Serie A
-
miniu86
Re: Serie A
Roma 20 goli strzelonych, Napoli 18, Fiorentina 15, dla porównania Milan i Juve po 9, Inter 8. Beka.
-
darren1
Za to mamy najlepszą obronę w lidze bo straciliśmy zaledwie 6 bramek z czego aż 4 w jednym meczu 
-
miniu86
9 kolejek za nami. Póki co nie ma dramatu ponieważ trzymamy się czuba tabeli. Mamy 18 pkt czyli zdobywamy średnio 2 pkt na mecz. Piszę o tym ponieważ taka średnia przez cały sezon praktycznie gwarantuje miejsce w top 3 Serie A. Musimy więc zachować ten trend, a będzie dobrze.
Wystarczy spojrzeć na nasz bilans bramkowy by dostrzec największy obecny problem Interu Manciniego. Mamy żałosnie niską ilość goli strzelonych. W tym aspekcie jesteśmy ma 5. miejscu od końca w całej lidze. Mancini musi to poprawić bo w ten sposób daleko nie zajedziemy.
W następnej kolejce wyjazd do Bolonii. Nie wiem jak, ale piłkarze Interu muszą ten mecz wygrać. Kolejna wpadka jest niedopuszczalna. Tym bardziej, że w 11. kolejce czeka nas prawdopodobnie strata pkt z Romą(oby nie skończyło się tak jak z Violą, a jest spore na to prawdopodobieństwo), a w 12. kolejce mamy wyjazd z Torino, gdzie remis to chyba pierwszy wynik jaki przychodzi do głowy.
Tak w ogóle to mamy bardzo duże problemy z drużynami z Topu, ale i średniakami ligowymi:
Atalanta 1-0, Carpi 2-1, Milan 1-0, Chievo 1-0, Verona 1-0, Fiorentina 1-4, Sampdoria 1-1, Juve 0-0, Palermo 1-1.
Wystarczy spojrzeć na nasz bilans bramkowy by dostrzec największy obecny problem Interu Manciniego. Mamy żałosnie niską ilość goli strzelonych. W tym aspekcie jesteśmy ma 5. miejscu od końca w całej lidze. Mancini musi to poprawić bo w ten sposób daleko nie zajedziemy.
W następnej kolejce wyjazd do Bolonii. Nie wiem jak, ale piłkarze Interu muszą ten mecz wygrać. Kolejna wpadka jest niedopuszczalna. Tym bardziej, że w 11. kolejce czeka nas prawdopodobnie strata pkt z Romą(oby nie skończyło się tak jak z Violą, a jest spore na to prawdopodobieństwo), a w 12. kolejce mamy wyjazd z Torino, gdzie remis to chyba pierwszy wynik jaki przychodzi do głowy.
Tak w ogóle to mamy bardzo duże problemy z drużynami z Topu, ale i średniakami ligowymi:
Atalanta 1-0, Carpi 2-1, Milan 1-0, Chievo 1-0, Verona 1-0, Fiorentina 1-4, Sampdoria 1-1, Juve 0-0, Palermo 1-1.
-
and1
- Kontakt:
Leming, obronca amatorów, zwolnic Manciniego, gdzie Ty masz mozg czlowieku, pogonic tych zalosnych kopaczy!miniu86 pisze:9 kolejek za nami. Póki co nie ma dramatu ponieważ trzymamy się czuba tabeli. Mamy 18 pkt czyli zdobywamy średnio 2 pkt na mecz. Piszę o tym ponieważ taka średnia przez cały sezon praktycznie gwarantuje miejsce w top 3 Serie A. Musimy więc zachować ten trend, a będzie dobrze.
Podzielam to co napisales do ostatniej kropki
-
Klinsi64
chłopie czy Ty nie widzisz,że po fartownym wygraniu 5 meczów,gramy totalną kupę i ciułamy te punkty jakbysmy chcieli,ale nie mogli?zero stylu,zero schematów,Kondo gra piach,Perisic to samo,nasza ofensywa nie istnieje,ale Jaśnie Wielmożny Pan Mancini trzyma Ljajica na ławie,po ten ugodził jego majestat...and1 pisze:Leming, obronca amatorów, zwolnic Manciniego, gdzie Ty masz mozg czlowieku, pogonic tych zalosnych kopaczy!miniu86 pisze:9 kolejek za nami. Póki co nie ma dramatu ponieważ trzymamy się czuba tabeli. Mamy 18 pkt czyli zdobywamy średnio 2 pkt na mecz. Piszę o tym ponieważ taka średnia przez cały sezon praktycznie gwarantuje miejsce w top 3 Serie A. Musimy więc zachować ten trend, a będzie dobrze.
