Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
MiRas.
Kontakt:

Re: Mercato

Post autor: MiRas. »

Tysiące wywiadów nt. Lucasa, kilkanaście wyjazdów Ausilio i Branki do Brazylii, miesiące negocjacji przez tych panów w sprawie Lucasa, niesamowita ochota Morattiego na ściągnięcia Lucasa do Interu. I stało się! ... Lucas w PSG :D Czyli nihil novi sub sole.

To było do przewidzenia, tylko szkoda tego czasu na bezsensowne negocjacje i wyjazdy. Na razie z piknikową atmosferą czekam na to, kto znów będzie naszym celem, po którego specjalista (nasz słynny podróżnik) Marco Polo Branca będzie jeździł. Ramirez? Bolonia trochę za blisko, ale jakie spaghetti! Dzagoev? W Rosji za zimno, ale za to jakie trunki!

Ostatniego dnia mercato znów będzie wszystko załatwiane na wariackich papierach. Dziękuję PSG wyświadczyło nam, kibicom Interu przysługę, że tak szybko po swoim zainteresowaniu go pozyskali (szkoda, że nie zainteresowali się nim na początku lipca). Dzięki temu, nasi skończą ten cyrk z Lucasem (inna sprawa, że 45 mln € to po prostu jakiś niesmaczny żart).
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Hmm, wierzycie, że nasi mistrzowie naprawdę próbowali kupić Lucasa? Ja nie. Wiem, że mózgami nie są, ale chyba nawet oni zdają sobie sprawę, że nie dało się go kupić za kilkanaście milionów euro. A że byliśmy/jesteśmy gotowi wyłożyć więcej niż 20 baniek na jednego piłkarza, który nie nazywa się Messi ani Ronaldo, to już na pewno nikt mnie nie przekona.

O straconym piłkarzu może sobie mówić ewentualnie MU, w naszym przypadku od początku do końca ta historia była tylko medialną farsą.

P. S. Goal.com twierdzi, że poszedł za 35. Podawajcie źródło, jak macie jakieś inne wersje; ciekawi mnie prawdziwa.
Ostatnio zmieniony 8 sie 2012, 21:04 przez Piekarz, łącznie zmieniany 1 raz.
miniu86

Post autor: miniu86 »

Lucas i zarząd Sao Paolo spokojnie czekali i tylko podbijali stawkę. Obie strony zarobiły na frajerstwie PSG. 45 milionów? Czy ten gość aby czasem nie grzeje ławy na IO?

Kasę szykowaną na Lucasa lepiej przeznaczyć na jakiegoś skrzydłowego i uzupełnienie kadry tam gdzie tego najbardziej potrzebuje.
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Jeśli wierzyć goal.com to MM faktycznie o Lucasie coś przebąkiwał:

Kod: Zaznacz cały

- Zobaczymy, zobaczymy... To jest licytacja, która wydaje się być trudną, ale Inter bierze w niej udział.
Sky Sports podaje również 35 mln... ale funtów, co daje ~ 45 mln €.

BTW. Coś dzisiaj czytałem, że nie będzie wzmocnienia na lewą obronę, bo tam przeznaczeni są Nagatomo oraz Zanetti. Ale moze coś źle zrozumiałem.
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

MiRas. pisze:Tysiące wywiadów nt. Lucasa, kilkanaście wyjazdów Ausilio i Branki do Brazylii, miesiące negocjacji przez tych panów w sprawie Lucasa, niesamowita ochota Morattiego na ściągnięcia Lucasa do Interu. I stało się! ... Lucas w PSG :D Czyli nihil novi sub sole.
Od poczatku nie wierzylem w ten transfer, tym bardziej ze naszym bylo zal wydac ok. 25 baniek na 2x lepszego Sancheza z Udinese.
Seba

Post autor: Seba »

Piekarz pisze:Hmm, wierzycie, że nasi mistrzowie naprawdę próbowali kupić Lucasa? Ja nie.
Czasem odnoszę wrażenie, że nasi biorą tylko "wirtualny" udział w negocjacjach, aby na koniec mercato mieć jakąś wymówkę. Zawsze mogą powiedzieć: "No co, przecież staraliśmy się o tego i tego, ale niestety się nie udało", a tak na prawdę nic nie zrobili w tym kierunku. Chyba, że faktycznie liczyli, iż trafili na frajerów, których zadowoli oferta 5mln+Muntari, jak to było w przypadku chociażby Mascherano. Możemy tylko się cieszyć, że PSG zakończyło ten cały cyrk i liczyć, że uda się w miarę dobrze zakończyć tegoroczne mercato. Tylko co z Brancą? Raczej niechętnie zrezygnuję z darmowych wypadów do Brazylii. Wracamy po Paulinho? 8-)
Piekarz

