Inter 2011/2012

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
miniu86

Odp: Inter 2010/2011

Post autor: miniu86 »

Wiadomo było, że bawiący się w FM Mancio nadal będzie penetrował boiska Serie A. Wg mnie sprawa jest jasna, Inter bardzo potrzebuje takiego dynamicznego skrzydłowego jak Sanchez. Zawodnika potrafiącego robić różnicę. Ponadto ten zdaje się chcieć przywdziać nasze barwy. Cóż więcej trzeba? Oleju w głowie Branci i Morattiego by nie kusili losu i czym prędzej po niego sięgnęli. Okazja jest idealna, bo Chilijczyk wyskoczył ze swoim talentem w idealnym dla nas momencie.

Jedyne co mnie martwi to przeczucie, że oni to i tak koncertowo spaprają.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Seba

Post autor: Seba »

Ja osobiście będę optymistycznie nastawiony do następnego sezonu jeśli zostanie Wes i dojdzie jeszcze minimum dwóch klasowych piłkarzy. Kupno Sancheza, Teveza, czy innego świetnego gracza kompletnie mnie nie zadowoli, gdy stracimy Holendra. To będzie taka wymiana, która raczej nie pchnie nas do przodu. Odejdzie jeden, a przyjdzie drugi. Do tej układanki trzeba dodać nowe klocki, lub ewentualnie jeden zastąpić dwoma równie ważnymi. Inaczej (w dodatku z Leo na ławce) kolorowo na pewno nie będzie.
Obrazek
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Prawda jest taka, że od kupna Ibrahimovicia pięć lat temu Moratti ani razu nie wydał na jednego piłkarza więcej niż 20 mln euro i prawdopodobne, że się to przyzwyczajenie tego lata nie zmieni. Prawda jest też taka, że taki interes jak Sneijder za kilkanaście milionów trafia się raz na dekadę, choć Moratti zdaje się sądzić, że występuje on na porządku dziennym. Jeszcze jedna prawda - przy rosnących cenach piłkarzy wyjęcie za kilka-naście milionów ofensywnego gracza z najwyższej półki, który najlepszych lat jeszcze nie ma za sobą, graniczy obecnie z cudem. Boję się, że spotkamy się z sytuacją, o której pisze Seba - wielki zawodnik przyjdzie tylko wtedy, kiedy Sneijder zostanie sprzedany. Co byłoby zupełnie bez sensu.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

Z tym Criscito to rzeczywiście przesadziłem. Zresztą sprawa już nieaktualna. Nie wiem czy wykupienie Kharji to sprawa zaklepana,w każdym bądź razie to żadne wzmocnienie. Koleś nei wnosi żadnej wartości dodanej a o to chyba chodzi. To że że ktoś jest pierwszym rezerwowym nie oznacza że będzie siedział na ławie - wręcz przeciwnie - może rozegrać połowę sezonu dlatego licze na Ranocchie. Tzn na poprawę jego gry bo chłopak potencjał ma. Chivu byłby dobry jako drugi zmiennik dla stoperów ale czy bedzie mu odpowiadała taka opcja? Zresztą możemy sobie dywagować ale Leo i tak będzie go wystawiał na boku obrony no ale tam jest beznadziejny. Ehhh ta straszna kontuzja jednak zrobiła swoje. Zresztą sam zrezygnował z reprezentacji bo już nie daje rady fizycznie więc o czymś to świadczy :/ Odejście Maicona nie musi być takie bolesne jak nam się wydaje. Zanetti spisuje się o niebo lepiej na prawej flance obrony niż na lewej. To jest po prostu jego nominalna pozycja. W środku pola obok Cambiasso widziałbym kogoś innego niż Motte którego można sprzedać. Ale jak kupić to kogoś lepszego np własnei Diarre - kogoś kto umie rozegrać piłe. Pamietam mecz z Lazio na wyjeździe gdzie biedny Sneijder harował na całym boisku ale nie miał z kim piłki rozegrać.. a z przodu łamaga Pandev. Nie wiem jaki jest sens sprzedawania Sneijdera. Gdzie my znajdziemy takiego zawodnika?  :neutral: Ewentualnie jego strate możemy powetować tylko przyjściem Pastore ale wcale nie jest powiedziane że ten go godnie zastąpi. Kogoś z trójki Sanchez/Tevez/Rossi trzeba kupić na skrzydło koniecznie. Z racji swojej charakterystyki będzie to pewnie Sanchez. Oczywiście jeżeli czegoś nasz zarząd nie spapra :/
miniu86