Podzielam to co napisales do ostatniej kropkiszkoda ze zalew gowna w postaci zalosnych uzytkownikow na tej stronie jest tak widoczny. Nawet w przypadku zwyciestwa Napoli 4 druzyny beda mialy po 18 pkt. Tak jak napisales mecz z Bologna trzeba wygrac bo Roma sie po nas przejedzie jak Viola.
-
miniu86
Inter ma najmniej straconych goli w lidze. Obawiam się jednak, że po meczu z Romą ten aspekt naszej gry nie będzie już zasługiwał na większą uwagę.
-
Imrahil
- Kontakt:
Było pierwsze miejsce, była mała przewaga. Fajnie było, jednak aktualnie zajmujemy czwarte, więc na progres mi to nie wygląda. Jeśli do końca miesiąca nie zdobędziemy kompletu punktów, to na początku grudnia wylatujemy z europejskich pucharów. Może, ale to już jak wróżenie z fusów, na wiosnę coś się przebudzi i zaczniemy grać w piłkę - jednak nie liczyłbym na to.
Gdy pisałem po meczu z Violą, że jest już po sezonie, to na niejednej mordzie pojawił się szyderczy uśmieszek. Ciekawe czy utrzymuje się do dzisiaj..
Gdy pisałem po meczu z Violą, że jest już po sezonie, to na niejednej mordzie pojawił się szyderczy uśmieszek. Ciekawe czy utrzymuje się do dzisiaj..
-
Stachoo
Mówić o końcu sezonu po 6 kolejkach będąc liderem? Ehmm??Imrahil Hitokiri pisze: Gdy pisałem po meczu z Violą, że jest już po sezonie, to na niejednej mordzie pojawił się szyderczy uśmieszek. Ciekawe czy utrzymuje się do dzisiaj..
Nawet teraz po 3 remisach i 1 porażce w 9 meczach mówienie o końcu sezonu to idiotyzm.
O końcu sezonu będziemy mogli mówić wtedy, gdy do końca sezonu pozostanie hmm...3 kolejki, a nam będzie brakować do 3 miejsca 10 punktów.
-
Andy
- Kontakt:
Sytuacja zaczyna się powoli klarować...Roma po wspaniałym poprzednim sezonie, wcale nie zamierza odpuszczać. Dzisiaj pokonali dość pewnie Udinese i pozostaje im przygotowywać się do spotkania z nami
. Napoli i Fiorentina także wygrały swoje mecz i mają dokładnie tyle samo pkt co Inter. Za nami? Sassuolo, Lazio, Atalanta i Milan..bardzo ciekawie, zważywszy na zbliżającą się kolejke 11 i pojedynek kilku drużyn. Juve, które wydawało się, że jednak powalczy męczy się tak samo jak i my ze zdobywaniem pkt, tyle tylko, że im brakuje szczęścia.
-
miniu86
Mimo, że Inter się wyraźnie wzmocnił w tym sezonie, to paradoksalnie o LM może być znacznie trudniej niż w ostatnich latach.
Roma i Napoli grają obecnie najlepszą piłkę we Włoszech, tworzą mnóstwo sytuacji bramkowych, a strzela i asystuje tam każdy. Ostatnio swoje 5 minut miał nawet nie najmłodszy już Maicon. Obie te drużyny będą się bić o mistrz do końca i na 80% zajmą dwa pierwsze miejsca. Dalej jesteśmy my, Fiorentina, Lazio, może Milan i Juve. Obecnie najlepiej z tego grona wygląda Viola.
Będzie mega ciężko, ale w sumie fajnie, że sezon się szykuje wyrównany.
W weekend mecz z Romą. Super byłoby wygrać, ale ja będę zadowolony i z remisu.
