Football Manager

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Pablusso

Odp: Football Manager

Post autor: Pablusso »

U mnie zawsze to wyglada w ten sposob, ze zaczynajac od zera, chce doprowadzic do sytuacji kiedy to Inter mi zaproponuje prace :) Teraz jestem coraz blizej tego, bo w 5 moim sezonie Parma walcze o mistrza:P
Obrazek
sig by Orzeu
Filip©
Kontakt:

Post autor: Filip© »

Instalował ktoś tego patcha co poprawia problem z urlopem?

Odnośnie wypowiedzi Pablusso, to ma absolutną rację. Też wolę grać słabszymi zespołami...
Kropasz
Kontakt:

Post autor: Kropasz »

Chętnie bym go przetestował, gdyby nie to, że jest na rapidshare :/.
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
Seba

Post autor: Seba »

Po pierwszym lub drugim sezonie do juniorów dołączyło mi dwóch Polaków. Artur Wolczyk (bramkarz) i Zenon Adamus (bodajże prawy obrońca). Oni faktycznie są w Interze, czy po prostu z całej bazy danych zawodnicy są losowo wybierani do juniorów poszczególnych drużyn ?
Obrazek
Kropasz
Kontakt:

Post autor: Kropasz »

Losowo. Zauważyłem, że za każdym razem gdy grałem Polakiem to po każdym sezonie kilka młodych talentów z Polski przychodziło.
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
klusek

Post autor: klusek »

Na pewno nie mamy Polaków w settore giovanile, więc są wygenerowani. Ciekawa rzecz z tym dochodzeniem piłkarzy z kraju pochodzenia trenera, we wcześniejszych FM-ach generalnie to nie występowało na większą skalę.
Jaro

Post autor: Jaro »

To są "wychowankowie gry" więc z rzeczywistością nie mają nic wspólnego. Jeśli chodzi o Polaków to warto spróbować Salomona z Brescii  :P u Mnie jest 5 środkowym pomocnikiem, mam 2011 rok! A jeśli chodzi o narodowość juniorów, to u Mnie się jeszcze nie zdarzyło aby ktoś był Polakiem!
Ostatnio zmieniony 24 sty 2009, 23:00 przez Jaro, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Sig i avatar autorstwa Corredo :) Dzięki
Pablusso

Ja tez jeszcze nie mialem takiego przypadku... A szkoda, ale staram sie na biezaco monitorowac polskie rozgrywki i wylapywac zdolnych chlopakow. Ostatnio zauwazylem spore nawiazanie nowego FMa do starego dobrego CM 3. I wtedy i teraz liga holenderska produkuje niesamowite talenty... Wlasnie sciagnalem 17-letniego lewego obronce, ktory wedlug moich skautow juz teraz jest lepszy niz Darijo Srna (jeden z najlepszych bocznych obroncow w grze).
Obrazek
sig by Orzeu
RafiQ

Post autor: RafiQ »

Grając Interem nie miałem w juniorach żadnych Polaków , ale grając Man City już po pierwszym sezonie mojej pracy w tym klubie do zespołu u-18 dołączali piłkarze z naszego kraju . Warto dodać że wyraźnie wyróżniali się na tle pozostałych . - FM 08
Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Co do mojej gry to przez moją karierę przewinęło się tylko dwóch Polaków. Nie będę wspominał już że byli ciency jak barszcz :D
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
RafiQ

Post autor: RafiQ »

http://images33.fotosik.pl/449/460d99ad8c0ccf9dmed.jpg - u mnie byli dosyć dobrzy . Tu np . Batrłomiej Światek
Obrazek
kolus

Post autor: kolus »

Swiatek dosyc dobry. Ja osobiscie to nie dostalem zadnego Polaka do skladu :)
Filip©
Kontakt:

Jeśli chodzi o napastnika to Lewandowski jest znakomity. U mnie w Sevilli strzela ponad 30 bramek na sezon (kupiony z Bologni za 30 baniek), a mam jeszcze jednego Gokhan Gungor ponad 25 na sezon. Po odejściu z Lazio ściągnąłem za free Carrizo na bramkę i jest znakomity. Mam też znakomitego Axiera Mohameda i Axela Witsela na skrzydłach i Ekici'ego w środku. Dobry obrońca to Eduardo (15,5 bańki dałem). Inwestuję w młodzież i sprowadzam tych co im się kontrakty kończą.