Post autor: miniu86 »

Sprzedaż Sneijdera będzie skrajnym debilizmem bo za jego następce będzie trzeba i tak wyłożyć sporo siana. Zawsze mógłby wzmocnić nas Kaka przy ewentualnej wymianie za Maicona, tyle że na chwilę obecną Sneijder >>> Kaka.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Nie sądzę żebyśmy sprzedali Sneijdera. Przydałoby się powalczyć o tego nieszczęsnego Sancheza, który chyba sam nie wie gdzie chce grać. Niedawno mówił, że koniecznie do Interu, teraz twierdzi, że Barcelona to spełnienie marzeń...piłkarzowi nie można nigdy ufać. Można by zastąpić Maicona Van der Wiel'em i jeszcze jakiegoś klasowego (z podkreśleniem na klasowego, a nie jakiegoś tam wyrzutka z Genoy) środkowego pomocnika, najlepszą opcją byłby Diarra ale ten mówi, że albo zostaje w Realu albo idzie do Anglii. Ciekaw jestem jak po kontuzji odnajdzie się Samuel. Ma już 32 lata, nie grał przez ładnych kilka miesięcy.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Sneijder zostanie u nas na 99 procent. Wydaje mi się, że nikt z trójki Sanchez, Tevez, Nasri także do nas nie przyjdzie. Ogólnie Inter przespi okienko transferowe tak jak rok temu. Nie ma się co nastawiac na wielkie transfery. Ja osobiście wymienił bym z 7 zawodników, ale ja to nie Moratti. Oceniając realnie to można się spodziewać, że z Interem pożegna się Maicon, Mariga, Muntari i ewentualnie Pandev. Inter wykupi Yuto i Husajna wróci Andreolli i przyjdzie boczny obrońca np ten urugwajczyk o  trudnym nazwisku, bądź Cassani. Do tego Castaignos i ewentualnie Montolivo bo Moratti już nie raz się wypowiadał że nas nie interesuje. A wiadomo jak to jest jeśli prezes zaprzecza.   
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
pietrasowy

Post autor: pietrasowy »

Po wydarzeniach i doniesieniach z ostatnich dni nie można być niczego pewnym.

Maicon który wydawał się niemal pewniakiem do odejście całkiem prawdopodobne że pozostanie naszym graczem, a Real kupi Coentrao.
Nie jest pewne czy zostanie Sneijder (moim zdaniem powinniśmy go zatrzymać za wszelką cenę)
Do tego odchodzi Leonardo który moim zdaniem trenerem jest żadnym. Pytanie, kto za niego? Na sb wiele osób jest niezadowolonych z Bielsy, ale to trener dosyć charyzmatyczny, ale i doświadczony - niestety głownie na polu piłki reprezentacyjnej. Nie jest powiedziane że będzie i u nas grał taktyką 3-4-3.
Osobiście najchętniej na ławce zobaczyłbym francuza. Blanc bądź Deschamps. Obaj wiele zdobyli w piłce klubowej jako piłkarze, a i jako trenerzy nieźle sobie radzą. Bordeaux z Blanciem było rewelacją LM, a Deschamps wygrał ligę z OM i z Juventusem, co jest też niezłym osiągnięciem. No i finał LM z Monaco w 2004. Chętnie zobaczyłbym Didiera na ławce u nas.
fmlyhm

Post autor: fmlyhm »

