9. kolejka Serie A: Inter - Parma

Tutaj sobie rozmawiamy na temat nadchodzącego i ostatniego meczu Nerazzurrich
Piekarz

Re: 9. kolejka Serie A: Inter - Parma

Post autor: Piekarz »

Stryjek pisze: 27 paź 2019, 01:15 Gagliardini znowu zawyżona nota ,miał sporo niedokładnych podań,często spowalniał akcje, to musi być miłość.
Eurosport: 6,5
Fcinternews.it: 6,5
PassioneInter: 6
Calciomercato: 6
Fantamagazine: 6,5
FcInter1908: 6
CdS: 6
FOXSports: 6,5
Inter-News.It: 6

Więcej nie znalazłem. Zawyżony to Ty masz poziom perwersyjnego pociągu do bylejakich piłkarzy pokroju Vecino we krwi. ;)
maverik

Post autor: maverik »

Wynik nie jest taki jakiego się oczekiwało tym bardziej po tym remisie Juve z Lecce chciało się odzyskać lidera, ale nie zamierzam się jakoś znęcać nad drużyną. Co nie zmienia faktu, że trzeba się zastanowić co sprawiło, że wczoraj nie wygraliśmy. Jako pierwsze przychodzi na myśl wygranie meczu z jak najmniejszym nakładem sił. W obecnej sytuacji gdy gramy co 3 dni to wydaje się naturalne, jednak odprężenie się po bramce Candrevy przyszło zdecydowanie za szybko, tym bardziej, że Parma sporo atakowała od początku. Druga połowa już była taka jak należy, ale niestety brakło czasu. Jako drugie bym wskazał problem z kontuzjami/wąska kadra. Taki Sensi czy Alexis dzisiaj mogliby odmienić mecz, albo chociaż gdyby de Vrij był w pełni sprawny i zagrał od początku to by zapobiegł którejś z bramek. Nie zganiałbym na grę co 3 dni, bo jeśli nie mamy sił tak grać to może zrezygnujmy jak Milan i skupmy się na lidze. Tym bardziej, że właśnie w drugiej połowie były siły ganiać za piłką. Dobrze, że teraz gramy z Brescią, źle że już we wtorek, a skład chyba się nie zmieni.
Piekarz pisze: 26 paź 2019, 23:32 Daje to do myślenia, jak chujowi muszą być Vecino i Borja Valero, że chociaż jeden z nich nie wyszedł dzisiaj za kogoś ze środka pola.
Vecino dziś nie było na ławce.
Stryjek

Post autor: Stryjek »

Piekarz pisze: 27 paź 2019, 01:33
Stryjek pisze: 27 paź 2019, 01:15 Gagliardini znowu zawyżona nota ,miał sporo niedokładnych podań,często spowalniał akcje, to musi być miłość.

Więcej nie znalazłem. Zawyżony to Ty masz poziom perwersyjnego pociągu do byle jakich piłkarzy pokroju Vecino we krwi. ;)

Gdyby DD zagrał taki mecz, nikt by nie pisał ,że "solidnie" byłby oceniony jako przeciętny albo jeszcze lepiej, słaby.Gagliardini niech najpierw zagra sezon na poziomie Vecino i da coś tej drużynie to może podskoczy do tego "byle jakiego poziomu" póki co długa droga przednim,nie ma żadnych podstaw by stawiać go wyżej od Vecino, te parę meczy które zagrał to za mało i poziom też za niski. Serio te noty to jakiś wyznacznik ? Jeśli tak to ostatni mecz Gagi był dla ciebie wielkim pozytywnym zaskoczeniem i dałeś mu notę na poziomie Lautaro Brozo czy Candrevy podczas gdy gazety stawiały go na poziomie Godina :) i to właśnie twoja perwersja do Gagi :)
Piekarz

Stryjek pisze: 27 paź 2019, 03:50

Więcej nie znalazłem. Zawyżony to Ty masz poziom perwersyjnego pociągu do byle jakich piłkarzy pokroju Vecino we krwi. ;)

