Mecze towarzyskie Reprezentacji

Wszystko o reprezentacjach, zarówno Polski jak i innych krajów
ODPOWIEDZ
WTF

Odp: Mecze towarzyskie Reprezentacji

Post autor: WTF »

GULI pisze: Praca to raz ale ja bym zwrócił uwage na cos zupełnie innego.wiekszosc naszych piłkarzy to dorobkiewicze graja dla kasy.Tzn w klubach oczywiscie moga to robic ale gra dla reprezentacji powinna byc zaszczytem dla kazdego piłkarza gdzie gryzie sie trawe broniac narodowych barw...Gra w reprezentacji powinna byc gra za darmo!!!powtórze bez wynagrodzenia które odrazu po powołaniu sie teraz "nalezy" bo tak mysli wiekszosc piłkarzy...
Zgadzam się w pełni, tylko pytanie czy jeśli mieliby grać za darmo to czy jacyś w ogóle by się znaleźli?
Wielu piłkarzy( nie tyko w Polsce) gra dla kasy i tak naprawdę nie interesuje się piłką. Traktują to tylko jak zawód, a nie jak połączenie pracy z przyjemnością.
"Czy znasz taka krainę bez slangu osiedli
Force one'ów, dunków, jordanów, new air'y
Bez bagi jeansów, graffiti na PKP
Beat-box'ów, gdzie bębny łączą skills'y z tematem
Odczuwasz stratę? Ty z tego piekła ratuj"
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Według mnie problemem nie są pieniądze. Po prostu Hiszpania to zespół o dwie klasy od nas lepszy. Gdybyśmy zagrali z ich reprezentacją do lat 18 to też zapewne byś my polegli. Nasz kraj jeśli chodzi o system szkolenia jest daleko za murzynami i widać tego efekty. Jeśli to się nie znimi to nawet gdy poprawi się infrastruktura itp w naszym kraju to to i tak nic nie da. Polscy zawodnicy muszą! Podkreślam muszą! Jak najszybciej wyjeżdżać za granicę i tam się szkolić bo Lewandowski trafia się raz na 5 lat.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
Shady

Post autor: Shady »

WTF pisze:
GULI pisze: Praca to raz ale ja bym zwrócił uwage na cos zupełnie innego.wiekszosc naszych piłkarzy to dorobkiewicze graja dla kasy.Tzn w klubach oczywiscie moga to robic ale gra dla reprezentacji powinna byc zaszczytem dla kazdego piłkarza gdzie gryzie sie trawe broniac narodowych barw...Gra w reprezentacji powinna byc gra za darmo!!!powtórze bez wynagrodzenia które odrazu po powołaniu sie teraz "nalezy" bo tak mysli wiekszosc piłkarzy...
Zgadzam się w pełni, tylko pytanie czy jeśli mieliby grać za darmo to czy jacyś w ogóle by się znaleźli?
Wielu piłkarzy( nie tyko w Polsce) gra dla kasy i tak naprawdę nie interesuje się piłką. Traktują to tylko jak zawód, a nie jak połączenie pracy z przyjemnością.
A niby dla czego innego mieli by grać jak nie dla kasy? Są zawodowcami i przez 15lat kariery muszą zarobić na resztę życia, więc chcą się nachapać ile można. Każdy z nas na ich miejscu podchodziłby do tego w mniejszym lub większym stopniu tak samo. Jakby w reprze mieli grać za darmo, złapać kontuzję i potem stracić kasę/kontrakty w klubach to już widzę jakby jakiś grajek zaryzykował i występował w kadrze.
snuffy

Post autor: snuffy »

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprez ... omosc.html

luxemburg ma pewnie lepszą baze szkoleniowa, potencjał itd. dalej uwazaja niektorzy ze naszym w głowach sie niepopi... ?? jak niechca reprezentowac kraju niech wypier... :/
http://www.youtube.com/watch?v=VHbucMOs ... re=related

"Jestem bardzo, bardzo szczęśliwy, że Mancini dołączył do Milanu" - skwitował z przekąsem Portugalczyk.
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

snuffy pisze: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprez ... omosc.html

luxemburg ma pewnie lepszą baze szkoleniowa, potencjał itd. dalej uwazaja niektorzy ze naszym w głowach sie niepopi... ?? jak niechca reprezentowac kraju niech wypier... :/
zdarza sie,niestety.Towarzyski mecz z Luksemburgiem sam sie nie wygra,a moze chlopaki tak pomysleli  :P
checi to jedno,ale ze w Polsce mamy swietne bazy szkoleniowe i szkolki porownywalne do Ajaxu tez nikt nikomu nie wmowi...
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
solo_nerazzurri

Post autor: solo_nerazzurri »

z Luksemburgiem?? Boże...
E\' una gioia infinita
che dura una vita
Pazza Inter amala!

