włodarze City raczej gdyby chcieli zatrzymać Elano to by nie proponowali go jako pierwszego, lepszego grajka jako część zapłaty.
Jedrula
Kontakt:

Post autor: Jedrula »

Kambodzia pisze: Witam wszystkich   :inter: na tym szacownym forum  :hahaha: chciał bym dac swoje typy na REALNY transfer do Interu w tym okienku transferowym . Przedewszystkim moim skromnym zdaniem potrzeba nam ofensywnego pomocnika bo z tym nie ukrywajmy zawsze było kiepsko w szeregach Interu . Pierwsz opcja to moim zdaniem Elano nie potzreba na niego jakiejs tam wielkiej kapusty i  raczej nie było by problememu wyciagniecie go z obecnego klubu w ktorym sie znajduje . Drugom opcjom moze byc Deco  chociaz lata robiom  swoje moim zdaniem typ mugł by pokazac jescze cos ciekawego .Obrona  jest  OK moim zdaniem , atak w sumie to samo ....... Milito moze stworzyc dobry duet ze Zlatanem(tylko zeby nie odszedł :P) i jeszce w obwodzie jest Mario ktory moze sporo namieszac .................. Dobra tymczasem borem lasem  :piwko:
moj typ na realny transfer dla Ciebie to slownik bo az oczy bola jak sie na to patrzy...
1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
Minister

To tym bardziej my nie powinniśmy ściągać rezerwowego.A co do tej sytuacji z kasą i Maiconem-radziłbym sceptycznie podchodzić do róznych nowinek gazet!
a geje do obozów pracy!"
Ricardo Quaresma77

Post autor: Ricardo Quaresma77 »

djqbaa pisze:Tylko z tego, co wiem to Elano w MC jest przeważnie rezerwowym.
Raz gra raz nie gra ale 20 występów w Premiership w poprzednim sezonie zaliczył z czego 8 z ławki. Sam Elano nie ma nic przeciwko grze w Interze ale tak jak poprzednicy napisali wyrwać go z City będzie cholernie trudno. Wymianę za Maicona nawet nie biorę pod uwage.
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają biedni ludzie, którzy muszą nakarmić rodzinę. W piłce nie ma presji.

Obrazek
Baszczu

Post autor: Baszczu »

Moim zdaniem trzeba dobrze rozegrać partię z Arabami z City. Skoro lekką rączką kupują za grube miliony srednich lub tylko dobrych grajkow, to nie sadze, zeby bardzo im zalezalo na podbijaniu ceny za Elano.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Przed nami całe 2 miesiące mercato więc nie ma co panikować! liczyłem na Edersona, ale niestety nasz zarząd pokpił sprawę jak zwykle. Elano prawie że nas błaga o kupienie go ale oczywiście my go olewamy :-( Niech się wezmą do roboty i przejrzą na oczy w końcu :roll:
djqbaa

Post autor: djqbaa »

Forza_Michal pisze: To tym bardziej my nie powinniśmy ściągać rezerwowego.
Yyy... Dlaczego? To, że siedzi na ławce w MC to nie znaczy, że jest słaby. Może menager City ma jakieś uprzedzenia do niego i stawia na kogoś innego? Albo nie pasuje do taktyki? Różne mogą być powody. Elano gra w reprezentacji Brazylii, zaliczył na Pucharze Konfederacji kilka asyst, a poza tym potrafi uderzyć z dystansu. Jak dla mnie idealny zawodnik do gry w Naszym zespole. Kogoś takiego nam trzeba.

20 występów na 36 spotkań? Tragedii nie ma, ale u nas Vieira zagrał w 19 meczach, w tym dziesięć razy jako podstawowy zawodnik :roll: Tak czy inaczej zapewne Elano nie kupimy, bo Jose woli kolegę z Porto...

jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała. Cambiasso też był rezerwowym w Realu :wink:
Ostatnio zmieniony 29 cze 2009, 15:26 przez djqbaa, łącznie zmieniany 1 raz.
Ricardo Quaresma77

Post autor: Ricardo Quaresma77 »

djqbaa pisze:jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała. Cambiasso też był rezerwowym w Realu :wink:
no tak był tam rezerwowym bo w Madrycie nie poznali się na jego talencie, zresztą w tamtych czasach ilość sprzedanych koszulek kompletnie go dyskwalifikowała jeśli chodzi o grę w podstawowym składzie :-)

co do mercato to widać wszyscy się zgadzamy że ofensywny pomocnik jest Interowi potrzebny na gwałt - taki Elano na przykład. Co do Deco to w sumie nie mam nic przeciwko temu transferowi, drogi być nie powinien a grać w piłkę dalej potrafi co pokazał początek zeszłego sezonu. W Chelsea też nie będą robić problemów z odejściem zawodnika który publicznie krytykuje swego pracodawcę :-) Jak dla mnie to można spróbować, gorszy od Quaresmy na pewno nie będzie
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają biedni ludzie, którzy muszą nakarmić rodzinę. W piłce nie ma presji.

