Wszystko co związane z siatkówką !

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Lamatico
Kontakt:

Odp: Wszystko co związane z siatkówką !

Post autor: Lamatico »

Dziś liczę, że od początku zagra Jarosz. Wczoraj emocje były niesamowite sędziowie skandalicznie sie zachowywali. Ta akcja z obrona Kurka w stolikach genialna, a oni cos sobie stworzyli. Jest szansa na medal, ścieżka idealna do przejścia. Wyjść skoncentrowanym i wykorzystywać więcej kontr :)
Czarson

Post autor: Czarson »

Słowacja nie powinna być dla nas żadna przeszkodą . Co do gry naszych to podoba mi się Kubiak , koleś jest świetny wchodzi na zagrywkę i bije bez kompleksów . Nowakowski też niedotrzymania . Jarosz jak dostanie 2-3 czapy to jest już ugotowany niestety , wydaje mi się , że Żygadło zbyt rzadko gubi blok ale i tak gra dosyć nieźle . Mika to narazie melodia przyszłości , widać , że potrafi wbić gwoździa ale też często popełnia błędy . 
anett

Post autor: anett »

Żygadło póki co nauczył się w końcu rozgrywać. Fakt czasami mu coś nie wyjdzie, ale o niebo lepiej gra w ME niż w LŚ :) Środkowi ogólnie dobrze się spisują. Zasięg Piotrka często nie do zatrzymania. Co do Jarosza to się zgodzę, niech gra od początku, ale żeby się Słowackiego bloku nie wystraszył, bo rzeczywiście będzie ugotowany. Jak zagramy zespołowo, tak jak to miało miejsce wczoraj to powinno być dobrze :-D
anett

No i nie ma finału... :( Przykre... ale walczyli jak mogli. Gdyby Kurek był w dyspozycji na pewno byśmy wygrali. Martwi mnie jego forma. Coś jest nie tak. Zdecydowanie jego rolę w ataku przejął Kubiak, na którego zawsze można liczyć. Co prawda w dzisiejszym meczu popełniał błędy, ale nie tylko on. Dziś nie było widać tego teamu. Najwidoczniej coś się posypało. Pierwszy set dobrze, drugi też całkiem całkiem, ale żeby w trzecim stracić przewagę...? Wszystko się działo w głowach, a nie na boisku. No cóż... tym razem silniejsi byli Włosi. Mam nadzieję, że Rosjanie (bo oni raczej będą w finale) ograją ich do zera. Cel na jutro? Wygrać z Serbią i zdobyć brązowy medal. Innej opcji nie ma :)
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

śmieszne jest to że po dwóch wygranych meczach z europejskimi średniakami Polska jest w strefie medalowej ME,przypomina mi to sytuację z finału Ligi Światowej,niestety na IO w Londynie(o ile się tam dostaniemy) już tak łatwo nie będzie...brawo Michal Lasko ;)
Klinsi64

brawo Polacy tak unikali Rosji że zagrają z nią o brązowy medal...:D
kulasiak

Post autor: kulasiak »

No i bardzo dobrze, ze zagrają o 3. miejsce z Rosją bo oni grają tylko o zwycięstwo a "jakiś" tam brązowy medal ich nie interesuje. Podobnie było 2 lata temu i mam nadzieję tak samo będzie jutro i Polacy wygrają ze zniechęconymi Rosjanami 3:0. A w finale mam nadzieję, że wygrają Serbowie 3:1.
Kusy

Post autor: Kusy »

Ten turniej w tym systemie rangi Mistrzostwa Europy moim zdaniem jest bez sensu.  Siatkówka idzie w złym kierunku.
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Adriano_forever

Post autor: Adriano_forever »

Ten mecz z Rosją to cos pięknego :) Rosja nie istniała po tym meczu w półfinale, nie mogli się podniesc i to dzisiaj było widac. Pięknie zagrali Polacy :) Brawo, i mamy medal :D
Lepiej jest być pokonanym niż być fanem Milanu. - Nicola Berti
anett

