Inter 2011/2012

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
Jaszczu91

Odp: Inter 2010/2011

Post autor: Jaszczu91 »

Aktualna kadra Interu wygląda tak: Bramkarze: Cezar, Castelazzi, Orlandoni, Viviano. Obrońcy: Cordoba, Zanetti, Lucio, Maicon, Jonathan, Ranocchia, Samuel, Chivu, Santon, Nagatomo, Caldirola, Rivas. Pomocnicy: Stańković, Motta, Sneijder, Muntari, Mariga, Cambiasso, Alvarez, Obi, Coutinho. Napastnicy: Pazzini, Eto, Milito, Pandev, Castaignos.  Okazuje się, że mamy do dyspozycji aż 30 zawodników plus juniorzy, jeśli o nikim nie zapomniałem. Wynika z tego więc że 5 zawodników należy się pozbyć. Według mnie powinni to być: Orlandoni, Rivas, Muntari i Mariga. Wypożyczyć Santona. Pierwszy skład wyglądał by tak:  Cezar- Samuel, Lucio, Ranocchia- Zanetti, Cambiasso, Stanković, Maicon- Sneijder, Pazzini, Eto. I jedenastaka dublerów: Viviano- Chivu, Cordoba, Caldirola- Nagatomo, T. Motta, Obi, Jonathan- Alvarez/ Pandev, Milito, Coutinho/ Castaignos
Ostatnio zmieniony 17 lip 2011, 16:05 przez Jaszczu91, łącznie zmieniany 1 raz.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
Woo-cash
Kontakt:

Odp: Inter 2011/2012

Post autor: Woo-cash »

A powie mi ktoś jak ma się sprawa z Kerlonem? Bo wchodzę z ciekawości na transfermarkt.de a tam u nas Kerlon jest. Więc ciekaw jestem co się z nim obecnie dzieje? Należy do nas czy został sprzedany czy jak?
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
miniu86

Post autor: miniu86 »

Kerlon to powinien dostać dwie dobre gumy na plecy i zostać odesłany kontenerem do Brazylii.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
pewny

Post autor: pewny »

http://www.fcinter.pl/news/12753-oficja ... lu-esporte

znowu wypożyczony... był w Ajaxie ale tam ani jednego meczu nie rozegrał...
szkoda takich trzymac, ale co zrobić jak siła wyższa nie pozbywa sie go...
Ostatnio zmieniony 23 lip 2011, 22:08 przez pewny, łącznie zmieniany 1 raz.
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER
Obrazek
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

Dzisiaj pierwszy poważny sprawdzian przed nami. Przewidywany skład:
                      Castelazzi
              Rano    Samuel  Chivu
Nagatomo  Stanko  Sneijder      Obi
Castaignos                      Alvarez
                      Etoo

Castaignos wygryzł Pazziniego?
Ciekaw jestem jak będzie wyglądała nasza 11 po powrocie piłkarzy z CA
                Cesar
      Lucio    Samuel  Rano
Maicon  Cambiasso Sneijder Zanetti
      Etoo                  Alvarez
              Milito/Pazzini
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

pewny pisze: http://www.fcinter.pl/news/12753-oficja ... lu-esporte

znowu wypożyczony... był w Ajaxie ale tam ani jednego meczu nie rozegrał...
szkoda takich trzymac, ale co zrobić jak siła wyższa nie pozbywa sie go...
Ciesz się, że wypożyczony, bo raczej nikt nie jest takim idiotą żeby kupować cyrkowca o nogach ze szkła.
Francisco

Post autor: Francisco »

Dobry skład na nowy sezon, liczę na sukcesy w LM.
Tkrauze

Post autor: Tkrauze »

Castelazzi
              Rano    Samuel  Chivu
Nagatomo  Stanko  Sneijder      Obi
Castaignos                      Alvarez
                      Etoo

W 50 minucie wejdzie Il Pazzo za Costaignosa.To będzie pierwszy poważny sparing.Ciekaw jestem tego meczu,mam tylko obawy,by w jakiś niepotrzebny sposób nikt nie nabawił się kontuzji. :)
Nie pytaj co Twój kraj może zrobić dla Ciebie,spytaj co Ty mozesz zrobic dla kraju.
forzaragazzi