Roma i Napoli grają obecnie najlepszą piłkę we Włoszech, tworzą mnóstwo sytuacji bramkowych, a strzela i asystuje tam każdy. Ostatnio swoje 5 minut miał nawet nie najmłodszy już Maicon. Obie te drużyny będą się bić o mistrz do końca i na 80% zajmą dwa pierwsze miejsca. Dalej jesteśmy my, Fiorentina, Lazio, może Milan i Juve. Obecnie najlepiej z tego grona wygląda Viola.
Będzie mega ciężko, ale w sumie fajnie, że sezon się szykuje wyrównany.
W weekend mecz z Romą. Super byłoby wygrać, ale ja będę zadowolony i z remisu.
-
yoda79
Milan bym wykreslił, gdyż poza Baccą tam nie ma poważnych piłkarzy, z kolei jeśłi w Juve nie dojdzie doo nerwowych ruchów - spokojnie do lutego doszlusują do czołówki.
Zapowiada się bardzo ciekawy sezon, nie podejmę się typowania podium, za dużo niewiadomych
Zapowiada się bardzo ciekawy sezon, nie podejmę się typowania podium, za dużo niewiadomych
-
Piter
podium oczywiście juve napoli roma
-
Klinsi64
juve nie ma żadnych szans na scudetto w tym sezonie,Roma albo Napoli będzie pierwsze
-
Lopez
Za wcześnie żeby kogoś skreślać a już na pewno juve.Dopiero 10 kolejek za nami i wszystko może się zdarzyć.
Uważam,że sporo namiesza Viola,juve nadrobi dystans do czołówki i to oni będą się bić o 1.miejsce z Napoli.My natomiast będziemy walczyć o 3 miejsce z romą i violą
Uważam,że sporo namiesza Viola,juve nadrobi dystans do czołówki i to oni będą się bić o 1.miejsce z Napoli.My natomiast będziemy walczyć o 3 miejsce z romą i violą
-
Moris-son2
Nie mam nic przeciwko przerwaniu (oby na jak najdłużej!) serii zwycięstw w Serie A Juventusu!
Liczę, że już nie doskoczą ... ale to dopiero początek sezonu ...
Liczę, że już nie doskoczą ... ale to dopiero początek sezonu ...
-
mio85
Fartowne lajzy z turynu znow strzelily w derbach w 94. min. choc musze przyznac, ze coraz bardziej lubie ogladac ich mecze - kopia sie po czolach ze sredniakami i mozna juz stwierdzic, ze nie jest to przypadek, ale staly trend. Nie ma wiec cos ie martwic, jeszcze nie raz pogubia w tym sezonie punkty. Oczywiscie w pewnym stpniu roxumiem euforie radosci po bramce w ostatniej minucie, ale na ich butnych ryjach takie reakcje wygladaja niezmiernie komicznie..... oto wielki rubentus pokonal sredniaka zza miedzy - radosc wieksza niz po awansie do finalu do CL. Moggi az sie wzruszyl, bo przypomnialy mu sie dawne czasy kiedy był znakomitym handlowcem i czesto w takich okolicznosciach powiekszal dorobek zeberek. Juventini! nadchodza ciezkie czasy
P.S. Wielki mecz Glika!
P.S. Wielki mecz Glika!
-
BAGGIO1
Szkoda Toro bo z przebiegu gry z pewnością nie byli drużyną słabszą, a skończyli z niczym. Allegri chyba nie ma pomysłu co zrobić z tą drużyną i coraz bardziej prawdopodobne staję się to, że tytuł wywalczy tym razem ktoś inny.
-
webo123
ja powiem tak - dla mnie to co osiągnął Juventus w zeszłym sezonie to była jeszcze trenerka Contego a nie Allegriego; myślę, że sezon i poziom Massimiliano to będzie ten obecny; największym osłabieniem Juve było nieprzedłużenie kontraktu z Conte a nie sprzedaż Vidala, Pirlo czy Teveza
...a tak poza tym - Forza Inter!!!
...a tak poza tym - Forza Inter!!!
