Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
sampam

Re: Mercato

Post autor: sampam »

tomiko85 pisze:Myślicie że ten Paulinho jest wart 18 mln ?????Proszę o opinię :)
Naprawde wierzysz, ze ktokolwiek z nas zna sie na wycenie pilkarzy? :idea: To jest taka mowa-trawa. Dla jednego to on jest wart tyle co napisali na jakims tam serwisie, drugi powie, ze widzial z nim mecze i jest wymiataczem, wiec na pewno by kosztowal co najmniej 18 itd., itd.
Jak dla mnie rozmowa powinna koncentrowac sie na tym, jak to jest, ze czesto wysmiewany Zamparini na 2 graczach byl w stanie zarobic ok. 50 mln (Cavani, Pastore), a Inter swoich oddaje za prawie darmo, a przynajmniej ponizej wartosci :o
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Na tego całego Paulinho podobno bardzo się uparł Strama. Trzeba przyznać władzom Corinthians, że jeśli dojdzie do transferu, to nieźle nas wydoją. Latem była mowa o 6mln €, wszystko już było prawie dogadane, ale potem sobie krzyknęli 8mln, potem cena tak rosła i rosła, jeszcze na początku mercato było to 15mln €, teraz stanęło na 18. W takiej sytuacji nie można sobie darować? Przecież 18mln € to jest kupa kasy, za taką sumę można na prawdę znaleźć kogoś ogranego i sprawdzonego w Europie.
miniu86

Post autor: miniu86 »

Zmarnowało się 12 baniek na Pereirę, 11 na Alvareza, to i 18 na Paulinho będzie.
magneto86

Post autor: magneto86 »

Na Paulinho kasa się znajdzie, ale zamiast wynalazków z Brazylii mogliby chociaż raz pójść po rozum do głowy i powalczyć o Belhande.
tomiko85

Post autor: tomiko85 »

Jeszcze niedawno podobna telenowela była z Lucasem :) , jak się skończyła każdy wie. Wygrały petrodolary PSG.
mio85

Post autor: mio85 »

nagle galatasaray staje sie faworytem dwumeczu z schalke, a moim zdaniem jesli dopisze im szczescie w losowaniu moga skonczyc dopiero na polfinalach.......brawo dla juventusu - my o nazwiskach typu Llorente czy Anelka mozemy pomarzyc, ale branca zamiast zajac sie klasowymi zawodnikami woli negocjowac przez skype`a transfer Paulinho za absurdalna kwote, by potem po pol roku sprzedac go za 1/3 tej sumy.....niezaleznie od tego kogo kupi branca, chocby nawet bylby to Messi, to wloch juz przeszedl do historii transakcja ze Sneijderem i Rocchim - nikt nie jest w stanie tego przebic.....
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

magneto86 pisze:Na Paulinho kasa się znajdzie, ale zamiast wynalazków z Brazylii mogliby chociaż raz pójść po rozum do głowy i powalczyć o Belhande.
Jestem przekonany że nikt do Interu nie przyjdzie. Z takimi debilami w zarządzie ciężko liczyć na dobre transfery.
yoda79

Post autor: yoda79 »

tomiko85 pisze:Jeszcze niedawno podobna telenowela była z Lucasem :) , jak się skończyła każdy wie. Wygrały petrodolary PSG.
Tyle,że Lucas coś tam prezentował ponadprzeciętnego (choć zawsze trzeba brać poprawkę na ich ligę),a Paulinho to raczej średniak i to za 18 mln :lol:
miniu86

Z tego co widzę Balotelli jest bardzo blisko Milanu. W sumie jedyne co mam mu za złe to fakt należenia do naszej młodzieżówki skoro cały czas był kibicem Milanu. But na jego krzywy ryj za to.

Inna rzecz, wybił już 29 stycznia. Póki co sprzedaliśmy Sneijdera i najwyraźniej Coutinho, a pozyskaliśmy starca z Rzymu. Póki co osłabiliśmy się w środku sezonu. Pytanie jest czy tak już zostanie do końca mercato czy może kims te straty zbilansujemy. Jak narazie Moratti wyciągnął pistolet i wymierzył w swoją stopę. Zobaczymy czy wystrzeli.
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

sampam pisze:
tomiko85 pisze:Myślicie że ten Paulinho jest wart 18 mln ?????Proszę o opinię :)
Naprawde wierzysz, ze ktokolwiek z nas zna sie na wycenie pilkarzy? :idea: To jest taka mowa-trawa. Dla jednego to on jest wart tyle co napisali na jakims tam serwisie, drugi powie, ze widzial z nim mecze i jest wymiataczem, wiec na pewno by kosztowal co najmniej 18 itd., itd.
Jak dla mnie rozmowa powinna koncentrowac sie na tym, jak to jest, ze czesto wysmiewany Zamparini na 2 graczach byl w stanie zarobic ok. 50 mln (Cavani, Pastore), a Inter swoich oddaje za prawie darmo, a przynajmniej ponizej wartosci :o
czy mnie coś ominęło czy Tobie się coś popierdzieliło: Zamparini sprzedał Cavaniego ? Czy też mówisz o el Poco ?