Te 3-4-3 to jakas tragedia. Nie dziwię się że Genoa traciła tyle bramek. Przy kontrataku City pozstajemy z 3 obrońcami bo Snejder nawet nie zamierza się wracać ( i się nei dziwię) Stanko gdzies na środku boiska. Boczni pomocnicy może i się wracją ale są daleko w tyle. Bez przeszkód można będzie grać na nas taktyką ze skrzydłowymi. Silva robił z nami co chciał. Sprowadzenue Teveza nic tu nie da...
Seba

Post autor: Seba »

forzaragazzi pisze: Te 3-4-3 to jakas tragedia. Nie dziwię się że Genoa traciła tyle bramek. Przy kontrataku City pozstajemy z 3 obrońcami bo Snejder nawet nie zamierza się wracać ( i się nei dziwię) Stanko gdzies na środku boiska. Boczni pomocnicy może i się wracją ale są daleko w tyle. Bez przeszkód można będzie grać na nas taktyką ze skrzydłowymi. Silva robił z nami co chciał. Sprowadzenue Teveza nic tu nie da...
Całkowicie się z tym zgadzam. Od siebie dodam, że póki co poza zmianą ustawienia nie widzę żadnej różnicy między Interem Leonardo, a Interem Gaspera. Ze słabymi nam idzie, ale z mocniejszym rywalem jesteśmy kompletnie bezradni, a kabaret w wykonaniu defensywy spokojnie pozwala przeciwnikom strzelać bramki. Jeśli trener szybko się nie ogarnie, to podejrzewam, iż już za tydzień Moratti będzie rozmyślał kogo zatrudnić w grudniu. Już nie pamiętam kiedy Ranocchia rozegrał dobry mecz...

W 90 minucie padła mi transmisja, więc poszedłem się wykąpać. Wracam, zaczynam pisać posta z przekonaniem, że skończyło się 2:0, a tu patrze trzecią jeszcze nam dołożyli...

Pokuszę się jeszcze o mały żarcik na zakończenie.

Dziennikarz: "Co Pan sądzi o dzisiejszym spotkaniu?".
Moratti: "Zapytajcie Branke".

Dziennikarz: "Co Pan sądzi o dzisiejszym spotkaniu?"
Branca: "Nic o tym nie wiem".

Dziennikarz: "Co Pan sądzi o dzisiejszym spotkaniu?"
Paolillo: "Przecież gramy dopiero jutro".
Ostatnio zmieniony 31 lip 2011, 20:13 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Obawiam się, że ze znakomitą taktyką 3-4-3 czy tam 3-5-2 dodatkowo pozbywając się Sneijdera podzielimy los Juventusu bez konieczności degradacji o Serie B :| Liga Europejska staje się coraz bardziej realną wizją na przyszłość tym bardziej, że już tylko 3 miejsca w Serie A są zarezerwowane do Ligi Mistrzów.
kostrzes

Post autor: kostrzes »

Jak Inter sprzeda Sneijdera to ciekaw jestem kto będzie kreował grę w zespole. Chyba nie 32 letni Stankovic czy Motta. Sprzedając najlepszego pomocnika pod pretekstem potrzeby znajdywania funduszy jest żałosne.Co to za klub który sprzedaje swojego asa pod pretekstem szukania kasy.Słyszał ktoś żeby Barcelona chciała sprzedać Inieste albo Milan Pato bo potrzebują pieniędzy. Inter to chyba nie jakieś biedaki żeby sprzedawali najlepszych piłkarzy. Rozumiem sprzedaż jeśli to była by jakaś mega oferta typu oferta za Ibrahimovica a nie jakieś 30mln €, skoro Palermo za ponad 40 sprzedaje Pastore. Jeśli zarząd szuka kasy to niech skróci pensje Brance czy Figo który nic nie robią pożytecznego. Widocznie Inter jest nieprofesjonalnie zarządzany by szukali pieniędzy. Wstyd żeby taka wielka piłkarska firma a chcą się pozbywać najlepszych piłkarzy.
forzaragazzi

To jest po prostu upokarzające.  :roll: Sprzedawać najlepszego zawodnika w zespole, a trzymać szrot w postaci Muntariego, Motty i paru innych piłkarzy?  :cry: :cry: :cry:
Dzyl

Post autor: Dzyl »