Gdyby DD zagrał taki mecz, nikt by nie pisał ,że "solidnie" byłby oceniony jako przeciętny albo jeszcze lepiej, słaby.Gagliardini niech najpierw zagra sezon na poziomie Vecino i da coś tej drużynie to może podskoczy do tego "byle jakiego poziomu" póki co długa droga przednim,nie ma żadnych podstaw by stawiać go wyżej od Vecino, te parę meczy które zagrał to za mało i poziom też za niski. Serio te noty to jakiś wyznacznik ? Jeśli tak to ostatni mecz Gagi był dla ciebie wielkim pozytywnym zaskoczeniem i dałeś mu notę na poziomie Lautaro Brozo czy Candrevy podczas gdy gazety stawiały go na poziomie Godina :) i to właśnie twoja perwersja do Gagi :)
Boże, pierdolisz że drugi raz zawyżyłem notę Gagliardiniemu bo go kocham, to Ci pokazuję że praktycznie nie da się znaleźć strony/dziennika, która dałaby mu notę niższą (może by się coś znalazło, ale będzie to skrajny wyjątek), a sporo dało wyższą, więc widocznie cały świat poza Tobą kochał wczoraj Gagliardiniego i możesz sobie wsadzić ten przytyk w dupę. It's that simple. Nie uratuje tego przytaczanie jakichś urojeń o D'Ambrosio i mitologii poprzedniego sezonu Vecino albo cofanie się do poprzedniego meczu.
SETE

Post autor: SETE »

maverik pisze: 27 paź 2019, 03:20 Nie zganiałbym na grę co 3 dni, bo jeśli nie mamy sił tak grać to może zrezygnujmy jak Milan i skupmy się na lidze. Tym bardziej, że właśnie w drugiej połowie były siły ganiać za piłką. Dobrze, że teraz gramy z Brescią, źle że już we wtorek, a skład chyba się nie zmieni.

Maverik nie zgodzę ze gra co 3 dni nie ma wpływu. Uważałem i uważam w dalszym ciągu ze to jest element , który nie pozwoli nam ugrać nic więcej niż 2/3 miejsce w serie a , a w LM oczekiwań nie mam większych niż wyjście z grupy co i tak w tej grupie śmierci będzie sukcesem.
Nie jesteśmy Milanem żeby odmawiać walki , tym bardziej ze w LM euro leżą na murawie , a euro są potrzebne :)
Trzeba po prostu realnie postawić tezę , ze w obecnej sytuacji kadrowej walczymy o 2/3 miejsce w serie a i ludzie nie będą stawiać pod wątpliwość projektu nowego Interu Antonio Conte.
Ja czekam z niecierpliwością na kolejny mecz Interu bo ten zespół chce się oglądać a tego nie było ostatnio. Pzdr
miniu86

Post autor: miniu86 »

Podoba mi się ocena meczu w wykonaniu Piekarza - Młynarza. Praktycznie wszystko w punkt, łącznie z subtelną orką Esposito.

Generalnie jako mądry Polak po szkodzie powiedziałbym, że Conte mógł rozpocząć mecz Esposito lub Politano, a później w razie czego ratować sprawę Martinezem. Podejrzewam jednak, że założył sobie, że lepiej uderzyć od razu i szybko ten mecz zamrozić. Niestety się nie udało, a gol Karamoha tylko rozochocił skuteczną ostatnio Parmę. Oglądałem dzisiaj powtórkę ich 2 bramki i to był prawdziwy kabaret i zbieg niedobrych dla nas okoliczności, że nikt nie przerwał wędrówki tej piłki od pola karnego Parmy aż do naszej siatki.

Aha, Biraghi. To też nie ten adres, strasznie drewniany i mało zwrotny mi się ostatnio wydaje.
Aha2, Alexis Sanchez byłby dzisiaj jak złoto. Jebać Cuadrado łańcuchami.
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

Biraghi po przyjściu do Interu to się chyba bardziej wozi i lansuje niż trenuje
Stryjek

Piekarz pisze: 27 paź 2019, 10:50
Stryjek pisze: 27 paź 2019, 03:50

Boże, pierdolisz że drugi raz zawyżyłem notę Gagliardiniemu bo go kocham, to Ci pokazuję że praktycznie nie da się znaleźć strony/dziennika, która dałaby mu notę niższą (może by się coś znalazło, ale będzie to skrajny wyjątek), a sporo dało wyższą, więc widocznie cały świat poza Tobą kochał wczoraj Gagliardiniego i możesz sobie wsadzić ten przytyk w dupę. It's that simple. Nie uratuje tego przytaczanie jakichś urojeń o D'Ambrosio i mitologii poprzedniego sezonu Vecino albo cofanie się do poprzedniego meczu.
Widzę,że nerwy puszczają ,taki występ dla DD to coś przeciętnego a nie urojonego , nie kocha go cały świat kochasz go ty :)
Piekarz