Ja się już po prostu boję wchodzić na tą stronę, bo jak widzę spekulacje o transferze Wesa, Eto'o czy Maicona to mi się robi niedobrze..
Słusznie pisze Piekarrz - MM nie wydaje kasy, w sumie to jego kasa, nic nam do tego. Nie wiem czy tylko ja jestem takim pesymistą, że widzę jak ten klub znowu się stacza. Niestety - kto się nie rozwija, ten się cofa. Nie można zapominać, że to jest Inter Mediolan, klub (tak mi się wydaje) z konkretnymi aspiracjami. Klub, który rok temu wygrał Ligę Mistrzów, teraz nie potrafi zatrzymać w swoich szeregach najlepszych swoich graczy? Dlaczego?
Może widzą, że tutaj nikt inwestować już w nowych zawodników, a bez nowych, dobrych grajków to szanse na wygrywanie są mizerne. A piłkarze chcą wygrywać -.-
Obrazek
Serpente

Post autor: Serpente »

Najgorsze jest to że w minionym sezonie mogliśmy spokojnie załapać się do finału LM,mieliśmy jeszcze "w miarę" drużynę na poziomie,jednak dzisiaj z każdym kolejny dniem przybliżającym nowy sezon jestem coraz bardziej zaniepokojony,drużyna coraz bardziej starsza,coraz bardziej wypalona,w chwili obecnej ta drużyna jest jak stare skarpetki rzucone w kąt przykryte brudnymi rzeczami,zamiast wyciągnąć je i wystawić na balkon to nakłada się na nie masę innych brudnych rzeczy,tak to widzę,niestety ale czekają nas kolejne lata posuchy. W sumie szkoda bo Serie A nadal będzie dawać pupy na każdym froncie a przecież jedynie we Włoszech są kluby które są w stanie obecnie przeciwstawić się tym pompowanym potforom przez petrodolary z Anglii i Barcę,Real,Bayern. Tylko Juventus,Milan czy Inter mogą sobie pozwolić obecnie na wielkie transfery aby zagrozić czołówce i powoli z powrotem targać Calcio na szczyt.
Obrazek
Chuchu
Kontakt:

Nerazurro_ pisze: w chwili obecnej ta drużyna jest jak stare skarpetki rzucone w kąt przykryte brudnymi rzeczami,zamiast wyciągnąć je i wystawić na balkon to nakłada się na nie masę innych brudnych rzeczy
:lol2: :lol2: :D Takiego porównania jeszcze nie widziałem.

Zapowiada się nieciekawy sezon. Mam nadzieję, że Sneijder i Eto'o zostaną bo to przede wszystkim oni ciągnęli ten zespół w sezonie minionym. Wciąż liczę na transfer Sancheza, jak sprzedamy Maicona dobrze by było sprowadzić Van der Wiel'a. Mam nadzieję, że Moratti nie będzie za długo czekał z transferami bo zostaną znowu same ogóry albo odpady, których nikt nie chce.
mio85

Post autor: mio85 »

ja bym tak nie dramatyzowal, po pierwsze to dopiero czerwiec i przygotujmy sie na to ze jeszcze przez dobre 60 dni bedziemy karmieni podobnymi wiesciami o transferach, po drugie - nawet jesli odejda Sneijder i Eto to nie ma tragedii, gdyz wg mnie nie ma ludzi niezastapionych - wazne tylko by uzyskac jak najwiekszy hajs za nasze gwiazdy, za 70 baniek spokojnie mozna kupic nie gorszych zawodnikow od nich, talentow - i to czesto niechcianych - nie brakuje..........kolejna radosna informacja dla wiekszosci uzytkownikow tego forum powinno byc odejscie Leonardo ktorego niemal wszyscy dymisjonowali...........Boze uchron nas tylko od Capello...........marzeniem bylby Hiddink...............
panowie jestesmy w trakcie mercato i przygotowan do nowego oby lepszego sezonu, badzmy optymistami.......
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

Nerazurro brudne skarpetki można jeszcze wyprać,nie wiem czy wiesz...:D akurat Capello to najlepsza opcja z tych w miarę możliwych.Jak czytam że trenerem Interu może zostać Gasperini,to nie wiem czy śmiać się czy płakać.Nie dość że pojęcia o grze obronnej ma tyle co Leo to jeszcze charyzmy w nim za grosz.Mam nadzieję że Moratti podejmie dobrą decyzję.
Serpente