Obrazek
Nen

Post autor: Nen »

Może troszeczkę odbiegnę od tematu ale MC swoją drogą to nieźle jak na razie się zbroi. Barry, Santa Cruz to już 2 pewne wzmocnienia obaj wyśmienici gracze. Do tego dopinane są już tylko formalności w sprawie transferów Eto i Teveza. Nie bardzo wiem jak to poupychają tam w ataku ale ofensywę będą mieć kozacka lepsza niż Arsenal. Ale Araby jeżeli są czymś więcej niż dużymi dziećmi muszą wzmocnić swoją defensywę bo ta kwiczy.
God protect me
Biały

Post autor: Biały »

Robią wrażenie wzmocnienia MC i plany w stosunku Teveza i Eto'o. Ale nawet jeśli wzmocnią defensywę, to nie sądzę, żeby zdołali zająć miejsce gwarantujące start w Lidze Mistrzów. Swoją drogą szkoda, że we Włoszech żaden Arab nie chce zainwestować przynajmniej w jakiegoś średniaka..chociaż paru dobrych graczy by zawitało do Serie A :)
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y  "Bassiamo i toni" ;D
Minister

Dletego my tych paru dobrych graczy powinniśmy ściągnąć!Skoro chcemy byc najlepsi kupujmy najlepszych!
a geje do obozów pracy!"
Cny

Post autor: Cny »

Elano - do mnie człowiek nie przemawia. Gra w reprezentacji, bo Dunga musiał coś pozmieniać, a elano coś tam potrafi i jak zagra przy Kace, czy Robinho to nie wygląda tak fatalnie. Dla mnie takie łatanie dziury.

Ja na upartego twierdzę, że Fabregas jest do wyrwania.

Aguero to marzenie każdego i coś powinien zarząd podziałać w tej kwestii, bo chłopak może zagrać nawet jako ofensywny pomocnik, nie wspominająć skrzydeł, tak jak chce grać Mou.

Rozwiązaniem przyszłościowym jest Kajer (czy jak się pisze) z Palermo. Można kypiić go. jak się nie spodoba Mou na treningach to jeszcze  niech rok poogrywa się w Palermo.

Jednak nadal nie szukamy Włochów i nie słychać za wiele o potencjalnych wzmocnieniach. Chyba Milito ma włoski paszport, ale to niewiele. Chyba, że Mou wprowadzi 2-3 młodych Włochów. Niemniej co najmniej jeden musi się zjawić :P 2 sezony temu Mario. W tym Davide. Prosta analogia.
Minister

No nie wiem czy Aguero nadaję się na pomocnika.JA go w takiej roli nigdy nie widziałem.Zresztą ostro interesuje się nim MU.
a geje do obozów pracy!"
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Rozgrywający w Interze? Od czasów Verona takiego grajka nie mialiśmy. Kto zatem na to miejsce? Był już jedną nogą Lampard ale... wszyscy wiemy jak to się skończyło?

Nie trzeba szukać daleko... Jest Marek Hamsik bardzo dobry zawodnik z doświadczeniem w Serie A. Ja miałem pewną propozycję młody Luca Cigarini dobry sezon w Atalancie, nawet nam bramkę strzelił i to ładną. Teraz kiedy przeczytałem, że odszedł do Napoli troche mi sie szkoda zrobiło, że się nim nie zainteresowaliśmy.

Jeśli oddamy Bonucciego i Bolzoniego za Mottę to się delikatnie mówiąc zdenerwuję...
Kamikaze

Post autor: Kamikaze »

Vieira zasługuje sobie zeby zostac u nas chocby na rezerwe tak samo Quarezma. Pozbył bym sie Rivasa, Manciniego i Obinne.
Obrazek

IO TI AMO <3 ~!!
lays

Post autor: lays »

Z dwójki Quaresma, Mancini wolałbym zatrzymać Portugalczyka. Dlaczego? Sam nie wiem ale  może po prostu jest młodszy i wolałbym go wypożyczyć gdzieś do Portugalii żeby złapał formę. Manciniego nigdy fanem nie byłem bo to tak samo jak było z Suazo kupiliśmy zawodnika za formę a nie za umiejętności. Chociaż Suazo nie był z drugiej stronie taki zły tylko trafił do nas w złym okresie dla napastników których nazwisko nie zaczyna się na "Ibra". Więc Mancini i taka oczywistość jak Rivas, czy Burgisso, po za tym Obina a można jeszcze Muntariego żeby zrobić miejsce dla kogoś odpowiedniejszego. 
Obrazek
lena182

Post autor: lena182 »

tak wielu się czepia Muntariego a jak dla mnie ten koleś jest spoko... nie jest gwiazdą ale jest solidny... gdyby tak nie było to Jose by go nie wpuszczał w ważnych meczach na boisko nawet na końcówki ;) wiadomo ze jak przyjdzie ktoś lepszy i chłopak się nie będzie łapał do składu to lepiej go sprzedać... to biznes też w końcu jest i kręcić się musi ;)
Obrazek
diamen