Jak MM chce sprzedać Sneijdera to powinien zawołać za niego minimum 45 mln, skoro Palermo za Pastore, który Sneijderowi może buty czyścić dostali 43 mln.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Coraz gorsze informacje docierają do nas z mediów. Okazuje się że szalejemy na rynku transferowym. Niestety w negatywny sposób. W parę dni możemy stracić dwóch naszych najlepszych piłkarzy. Ja nie wyobrażam sobie Interu bez Eto i Wesa! Nie jestem w stanie pojąć tego że Inter jako jedyny zespół z czołówki europejskiej działa według jakiegoś fair play na rynku transferowym. Inne kluby zarabiają o wiele mniej niż Inter a jakoś wydają na transfery o wiele więcej i w dupie mają  głupoty o których mówi Platini. Moratti musi się opamiętać bo inaczej Inter może podzielić los Juventusu... Tfuuu 
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
Serpente

Post autor: Serpente »

Ehhh,lecimy na dno z ogromną prędkością...
Obrazek
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Na razie nie dopuszczam do siebie wiadomości, że w razie sprzedaży Eto'o nie pozyskamy napastnika ze światowego TOPu, mówię tutaj co najmniej o Tevezie. Gdyby z kolei taka sytuacja miała miejsce, że sprzedajemy Eto'o a bierzemy śmiesznego Palacio, to zarówno kibice jak i prasa nie pozostawią na MM suchej nitki on ma tego świadomość. Swoją drogą tak się zastanawiam i kto mógłby zastąpić Eto'o? Tylko Tevez... inne nazwiska nie przychodzą mi do głowy... A już sprzedaży zarówno Eto'o jak i Sneijdera to w ogóle nie biorę nawet pod uwagę, bo to jest tak, jakby zdrowemu człowiekowi połamać kręgosłup i amputować nogi, czyli po prostu tragedia.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Woo-cash
Kontakt:

Smerfastycznie po prostu. Eto'o już prawie po słowie z Ruskimi. Sneijder jeszcze się nie zdecydował City a może United. W dodatku nasi coś kombinują z tym Palacio oraz jakimś Kućką czy jak on tam się zwie.
Może jeszcze nazwę zmienić na Inter Genoa?
Normalnie to co się dzieje to jest nie do pomyślenia. Jeżeli najczarniejsze scenariusze się sprawdzą to wręcz nie mogę doczekać się startu obecnego sezonu. Nieporozumienie.

Pozwolę sobie o wytypowanie wyjściowej 11 na nadchodzący sezon:
Cesar - Ranocchia, Luci, Chivu :lol: Maicon Kućka Motta Nagatomo Alvarez Milito(Palacio) Pandev  :ave:  :shocked:
Ostatnio zmieniony 10 sie 2011, 02:02 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Vancore

Post autor: Vancore »

Bardzo mozliwe ze kupilismy wczoraj jakiegos pilkarza, tak przynajmniej twierdzi De Laurentis. Martwie sie ze to moze byc Lavezzi, choc gdyby byla to wymiana za Pandeva to byloby lepiej niz gorzej.
Obrazek
Obrazek
mio85

Post autor: mio85 »

master_snake pisze: Smerfastycznie po prostu. Eto'o już prawie po słowie z Ruskimi. Sneijder jeszcze się nie zdecydował City a może United. W dodatku nasi coś kombinują z tym Palacio oraz jakimś Kućką czy jak on tam się zwie.
Może jeszcze nazwę zmienić na Inter Genoa?
Normalnie to co się dzieje to jest nie do pomyślenia. Jeżeli najczarniejsze scenariusze się sprawdzą to wręcz nie mogę doczekać się startu obecnego sezonu. Nieporozumienie.

Pozwolę sobie o wytypowanie wyjściowej 11 na nadchodzący sezon:
Cesar - Ranocchia, Luci, Chivu :lol: Maicon Kućka Motta Nagatomo Alvarez Milito(Palacio) Pandev  :ave:  :shocked:
buahahahahahahaha dokladnie, lepiej bym tego nie ujal, masz u mnie piwo....... szkoda ze MM nie moze tego przeczytac
mio85

Post autor: mio85 »

juz po poprzednim mercato moilem ze branca sie zblaznil, teraz sytuacja sie powtarza, nie powinno go byc dawno w tym klubie, a jesli chodzi o Moratttiego to moim zdaniem jego marzeniem bylo wygranie Ligi Mistzrzow i gdy cel ten osiagnal- a wiec spelnil swoje ambicje do maksimum postanowil skupic sie na firmie, ktora chyba nie jest w najlepszej sytuacji, stad to cale chwytanie sie brzytwy w postaci sprzedazy gwiazd.........tak mi sie przynajmniej wydaje...........a jesli rzeczywiscie tak jest to ja poprosze jakiegos katarskiego szejka na wydaniu ktory nie bedzie przeliczal kazdego eurocenta.........skoro sa chetni na malage racing...........
Woo-cash
Kontakt:

Dobrze się mówi żeby Moratti sprzedał klub. Ale trzeba na to spojrzeć na to tak. Inter jest częścią rodziny Morattich ich dumą i czymkolwiek można to jeszcze nazwać. A może jemu ani przez myśl nie przechodzi sprzedaż klubu jakiemuś Arabowi. Jednak jeśli firma Morattiego przynosi straty to dlaczego miesza w to wszystko Inter. Widocznie nie daje rady i będzie musiał wybierać albo własna kasa albo dobro klubu. Wątpię zaś aby był ślepo zakochany w Interze i nie chciał go sprzedać za żadne skarby bo w takim wypadku jego miłość tylko nam zaszkodzi...
Co się wydarzy czas pokaże...
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

W przypadku kryzysu finansowego SARASu, który odbije swoje piętno na Interze to oddanie części akcji przysłowiowym "Arabom" byłoby z pożytkiem dla każdego. Oczywiście podejrzewam, że straty Interu na poziomie 223,1 mln € według mnie są niczym w porównaniu do tych, jakie generuje SARAS. (btw. dzisiaj np akcje SARASu zanotowały spadek o 9,88%, co jest wynikiem wręcz tragicznym). Ale dzięki FFP, które narobi więcej szkody niż pożytku to możemy zniknąć z piłkarskiej mapy.

Tak jak pisze @Master, Inter to duma Morattiego, dziwnie to brzmi, ale on już finansowo nie domaga, włożył w ten klub serce, kasę, zdrowie, zapisał się w historii. Może chociaż raz w życiu Inter przyniesie mu spory zysk, a nastąpi to w momencie sprzedaży. Uważam też, że część ludzi z bliskiego otoczenia Morattiego w tym klubie jest tam za ładne oczy, albo za piękny uśmiech. Kontrakty dla tzw. "szrotów" to nie tylko wina Morattiego, ktoś musi takie rzeczy negocjować (Branca?), sprzedaże ratalne z City (gdzie jest kurde nasz 15 baniek za Mario?!) to też pomysł, który mogę wpisać do działu "nie rozumiem".

Reasumując, sprzedaż Inter na dzień dzisiejszy to wydaje się być rzecz abstrakcyjna, tym bardziej, że w przyszłości klub te ma przejąć Angelomario Moratti.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Blablarzynca
Kontakt:

Post autor: Blablarzynca »

Strasznie źle się dzieje. Bez Eto'o, a kto wie, czy nie też bez Sneijdera, nawet nie mamy co marzyć o mistrzostwie. Nikt nie jest w stanie zastąpić Eto'o, a biorąc pod uwagę kiepską sytuacje finansową klubu, nie ma co liczyć na jakiegoś mocnego grajka. Szykuje się strasznie ciężki sezon.
all in the game, yo, all in the game
miniu86

Post autor: miniu86 »

Jedno jest pewne, trzeba czekać do 31 sierpnia i wtedy spojrzeć na bieżącą kadrę Interu. To co tam zastaniemy będzie determinować wyniki Interu.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Stevie

Post autor: Stevie »

nie odzywalem sie na forum, choc czesto sledzilem, ale co przeczytalem w tym temacie to mnie zatkalo...
sprzedac Inter "Arabom"? bo teraz bedzie gorszy sklad i troche gorsze czasy?
Nawet jak awansujemy maksymalnie do Ligii Europejskiej...co z tego sie pytam?
Co to? kibice sukcesu? Juz nie pamietacie ostatnich tytulow: ile bylo ostatnio Scudetto? mistrz LM byl? Puchary Wloch rowniez?
Beda gorsze czasy (nie mowie,ze dobrze), ale trzeba przyjac to z honorem!!! Nic sie nie stanie jak pare lat bedzie teraz bez sukcesow!! Nie pamietacie jak dlugo czekalismy od wygrania Pucharu Uefa w 98? prawie 10 lat!!!
Ale warto bylo czekac na max!! przyszly PIEKNE LATA!!!
Jesli mam znow tyle czekac i wiedziec,ze klub nie upadnie finansowo (nie bedzie bankructwa), ani bezsensu sprzedany "Szejkom" by glupio wydawac kaske na lewo i prawo jak np. Man City to jestem ZA!!
hQ
Kontakt:

Post autor: hQ »

Spoko, tylko potem żebyś nie jęczał na któregokolwiek z zawodników i na którykolwiek z wyników :). Nie mówię, że mamy zostać klubem, który ma mieć 10 napastników za 50mln, ale moim marzeniem jest taki włoski Bayern, który najlepszych piłkarzy z Serie A stara się kupić.
forzaragazzi

Stevie pisze: nie odzywalem sie na forum, choc czesto sledzilem, ale co przeczytalem w tym temacie to mnie zatkalo...
sprzedac Inter "Arabom"? bo teraz bedzie gorszy sklad i troche gorsze czasy?
Nawet jak awansujemy maksymalnie do Ligii Europejskiej...co z tego sie pytam?
Co to? kibice sukcesu? Juz nie pamietacie ostatnich tytulow: ile bylo ostatnio Scudetto? mistrz LM byl? Puchary Wloch rowniez?
Beda gorsze czasy (nie mowie,ze dobrze), ale trzeba przyjac to z honorem!!! Nic sie nie stanie jak pare lat bedzie teraz bez sukcesow!! Nie pamietacie jak dlugo czekalismy od wygrania Pucharu Uefa w 98? prawie 10 lat!!!
Ale warto bylo czekac na max!! przyszly PIEKNE LATA!!!
Jesli mam znow tyle czekac i wiedziec,ze klub nie upadnie finansowo (nie bedzie bankructwa), ani bezsensu sprzedany "Szejkom" by glupio wydawac kaske na lewo i prawo jak np. Man City to jestem ZA!!
A ja jestem przeciw. Nie wiem czemu sprzedaż klubu ludziom którzy maja pieniądze i chcą zainwestować w klub aby ten osiągnął sukcesy miałby być jakąś ujmą na honorze.
Woo-cash
Kontakt:

Stevie pisze: nie odzywalem sie na forum, choc czesto sledzilem, ale co przeczytalem w tym temacie to mnie zatkalo...
Może to i dobrze było jak nie pisałeś. Ciekawe kto Cię teraz odetka? ;-)
Stevie pisze: sprzedac Inter "Arabom"? bo teraz bedzie gorszy sklad i troche gorsze czasy?
Sprzedaż klubu Arabom to tylko nasze spekulacje do których mamy prawo. A kto powiedział że obecny sezon zapowiada się jako widmo porażek zwiastujących gorsze czasy? Owszem każdy ma prawo tak sądzić widząc co zachodzi w marce jaką jest Inter. Nikomu przecież to na rękę nie jest.
Stevie pisze: Nawet jak awansujemy maksymalnie do Ligii Europejskiej...co z tego sie pytam?
Nie kracz bo wykraczesz!
Stevie pisze: Co to? kibice sukcesu? Juz nie pamietacie ostatnich tytulow: ile bylo ostatnio Scudetto? mistrz LM byl? Puchary Wloch rowniez?
Owszem. Większość z nas to sezonowcy, którzy związali się z Interem po jego znakomitych występach. A większość z nas nie pamięta czasów przed 2005 rokiem jak to wtedy tułaliśmy się w środku stawki ;-) Weź proszę Cię!
Stevie pisze: Beda gorsze czasy (nie mowie,ze dobrze), ale trzeba przyjac to z honorem!!! Nic sie nie stanie jak pare lat bedzie teraz bez sukcesow!! Nie pamietacie jak dlugo czekalismy od wygrania Pucharu Uefa w 98? prawie 10 lat!!!
Kto Ci tak powiedział że będą gorsze czasy? Oczywiście przyjmiemy to na klatę jeśli miałby się spełnić najczarniejszy scenariusz. Pewnie że pamietamy! PUEFA to pryszcz i się nie liczy. A pamiętasz jak długo czekaliśmy na wygranie LM?
Stevie pisze: Ale warto bylo czekac na max!! przyszly PIEKNE LATA!!!
Pewnie że było warto. Większość z nas jest młoda to znów możemy poczekać 50 lat na kolejne wielkie zwycięstwa ;-)
Reasumując Inter na sprzedaż!  :lol3:
Stevie

Post autor: Stevie »

"brawo" dla poprzednika za wypowiedz!!
ODPOWIEDZ