No właśnie wiem,ale przytoczyłem taką sytuację jakoby Inter był tymi skarpetkami i zamiast wrzucić do pralki czy aby przewietrzyć to zasypuje się je kolejnymi brudami  :P
Co do Capello to przydałby się tutaj jak nikt,z resztą to samo Hiddink ale czy to realne ? wątpię...
Obrazek
fmlyhm

Boże uchroń nas od Capello? Capello może i wygrywa 1-0, ale wygrywa. Jest skuteczny. Moim zdaniem genialny trener, potrzebny tutaj od zaraz. O parę klas lepszy niż Gasperini, Delio Rossi, Ranieri, czy nawet ten Bielsa (imo!). Capello to prawdziwy trener z górnej półki.
W tej chwili trudno być optymistą niestety.
Obrazek
Chuchu
Kontakt:

Capello to byłoby dla nas wybawienie. W końcu by ktoś ogarnął tą obronę naszą bo zawodników tam mamy klasowych a tracimy tak frajerskie bramki, że głowa mała. Za Mourinho taka gra w defensywie byłaby nie do pomyślenia. Dobrą opcją byłby moim zdaniem też Cuper bądź Van Gaal, który co prawda preferuje znacznie ofensywniejszą piłkę ale organizacja gry jest dla niego bardzo ważna a tego nam przez cały sezon brakowało.
Serpente

Cuper byłby kompletną niewiadomą,długo już nie prowadził klasowego zespołu,aczkolwiek bardzo go lubiłem,szczególnie gdy trenował Valencię. Van Gaal jak najbardziej ale gościu powiedział że chciałby sobie zrobić przerwę w trenerce także lipa.
Obrazek
Seba

Jeśli Gasperini zostanie trenerem, to zapewne Motta oraz Milito z miejsca będą mieć pierwszy skład. Kto wie, czy nie będzie chciał jeszcze kogoś ściągnąć z Genoi, przejdziemy w dodatku na grę 3 obrońcami i będziemy Genoa II. Sto bramek straconych i środek tabeli...
Obrazek
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

W tak głębokiej i czarnej dupie to nie byliśmy od dawien dawna. Kiedy ustalone były pewne cele transferowe jak Sanchez (co prawda ich realizacja pozostawiała wiele do życzeń) to jaśnie pan Leo stwierdził, że lepiej mu będzie w Paryżu, gdzie za nicnierobienie dostanie 5 mln € netto.

Obecnie nie mamy ani celów transferowych, ani trenera. W prasie nazwiska trenerów, gdzie każde następne jest gorsze od poprzedniego. Nie zazdroszczę Morattiemu, bo ma naprawdę twardy orzech do zgryzienia, rozumiem jego wściekłość na Lełosia (Gattuso miał rację...), może to coś go nauczy na przyszłość?

Nie wiem co będzie dalej, nie wiem, kto zostanie trenerem... Boże chroń nas od Zengów, Mihajloviciów czy innych Gasperinich, bo stanie się sytuacja absurdalna i zapłaczemy a Leołosiem.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

A tam, w czarnej dupie to byliśmy parę dni temu, zresztą od dawna. Teraz tak naprawdę wreszcie wyszło słońce, bo możemy mieć normalnego trenera. Do Leonardo jako trenera miałem zerowe zaufanie. Teraz mało jest nazwisk, które nie dałyby mi trochę nadziei na korzystne jutro. Przy skaucie (obdzielę go dłuższym wywodem, kiedy oficjalnie przestanie hańbić nasz klub) nawet taki Mihajlović urasta do wielkiego profesjonalisty.