-
BAGGIO1
Robi się naprawdę ciekawie. Lazio zaskakująco łatwo uległo u siebie Milanowi, który zbliżył się tym samym do czołówki. Napoli mimo, że próbowało cały mecz nie znalazło recepty na team Gaspa. Kolejność miejsc 1-4 może w zasadzie zmieniać się co kolejkę, a i piąte Sassuolo, wspomniany Milan i Lazio mają bliski kontakt z czubem tabeli. Żeby nie oglądać się na innych trzeba wygrywać, a przed zespołem Manciniego cholernie niewygodny wyjazd do Turynu. Jak popatrzeć na wyniki byków w tym sezonie to grają "w kratkę" i to dosłownie. Derby Turynu, które oglądałem zagrali naprawdę dobrze i mieli sporo pecha. Oby teraz przypadł im ten słabszy mecz. Trzeba mocno uważać na stałe fragmenty, bo Glik naprawdę potrafi dochodzić do sytuacji strzeleckich i tylko refleks Buffona spowodował, że nadal nie ma żadnego trafienia w tym sezonie. No i jeszcze jedna zła wiadomość, Toro u siebie póki co nie przegrało. 3 zwycięstwa i dwa remisy na własnym stadionie.
-
Odet
niemal co tydzień stawiam (w bet365) na bramkę Glika i na razie 0zł wygrałem.
Oby także w niedzielę nie strzelił.
Co do Lazio - Milan spodziewałem się bardziej remisu, więc zwycięstwo Milanu jest dla mnie zaskoczeniem.
Pozdr.
Oby także w niedzielę nie strzelił.
Co do Lazio - Milan spodziewałem się bardziej remisu, więc zwycięstwo Milanu jest dla mnie zaskoczeniem.
Pozdr.
-
sempre_fci
Oglądałem Lazio z Milanem i powiem szczerze, ze nie wierzyłem w to co widze. Lazio niepokonane u siebie nie bylo wstanie wogole zagrozic Milanowi, ten Bertolacci do momentu kontuzji smigał aż miło... Montolivo rzucał piłki jak nie on... Wraca Balo i Niang...
Jak wygraja z Atalanta i Juve to włącza sie spokjnie do walki o top 3
Jak wygraja z Atalanta i Juve to włącza sie spokjnie do walki o top 3
-
miniu86
0-3 hehe, rzeczywiście dla odważnych 
-
miniu86
17 kolejek za nami, jeszcze 2 do półmetku sezonu. Nie ma co lamentować po meczu z Lazio tylko wyciągnąć z niego wnioski i patrzeć do przodu. Jak najprędzej trzeba wrócić do wygrywania, a przed nami trzy niewygodne mecze z bardzo solidnymi drużynami. Empoli W, Sassuolo D, Atalanta W i bardzo chętnie odbiję sobie porażkę z Lazio na tych przeciwnikach.
-
sampam
Pewna przewaga Interu w rywalizacji o scudetto do tej pory byl brak udzialu w europejskich pucharach. Formalnie Nerazzurri powinni byc bardziej wypoczeci od, dajmy na to, kopaczy Violi czy Juve. Jednak biorac pod uwage losowanie fazy play-off i wzglednie mniejsza liczbe spotkan, jaka rozegraja rywale, trzeba przyznac, ze nasz handicap powoli sie konczy. Jak w tej perspektywie wyglada nasza pozycja? Wciaz dobrze, ale znowu - roznice punktowe sa minimalne. Tak jak cienka jest linia miedzy porazka a sukcesem.
Po 1 fazie sezonu na szczegolne uznania zasluguje postawa na poly prowincjonalnej Violi, a szczegolnie Kalinicia. Chorwat zakupiony za grosze wyrasta na prawdziwa gwiazde ligi. Pewnym zaskoczeniem jest dosc stabilna dyspozycja Napoli. Hgiuain strzela srednio w kazdym meczu 1 bramke, a gdyby ustrzegl sie klasycznych wpadek bylby chyba najskuteczniejszym pilkarzem, grajacym w silnej lidze, w Europie.
Po 1 fazie sezonu na szczegolne uznania zasluguje postawa na poly prowincjonalnej Violi, a szczegolnie Kalinicia. Chorwat zakupiony za grosze wyrasta na prawdziwa gwiazde ligi. Pewnym zaskoczeniem jest dosc stabilna dyspozycja Napoli. Hgiuain strzela srednio w kazdym meczu 1 bramke, a gdyby ustrzegl sie klasycznych wpadek bylby chyba najskuteczniejszym pilkarzem, grajacym w silnej lidze, w Europie.