Post autor: Piekarz »

MiRas. pisze: BTW. Coś dzisiaj czytałem, że nie będzie wzmocnienia na lewą obronę, bo tam przeznaczeni są Nagatomo oraz Zanetti. Ale moze coś źle zrozumiałem.
To przecież zdecydowanie najbardziej prawdopodobna opcja. Nagatomo, Zanetti, Mbaye, również Chivu może tam grać. Jakościowo to jest bliżej 20. miejsca w tabeli niż 1., ale ilość się zgadza. A że w naszym klubie rzadko już się patrzy na jakość, to cóż poradzić, lewa obrona 1 września będzie wyglądać identycznie jak obecnie.

W ogóle. Jakiekolwiek myślenie o pomocy skończyło się na Mudingayiu, nawet gdyby odszedł Deki. Jeżeli Maicon nie odejdzie, to obrońcy żadnego już na pewno nie sprowadzimy; analogicznie z Pazzinim i ewentualnym napastnikiem. A nawet jeśli odejdą, to i tak nikt na ich miejsce przyjść nie musi. Na prawej obronie mamy Jonathana, mogą tam grać Bianchetti, Zanetti, Nagatomo. W ataku poza Milito i Palacio są Livaja i Longo, w kolejce czeka Garritano. To wszystko brzmi kuriozalnie, bo nie można budować poważnej drużyny na takich piłkarzach jak przynajmniej połowa wymienionych, ale obawiam się, że tak właśnie rozumują nasze władze.
Kubus

Post autor: Kubus »

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-f ... omosc.html

Według Onetu to dali za niego 50 mln dolarów :D
YoozeQ

Post autor: YoozeQ »

Kubuś:) pisze:http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-f ... omosc.html

Według Onetu to dali za niego 50 mln dolarów :D
Kiedyś za te pieniądze kupowało się najlepszych piłkarzy na świecie. Teraz jest to cena za jakiegoś gnojka, który jedyny kontakt z prawdziwa piłką miał w Fifie... Ciekawe jakie będą ceny za piłkarzy za jakieś 3-4 lata.
Kebo

Post autor: Kebo »

Jak dla mnie koniczność to wzmocnienie boków obrony wywalenie Maicona JC i Pazzo kupno napastnika i Ramireza bez tego o Scudetto można zapomnieć
magneto86

Post autor: magneto86 »

Bardzo dobrze, że wreszcie sprawa Lucasa się zakończyła :) On nie jest wart nawet 20 mln.......
Hanys

Post autor: Hanys »

po dzisiejszym meczu wydaje mi sie że napastnik to konieczność bo sam Diego nic nie da. a co do reszty to też by sie przydały wzmocnienia ...
Seba

Post autor: Seba »

hanysrr pisze:po dzisiejszym meczu wydaje mi sie że napastnik to konieczność
W pewnym momencie, to mi się nawet wydawało, że całą drużynę trzeba wymienić...
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Poza Handanoviciem, Guarinem i Sneijderem wymieniłbym wszystkich... także pisanie o poszczególnych pozycjach nie ma sensu. Jak byliśmy w dupie w poprzednim sezonie tak nadal jesteśmy teraz, ŻADNE braki nie zostały załatane. Wymieniono Julio na Samira, ale to nie było najważniejsze. Obrona i pomoc jak leżały, tak leżą, a na domiar złego Milito znowu wraca do "formy". Pazzini chce odejść, a więc zostajemy z Longo(hahahahahaha).
Zapowiada się zabawny sezon.
miniu86

Swoją drogą, wyobraźmy sobie, że Milito wpada w dołek strzelecki lub łapie kontuzje na dłuższy okres. W tym momencie oprócz Palacio zostaje nam tylko nieopierzony Longo - bida z nędzą w ataku.
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

David Pizarro w Fiorentinie :) dołączył do Borji Valero,Aquilaniego,Matiasa Fernandeza,Cuadrado,G.Rodrigueza ;)
miniu86

Pojawiły się informacje, ze jesteśmy zainteresowani Lennonem. Powiem tak, jeśli miałbym wybierać pomiędzy nim a Ramirezem to decyduję się na tego drugiego bo ograny w lidze no i młodszy. Inna rzecz gdyby mogli przyjść obaj. Z tym, że to jest raczej mało prawdopodobne.
Klinsi64

Lennon ma 25 lat na Boga :D doświadczenie nieporównywalnie większe niech przyjdzie ktokolwiek wartościowy...
berniol21

Post autor: berniol21 »