Byle szybko skręcić tego kogoś i realizować jego wizję - na początek wizję zakupów.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2011, 00:28 przez Piekarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

Capello, Hidding, Boas, ew. van Gaal lub nawet Deshamp
Zwłaszcza Capello myślę że byłby idealny dla Interu.
Tkrauze

Post autor: Tkrauze »

Naprawde Jestem ciekaw co z tego wyjdzie.Liczę ,ze MM i Branca będą prowadzili rozmowy z Capello,może Rijkaard'em bądź tez z Blanc'iem. :)
Nie pytaj co Twój kraj może zrobić dla Ciebie,spytaj co Ty mozesz zrobic dla kraju.
fmlyhm

Zatrudnienie kogoś z tych przeciętniaków (Gasperini, Rossi, Mihajlovic) z pewnością pomoże nam zatrzymać w drużynie klasowych zawodników.
Obrazek
Seba

Powoli zaczynamy wracać do czasów sprzed Calciopoli. Słabe i nieprzemyślane ruchy na rynku transferowym, zmiana trenera co pół roku i ogólnie totalny chaos i bezradność. Na chwilę obecną może tu pomóc tylko i wyłącznie trener z najwyższej półki, który także będzie kierował ruchami Morattiego i trzymał to wszystko w kupie (jak to robił Mourinho). To nie jest przypadek, że po odejściu Portugalczyka wszystko zaczęło się sypać. Mamy zarząd nie mający pojęcia o budowaniu wielkiego zespołu i taka jest prawda.
Obrazek
buso

Post autor: buso »

Według mnie nie ma co liczyć na Capello który pewnie po reprezentacji skończy działalność, w tym roku też ciężko będzie Boasa wyciągnąć chyba ze się za niego zapłaci jak za dobrego piłkarza kilkadziesiąt mln euro ( w co też mi się nie chce wierzyć ), Myślę ze z trenerów który by dali sobie radę u nas tylko o Hiddinka można by było powalczyć chociaż tez by nie było wesoło (dla mnie jedyny trener który by sobie poradził lepiej niż Mourinho ) no i z dobrym trenerem nie było by problemu z transferami najlepszych zawodników. Jak nie damy rady kogoś z tej trójki wyciągnąć to powtarzam to już od stycznia dać w końcu szansę Baresiemu kto jak kto ale on zna drużynę w każdym detalu nie tylko pierwszy skład ale też primaverę i to nasza legenda nauczycieli miał najlepszych jakich tylko można, chyba w końcu czas na niego :D  :inter:
piotrek7

Post autor: piotrek7 »

Kolejna kandydatura: Sinisa Mihajlovic
Ktoś powie, że Serb to raczej kolega niż trener  i tu się zgodzę tyle, że problem tkwi gdzie indziej, a mianowicie w hołubionych wielkich piłkarskich mistrzach. Przecież wszyscy dobrze pamiętają Beniteza, który był typowym "trenerem", z doświadczeniem, osiągnięciami, wizją drużyny itd. a jak to się skończyło? Każdy widział, w skrócie można powiedzieć, że mistrzowie go nie tolerowali.
Trzeba tę drużynę postawić do pionu i bez żadnych sentymentów pożegnać się z paroma starszymi graczami, którzy już za wiele nie wnoszą do gry, a mogą robić ferment w szatni.
A to czy jakiś kandydat jest kolegą czy nie to mnie mało interesuje oczywiście pod warunkiem, że ma odpowiednie kwalifikacje, a tych SM na prowadzenie Interu wg. nie ma.
Serpente

W sumie nie dziwią mnie takie kandydatury,Capello nie wiadomo co zrobi po zakończeniu pracy z reprą Anglii. Hiddik pewnie pójdzie do Chelsea,Boasa też pewnie ukradnie jakieś Fulham czy Aston Villa.
Obrazek
pietrasowy

Post autor: pietrasowy »

Boas jest zbyt ambitny żeby zostawić Porto z którym gra w LM na rzecz jakiegoś przeciętnego klubiku w Anglii.
Kubus

Post autor: Kubus »

Capello bym widział...
O Hiddinku nie ma mowy, tym prędzej o Boasie
Obrazek
Serpente

pietrasowy pisze: Boas jest zbyt ambitny żeby zostawić Porto z którym gra w LM na rzecz jakiegoś przeciętnego klubiku w Anglii.
Ale to jest Premiership,najlepsza liga ever,co z tego że przeciętne,przecież tam poziom jest niesamowity,Gervinho i Cabaye odeszli z Lillie,wolą grać dla przeciętnego Newcastle niż walczyć jakiegoś o mistrza Francjii i grać w jakieś Lidze Mistrzów.
Obrazek
ODPOWIEDZ