FORZA INTER!!
Jaszczu91

Polska reprezentacja doznała wczoraj kolejnej porażki w meczu z Australią. Gra naszych wyglądała jednak dobrze i szczerze przyznam że było na co popatrzeć. Smuda cały czas podkreśla że do końca roku prowadzi selekcję ale już widać efekty jego pracy. Powoli kształtuje się trzon kadry. Szkoda że nie udało się tego meczu wygrać bo byliśmy zespołem lepszym. Stworzyliśmy sporo sytuacji ale nie miał kto ich wykorzystać. Bardzo podobała mi się gra Boenischa. Mamy wreszcie lewego obrońcę z prawdziwego zdarzenia. Chłopak ma ciąg na bramkę i znakomicie potrafi dośrodkować. Gdyby Smolarek był tym samym Smolarkiem co dwa lata temu to pewnie byśmy wygrali. Zawiódł mnie i to bardzo Robert Lewandowski. Był wolny, zbyt długo holował piłkę no i ten karny... Parę słów  krytyki należy się też trenerowi za wystawienie Pietrasiaka w środku pomocy. Obrońca nie nadaje się do rozgrywania piłki. Eksperyment z Dudką i Pietrasiakiem to udowadnia. Myślę że teraz trener nie powtórzy takiego błędu. Murawski- Matuszczyk to według mnie powinna być żelazna para pomocników. Ogólnie mimo niekorzystnych wyników mam nadzieję na lepsze jutro reprezentacji. Smuda zrobi z naszych solidną drużynę. Tylko potrzeba dać mu czas i zaufanie.
FORZA INTER!
dodo_IM

Post autor: dodo_IM »

Nie grali źle, a na pewno nie grali dobrze. Zagrali przeciętnie i znowu przegrali. Ciekawe z kim muszą zagrać by w końcu wygrać. Młodzi przegrali z Luksemburgiem? Szkoda komentować, jaka liga taka kadra.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
Michal_fci

Post autor: Michal_fci »

A jak wygrali z wlochami chyba u20 to nikt o tym nie pisze
Gdy­byś kiedyś we śnie poczuła, że oczy mo­je już nie pat­rzą na ciebie z miłością, wiedz, żem żyć przestał.
dodo_IM

Post autor: dodo_IM »

Krzaku pisze: A jak wygrali z wlochami chyba u20 to nikt o tym nie pisze
Włosi u20 to też są cieniutcy jak barszcz. Na ostatnich mistrzostwach Europy u20 zajęli ostatnie miejsce w grupie bez strzelonego gola. Także Krzaku nie było się czym chwalić. Nasza piłka to dno i nikt mi nie wmówi że tak nie jest.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
pewny

Post autor: pewny »

POLSKA A - Argentyna C lub i nawet D

2-1

cieszy wygrana, ale rewelacji nie było, wiadomo sparingi maja to do rzeczy ze nie ma az tak duzej presji i motywacji, no ale my teraz gramy tylko same sparingi z wiadomych przyczyn...

zobaczymy co wyjdzie z Francja :)
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER
Obrazek
Hanys

Post autor: Hanys »

moim zdaniem wszyscy sie cieszą z tego że wygrywa polska z argentyną ale stylem to oni zbyt dużo to nie pokazali !!
mam ino nadzieje że na euro nie będzie blamażu i choć 2 mecze wygrają
martinbm

Post autor: martinbm »

http://takdlakadry.pl - nowy portal wspierający polską piłkę. Zapraszamy do przeczytania celów i dołączenia do gorących dyskusji na portalu.
www.takdlakadry.pl - Naprawiamy wizerunek polskiej piłki! TdK!
Futbolski
Kontakt:

Post autor: Futbolski »

To prawda, że rewelacji z Argentyną nie było. Tym bardziej nie będzie ich z Francją; choćby ze względu na skład naszych rywali. Niemniej warto dostrzec wartościowe, bardzo wartościowe, szczegóły z gry Polaków: Paweł Brożek miał świetne wejście z ławki rezerwowych, mógł zdobyć nawet dwa gole, dla mnie piłkarz meczu. Chwalę też boki gry Polaków. Oczekuję, że znajdę jedną przynajmniej pochwałę po meczu z Francją.
http://www.PUCHAR-SWIATA.pl
Zdobądź autentyczną replikę PUCHARU MISTRZOSTW ŚWIATA
Kubusa10

Post autor: Kubusa10 »