Jak dla mnie to niech Inter chociaż kupi tego Schellotto i mercato może być. Bo na Paulinho raczej nei ma co liczyć. Ewentualnie do tych dwóch dojdzie jakaś zapchajdziura i to wszystko.
Kubus

Post autor: Kubus »

Zdjęcie pod tytułem " W drodze na dno".
Obrazek
andyvdm

Post autor: andyvdm »

Kubuś:) pisze:Zdjęcie pod tytułem " W drodze na dno".
Obrazek
Dla Coutinho to raczej "W drodze po normalnosc" :D
sampam

czy mnie coś ominęło czy Tobie się coś popierdzieliło: Zamparini sprzedał Cavaniego ? Czy też mówisz o el Poco ?

Zamparini - szef Palermo sprzedal Cavaniego do Napoli (ok. 17-20 mln), a Pastore do PSG. El Poco? Nie wiem, ale chyba chodzi o Lavezziego sprzedanego przez De Laurentisa. To zupelnie inna histora, ale kasa rownie przyzwoita.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2013, 16:46 przez sampam, łącznie zmieniany 2 razy.
miniu86

Nie żebym był jakimś zwolennikiem Paulinho, ale to co robi Inter w jego sprawie jest jedyne w swoim rodzaju. Zaczęło się mniej więcej w sierpniu, ale stwierdzono, że łatwiej będzie go pozyskać zimą. Teraz Moratti ponoć powiedział, że spróbują ponownie w lecie. Ciężko mi o jakikolwiek komentarz. Dopada mnie jedynie wielkie zniechęcenie.

Po oddaniu Sneijdera i Cou skończą się narzekania, że Strama gra defensywnie. Teraz nie będzie miał innego wyboru. 3 miejsce potraktuje jak Scudetto. Mission impossible.
Orzeu
Kontakt:

sampam pisze:

Zamparini - szef Palermo sprzedal Cavaniego do Napoli (ok. 17-20 mln), a Pastore do PSG. El Poco? Nie wiem, ale chyba chodzi o Lavezziego sprzedanego przez De Laurentisa. To zupelnie inna histora, ale kasa rownie przyzwoita.
fakt, pomyliłem kluby.
Kubus

Post autor: Kubus »

Oficjalnie: Balotelli w Milanie...
Rzygam...

Tylko nasze szpece od transferów nic nie umieją zrobić... aaa nie sorry, potrafią sprzedać Sneijdera za 7,5 mln.
"W zimie ciężko jest dokonać transferów bo poważne kluby nie chcą się osłabiać" :lol:

Requiescat in pace :-(
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Cóż, prędzej czy później musiało do tego dojść, Mario nie ukrywał swej sympatii do Rossonerich i w końcu wylądował po gorszej stronie Mediolanu...W Milanie może zrobić dosłownie wszystko, od wspólnego posuwania nieletnich prostytutek wraz z Berlusconim, poprzez rzucanie lotkami w dzieci, bijatyki na treningach i kłótnie z trenerem, aż po dobrą grę i seryjnie strzelane bramki. Gość jest nieprzewidywalny i na papierze duet Balotelli-El Shaarawy prezentuje się bardzo groźnie. Oby nie na boisku...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
sampam

A jeszcze niedawno Balotelli byl, cytujac slynnego Raiole, " tak drogi jak Mona Lisa". Byc moze tylko to kaprys Berlusconiego sprawil, ze wlasnie czarnoskory Wloch trafil do jego druzyny.
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Ciekaw jestem ilu jeszcze zawodników należy sprzedać, by zarząd stwierdził, ze nachapał się wystarczająco dużo. Powolutku zaczynam również godzić się z myślą, że latem pożegnamy Guarina, bo na nim można naprawdę sporo zarobić (smutny pan B. zapewne ucieszy się z 7 mln). Mamy praktycznie końcówkę mercato, a na naszym koncie zatrudniony genialny, nietuzinkowy starszy pan z rzymskiego domu spokojnej starości. Skoro nawet zawodnik Cagliari jest dla nas poza zasięgiem ze względów finansowych to panowie zapinajmy pasy, bo czeka nas ostra jazda bez trzymanki, a kieruje rajdowy mistrz świata - Branca. Jest fajnie.

Szkoda Balotellego, pasowałby idealnie do naszego cyrku, mimo, że miejsca głównych klaunów są silnie obsadzone.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Milan jednak jeszcze potrafi zaszokować, zupełnie jak z Ibrą w 2010. Mimo podgnicia w MC, to bądź co bądź ciągle jeden z najbardziej utalentowanych zawodników na świecie. Jak dopisze szczęście, to lada chwila będą mieli najlepszy atak w lidze.