Fascynuje mnie że ciśniesz bekę z majoneza, a jesteś co do joty taki jak on. Skłonny bez zawahania porzucić w dyskusji pole logiki, żeby tylko nie odstąpić od swoich najmojszych racji i obsesji. Pokazałem Ci najdobitniej jak się da, że Twój przysryw o zawyżoną notę jest z dupy, to będziesz się chwytał wszystkiego włącznie z jakąś martyrologią D'Ambrosio, żeby tylko wyszło że czarne nie jest białe. Hipokryta.
Stryjek

Piekarz , nie porzucam logiki, mam wrażenie że tworzysz tu projekcje, powiedz czy te noty według ciebie są jakimś wyznacznikiem ?
Piekarz

Są wyznacznikiem tego, że jeśli nota 6/10 dla Gagliardiniego za wczorajszy mecz jest zawyżona i świadczy o miłości do niego, to znaczy że kochał go wczoraj cały świat poza Tobą, bo każdy dziennik i strona dały mu taką albo wyższą notę. A jeśli całkiem rozsądnie przyjąć, że te wszystkie źródła go nie kochają, tylko raczej mają go w dupie, to znaczy że nie trzeba mieć jakiejś specjalnej skłonności do Gagliardiniego, żeby dać mu 6/10. Co z kolei znaczy, że dosrałeś się od czapy. Czy to nie jest dziecinnie proste? Ja pierdolę, typie, jesteś załamujący czasem.
Stryjek

Po co te nerwy "ja pierdle" "jesteś załamujący"
Wracając do logiki, wiec z BVB mocno mu tą notę zawyżyłeś,tutaj nie bo gazety podają podobne noty.
Wszystko by mi w sumie pasowało bo jego ocena w stosunku do innych ocen jest ok,ale ty nazywasz ten występ solidnym co mi nie pasuje i jest zawyżeniem, to był zdecydowanie zwykły przeciętny występ.

Mówisz,że nie kieruje się logiką,a w twoim stawianiu Gagi wyżej od Vecino nie ma żadnej logiki, czy to nie hipokryzja i projekcja którą stosujesz ?
Piekarz

Stryjek pisze: 27 paź 2019, 22:08 Po co te nerwy "ja pierdle" "jesteś załamujący"
Wracając do logiki, wiec z BVB mocno mu tą notę zawyżyłeś,tutaj nie bo gazety podają podobne noty.
Wszystko by mi w sumie pasowało bo jego ocena w stosunku do innych ocen jest ok,ale ty nazywasz ten występ solidnym co mi nie pasuje i jest zawyżeniem, to był zdecydowanie zwykły przeciętny występ.

Mówisz,że nie kieruje się logiką,a w twoim stawianiu Gagi wyżej od Vecino nie ma żadnej logiki, czy to nie hipokryzja i projekcja którą stosujesz ?
Ad. 1 Nie chce mi się już przeklejać opisów z przytoczonych źródeł, ale możesz mi wierzyć na słowo (albo i nie, Twoja sprawa), że 6 a tym bardziej 6,5 we włoskim systemie ocen zawodników nie oznacza przeciętnego występu tylko właśnie co najmniej solidny, więc jeśli określenie solidny występ jest zawyżeniem, to i nota 6 jest zawyżeniem, więc nie ma specjalnego znaczenia czy się czepiasz słówek czy cyferek: czepiasz się z dupy.