-
Balon
No i mamy koniec półmetek sezonu. Mimo ostatniej porażki Inter liderem... czy ktoś w ogóle marzył o takim rezultacie?
Jednak fotel lidera ma kruche fundamenty. Obecnie klaruje się walcząca czwórka – Inter, Napoli, Viola i Juve. Baaardzo dobre ekipy, które do końca będą walczyć o mistrzostwo.
Inter – zespól wykazujący się dotychczas największą pokorą i zaangażowanie. Niezwykła walka, najlepsza defensywa calcio (mur M-M) i pochwała efektywności. Do tego mamy niezwykle ciekawą ławkę rezerwowych, co może być kluczem do tego sezonu. Martwią braki kadrowe – mimo już wielkich czystek, wciąż mamy w kadrze całą grupę graczy, którzy w najnormalniejszy sposób nie gwarantują odpowiedniego poziomu. Patrząc z dystansu mamy naprawdę średniawą kadrę, jednak genialna robotę robi Macio. Potwierdza to, że gruntem jest odpowiedni trener, a nie żadne Gaspary, Stramy, czy inne Betony.
Napoli – zespół o chyba najbardziej ciekawej linii ofensywnej. Zespół Sarriego wyrósł na chyba najsilniejszą ekipę na półwyspie, jednak wciąż pojawiają się ich mecze „zaporowe' i tracą punkty na głupie porażki i remisy. Zespół też nie ma zbytnio nikogo ciekawego na ławce (zwłaszcza w defensywie). Do tego pojawia się problem mentalny – ten zespół nie ma mentalności zwycięzcy, nastawienia do zdominowania ligi.
Viola – chyba najbardziej „radosna” ekipa calcio. Myślałem, że szybko spuchną, ale zespół fiołków wciąż kręci się w czubie stawki. Viola bazując na ciekawej defensywie i błyskotliwym Iliciciu może nieźle namieszać w lidze. Stawiam jednak, że w końcu padną – zbyt odbiegają kadrowo od reszty stawki. Będzie to jednak bardzo fajna ekipa na LE.
Juve – bezapelacyjnie najlepsza kadrowo ekipa calcio. Mimo słabego początku ich maszyna ruszyła i ostro wspinają się oni po szczebelkach tabeli. Mimo 4 miejsca to chyba jednak najpoważniejszy rywal o tron. Jednak nie takie zespoły pozostawały bez trofeum
Calcio w tym roku bardzo ciekawe, a w następnym będzie jeszcze ciekawsze!
Jednak fotel lidera ma kruche fundamenty. Obecnie klaruje się walcząca czwórka – Inter, Napoli, Viola i Juve. Baaardzo dobre ekipy, które do końca będą walczyć o mistrzostwo.
Inter – zespól wykazujący się dotychczas największą pokorą i zaangażowanie. Niezwykła walka, najlepsza defensywa calcio (mur M-M) i pochwała efektywności. Do tego mamy niezwykle ciekawą ławkę rezerwowych, co może być kluczem do tego sezonu. Martwią braki kadrowe – mimo już wielkich czystek, wciąż mamy w kadrze całą grupę graczy, którzy w najnormalniejszy sposób nie gwarantują odpowiedniego poziomu. Patrząc z dystansu mamy naprawdę średniawą kadrę, jednak genialna robotę robi Macio. Potwierdza to, że gruntem jest odpowiedni trener, a nie żadne Gaspary, Stramy, czy inne Betony.
Napoli – zespół o chyba najbardziej ciekawej linii ofensywnej. Zespół Sarriego wyrósł na chyba najsilniejszą ekipę na półwyspie, jednak wciąż pojawiają się ich mecze „zaporowe' i tracą punkty na głupie porażki i remisy. Zespół też nie ma zbytnio nikogo ciekawego na ławce (zwłaszcza w defensywie). Do tego pojawia się problem mentalny – ten zespół nie ma mentalności zwycięzcy, nastawienia do zdominowania ligi.
Viola – chyba najbardziej „radosna” ekipa calcio. Myślałem, że szybko spuchną, ale zespół fiołków wciąż kręci się w czubie stawki. Viola bazując na ciekawej defensywie i błyskotliwym Iliciciu może nieźle namieszać w lidze. Stawiam jednak, że w końcu padną – zbyt odbiegają kadrowo od reszty stawki. Będzie to jednak bardzo fajna ekipa na LE.