O matko! Rosja w końcu pokonana! Ależ emocje! Co Jarosz wyprawiał w 3 i 4 secie to głowa mała! Kubiak i Kurek świetnie ciągnęli atak! Igła... to jest wariat jakich mało! Pewnie się nieźle poobijał haha Żygadło też na plus, rozegranie do Kuby bez bloku i jeszcze punktowa kiwka, Łukasz zmienił się niesamowicie od LŚ :) Środek dziś może mniej widoczny w ataku, ale dobre akcje blokiem. Nie chcę nawet wspominać tych błędów jakie popełnialiśmy na kontrach, o tym trzeba zapomnieć. Jest medal! Może nie obroniliśmy mistrzostwa, ale brąz jest satysfakcjonujący. Tym bardziej, że wszyscy Ich skreślali! Dla mnie nadal są Mistrzami!  :hold: KOCHAM POLSKICH SIATKARZY!! ♥♥♥

Żygadło, Nowakowski, Możdżonek, Kosok, Gruszka, Jarosz, Kubiak, Kurek, Ignaczak  :brawo: :brawo: :brawo:
Gunnar
Kontakt:

Post autor: Gunnar »

Nareszcie zagrali z zębem, wielkie gratulacje POLSKA!!!!  :brawo: :brawo: :brawo:
Obrazek
Lamatico
Kontakt:

Ale to było dobre. Znakomita zagrywka Jarosza powodowała, że albo niwelowaliśmy straty, albo zyskiwaliśmy przewagę. Fajnie to wyglądało, dyscyplina taktyczna i jak na polski zespół genialna skuteczność z sytuacyjnych piłek.
Brąz do ogromny sukces. Sam miałem wątpliwości czy damy rade wyjść w ogóle z grupy po memoriale, ale się udało. Teraz Puchar Swiata i trzeba awans na Olimpiade wywalczyć
anett

Mamy nowych mistrzów, na szczęście są to reprezentanci Serbii :) Włosi dostali za wygraną z nami, yeah!
Włochy - Serbia 1:3 (25:17, 20:25, 23:25, 24:26)

Dodatkowo nagrodę indywidualną dla najlepszego zagrywającego dostał Bartosz Kurek!  :brawo:
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2011, 20:50 przez anett, łącznie zmieniany 1 raz.
Kusy

Dzisiaj nasze siatkarki grają z Serbią w ćwierćfinale  ME, jeśli przegrają to możemy wypaść poza czołową 10 rankingu FIVB, co nam w znacznym stopniu utrudni awans do Igrzysk Olimpijskich w Londynie. Z całą pewnością faworytkami w tej potyczce są Serbki. Trzymajmy mocno kciuki to może nasze siatkarki sprawią nam miłą niespodziankę ;)
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2011, 16:07 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
anett

Siatkarki to nie siatkarze :P hehe koniec przygody dawnych "złotek" z ME... dostały 0:3 haha
Lamatico
Kontakt:

Za bardzo się wszyscy podpalili siatkarkami i pojawiła się presja. U chłopaków tego nie było. Tam każdy mecz był traktowany przyjaźnie jak się uda to super jak nie to nic się nie stanie... Skowrońska zdobyła 21 punktów prawdziwa klasa. Zabrakło wsparcia myślę tutaj o Ani Barańskiej.

Mnie bardziej interesuje dzisiejsza inauguracja PlusLigi. O 20:00 Skra Bełchatów podejmie beniaminka Trefl Gdańsk. Pomimo iż faworyt jest tylko jeden mecz zapowiada się dla mnie, wiernego kibica SKRY bardzo ciekawie. Liczę, że zagrają dwaj nowi siatkarze - Kooistra i Cupkovic.
Niestety w tym sezonie jeśli zobaczę jakiś mecz to będzie to cud. Jedyna opcja to okres świąteczny bądź ferii, gdyż zmieniłem miejsce zamieszkania.
Nie znudziła mi się dominacja Bełchatowian i liczę na kolejny sezon, gdzie mistrzowie odjadą rywalom.
FORZA SKRA!
Klinsi64

moim faworytem do zwycięstwa jest Jastrzębski Węgiel z Kubiakiem,Bartmanem,Bontje i przede wszystkim Michalem Lasko :D co do siatkarek to zawsze były mocne w Europie na świecie nie istniały praktycznie,pewna era się już skończyła i trzeba się z tym pogodzić
kulasiak

Post autor: kulasiak »

Ja za to liczę na AZS Częstochowę. Mimo tego, że nie ma tam wielkich pieniędzy to jest fantastyczna drużyna, która co ważne składa się głównie z młodych Polaków i nie ma tam obcokrajowców, którzy zabierają miejsce w składzie naszym młodym, zdolnym zawodnikom co ma miejsce w kilku zespołach ligi i jak tak dalej pójdzie to źle się skończy dla naszej reprezentacji. Do tego w Częstochowie jest fajna publiczność i liczę, że powalczą o miejsce na podium choć będzie bardzo trudno patrząc na konkurencję.
Lamatico
Kontakt:

Częstochowa ma to do siebie, ze nie wazne kto tam gra są w czołówce.
Jeden z moich ulubionych zespołów.
Kusy

można przegrać mecz 3-0 ale nie w takim żenującym stylu...
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
anett

Jeżeli o PlusLigę chodzi to ja też stawiam na Jastrzębski Węgiel. Taki skład jaki będą mieć w tym roku zobowiązuje :) Ale jest jeszcze Skra, Resovia, Zaksa i Tytan. Mogą być niespodzianki, bo to w końcu sport :-D

A Polski... hmmm... to już nie to co kiedyś. Grali w słabej grupie, więc im dobrze szło. Przyszedł czas na lepszą drużynę i poległy. To było do przewidzenia.
Kusy

ja też w tym roku stawiam na Jastrzębski Węgiel, skład mają bardzo mocny, co by nie mówić ten sezon zapowiada się bardzo ciekawie :-)
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
anett

Nooo to mamy pierwszą niespodziankę sezonu, a mianowicie klub Michała Kubiaka. Podobno sąd oddalił jego pozew o unieważnienie kontraktu z AZS PW. Michał nie będzie zawodnikiem Jastrzębia... Na razie klub i Kubiak nie wypowiadają się na ten temat. Ciekawe jak to się rozwinie. Moim zdaniem nie jest to dobre rozwiązanie dla tego siatkarza. W Jastrzębiu miałby większe możliwości. No ale poczekajmy do podjęcia ostatecznej decyzji.

Na razie w PlusLidze:
Delekta 3:1 AZW PW
Skra 3:1 Trefl

A w Delekcie gra Antiga, to może być dobre wzmocnienie zespołu ;) Sezon zaczęli bardzo dobrze, zobaczymy jak to się będzie rozwijało.
Lamatico
Kontakt:

Wczoraj SKRA po szarpanej grze bez charakteru zdołała wygrać z beniaminkiem. Wlazły w formie, utaj wyznacznikiem jest zagrywka. Zabrakło mi Konstantina Cupkovica, którego chciałem zobaczyć. Środkowi fatalny mecz blok nie istniał. Kurek w ataku pozytywnie, lecz zagrywka fatalna. Widowisko siatkarskie to nie było, ale to pierwszy mecz sezonu. Oby kolejne były lepsze.

Antiga zawodnikiem meczu z Warszawą. Na pewno jakość zespoły z Bydgoszczy bardzo się podniosła dzięki temu transferowi.
Sprawa Kubiaka? Dla mnie dziwna, szczegółów nie znam, ale podobno byl on wypozyczony z Włoch do Politechniki i prawa do jego karty mieli Włosi.
Klinsi64

co do sprawy Kubiaka to ponoć władze Plus Ligi mają kierować się przede wszystkim dobrem zawodnika przy rozwiązywaniu tej kwestii,a więc...Jastrzębski Węgiel raczej :)
anett

No ja mam nadzieję, że jednak będzie w Jastrzębiu. Tam się chłopak nie zmarnuję, bo póki co to AZS PW nie ma zbyt ciekawego składu... tak więc nie miałby z kim grać, bo byłby o klasę lepszy. Oby to się szybko wyjaśniło :)
anett

"Zarząd PLPS SA., działając w imieniu Zarządzającego rozgrywkami PlusLigi oświadcza, że potwierdza przynależność Pana Michała Kubiaka do Klubu Jastrzębski Węgiel SA. Tym samym uprawnia Zawodnika do występowania w barwach wymienionego Klubu w sezonie ligowym 2011/2012." :-D
Klinsi64

jak na razie to piach gra :D Jastrzębski-Politechnika 0:1 (24-26)
Kusy

ogarnęli się i wygrali 3-1 :-) 

Jastrzębski Węgiel – AZS Politechnika Warszawska 3:1 (24:26; 25:22; 25:23; 32:30)

Kubiak,  MVP spotkania.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Klinsi64

męczyli się straszliwie,no ale jeśli wymienia się przed sezonem prawie cały skład trochę czasu potrzeba by zgrali się ze sobą,ciekawe jak zaprezentują się w klubowych MŚ?
ODPOWIEDZ