Serie A

Juventus, Milan, Roma, Fiorentina... kto najgroźniejszy? Kto najsilniejszy? Czyli dyskusje o potentatach Serie A.
ODPOWIEDZ
miniu86

Re: Serie A

Post autor: miniu86 »

W rundzie rewanżowej Fiorentine, Juve i Romę mamy na wyjazdach. W sumie Lazio i powiedzmy Milan też. W tych meczach o wygraną będzie bardzo ciężko, dlatego należy się skoncentrować na koszeniu ogórków. To na nich głównie nabiliśmy teraz 36 pkt. Sampdorie, Torino, Palermo czy Udinese mamy u siebie co jest dobrym prognostykiem bo na tych ekipach lubimy się wykładać.
BAGGIO1

Post autor: BAGGIO1 »

Co się tyczy zaś "koszenia ogórków" to najgorszy mamy początek roku. Wyjazd do Empoli, które gra zaskakująco dobrą piłkę i nieprzypadkowo znajduje się w tabeli tak wysoko. U siebie Sassuolo, które też sporo się poprawiło, ale akurat oni nam lezą i mam nadzieję, że się to nie zmieni, a później wyjazd po sąsiedzku - Atalanta, gdzie wiadomo, że nigdy łatwo nie jest.
Wloch

Post autor: Wloch »

Jak mieliśmy jeszcze 4 pkt. przewagi nad drugą drużyną w lidze, na SB zadałem celowo następujące pytanie: wiedząc o tym, że cel Interu w tym sezonie to minimum 3 miejsce, jak byście wiedzieli, że na koniec sezonu Inter zajmie 3 miejsce, to poszlibyście na to? Wszyscy odpowiedzieli mi, że nie. Ja natomiast bez wątpienia poszedłbym na to. Moim zdaniem, Inter nie będzie walczył o Scudetto. Czekam na wasze opinie.
Stachoo

Post autor: Stachoo »

Wloch pisze:Jak mieliśmy jeszcze 4 pkt. przewagi nad drugą drużyną w lidze, na SB zadałem celowo następujące pytanie: wiedząc o tym, że cel Interu w tym sezonie to minimum 3 miejsce, jak byście wiedzieli, że na koniec sezonu Inter zajmie 3 miejsce, to poszlibyście na to? Wszyscy odpowiedzieli mi, że nie. Ja natomiast bez wątpienia poszedłbym na to. Moim zdaniem, Inter nie będzie walczył o Scudetto. Czekam na wasze opinie.
Ja się z tym nie zgodzę. To, że przegraliśmy ostatni mecz to nie znak, że nie będziemy walczyć o scudetto.
sampam

Post autor: sampam »

Jakos nie wyobrazam sobie scudetto w tym sezonie. Przed sezonem obstawialem miejsca w pierwszej "5", co bylo bardzo realistyczna kalkulacja. Teraz postawilbym na pierwsza "3", ale przy zalozeniu, ze Roma dalej bedzie grac chaotycznie, a Viola dostanie zadyszki:)
Lopez

Post autor: Lopez »

Styczniowe transfery pokażą czy możemy bić się o Scudetto czy "TYLKO"o Lige Mistrzów.

Mamy ciężkie mecze na wyjazdach,ale nie musimy przecież tam wygrywać najważniejsze żeby zawsze chociaż z tym 1pkt wracać.Kluczem do wygrania ligi były są i będą mecze z tymi teoretycznie słabszymi drużynami.Jak z nimi nie pogubimy za wiele pkt to będzie dobrze.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Juve po koszmarnym początku zaczęło przypominać drużynę z sezonu, w którym zdobyli ponad 100 punktów. Wydaje się mało realne, że nie zjedzą tej ligi dupą po raz kolejny; pozostałe niestabilne drużyny nie mają szans w walce z taką konsekwencją. Szczerze mówiąc, nawet na moment nie przestałem w nich widzieć faworyta (co ciekawe, wielu kibiców Juve pisało już na jesieni o straconym sezonie :hahaha: ), niestety wydają się grać we własnej, osobnej lidze. Może w przyszłym sezonie będziemy mogli coś na to poradzić, jeśli nie przestaniemy konsekwentnie naprawiać kadry.
mio85

Post autor: mio85 »