Juve – bezapelacyjnie najlepsza kadrowo ekipa calcio. Mimo słabego początku ich maszyna ruszyła i ostro wspinają się oni po szczebelkach tabeli. Mimo 4 miejsca to chyba jednak najpoważniejszy rywal o tron. Jednak nie takie zespoły pozostawały bez trofeum
Calcio w tym roku bardzo ciekawe, a w następnym będzie jeszcze ciekawsze!
-
BAGGIO1
Czy uda się wrócić do LM? Wszystko wskazuje na to, że w tym sezonie trzeba będzie zrobić naprawdę sporo żeby załapać się do top3. Moim zdaniem zespołami, które będą liczyć się o zajęcie lokat 1-3 będzie Juve,Napoli,Inter,Roma oraz Viola. Milanu nie biorę na poważnie. Raz, że kadra nie taka, dwa trener jeszcze zbyt mało doświadczony. Największe, póki co zaskoczenie - Fiorentina. Liczę, że w pewnym momencie sezonu zwyczajnie spuchną i zaczną seryjnie gubić punkty. Roma ma swoje problemy, Garcia chyba też nie odnajduje się w Rzymie, więc i tu liczę, że Rzymianie zaczną się mylić. Napoli jest naprawdę silne i jeśli nie wydarzy się u nich jakaś kadrowa katastrofa spowodowana kontuzjami to w trójce powinni znaleźć się bezproblemowo. Ciekawe też na ile potraktują poważnie LE - to będzie miało również ogromny wpływ na ich postawę w lidze. Juve rozpędziło się już na dobre, złapali pewność siebie i w najbliższym czasie spodziewam się kontynuowania przez nich serii zdobywania kompletu punktów. Na ten moment najpoważniejszy kandydat do tytułu.
Jeśli chodzi o nas, to dobrze byłoby w styczniu sięgnąć po jakiegoś zawodnika, który wzmocniłby naszą ofensywę. Mam nadzieję, że nasza defensywa nadal będzie tak szczelna bo to w gruncie rzeczy może być kluczem do sukcesu. Przed zespołem Manciniego dwa trudne miesiące i prawdziwy egzamin dla drużyny. Jeśli po tych 10 kolejkach nadal będziemy trzymać ścisły kontakt z czubem tabeli to powinno być dobrze. Forza Inter!
Jeśli chodzi o nas, to dobrze byłoby w styczniu sięgnąć po jakiegoś zawodnika, który wzmocniłby naszą ofensywę. Mam nadzieję, że nasza defensywa nadal będzie tak szczelna bo to w gruncie rzeczy może być kluczem do sukcesu. Przed zespołem Manciniego dwa trudne miesiące i prawdziwy egzamin dla drużyny. Jeśli po tych 10 kolejkach nadal będziemy trzymać ścisły kontakt z czubem tabeli to powinno być dobrze. Forza Inter!
-
Orzeu
- Kontakt:
półmetek będzie po kolejce z 6 stycznia w której podejmiemy Empoli i kolejnej czyli spotkaniu z Sassuolo. Wtedy, patrząc jak gra Empoli ostatnio, możemy nie być liderem jużNo i mamy koniec półmetek sezonu. Mimo ostatniej porażki Inter liderem... czy ktoś w ogóle marzył o takim rezultacie?
-
miniu86
Jeżeli Brozovic i Kondogbia ogarnęliby środek pola to najbardziej pilące byłoby wzmocnienie ataku, gdzie to mamy spore problemy - liczby goli i asyst naszych atakujących mówią same za siebie. Zgodzę się, że naszym największym atutem jest obrona dzięki, której nabiliśmy sporo pkt bo wystarczy utrzymać czyste konto, a z przodu zawsze coś wpadnie. Mam nadzieję, że po nowym roku będzie podobnie.
Juve i Napoli(w tej kolejności) to wg mnie najwięksi faworycie do tytułu. Inter potrzebuje wzmocnień albo drugiej tak udanej i szczęśliwej rundy.
Juve i Napoli(w tej kolejności) to wg mnie najwięksi faworycie do tytułu. Inter potrzebuje wzmocnień albo drugiej tak udanej i szczęśliwej rundy.