Mecz był bardzo przeciętny jak zresztą ostatnie mecze kadry,zachwycamy się że wygraliśmy ale z kim z Argentyną D.Jeżeli to mają być zawodnicy którzy mają powalczyć o wyjście z grupy na Euro to ja dziękuje,a wiecie co jest gorsze :?: to że nie ma lepszych no może są małe wyjątki.Składem którym zagraliśmy powinniśmy ich ograć minimum 3-0 przecież kto tam grał Cabral :?:.Jedyne nazwisko które mi coś mówiło to Zabaleta w dodatku straciliśmy bramkę,nie mogę się doczekać Euro,nie dość że stadiony nie są gotowe to i drużyny nie ma.Mecz z Francją na pewno pokaże nam w jakich elementach jesteśmy słabi a w jakich jeszcze gorszych,podobno Francja ma wyjść najmocniejszym składem i boję się trochę że może skończyć się jak z Hiszpanią.Ostatni mecz Francja wygrała z współgospodarzem Euro Ukrainą 4-1...
Ostatnio zmieniony 7 cze 2011, 16:38 przez Kubusa10, łącznie zmieniany 1 raz.
Serpente

Post autor: Serpente »

Może i najmocniejszym ale to zależy jak będą zmotywowani,czy będą tylko chcieli wyjść,pograć i do domciu czy jednak zaprezentować się jak najlepiej !
Co do polaków to nie ma co się stresować,lepszych piłkarzy nie będzie,takim już jesteśmy narodem,nie jesteśmy Brazylią gdzie na miejsce odchodzącego piłkarza masz 10000 talentów godnych go zastąpić niezależnie od pozycji :P
Obrazek
InterNH

Post autor: InterNH »

Dla mnie oglądanie meczu przy pustawych trybunach i bez dopingu to katorga i odpuściłem.No, ale ma PZPN i nasz drogi rząd to na co zasłużył.
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
Serpente

Post autor: Serpente »

Oglądał ktoś wczorajszy mecz z Gruzją ? Nie wiem co o tym wszystkim myśleć,niby wygrana ale skoro Gruzja potrafiła parę razy nas rozwalić z klepki,wypracować sobie kilka na prawdę groźnych sytuacji to jestem ciekaw co będzie z Niemcami  :lol:
Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Nerazurro_ pisze: Oglądał ktoś wczorajszy mecz z Gruzją ? Nie wiem co o tym wszystkim myśleć,niby wygrana ale skoro Gruzja potrafiła parę razy nas rozwalić z klepki,wypracować sobie kilka na prawdę groźnych sytuacji to jestem ciekaw co będzie z Niemcami  :lol:
Tak. Ja oglądałem wczoraj i tak jak napisałeś szału nie ma. Z taką Gruzją ledwo wymęczyli 1-0. Gdyby Gruzini swoje okazje zamienili na bramki znowu byłby wstyd a tymczasem odnieśliśmy jakże ważne zwycięstwo z potentatem europejskim(?) jakim jest Gruzja.
Meczu z Niemcami chyba raczej nie skuszę się aby oglądać. Sprawdzę jedynie wynik jak już będzie po spotkaniu. Słabe serce mam i niewskazane mi jest abym przeżywał takie emocje. 
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

http://mistrzowie.org/322189/Krecina Cześć, czułko, czołem...
Obrazek
Adriano_forever

Post autor: Adriano_forever »

To jak Żewłakow z Borucem kiedys tam wypili w samolocie tego wina czy czegos i ich zawiesili to teraz Kręcine też powinni zawiesić...
Lepiej jest być pokonanym niż być fanem Milanu. - Nicola Berti
piotrek7

Post autor: piotrek7 »

No i Smuda dał kolejny krasomówczy popis, wypowiadając się na temat Perquisa. Czego on się wstydzi? Chyba, że musi słuchać takiego "trenera"...

http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/droga-d ... em/5195400

A tak poza tym, jutro kolejny mecz reprezentacji, w którym dla Franciszka S. liczy się gra... lub wynik :lol:
Jaszczu91

Mamy kolejnego nowego polaka w kadrze. Damian Perquis zagra już z Niemcami. Sam już nie wiem co o tym myśleć. Z jednej strony kadra Polski powinna być tylko dla prawdziwych Polaków, a z drugiej gdybyśmy wcześniej działali tak jak działa Smuda to może taki Podolski grał by dla nas. Wcześniej nie braliśmy do kadry piłkarzy z polskimi korzeniami którzy wyjechali wcześnie z kraju i było źle. Teraz to się zmieniło i też jest źle. 
FORZA INTER!
Kubus

Post autor: Kubus »