Tylko czy Lennon pasowałby do naszej taktyki ?
Klinsi64

berniol21 pisze:Tylko czy Lennon pasowałby do naszej taktyki ?
to my mamy taktykę jakąś? :D znając nasz klub to pewnie nie pasuje do jakiejkolwiek taktyki :D
Kebo

Post autor: Kebo »

Jeśli Lennon by przyszedł to chociaż rozruszałby nasz Inter, a tak znowu będziemy świadami gry na stojąco i przypadkowych goli
mio85

Post autor: mio85 »

ja sie pytam kto to jest Walcott? za taka kase Moratti chce sciagnac kolesia ktorego jedynym atutem jest szybkosc.....chlopie miales Biabianyego........chcialbym sie znac na pilce tak jak nasz prezes........
Kubus

Post autor: Kubus »

berniol21 pisze:Tylko czy Lennon pasowałby do naszej taktyki ?
Racja, nie pasuje do taktyki " maks 14 milionów za piłkarza. Masz zdobyć scudetto panie trenerze"
sampam

Post autor: sampam »

mio85 pisze:ja sie pytam kto to jest Walcott? za taka kase Moratti chce sciagnac kolesia ktorego jedynym atutem jest szybkosc.....chlopie miales Biabianyego........chcialbym sie znac na pilce tak jak nasz prezes........
Ja bym sie raczej spytal, skad ta kasa na takie "zakupy" i co jeszcze glupiego dziennikarze wymysla...
miniu86

Jest 13 sierpnia i tak:
- sytuacja Pazziniego, Julio Cesara i Maicona wciąż niejasna (zakładam, że zainteresowane kluby czekają do ostatniego dnia mercato gdyż wiedzą, że Inter CHCE ich sprzedać i będą chcieli zgarnąć tych zawodników za półdarmo albo za darmo) well done
- Stankovic chyba udaje kontuzje żeby go nigdzie nie oddali
- bocznego obrońcy, pomocnika, skrzydłowego, zmiennika Milito- jak nie było tak nie ma
Nen

Post autor: Nen »

Odnośnie środkowego pomocnika, Strama chce, aby było dwóch takowych na boisku. Na tę pozycję mamy niepodważalnego Guarina i Cambiasso, Stankovica, Mudingayia, Marigę Joela Obiego i dojdzie do tego (oby) De Jong. coś tu nie halo. Ja przesunąłbym Cuchu do obrony i pozbył się Stankovica nawet za rozwiązaniem kontraktu. Co wymyślą nasze spece tego nie wie nikt.
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Na środek to mamy Guarina, potem jest przepaść, następnie jest Mudingayi, potem jest kolejna przepaść i dopiero wtedy wyłania się Cambiasso i Stanković. Potrzeba na gwałt klasowego defensywnego pomocnika do pary z Guarinem. Miał być Fernando, ale nasi oczywiście wolą tańszy zamiennik w postaci De Jonga. To nic, że jest znacznie słabszy od Fernando.
miniu86

Fernando byłby idealny, ale Porto jak to Porto chce nas wydoić. Dobra by była opcja wypożyczenia jak z Guarinem, ale na to raczej nie ma co liczyć. Niech już będzie ten De Jong - charakterny jest, tylko niech okaże się imbecylem jak Muntari. Osobiście boję się jednak, że dalej będą stawiać na Cambiasso, który już od kilku sezonów prezentuje istną degrengoladę.

Gdybyśmy do końca mercato zatrudnili Kolarova, De Jonga, Ramireza i Osvaldo byłbym szczęśliwy.
mio85

Post autor: mio85 »

tylko, ze znajac nasz zarzad na De Jongu sie skonczy, a pomocnikow defensywnych jakich mamy takich mamy, ale jednak mamy.....postawilbym na Mudingaya albo Obiego jest w odwodzie Cuchu i Zanetti......a co z obronca? jesli zawiedzie tam Ranocchia to jest dramat......Sameule jak na razie zle, Chivu wiadomo.....nie ma zmiennika dla Milito......latwiej mi sobie wyobrazic Inter z Cambiasso w skladzie niz Inter bez napastnika w razie kontuzji Diego...
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Jeśli faktycznie byśmy wymienili Cesara na Lennona to zmiennikiem Milito byłby prawdopodobnie Palacio, a może i nawet by go wygryzł ze składu bo Diego znowu zaczyna cieniować jak rok temu.

De Jong byłby dobrym rozwiązaniem, taki rzeźnik w środku pola z niego ale piłki odbierać potrafi, jest bardzo waleczny. Na Fernando przestałem już liczyć. Lewego obrońcy pewnie też nie kupimy no bo tradycja zobowiązuje nas do tego, żeby nie mieć nikogo dobrego na tę pozycję.
ODPOWIEDZ