Mora pisze:
Nie jest to tzw. hip-hop zaangażowany, ale kawałek daje radę
hahaha
Mora pisze:
słowa niezbyt wyszukane
Dzień dobry.
Mora pisze:
ale trzymające fason...
Mora... proszę powiedz że żartujesz
Mora pisze:
Tematyka Nie lubisz rapu o siedzeniu na ławce i paleniu zioła ,to teraz masz inną tematykę Po kilku piwkach elegancko się tego słucha
Szczerze to po jednym czy po 10 piwach średnio by mi się słuchało takiego gówna! Tekst bardzo ambitny Za 15 minut mam napisać podobny?
PS. Ja potrafię zrozumieć hip-hop jako coś co udaję muzykę... ale takie gówno jak to które podałem udowadnia że Nasza Polska scena w takich przypadkach staje się żałosna jak "lato z radiem" nie wrzucam broń Panie Boże wszystkich do 1 worka ale jak narazie bronicie tego czegoś
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi
Globusik pisze:
PS. Ja potrafię zrozumieć hip-hop jako coś co udaję muzykę...
tak więc musisz sie pogodzić z tym, że to jest muzyka a nie coś co udaje muzykę... i jakimś cudem to 'coś co udaje muzykę' wyrosło w obecnym świecie do na pewno jednego z trzech czy czterech głównych nurtów muzycznych (głównych w sensie popularnych) i zostawiło w tyle pod względem popularności wiele innych gatunków muzycznych (m.in. metal). Co do tekstów i tematów piosenek zauważ, ze HH jest pod tym względem raczej głęboką muzyką porównując ją do chociażby popu.
Co do piosenki - nie podoba mi się :p. Tekst faktycznie lepszy można napisać w 15 minut, jednak nanieść to na taśmę, trafić dobrze w bit itp. to już nie takie proste.
Pytanie do zlotowiczów z którymi przyszło mi rozmawiać o muzyce- czy ta piosenka również jest fajna
Jeśli pozwolisz to Rycha textem odpowiem na to pytanie.
Bo Ja oglądać nie chcę zajebanych w trupa MC,
Ale zmuszony jestem patrzeć na analfabetów.
Tak zgrywają wielkich mistrzów zamiast wybrać się na detoks..
Czy nie śmieszy Cię to, nie wkurwia Cię to?
Gdzie te rymy, gdzie charyzma, styl, ten hip hop gdzie to ???????
Gorąco się zrobiło, spokój - przejrzyj na oki. Nienawidzę hip hopu w którym ciągle coś pierdoli
Jeden z drugim artysta, weź posłuchaj jego freestyle..
'..A Ja kocham hip hop, i ten hip hop nienawidze - z chujowizny szydzę, dla artystów Ja kibicem..' - wycinki z tracku Ryszarda - Nie-Kocham hh;)
[blue]INTER PER SEMPRE ! [black]Tutto altro NON'EIMPORTANTE !
"...Powiedz mi co jest lepszego niż długie cierpienie aby osiagnac sukces...
Potem nie przeszkadzaj mi już.. Dla mnie jest tylko Inter...
Dla mnie, którym jestem zakochany..."
Globus powinni cie w tym temacie zbanować i tyle:) Jak już powiedziałem na zlocie, My Twoich szarpidrutów nie oceniamy. Pierwsze słuchasz jak sie drą o Satanie a potem mi tu piszesz "Broń Panie Boże".
Kiedyś Byłaś Młodą Kurwą, Dzisiaj Jesteś Starą Damą !!
Mało kto śpiewa o szatanie... ja szczerze powiem że jeszcze się z takim czymś nie spotkałem
@Orzeu- to była zaczepka z mojej strony
@Ulis- Peja ma u mnie szacunek z tego względu że rapował w Polsce troszkę wcześniej niż takie pseudo gwiazdy powyżej (nawet słuchałem kiedyś Slums Attack )
Globusik pisze:
Peja ma u mnie szacunek z tego względu że rapował w Polsce troszkę wcześniej niż takie pseudo gwiazdy powyżej (nawet słuchałem kiedyś Slums Attack )
Nie zorozumiałeś mnie Globus Ja poprostu chciałem napisać co sądze o tym kawałku, do którego dałeś link ;p A, że przypomniał mi się track Peji o właśnie de facto o takich mutantach hip hopu, to zwyczajnie wyrwałem kawałek textu zamiast pisać, bo dla mnie ten fragment mówi wszystko to co chciałem przekazać
Co do Peji i szacunku no to wiadomka, niepodważalny szacun. Hmm nie chodzi mi tu o staż na arenie hh w Polsce - chociaż to też, ale bardziej cenie jego przekaz, tekst, czy flow.
