Mercato
-
yoda79
Re: Mercato
Rozpisujecie taktyki, wymiany, milion domysłów, komentarze, dywagujecie, a to chyba jest tak, że po udanym początku mercato i słabych wynikach w sparach w Interze najzwyczajniej zaczęli panikować. Chaos.
-
Czarson
35mln + ewentualne bonusy- to sie stało. Duże pieniądze za piłkarza, którego można zastapić.miniu86 pisze:Ciekawe co takiego się stało, że nagle na tydzień przed ligą sprzedajemy Kovacica. To nie wygląda na z góry zaplanowany ruch.
-
rumcyk
Juz to widze, jak zastąpić Kove? Po drugie agent Perisicia juz sie jara ze sprzedaz Kovy przyśpieszy negocjację...Jeśli Kova odejdzie to potrzeba nam szalenie kreatywnego gracza a na takiego nas nie stać. Juvki już się kręcą koło Lameli a nikt lepszy na rynku nie jest dostępny. Jedynie zakup Berardiego byłby w stanie zrehabilitować sprzedaż KOvy. Coś czuje, że Mancio zostawi nas z słabą kadrą, bez wyników i z duuużo większymi długami...
-
Seba
http://www.fcinter1908.it/in-evidenza/s ... via-156850rumcyk pisze:Juz to widze, jak zastąpić Kove? Po drugie agent Perisicia juz sie jara ze sprzedaz Kovy przyśpieszy negocjację...Jeśli Kova odejdzie to potrzeba nam szalenie kreatywnego gracza a na takiego nas nie stać.
Zawsze można grać bez kreatywnego gracza i zrobić miejsce dla Felipe Melo. To byłby dopiero cyrk

-
Michellaga
Montella i Mazzarri są nadal w obwodzie, wiec zachowajcie spokój.
-
G3nesis
Draxler niby jednym platfusem w Arsenalu. Lamela i Berardi to byłoby coś 
-
Klinsi64
szeregowym czy równoległym?Michellaga pisze:Montella i Mazzarri są nadal w obwodzie, wiec zachowajcie spokój.
-
yoda79
Laga proszę Cię, oczytany gość i "w obwodzie?"Michellaga pisze:Montella i Mazzarri są nadal w obwodzie, wiec zachowajcie spokój.
Reasumując - potrzebujemy bramkarza, LO, PO, kozaka do pomocy (a nawet 2) i napastnika (a nawet 2). I wcale się nie nabijam.
-
rumcyk
Yoda dobrze gada, o ile dziś Miranda nie zagra jak ostatnio bo jeszcze obrońca środkowy będzie potrzeby.
-
ekspert
Jak zastąpić Kove? Wpuścić Guarina. Guarin gra przez ostatnie 3 lata w każdym sezonie lepiej od Mateusza.rumcyk pisze:Juz to widze, jak zastąpić Kove?
-
yoda79
Krótko -ekspert pisze: Jak zastąpić Kove? Wpuścić Guarina. Guarin gra przez ostatnie 3 lata w każdym sezonie lepiej od Mateusza.
-
Michellaga
Przepraszam bardzo miało być w odwodzie ale wyszło w obwodzie.
-
ekspert
Może mi powiesz, że Kova był lepszy od Guaro?yoda79 pisze:Krótko -ekspert pisze: Jak zastąpić Kove? Wpuścić Guarina. Guarin gra przez ostatnie 3 lata w każdym sezonie lepiej od Mateusza.![]()
-
Klinsi64
"Przepraszam bardzo,miało być scudetto,jest 7 miejsce" ManciniMichellaga pisze:Przepraszam bardzo miało być w odwodzie ale wyszło w obwodzie.
-
rumcyk
Ekspert Ty masz chyba tak samo pusty łeb jak ten Guarin...
https://www.youtube.com/watch?v=iN8Sazm5vQM
https://www.youtube.com/watch?v=iN8Sazm5vQM
Ostatnio zmieniony 16 sie 2015, 20:55 przez rumcyk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ekspert
Odezwał się psychofan Kovy. Przecież Mateusz miał o jedną bramkę więcej w ostatnim sezonie od Guarina, a połowe mniej asyst przy prawie takim samym czasie spędzonym na boisku. Ale niektórzy nawet liczb nie potrafią interpretować, bo mają swoje maskotkirumcyk pisze:Ekspert - hahahahahaha TY jestes glupszy niz ustawa przewiduje...Guarin nasz pupil i symbol upadku Interu:D
-
yoda79
Jak zwykle nie załapałeś, nic a nic mnie to nie dziwi. O co chcesz z Guarinem walczyć? Według mnie o mistrzostwo Włoch w rugby co najwyżej, o ile takie rozgrywki posiadają.ekspert pisze:yoda79 pisze: Może mi powiesz, że Kova był lepszy od Guaro?przecież forma tego młokosa była jeszcze mniej stabilna niż Kolumbijczyka.