świnie znów na farcie wywożą 3 punkty, robiąc 2 akcje w całym meczu i wybijając w ostatniej minucie piłkę z linii....Może i jestem frustratem, ale ciężko się nie irytować po meczu jaki dziś mieliśmy okazję oglądać w południe, kiedy to nas Pan Bóg pozbawił szczęścia do cna. Bez Marchisio ta "fenomenalna maszyna" po prostu nie istnieje. Tak więc Claudio życzymy ci wszystkiego najgorszego, a kibicom złodziei radzę zaopatrzyć się w relanium u najbliższego psychiatry, bo jeszcze nie raz będziecie w tym sezonie kurwować na gwiazdy w jakże szykownym i poważnym różowym kolorze koszulek. No chyba, że chcecie wyglądać jak nieboszczyk Allegri, który dziś miał cały mecz pod kontrolą.

P.s. - Piekarz wg mnie graja 3 razy gorzej niż w poprzednich sezonach. Morata, a nawet Dybala to nie Tevez, a i nieobecność Pirlo często jest odczuwalna.
miniu86

Głębokość i jakość kadry Juve pozwala na takie wahania formy jak na początku sezonu ponieważ są oni zdolni do takich właśnie serii(9 kolejnych wygranych). Popatrzmy, wystarczyło by w 6. ostatnich kolejkach Inter poległ 3 razy i Juve odrobiło prawie 10 punktów.

Zdecydowany faworyt do mistrzostwa i sądzę, że nawet dobre w tym sezonie Napoli nie wytrzyma takiego tempa.

My patrzmy jednak tylko na siebie i kolejnego rywala.
darren1

Post autor: darren1 »

Neto - Rugani, Caceres, Alex Sandro, Lichtsteiner - Lemina, Stuaro, Asamoah - Pereyra - Mandzukić, Zaza - Tak wygląda rezerwowa jedenastka juve. Przecież ona nie wygląda gorzej od nasz podstawowej 11. Nie ma zespołu, który mógłby im przeszkodzić w drodze po Scudetto, niestety.
Omen

Post autor: Omen »

Mieliśmy dziś pecha. W ostatnich meczach wystarczyła jedna okazja na gola. Dziś było ich dziesiątki a nie wpadło nic. Potrzebujemy drugiego napastnika i bocznego obrońcę. Broniłem Kondogbii ale zwalniał akcję za akcją. Oby to zmienił. Bo szansa na mistrza jest ale po dzisiejszym dniu chyba każdy marzy "tylko"o tym żeby doczłapać się do Ligi Mistrzów. Wiedziałem,że Juventus odpali i jest to tylko kwestia tygodni. Niestety dla nas ścisk w czołówce olbrzymi... Tracąc punkty na własnym obiekcie z teoretycznie słabszymi zespołami tracimy szansę na jakąkolwiek ucieczkę. Oby to Mancini jakoś poukładał...Bo nie widzi mi się kolejny sezon bez hymnu Champions League na GM.
yoda79

Post autor: yoda79 »

A ja tam jakoś obecnie nie pałam wielką niechęcią do Juve, to poważny klub, podobnie jak MY czy Milan. Podniesli się po swoim złodziejstwie, mają nowoczesny stadion, przeprowadzają spore transfery do i z klubu, nie potrzebowali kasy od ciapatych czy ruskich oligarchów żeby wyjść na prostą i ja to po ludzku szanuję.
Są zdecydowanym faworytem do scudetto, może Napoli coś im szyki pomiesza, ale jednak stawiam, że Napoli nie wytrzyma, pogubią tradycyjnie punkty z jakimiś ogórami.
Co do naszego INTERU - miejsce w 3 będzie sukcesem, o 2 czy (daj Boże) scudetto nie wspomnę.
Odet

Post autor: Odet »

Gramy o top3 a nie o mistrza.

Juventus ma (niestety) mentalność zwycięzców i nawet jak mają gorszy dzień to potrafią zgarnąć 3 pkty. U nas jest już z mentalnością lepiej, ale to jeszcze nie to.
Wspaniale byłoby zając te 2 miejsce (przed Napoli).