Można zyskać sobie szacunek będąc na scenie tydzień - można zyskać pogarde będąc na scenie 5 lat. I tak samo szybko można stracić ten szacunek....
Globusik pisze:
Peja ma u mnie szacunek z tego względu że rapował w Polsce troszkę wcześniej niż takie pseudo gwiazdy powyżej (nawet słuchałem kiedyś Slums Attack )
Nie zorozumiałeś mnie Globus Ja poprostu chciałem napisać co sądze o tym kawałku, do którego dałeś link ;p A, że przypomniał mi się track Peji o właśnie de facto o takich mutantach hip hopu, to zwyczajnie wyrwałem kawałek textu zamiast pisać, bo dla mnie ten fragment mówi wszystko to co chciałem przekazać
Bardzo dobrze Cię zrozumiałem Ulis Dlatego napisałem że tekst którym mi odpowiedziałeś pokazuje to co myśli normalny człowiek który się zna na rzeczy w temacie cytuje- "Peja ma u mnie szacunek z tego względu że rapował w Polsce troszkę wcześniej niż takie pseudo gwiazdy powyżej " czyli nie jest cieciem który rapuje o byle gównie żeby tylko rapować
Odpowiedziałeś mi cytatem który idealnie pasuje do wielu Naszych wykonawców sceny HH
Globusik pisze:
Odpowiedziałeś mi cytatem który idealnie pasuje do wielu Naszych wykonawców sceny HH
i w ten sposób doszliśmy do wspólnego wniosku i konsensusu
Same słowa składane są sensownie ,tematyka jest płytka (nie jest to hip-hop z przekazem) ,rymy nie są zbytnio wyszukane,ale cel został osiągnięty.Chcieli sobie zarymować o dziwkach i sobie zarymowali.Jasne ,że taki tekst da się napisać w kwadrans ,ale przecież nikt nie robi z tego kawałka hitu i każdy traktuje tą nutę z przymróżeniem oka.
Obawiam się ,ze oceniasz hip-hop na podstawie takich kawałków.Znajdziesz jakiś track w necie i uważasz ,że rap to dno.Posłuchasz Verby i myślisz ,że cała scena HH w Polsce nawija jak te dziewczyny (raperami ich nie nazwę).Obejrzysz klip Hemp Gru i pomyślisz ,że 95% raperów w Polsce to ćwierćinteligentni blokersi ,którzy poza jaraniem trawki nic w życiu nie robią i na niczym się nie znają (a pozostałe 5% to homoniewiadomo z Verby).Szufladkujesz hip-hop aż miło...Twierdzisz ,że raperzy nawijają o niczym.Oto rap z przekazem:
Wiadomo ,że nie wszyscy raperzy nawijają z przekazem i czasami trafi się jakaś tandeta, ale z Twoich postów wynika jakby Peja był niezły ,może ktoś tam jeszcze ,a cała reszta to jedno wielkie hiphopolowo-blokersowe dno...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt, za daleko stąd do gór złotych, tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty, Co za ludzie mordują się dla paru złotych?! Krew solą tej ziemi, w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
'Jak dla mnie nie na tym to polega żeby oceniać tylko po efektach kogoś. Ważne, że ten Ktoś wlał w to swoje serce..'
Flow nawet nawet, texty szczere i z serca - czuć to słuchając tej płytki. No ale co do tego flow no to wiadomo cały czas trzeba je szlifować, ale i tak jest nieźle. Kilka razy słuchałem płytki i naprawde spoko jest. Boje sie, smierc i format mysli najbardziej wpadly mi w uszy i sa naprawde niezle. Pracuj dalej Bodzio, bo warto i pierdol tych ktorzy przeszkadzaja Ci w tym co robisz, lub smieja sie czy szydza.. Wielka piona i jakbys mial jakies nowe tracki to podrzuc
Oprócz "Boje Sie" reszta była nagrywana 3-4 lata temu:) Cały czas w pokoju wiec nie angażuje sie na 100%. Teraz powinno być lepiej. We wrześniu dostaniecie 2 nowe kawałki, PEACE!
taaa, dokładnie - kawałki są co najmniej niezłe. Duży szacun, że w ogóle się bierzesz za tworzenie rapu. Teksty niezłe, flow niezłe, jedyne zastrzeżenia mam do bitów. Tak czy siak nowe kawałki możesz spokojnie podsyłać.
Ogólnie poziom całkiem przyzwoity, na pewno niczego do wyśmiania tam nie ma. Poza tym brakuje trochę różnorodności – wszystkie kawałki w podobnym tonie.