-
Michellaga
Śmiejecie się a to prawda dużo efektywniejszym piłkarzem w ostatnich 2 sezonach był Guarin a nie Kova. Guarin co sezona ma jakieś 5 spotkań które wygrywa. Nie jest to jakoś mega dużo ale i tak lepiej od Kovy. Wiadomo Mateo nadal jest młody i ma czas, ALE NIESTETY INTER JUŻ TEGO CZASU NIE MA. Wiec teraz albo nigdy:D
-
Yascarr
Porównujecie gościa który robił kółeczka i posyłał prostopadłe piłki, do Guarina który po prostu biega i kopie na pałe w pole karne albo przed siebie z całej siły.
jak ktoś ma sopa to niech mi podeśle
jak ktoś ma sopa to niech mi podeśle
Ostatnio zmieniony 16 sie 2015, 21:05 przez Yascarr, łącznie zmieniany 1 raz.
-
yoda79
Ale jakie to ma znaczenie w tej chwili? Walczymy o 8 miejsce czy o coś więcej?
Guarin w poważnym klubie dawno by został odstrzelony, podobnie jak żółty pachołkowaty vicekapitan, sam kapitan, Skeloto i paru innych gogusiów.
Potrzebujemy bramkarza, LO, PO, dwóch kozaków do pomocy, napastnika (a nawet dwóch).
Powoli ciśnie mi się na usta, że potrzebujemy też trenera, ale poczekajmy tu z sądami parę miesięcy.
Guarin w poważnym klubie dawno by został odstrzelony, podobnie jak żółty pachołkowaty vicekapitan, sam kapitan, Skeloto i paru innych gogusiów.
Potrzebujemy bramkarza, LO, PO, dwóch kozaków do pomocy, napastnika (a nawet dwóch).
Powoli ciśnie mi się na usta, że potrzebujemy też trenera, ale poczekajmy tu z sądami parę miesięcy.
-
rumcyk
Może i wygrywa ale w 20 meczach jest najsłabszym graczem i ma mase strat a piłki tez utrzymać nie umie co w bardzo dużym stopni wplywa na caloksztalt gry zespolu...KOva grajac daje duzo asyst drugiego stopnia i używa mózgu w przeciwienstwie do tej tępej szmaty z Kolumbii
-
ekspert
Ja nie mówię, że Guarin jest wirtuozem futbolu ale moim zdaniem daje więcej drużynie niż Kovacic, a skoro pytali się kim zastąpić Kove to jasne jest, że można to zrobić Kolumbijczykiem. Gorszy nie będzieyoda79 pisze:Jak zwykle nie załapałeś, nic a nic mnie to nie dziwi. O co chcesz z Guarinem walczyć? Według mnie o mistrzostwo Włoch w rugby co najwyżej, o ile takie rozgrywki posiadają.ekspert pisze:yoda79 pisze: Może mi powiesz, że Kova był lepszy od Guaro?przecież forma tego młokosa była jeszcze mniej stabilna niż Kolumbijczyka.
-
Imrahil
- Kontakt:
HAHAHA. Gównoklub. Tydzień przed rozpoczęciem sezonu sprzedajemy piłkarza "niedoruszenia". Oczywiście kwota 35 + jest kusząca, ale jak napisał trafnie yoda79, chaos i panika.
-
Odet
Napiszę kolejny raz.
Poprawiliśmy i to bardzo to co było u nas najsłabsze (środkowa obrona i def. pomoc)
Moim zdaniem nowy LO i PO są zbędni.
Jedynym zakupem mógłby być of. pomocnik, a najlepszą osobą jest ktoś kto zna język i ligę: Franco Vazquez z Palermo.
Pozdr.
Poprawiliśmy i to bardzo to co było u nas najsłabsze (środkowa obrona i def. pomoc)
Moim zdaniem nowy LO i PO są zbędni.
Jedynym zakupem mógłby być of. pomocnik, a najlepszą osobą jest ktoś kto zna język i ligę: Franco Vazquez z Palermo.
Pozdr.