Post autor: diamen »

lena182 pisze: tak wielu się czepia Muntariego a jak dla mnie ten koleś jest spoko... nie jest gwiazdą ale jest solidny... gdyby tak nie było to Jose by go nie wpuszczał w ważnych meczach na boisko nawet na końcówki ;) wiadomo ze jak przyjdzie ktoś lepszy i chłopak się nie będzie łapał do składu to lepiej go sprzedać... to biznes też w końcu jest i kręcić się musi ;)
A dla mnie to jest tykająca bomba, podobnie jak Mario. Balotelli jednak czasem ma ten błysk geniuszu i czasem można przymknąć oko na boiskową głupotę. Ale pozycja defensywnego/środkowego pomocnika wymaga inteligencji, koncentracji, stalowych nerwów a Muntari pokazał kilka razy, że nie myśli na boisko. Przecież za mecz z Catanią nie powinien już powąchać murawy. Prawda jest taka, że grał bardzo przeciętnie i będzie miał małe szanse na grę w przyszłym sezonie, więc niech idzie do Anglii, gdzie przynajmniej ma wyrobioną markę.
Vieira zasługuje sobie zeby zostac u nas chocby na rezerwe tak samo Quarezma. Pozbył bym sie Rivasa, Manciniego i Obinne.
tylko Pat zarabia dużą kasę, więc po co trzymać takiego pasożyta na ławce. Inter to nie Milan, gdzie trzymani są Kakha, Jankul i Dida którzy zarabiają po 2-3 mln i blokują transfery młodszym :)
Dzyl

Post autor: Dzyl »

diamen, Vieira przecież nie jest już piłkarzem Interu...Gra w ManCity...
Odpowiedziałeś na post który był napisany w ubiegłym roku.
snuffy

Post autor: snuffy »

Dzyl po co wyprowadzasz z błedu, tak by zyli dalej w błogiej nieświadomości :)
ale nie ma to jak dyskutowac o zeszłym mercato:/ Jedyny sens to chyba nabijanie postów :/ Powinno sie to zamykac:)
Ostatnio zmieniony 11 cze 2010, 14:12 przez snuffy, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.youtube.com/watch?v=VHbucMOs ... re=related

"Jestem bardzo, bardzo szczęśliwy, że Mancini dołączył do Milanu" - skwitował z przekąsem Portugalczyk.
diamen

Post autor: diamen »

no tak, patrzyłem tylko na datę postu leny.
lena182

Post autor: lena182 »

ja pisałem tylko o Muntarim... :D żeby nie było na mnie :D
Obrazek
Jedrula
Kontakt:

Post autor: Jedrula »

"Trener Nerazzurrich, Giam Piero Gasperini, oprócz zapełnienia luki po Eto’o, oczekuje wzmocnień w defensywie. Rozwiązaniem może być 24-letni kapitan Ajaxu Amsterdam, Jan Vertonghen. Holendrzy chcą za reprezentanta Belgii około 12 milionów euro, ale może trochę zejdą z ceny."
1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
sampam

Post autor: sampam »

Sergio Romero, podstawowy bramkarz reprezentacji Argentyny, zostal zawodnikiem 2-ligowej Sampdorii. Roznie mozna oceniac umiejetnosci Argentynczyka, ale trzeba przyznac ze jego przejscie do Serie B to duza niespodzianka. Tym bardziej, ze wczesniej gral w przyzwoitym, 1-ligowym Alkmaar.
Szycha

Post autor: Szycha »

Dziwny ruch biorąc pod uwagę, że mają na bramce przyzwoitego Curciego.
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Curci siedzi w Romie.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

sampam pisze: Sergio Romero, podstawowy bramkarz reprezentacji Argentyny, zostal zawodnikiem 2-ligowej Sampdorii. Roznie mozna oceniac umiejetnosci Argentynczyka, ale trzeba przyznac ze jego przejscie do Serie B to duza niespodzianka. Tym bardziej, ze wczesniej gral w przyzwoitym, 1-ligowym Alkmaar.
Sampdoria w tym sezonie na 99% wywalczy awans i tym sposobem będzie już grał w nieporównywalnie lepszej od Eredivisie Serie A.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
Szycha

Post autor: Szycha »

Wtopa...myślałem, że go wykupili.Mogliby po mału ogrywać Fiorillo  :]
piotrek7

Post autor: piotrek7 »

sampam pisze: Sergio Romero, podstawowy bramkarz reprezentacji Argentyny, zostal zawodnikiem 2-ligowej Sampdorii. Roznie mozna oceniac umiejetnosci Argentynczyka, ale trzeba przyznac ze jego przejscie do Serie B to duza niespodzianka. Tym bardziej, ze wczesniej gral w przyzwoitym, 1-ligowym Alkmaar.
(Może) nie mógł znieść tamtejszego pedalstwa(?)
ODPOWIEDZ