A na nas - szkoda już słów, przynajmniej kulturalnych.
YoozeQ

Post autor: YoozeQ »

Może nasi transferowi spece szykują dla nas jakaś mega niespodziankę w postaci powrotu Adriano? Wyobraźcie sobie ten duet Adriano - Rocchi! Doświadczenie połączone z głodem bramek na boiskach Serie A. Myślę, że wyjazd do Brazylii to nie były zwykłe wakacje. W końcu nasz skąpy zarząd nie może sobie pozwolić na takie wydatki...
Seba

Post autor: Seba »

Schalke tymczasem wypożyczyło sobie Bastosa. Można? :]
tomiko85

Post autor: tomiko85 »

Paulinho nie przyjdzie . Cou w Liverool :) Braaawo!!!
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

Co sie dzieje z naszym ulubionym zespolem zaczyna mnie powoli niepokoic. To juz nie jest śmieszne, fakt ze nie ma pomyslu na przebudowe druzyny to wiem od dawna,to ze prezes nie ma kasy jest do zrozumienia,ale w sposob w jaki zarzadzany jest ten klub przyprawia mnie o mdlosci,teraz panowie niech ktos mnie poprawi bo pisze z pamieci ale jak to szlo :

" mamy druzyne mistrzow nie potrzebujemy wzmocnien, mamy Coutinho"

tak jak kiedys czytalem inna wypowiedz Morattiego:

"atak Adriano - Martins to przyszlosc Interu"

i wiele innych..
mio85

Post autor: mio85 »

akurat transferu ballotelliego milanowi nie zazdroszcze, to jest 5xcassano jesli chodzi o fanaberie, rozsadzi ten klub od srodka, a i ostatnio nic szczególnego nie pokazywał......
Balon

Post autor: Balon »

Nie do końca jest tak, że nie mamy kasy - my poprostu sami sobie ją zabieramy. Oddajemy najlepszych zawodników za grosze lub dopłacamy za rozwiązywanie kontraktów. Świadomie rezygnujemy z CL (no bo raczej się na nią nie zbroimy).

Problem leży w prezydencie. M&M jest dobrym właścicielem (nazwanie go legendarnym nie będzie nadużyciem) jednak kompletnie nie zna się na zarządzaniu klubem (i to w kwesti codziennego rządzenia jak i budowania marki/kapitału). Gdy oddał władze śp. GF, lub samowolnie zabrał ją Jose, bardzo szybko dochodziliśmy do sukcesów (w 1 przypadku chwile po śmierci Giancinto).
Obecnie nie mam pojęcia, kto zarządza klubem. Moratti często mówi, że czegoś tam nie wie (kutwa jest prezesem).

Kończąc offtop, mam nadzieje, że Mario nam pomoże i Moratti da nam transfery, które mogą być wzmocnieniem.
Orzeu
Kontakt:

No to Schellotto w Interze na 99%.

Z tego co pamiętam w lidze zawsze naszymi obrońcami kręcił aż miło, a ma do tego tylko 23 lata. Maicon to co prawda nie jest i nie będzie, nie mniej jednak Jonathana powinien godnie zastąpić. Jak dla mnie dobry ruch zarządu.
magneto86

Post autor: magneto86 »

Mnie jakoś Schellotto nie przekonuje, ale przynajmniej jest młody :) Tylko czemu dali za niego połowę karty Livaji ?!
groch

Post autor: groch »

Sprzedajemy Wesa+ Cou zeby kupic Paulinho ...

A Paulinho czuje sie swietnie w Brazylii i nie zamierza odchodzić ... (ŻAL)
Mam nadzieje, że ta kasa + pensje wesa + cou dadzą nam jakiś hit w lato... Może Dżeko?! Ale w sumie kto będzie chciał przyjść do słabej Serie A? Znaleźli by się grajki ale Branca ich nie przekona. Siedzi w Brazylii ponad tydzień, żeby stwierdzic ze Paulinho zostanie... Hahaha.
Może sprowadza inną gwiazdę z Brazylii, np ... yyy... ?
Kolejny mistrz Scheloto. Nic do niego nie mam ale pozbywamy się połowy karty Livaji. A za 3 lata będzie jak z Destro, że dawali będziemy 15 baniek ... CHORE
tomiko1985

Post autor: tomiko1985 »

Po wielu tygodniach plotek, negocjacji Philippe Coutinho został dziś oficjalnie nowym piłkarzem Liverpoolu. Sam zawodnik zdążył się już o tym pochwalić na swoim Facebooku.

- Officialy a Liverpool player :) YNWA – pisze Cou.

Liverpool zapłaci Interowi za Brazylijczyka 8,6 mln funtów. W nowym klubie Philippe ma grać z numerem „10”. Powodzenia na kolejnym etapie kariery Coutinho!

żal i smutek ;/ Panie Moratti sprzedaj Pan klub komuś bo zaczyna być dramattycznie
ODPOWIEDZ