-
Chuchu
- Kontakt:
Jeśli Mancini chce grać 4-3-1-2, to ofensywny pomocnik to jest konieczność, bo Hernanes co prawda miał dobrą końcówkę sezonu, ale w sparingach póki co gra jak przez większość czasu u nas, czyli jedno wielkie nieporozumienie, Brozović na trequartistę to chyba taki jednorazowy eksperyment w tym meczu z AEKiem mam nadzieję, bo ofensywnie na pewno nie da za wiele, zwłaszcza że to ma być gracz na caly sezon, odeszła dwójka zawodników mogących grać na tejże pozycji czyli Kovacić i Shaqiri i w zasadzie nie mamy nikogo konkretnego, na kim można by było polegać na tej pozycji.
Do końca mercato pół miesiąca, osobiście mam nadzieję, że coś z tym problemem nasi zrobią, bo jak nie, to balonik z napisem "TOP3" pęknie równie szybko co i w ostatnich latach.
Do końca mercato pół miesiąca, osobiście mam nadzieję, że coś z tym problemem nasi zrobią, bo jak nie, to balonik z napisem "TOP3" pęknie równie szybko co i w ostatnich latach.
-
Piekarz
Mówienie o piłkarzach, że są "nie do ruszenia", ma na celu podbicie ich ceny, a nie odgrodzenie murem od rynku (jak widać, mogło poskutkować). Przecież dla każdego piłkarza na świecie istnieje kwota, za którą zbrodnią byłoby go nie sprzedać, niezależnie czy jest to tydzień przed rozpoczęciem sezonu, czy dwie sekundy. Kova to fajny talent i zawsze byłem jego zwolennikiem, ale ponad 35 mln za niego to potężna kasa i ciężko jej nie przyjąć, zwłaszcza że tylna pomoc jest właściwie jedyną pozycją poza bramką, która nie wymaga wzmocnienia właściwie na gwałt. Tylko co oni z tą kasą zrobią, tego się bardzo boję.
-
MiRas.
- Kontakt:
Nieźle... wręcz zajebiście, sprzedajemy naszą "10" w połowie sierpnia i jak zwykle będziemy się drapać po jajach kim go zastąpić, ale do jego już chyba przywykliśmy. Normalnie bym się nie przejmował tym zbytnio, bo w każdym normalnym klubie 2 tyg. to dużo czasu na to by zrobić dobry zakup, ale jak my nie potrafimy przez 1,5 miesiąca sprzedać kilku gówniaków to nie ma co oczekiwać cudów.
Od 5 lat podczas uczty mercato, dostajemy na ładnym talerzu gówno polane ketchupem. Jak na razie scenariusz wygląda podobnie.
Pozostaje nam dobry browar, paczka chipsów i dalej oglądać ten cyrk. Nie ma się czym przyjmować, jesteśmy tak zahartowani w bojach, że nie ma takiego absurdu, który by nas zaskoczył.
Od 5 lat podczas uczty mercato, dostajemy na ładnym talerzu gówno polane ketchupem. Jak na razie scenariusz wygląda podobnie.
Pozostaje nam dobry browar, paczka chipsów i dalej oglądać ten cyrk. Nie ma się czym przyjmować, jesteśmy tak zahartowani w bojach, że nie ma takiego absurdu, który by nas zaskoczył.
-
Imrahil
- Kontakt:
Zgadzam się, tylko mówiąc o piłkarzu "niedoruszenia" miałem na myśli o zawodniku, na którym oparty będzie zespól, przyszłość Interu itd. itp. Zobaczymy co będzie.Piekarz pisze:Mówienie o piłkarzach, że są "nie do ruszenia", ma na celu podbicie ich ceny, a nie odgrodzenie murem od rynku (jak widać, mogło poskutkować). Przecież dla każdego piłkarza na świecie istnieje kwota, za którą zbrodnią byłoby go nie sprzedać.
-
miniu86
Praktycznie w tydzień oddaliśmy 2 ofensywnych graczy, na których miał się opierać Inter. Zostały 2 tygodnie, czas pokaże czy drużyna wyjdzie z tego jeszcze mocniejsza czy może zostanie osłabiona last minute.
Co mogę powiedzieć na dziś, to że za 7 dni gramy 1. kolejkę z Atalantą i że na nasze zwycięstwo nie postawiłbym funta kłaków.
Co mogę powiedzieć na dziś, to że za 7 dni gramy 1. kolejkę z Atalantą i że na nasze zwycięstwo nie postawiłbym funta kłaków.