Ad. 2 Jeśli w stawianiu Gagliardiniego wyżej niż Vecino nie ma ŻADNEJ logiki, to znaczy że nasz trener jest idiotą i kieruje się czystymi emocjami przy wybieraniu składu, bo już parę razy wybrał tego pierwszego zamiast tego drugiego i bynajmniej nie dlatego, że Vecino po czymś odpoczywał. Handluj z tym Stryjku. Ja w przeciwieństwie do Ciebie rozumiem, że można woleć Gagliardiniego od Vecino albo Vecino od Gagliardiniego, bo obaj to przeciętni piłkarze, którzy może powinni być rezerwowymi w Interze, a może nie, ale na pewno nie powinni grać w pierwszym składzie. Ja odrobinę wolę Gagliardiniego, ale nie robię z tego religii i jak ktoś powie, że Vecino jest lepszy od Gagsa, to nie będę rozdzierał szat i zachowywał się, jakby powiedział, że Ranocchia jest lepszy od De Vrija.
Nasir

Post autor: Nasir »

"nasz trener jest idiotą i kieruje się czystymi emocjami przy wybieraniu składu"

dokl lepiej bym tego nie ujal
Piekarz

Nasir pisze: 27 paź 2019, 22:31 "nasz trener jest idiotą i kieruje się czystymi emocjami przy wybieraniu składu"

dokl lepiej bym tego nie ujal
Ciekawe czym Ty się kierujesz i kim jesteś notorycznie szkalując trenera, który zrobił nam najlepszy start sezonu od czasów kiedy byliśmy kilkukrotnym mistrzem Włoch i mieliśmy kadrę nieporównywalną z kimkolwiek innym w kraju. Bo na pewno nie emocjami, prawda? :)
Stryjek

Handluj z tym Stryjku - Conte kieruje się obecną formą.

"Obaj to przeciętni piłkarze" - Zgodzę się ,że obaj powinni być tylko rezerwowymi w takim klubie jak Inter i to w sytuacjach kryzysowych. Za czasów MU rezerwowym był Stanković,a teraz ? szkoda gadać

To co obaj piłkarze dotychczas pokazali w Interze logicznie stawia wyżej Urugwajczyka,dlatego jest dla mnie niezrozumiałe stawianie wyżej Gagi bo nie ma do tego podstaw.

Na tym zakończmy,wszystko zostało logicznie wyjaśnione. ;)
Wybraniec

Post autor: Wybraniec »

Pomijając sam mecz który był po prostu w naszym wykonaniu hujowy to wnoszę może o zaprzestanie rozgrzeszania z wszystkiego Conte. Trener robi robotę, ale takie pierdolenie jak po wczorajszym meczu jest nie na miejscu. Panie trenerze - w kadrze masz dokładnie po dwóch zawodników na pozycję PLUS Esposito czy Dimarco. Skoro marudzisz Pan, że masz wąską kadrę to dlaczego nie korzystasz z Lazaro o którego usilnie zabiegałeś? Dlaczego nie wystawisz w meczu z cienką Parmą Borjy Valero, który jest naszym najsłabszym zawodnikiem, ale jak znam życie wyglądałby lepiej i bardziej świeżo od pomocy, która grała w tym samym zestawieniu 3 mecz z rzędu? Dlaczego zgodziłeś się pozbyć Nainggolana, który byłby w tym momencie w tym zespole idealnym uzupełnieniem? Takie pierdolenie o transfery to zostaw do stycznia albo w gabinetach dyrektorów, a nie wychodź z tym do mediów. Wszyscy wiemy, że potrzebujemy pomocnika i napastnika, ale wszyscy wiemy też, że tymi piłkarzami mogli być Nainggolan i Icardi, a ty zgodziłeś się ich oddać. Dziękuje.
Stachoo

Post autor: Stachoo »

Wybraniec pisze: 28 paź 2019, 00:47 Nainggolan i Icardi, a ty zgodziłeś się ich oddać. Dziękuje.
Dużo osób tez wie, że nie - nie mogli zostać i proste. Nie wiem po co takie pierdolenie. Szatnia została oczyszczona i dobrze. Pod względem piłkarskim ok, ale mentalnie nie nadawali się do pozostania. Po każdej wpadce będziesz przywolywal tutaj te dwa nazwiska?
SETE

Wybraniec pisze: 28 paź 2019, 00:47 Dlaczego nie wystawisz w meczu z cienką Parmą Borjy Valero, który jest naszym najsłabszym zawodnikiem,
Z tego co wiem to Borja zostal odstrzelony przez Conte praktycznie od razu po przyjsciu. Zarzad chcial go sprzedac ale Hiszpan zdecydowal wypelnic kontrakt z Interem nie majac ambicji pograc gdzie indziej.
Stachoo