Po naszych występach z Lazio i Sassuolo uważam, że bardziej przydałby się jakiś myślący, pracowity i ograny w Serie A pomocnik do środka (Biglia?). Medel chyba wraca do formy sprzed Copa America, Brozo to jeszcze nie poziom Interu, Dżefrej ciągle nie ten poziom, a Melo to trochę tykająca bomba.

Pozdr.
BAGGIO1

Jeśli do końca lutego utrzymamy kontakt z czołówką to będzie dobrze. Kluczowe tygodnie przed zespołem Manciniego. Na więcej takich pomyłek ze słabszymi zespołami, jak z Sassuolo sobie po prostu pozwolić nie można, a do tego trzeba wygrać derby i powalczyć o jakieś punkty we Florencji i/lub Turynie. Łatwo nie będzie. Forza Inter!
miniu86

Mecze pomiędzy pierwszą szóstką po 19 kolejkach:

Obrazek

Trochę słabo, ale wg mnie i tak najważniejsze jest koszenie ogórów.
Stachoo

miniu86 pisze:Mecze pomiędzy pierwszą szóstką po 19 kolejkach:

Obrazek

Trochę słabo, ale wg mnie i tak najważniejsze jest koszenie ogórów.
Jakiś błąd, bo nie pokazuje obrazka
miniu86

Panie i Panowie: ADEM LJAJIC!

Obrazek
Stachoo

miniu86 pisze:Panie i Panowie: ADEM LJAJIC!

Obrazek
Według tej statystyki to powala innych graczy na głowę, ma przeszło 500 minut mniej, a sytuacji porównywalną ilość, jakby zagrał te 500 minut więcej to Bonaventure wymięka. Brawo Ljaić. A niektórzy po meczu z Sassuolo pisali: "Ljaić sięgnął dna".

Sory, ale nie sięga dna ten, kto miał pecha. Dla mnie Ljaić zagrał b.dobre zawody z Sassuolo, ale niestety szczęście mu nie dopisało i skuteczność była bardzo słaba.
BAGGIO1

Garcia zwolniony z Romy. Dla nas to chyba nie najlepsza wiadomość, bo może okazać się, że Roma odzyska oddech i przybędzie kolejny rywal to walki o top3 ...
Odet

BAGGIO! pisze:Garcia zwolniony z Romy. Dla nas to chyba nie najlepsza wiadomość, bo może okazać się, że Roma odzyska oddech i przybędzie kolejny rywal to walki o top3 ...
Fatalna...
ale najgorzej mają kibice Hellas Verona (którego najbliższym przeciwnikiem będzie Roma), wszak była realna szansa na pierwsze zwycięstwo, a tak będzie ciężko.

Myślę, że Roma wraca do gry :(

Pozdr.
miniu86

Historia zatoczyła koło, Mancio w Interze, a Spal w Romie. Oby układ w tabeli też odpowiadał temu z przed kilku lat :D

Tak jak mówicie to może być spory impuls dla rzymian.
Tkrauze

Post autor: Tkrauze »

Osobiście uważam, że Spalletti ograniczy ofensywną siłę Romy. Dla mnie to dobra wiadomość, pewnie nastąpi jakiś powiew świeżości, ale bez przesady :)
FReeFonix

Post autor: FReeFonix »

mio85 pisze:świnie znów na farcie wywożą 3 punkty, robiąc 2 akcje w całym meczu i wybijając w ostatniej minucie piłkę z linii....Może i jestem frustratem, ale ciężko się nie irytować po meczu jaki dziś mieliśmy okazję oglądać w południe, kiedy to nas Pan Bóg pozbawił szczęścia do cna. Bez Marchisio ta "fenomenalna maszyna" po prostu nie istnieje. Tak więc Claudio życzymy ci wszystkiego najgorszego, a kibicom złodziei radzę zaopatrzyć się w relanium u najbliższego psychiatry, bo jeszcze nie raz będziecie w tym sezonie kurwować na gwiazdy w jakże szykownym i poważnym różowym kolorze koszulek. No chyba, że chcecie wyglądać jak nieboszczyk Allegri, który dziś miał cały mecz pod kontrolą.