A mi sie to nie podoba ... Kluby są od tego żeby robić drużyny z zawodnikow róznych narodowości a reprezentacje narodowe są od reprezentowania kraju piłkarzami z danego kraju ... no ale dobra
Obrazek
sampam

Post autor: sampam »

Gdyby nie naturalizacja E. Olisadebe, nie byloby pierwszego od kilkunastu lat awansu do finalow MŚ w Korei i Japonii, pewna role w reprezentacji odgrywal takze "Jasiu Rogerski", ale chyba nikt nie przypuszczal, ze az tylu obcokrajowcow trafi do naszej S-kadry przed EURO 2012! Zadaje sobie pytanie, czym jest "kadra narodowa"? Grupa pilkarzy urodzonych i wyszkolonych w tym samym kraju, czy moze grupa zlozona z zagranicznych oportunistow, ktorzy z koniunkturalnych pobudek nagle zapragneli stac sie Polakami. Oczywiscie, wlodarze polskiego futbolu, zdajac sobie sprawe z mizerii polskiej "kopanej", chcac nie chcac, nobilituja obcokrajowcow - "wilk syty i owca cala", moznaby rzec. Gdyby rygorystycznie podejsc do wymagan stawianych reprezentantowi Polski, to nawet E. Smolarek mialby problem z angazem do naszych "Orłów", bo sam przeciez jest produktem holenderskiej mysli szkoleniowej. Mniejsza o to, ze urodzil sie w Lodzi i od lat utrzymuje kontakty z rodzina w Polsce. Takich przypadkow mozna mnozyc, wspomne tylko o tym, ze nawet takie tuzy swiatowego futbolu, jak Hiszpanie, naturalizowali, jakze wartosciowego, Senne. Pojedyncze powolanie obcokrajowca nie maci mi tak sumienia, jak nagminne wyszukiwanie Polanskich, Pekalskich (sic!)...Hmm...a moze najlepiej zadzwonic do Piotrka Nowaka? Przeciez on musi miec rozeznanie w przeszlo 10-milionowej amerykanskiej polonii. Tam to dopiero bysmy zebrali zniwo... :lol3:
Warto zastanowic sie, czy naprawde chcemy miec druzyne najemnikow??? Niechze wreszcie cos sie ruszy w tzw. polskiej mysli szkoleniowej (kocham ten zwrot), a nuz dojrzeje na tej spalonej ziemi jakis okazaly plon...
Ostatnio zmieniony 2 wrz 2011, 01:05 przez sampam, łącznie zmieniany 1 raz.
piotrek7

Post autor: piotrek7 »

Polska - Meksyk 1:1...
Za dużo składnej gry nie było, ale już do tego się przyzwyczaiłem w meczach reprezentacyjnych (szczególnie towarzyskich), a tak poza tym to mecz nudny jak flaki z olejem... nie wiem jak to możliwe, ale nawet w spotkaniu sparingowym Inter-Chievo było więcej walki, ale o czymś to świadczy.
Co zapamiętałem?
  Stwierdzenie Kurowskiego, że gramy rezerwowym składem :) (była tylko 1 niewymuszona zmiana w pierwszym składzie), no i że Lewandowski to nie jest jakiś kluczowy zawodnik bez którego absolutnie nie możemy się obejść...
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Miałem to szczęście i meczu nie widziałem. Jak zwykle w grze naszej reprezentacji szału nie było.
Ciekaw jestem teraz jak się zaprezentują z Niemcami. Tylko żeby nie było wstydu.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Castellazzi
Kontakt:

Post autor: Castellazzi »

Ja bym się chciał odnieść do obcokrajowców w naszej reprezentacji. uważam że jest to na prawdę zbędne naturalizowanie przeciętnych graczy. Jeszcze bym rozumiał żeby do Polski przyszedł jakiś lepszy piłkarz. Sądzę że Polska reprezentacja nie musi się opierać na naturalizowanych graczach.

oto moja jedenastka (złożona tylko z Polaków), sądzę że wygląda to bardzo solidnie, tylko jest mały problem: Dopóki Smuda będzie trenerem taką jedenastką nigdy nie zagramy:
Obrazek
Obrazek
zahor

Post autor: zahor »

@Up

Bardzo fajna jedenastka, tylko tak się zastanawiam czy nie znalazłoby się jakiegoś lepszego obrońcy niż Głowacki. Poza tym, dobrze byłoby jakby Majewski częściej w kadrze grywał.
NIE dla Ranocchii w Interze!
Kubus

Post autor: Kubus »

zahor pisze: @Up

(...) tylko tak się zastanawiam czy nie znalazłoby się jakiegoś lepszego obrońcy niż Głowacki. (...)
Glik  :lol2:
Obrazek
ODPOWIEDZ