Materiał całkiem dobry, kawałek "Marzenia" najbardziej mi się podoba.Słowa sensowne ,podkłady bardzo mi się podobają...Jest oczywiście trochę do poprawienia jeśli chodzi o sam sposób rymowania ,ale na wszystko przyjdzie pora
Póki co Bodzio dobrą idziesz drogą i tej drogi się trzymaj.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt, za daleko stąd do gór złotych, tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty, Co za ludzie mordują się dla paru złotych?! Krew solą tej ziemi, w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Już 18 września nakładem Respekt Records ukaże się najnowsza płyta Molesty Ewenement pt. "Molesta i kumple". Od tego dnia płyta do nabycie w wersji specjalnej, limitowanej z własnoręcznymi podpisami chłopaków tylko na fonografika.pl. Ilość 2000 sztuk. Oficjalna sklepowa premiera 3 października.
Płyta wyprodukowana została przez takich producentów jak: Returners, Łukasz Mróz, Szczur, Kołczi, Bertson, Kuba.O, Vienio,Volt,Głośny, DJ Seb. Gościnnie na mikrofonach: Wigor, Jamal, Grizzlee, Eldo, OSTR, Mes, Pezet, Pablopavo, Emil Blef, Emes, Kosi, Fisz.
Zawartość:
01. Moi kumple - Intro
02. Nikt i nic (ft. Wigor, DJ B)
03. Pakuj Mandzur - Skit
04. Wszystko Wporzo (ft. Jamal, Grizzlee)
05. Do utraty tchu (ft. Eldo)
06. Uwaga (ft. Ostr)
07. Mówie nie (ft. Ten Typ Mes, Pezet, DJ B)
08. Martwie się (ft. Ero, Pablopavo)
09. Poczta - Skit
10. Tu jest tak
11. Tych kilka... (ft. Emil Blef, DJ B, DJ Variat)
12. Kiedy śpisz... (ft. Fu)
13. Czasem
14. Na wszelki wypadek (ft. Emes, DJ B)
15. W szufladzie (ft. DJ Haem)
16. Inspiracje (ft. Kosi, Fisz, DJ B)
17. Lubię się włóczyć - Pjus (ft Pelson, Eldo, DJ B, Olga.S)
18. DJ B Track
Kurcze, dzięki Panowie. Wkrótce będzie nowy kawałek:) Póki co moge Wam pokazać tekst...
1. Tutaj ludzie padają, na glebe, jak liście z drzew,
Kiedy myślą o niebie to popełniają grzech
Od miłości do nienawiści dzieli grubość włosa,
Negatywne emocje czuć jak dym z papierosa.
Bloki, to kawał życia, nie pajda chleba
W willach łóżko pod kur**mi piszczy, Tutaj piszczy bieda.
Pamiętam dziecka czasy, plany karierowiczów,
Większość, dostanie w spadku, dom od rodziców
Szukasz deski ratunku a znajdziesz gwóźdź do trumny,
Radzisz sobie z problemami możesz być z siebie dumny
Kciuk w góre, chociaż się kończy jak w terminatorze
Kciuk w dół, ni ch*j zawsze może być gorzej.
Nadzieja we mnie tli się, karmiona porażkami,
Urodziłeś się jak ja w bloku, i cierpisz za nic
Nie uwolnisz się od tych miejsc, to jest w tobie ziombel,
Masz to we krwi jak ciężki metal i jego pochodne.
2. Masz tu swoje małe piekło, od dnia narodzin,
Częściej nie pomyśli płynie czas, musisz się z tym pogodzić
dobrze znasz smak ziemi, tyle razy na glebie,
Wierze w Boga i końcowy sukces, więc wierze w Siebie
W piersi bije kamień, lecz ten kamień jest szlachetny
Tu ludzi dobrych od złych, dzieli kilka setnych
Gdzie, jest inne niebo i czarne Słońce świeci
Gdzie, każdy ma problemy lecz nie każdy zgłasza sprzeciw...
Jeszcze reszty nie dopisałem bo albo pije albo weny nie mam:)
uuuuuuuu.. już nie moge się doczekać Molesty nowej... Łaaa kozak się szykuje Jeszcze 18 dni..
Łaaaaaaaaaa, nie wiem czy na studiach u3mam się przez te nowe płyty ;D Zajebiście się zapowiada jesień 8)
http://www.hip-hop.pl/news/projector.php?id=1220540721 DJ Decks ojj będzie oryginał juz 4 w tym roku a jeszcze będzie parę
Gural standard na wyższej półce Kaczor tez dobrze peja przecietnie jak na niego ale wszyscy dają rade
I te jego BOSKIE metki teledysk troche amatorsko zrobiony ale cos czuje ze tanim kosztem będzie dużo teledysków z mixtejpu
Słyszałem o tym przy okazji dissowania Rycha na Żuroma, spoko się zapowiada