P.s. - Piekarz wg mnie graja 3 razy gorzej niż w poprzednich sezonach. Morata, a nawet Dybala to nie Tevez, a i nieobecność Pirlo często jest odczuwalna.
Weź lepiej gościu maść na ból dupska, bo już chyba serio Ci odwala. Inter na farcie nie wywoził punktów? Wygrywają, są w gazie, raczej nie mamy z nimi szans, patrz lepiej na Inter, za daleko nam do Juventusu.
sempre_fci

Post autor: sempre_fci »

Ja moze jeszcze zbyt wczesnie ale bym zaczal spogladac na Milan... Dalej graja kiepsko, ale wreszcie maja do dyspozycji podstawowy duet stoperów, wraca Balo i Menez... Kiedys zaskoczyc musza bo personalnie sa top5...
A ich strata przy padace jaka prezentuja nie jest wcale taka ogromna.
maniekfci

Post autor: maniekfci »

FReeFonix pisze:
mio85 pisze:świnie znów na farcie wywożą 3 punkty, robiąc 2 akcje w całym meczu i wybijając w ostatniej minucie piłkę z linii....Może i jestem frustratem, ale ciężko się nie irytować po meczu jaki dziś mieliśmy okazję oglądać w południe, kiedy to nas Pan Bóg pozbawił szczęścia do cna. Bez Marchisio ta "fenomenalna maszyna" po prostu nie istnieje. Tak więc Claudio życzymy ci wszystkiego najgorszego, a kibicom złodziei radzę zaopatrzyć się w relanium u najbliższego psychiatry, bo jeszcze nie raz będziecie w tym sezonie kurwować na gwiazdy w jakże szykownym i poważnym różowym kolorze koszulek. No chyba, że chcecie wyglądać jak nieboszczyk Allegri, który dziś miał cały mecz pod kontrolą.

Weź lepiej gościu maść na ból dupska, bo już chyba serio Ci odwala. Inter na farcie nie wywoził punktów? Wygrywają, są w gazie, raczej nie mamy z nimi szans, patrz lepiej na Inter, za daleko nam do Juventusu.
https://www.youtube.com/watch?v=KpxH6s_fHEY
Odet

sempre_fci pisze:Ja moze jeszcze zbyt wczesnie ale bym zaczal spogladac na Milan... Dalej graja kiepsko, ale wreszcie maja do dyspozycji podstawowy duet stoperów, wraca Balo i Menez... Kiedys zaskoczyc musza bo personalnie sa top5...
A ich strata przy padace jaka prezentuja nie jest wcale taka ogromna.

W pełni zgadzam się w tą opinią.
Sinisa, jak każdy nowy trener potrzebuje trochę czasu, nie pomogły mu także kontuzje (Bertolacci). Chyba już wie, na kogo może liczyć a na kogo nie (Cerci).

Pozdr.
miniu86

Taka ciekawostka odnośnie naszej walki z Fiorentiną o 3. miejsce.
3. ostatnie sezony Fiorentina kończyła wyżej w tabeli niż Inter i zdobyła w tym czasie 30 pkt więcej.
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

miniu86 pisze:Taka ciekawostka odnośnie naszej walki z Fiorentiną o 3. miejsce.
3. ostatnie sezony Fiorentina kończyła wyżej w tabeli niż Inter i zdobyła w tym czasie 30 pkt więcej.
to akurat chyba każdy wiedział bez patrzenia w historyczne tabele.
miniu86

Tak więc jest 31 stycznia i na ten dzień jeszcze mamy szanse na miejsce w top 3.

Ostatnie wyniki pokazały na pewno jedno: obecny dorobek zawdzięczamy temu, że w pierwszej części sezonu zachowaliśmy aż tyle czystych kont.
Teraz przydarzyła nam się seria meczy, w których straciliśmy gola i od razu skończyły się wygrane. Po prostu gramy jedno wielkie śmierdzące gówno w ataku.
Chyba 12. albo 13. miejsce w ilości strzelonych goli w całej lidze. Tak się na dłuższą metę nie da.

Mancini wymyślił sobie 4-2-3-1 i postawił na jedną kartę pozyskując Edera. Niestety bez wzmocnienia pomocy musielibyśmy mieć samych kozaków w ataku żeby to wyszło. Mamy zaś Ljajica, Perisica i coraz to dziwnej zachowującego się Jovetica.

Na chwilę obecną nie mamy kadry ani na 4-2-3-1 ani na 4-3-1-2.
ODPOWIEDZ