-
Koziolek
Koniec okresu przygotowawczego. Kilka treningów i za tydzień rusza liga. Jak wyglądamy? Kiepsko, bardzo kiepsko.
Początek mercato to dobre wzmocnienia defensywy, udane transakcje na dobrych warunkach. Można mieć wrażenie, że Murillo z Mirandą będą z czasem niezłą parą stoperów, Kondogbia to ciekawy piłkarz z ogromnymi możliwościami rozwoju. Kiepski na tle tych graczy jest póki co Montoya, ale chyba niewiele osób spodziewało się po nim wielkich umiejętności.
Im dalej w przygotowania tym gorzej. Saga sprzedaży Shaqiriego ciągnęła się niesamowicie. Uczestniczył w zajęciach jednak nie zagrał w żadnym sparingu, ewidentnie chcieliśmy go wypchnąć na siłę. Dostaliśmy za niego niezłe pieniądze, więc można tę decyzję jakoś zrozumieć, bo miała odblokować kolejne wzmocnienia. Teraz okazało się, że sprzedajemy również Kovacicia - piłkarza, wokół którego budowana była pomoc przez cały okres przygotowawczy. Oferta taka, że naprawdę ciężko byłoby ją odrzucić, ale mimo wszystko nie uważam, że to dobry pomysł. Wszystko byłoby ok, gdybyśmy mieli alternatywy. We wszystkich rozegranych sparingach mieliśmy ogromne problemy z kreowaniem akcji, a teraz pozbywamy się właściwie ostatniego gracza z ciekawą wizją, nieszablonowym podaniem. Mecz z AEK'iem, czyli próba generalna przed sezonem wypadła słabiutko. Wyglądamy jak drużyna, która okres przygotowawczy ma przed sobą, a nie na odwrót.
Jestem pewny, że w te 15 dni okienka wzmocnimy drużynę jakimiś ofensywnymi graczami. Czasu jednak nie cofniemy, będą to piłkarze, którzy zgrywać się z drużyną będą dopiero podczas meczów ligowych. Ze Sneijderem coś takiego wypaliło, ale ciężko przypuszczać, że tutaj będzie podobnie. Zresztą... wtedy mieliśmy drużynę, a teraz mamy zlepek ludzi, którzy są wkładami do niebiesko-czarnych koszulek.
Początek mercato to dobre wzmocnienia defensywy, udane transakcje na dobrych warunkach. Można mieć wrażenie, że Murillo z Mirandą będą z czasem niezłą parą stoperów, Kondogbia to ciekawy piłkarz z ogromnymi możliwościami rozwoju. Kiepski na tle tych graczy jest póki co Montoya, ale chyba niewiele osób spodziewało się po nim wielkich umiejętności.
Im dalej w przygotowania tym gorzej. Saga sprzedaży Shaqiriego ciągnęła się niesamowicie. Uczestniczył w zajęciach jednak nie zagrał w żadnym sparingu, ewidentnie chcieliśmy go wypchnąć na siłę. Dostaliśmy za niego niezłe pieniądze, więc można tę decyzję jakoś zrozumieć, bo miała odblokować kolejne wzmocnienia. Teraz okazało się, że sprzedajemy również Kovacicia - piłkarza, wokół którego budowana była pomoc przez cały okres przygotowawczy. Oferta taka, że naprawdę ciężko byłoby ją odrzucić, ale mimo wszystko nie uważam, że to dobry pomysł. Wszystko byłoby ok, gdybyśmy mieli alternatywy. We wszystkich rozegranych sparingach mieliśmy ogromne problemy z kreowaniem akcji, a teraz pozbywamy się właściwie ostatniego gracza z ciekawą wizją, nieszablonowym podaniem. Mecz z AEK'iem, czyli próba generalna przed sezonem wypadła słabiutko. Wyglądamy jak drużyna, która okres przygotowawczy ma przed sobą, a nie na odwrót.
Jestem pewny, że w te 15 dni okienka wzmocnimy drużynę jakimiś ofensywnymi graczami. Czasu jednak nie cofniemy, będą to piłkarze, którzy zgrywać się z drużyną będą dopiero podczas meczów ligowych. Ze Sneijderem coś takiego wypaliło, ale ciężko przypuszczać, że tutaj będzie podobnie. Zresztą... wtedy mieliśmy drużynę, a teraz mamy zlepek ludzi, którzy są wkładami do niebiesko-czarnych koszulek.