Post autor: Stachoo »

SETE pisze: 28 paź 2019, 09:39
Wybraniec pisze: 28 paź 2019, 00:47 Dlaczego nie wystawisz w meczu z cienką Parmą Borjy Valero, który jest naszym najsłabszym zawodnikiem,
Z tego co wiem to Borja zostal odstrzelony przez Conte praktycznie od razu po przyjsciu. Zarzad chcial go sprzedac ale Hiszpan zdecydowal wypelnic kontrakt z Interem nie majac ambicji pograc gdzie indziej.
Irytuje mnie to, że kontraktu nie można rozwiązać, podobnie jak w przypadku umowy o pracę z okresem wypowiedzenia. Chyba, że się mylę?
TomHardy

Post autor: TomHardy »

Stachoo pisze: 28 paź 2019, 10:30
Irytuje mnie to, że kontraktu nie można rozwiązać, podobnie jak w przypadku umowy o pracę z okresem wypowiedzenia. Chyba, że się mylę?
Pewnie można tylko są klauzule o odszkodowaniu. W pracy też masz odprawy itp.
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

TomHardy pisze: 28 paź 2019, 10:35
Stachoo pisze: 28 paź 2019, 10:30
Pewnie można tylko są klauzule o odszkodowaniu. W pracy też masz odprawy itp.
Można go zerwać wypłacając mu reszte hajsu, która mu się należy. Chyba, że coś się uda wytargować. Borka jest stary i nigdzie nie zarobi juz podobnej kasy, więc nie ma mu się co dziwić, że chce porządnie zarobić na koniec kariery.
SETE

Dokladnie kontrakt podpisany przez 2 strony trzeba respektować, trudno się dziwic Valero , nie każdy jest CR7 i ma ambicje ponad przeciętne, tak ten swiat jest skonstruowany :)
Raczej pretensje trzeba mieć do Ausilio , który dal Hiszpanowi kontrakt 3x wyższy niż miał we Florencji i w dodatku dość dlugi...przypomnę zawodnikowi, o którego nikt nie zabiegal , nie było konkurencji na rynku :/ tutaj doszukiwałbym się problemu. Teraz jest sytuacja, ze taki Borja kasuje więcej niż np. Lautaro , Barella , Skrinar
Wybraniec

25.10.2019 o 20:14 przez SETE
+1
SETE
Karamoh ? A zdążył wogole na autokar do Mediolanu ?

25.10.2019 o 20:45 przez KoBa
0
KoBa
Pewnie że może, o ile się pojawi na meczu xD

heheheh karma wraca pamiętajcie eksperty
maniekfci

Post autor: maniekfci »

wiecie co, tak sobie oglądam skrót tego meczu i gola Karamo oglądam chyba 15 raz i nie mogę się nadziwić, jak chujowo zachował się przy tym Godin XD nie zrobił nic, żeby mu przeszkodzić, nawet nie próbował faulować, a Karamo jakby chciał, to by wszedł sobie do tego pola karnego, kurwa co za wrak XD
Wybraniec

Chłop na stare lata musi się uczyć gry w trójce z tyłu, bo Conte nie umie grać innych taktyk to co się dziwić. Jedyny plus z tego systemu to taki, że De Vrij prezentuje świetny futbol.
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

kusy i nasir czekamy
SETE

Wybraniec pisze: 28 paź 2019, 12:54 25.10.2019 o 20:14 przez SETE
+1
SETE
Karamoh ? A zdążył wogole na autokar do Mediolanu ?

25.10.2019 o 20:45 przez KoBa
0
KoBa
Pewnie że może, o ile się pojawi na meczu xD

heheheh karma wraca pamiętajcie eksperty
Czarnuch mi zatkał gębę koncertowo.
Wybraniec

SETE a kto Ci dal plusika, stawiam że Koba albo kredenc, sredens czy jak mu tam.
SETE

Nie mam pojęcia kto plusowal :) fakt jest taki ze kmiot mnie zaskoczył mocno :) w Bordeaux kompro , w Parmie start zaden a tu mecz z Interem i się qrwa obudził
ODPOWIEDZ