EDIT: A prowadzicie reprezentacje? Ja Brazylię, gdy ją brałem była na 21. miejscu w rankingu, a teraz 3 i wygrałem z nią Copa America, Konfederacji, a teraz czekam na MŚ.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2009, 19:58 przez Filip©, łącznie zmieniany 1 raz.
kolus

Eduardo co gral w Botafogo??? A repezentacje mialem propozycje od Turkow i Anglikow ale jednak reprezentacja to nie dla mnie a klubu i reprezentacji jednoczesnie to jakos zle :)
Ostatnio zmieniony 26 sty 2009, 19:50 przez kolus, łącznie zmieniany 1 raz.
Filip©
Kontakt:

Tak to ten, bardzo wszechstronny: O LŚ, WO L, P LŚ, OP LŚ.
kolus

Własnie tez go mialem i bardzo dobrze gral ale potem kontuzje i sie kosnczylo tak ze go sprzedalem bardzo tanio. Troche nie na temat ale polecam Douglasa Costa mozna go kupic tanio a bardzo dobrze gra :)
Ljarro

Post autor: Ljarro »

Kurcze, jak Wy mozecie grac w to z polskim językiem. Zainstalowałem to to i nie moge sie połapać w pozycjach zawodników i w całym menu ;P
Karpik

Post autor: Karpik »

Ja polecam hmm. Hugo, Fleck, Enoh, Kadlec, Santon :D, Abenzoar, Duplus i to chyba na tyle ;)
A ze starszych to Palombo, Miguel Veloso, Benzema ;]
P.S. Wlasnie rozwalilem Milan 3-1 ! ;d

Ibra, Maxwell, Palombo - Ronaldinho
Obrazek

By Kropasz
kolus

Ljarro ja zawsze gralem po polsku i juz sie przyzwyczailem :) Fleck'a mialem ale gral tak srednio.
Pablusso

jak juz polecamy graczy:

Marquinhos (Palmeiras) - swietny ofensywny pommocnik/ napastnik. Moze grac praktycznie na kazdej pozycji od srodka pomocy poprzez skrzydla, jako cofniety oraz wysuniety napastnik.

Razvan Rat (Szahtar) - Bardzo dobry lewy obronca. Czesto wlacza sie w akcje ofensywne, zalicza sporo asyst i bramek.

Andrea Luci (Ascoli) - defensywny pomocnik, do wyciagniecia za grosze, pozniej czolowka sie o niego bije za grube miliony.

Sebastian Rusculeda (Tigres) - lewy skrzydlowy, swietnie wykonuje wolne i strzela z dystansu.

Grzesiu Wojtkowiak (Lech) testowalem go co prawda tylko w Serie B, ale sprawdzal sie tam rewelacyjnie, po awansie juz mial zbyt duza konkurencje do pierwszegi skladu, ale i tak przez 1 sezon zarobilem na nim ponad 3 mln ojro.

Jak mi sie jeszcze ktos przypomni to napisze.
Obrazek
sig by Orzeu
kolus

a ja bym jeszcze poradzil:

Sergio Asenjo- Bramkarz za mniej niz 10 millnionow euro mozna kupic i sie zwroci

Ignacio Camacho- defensywny i srodkowy pomocnik ponizej 20 milnionow euro ale tez dobrze gra

Coutinho-ofensywny pomocnik niestetyu tylko srodek kupilem go ze 3,8 miliona euro

Vincent Acapandie- napastnik kupilem ze 15 mln ale to juz jak mial 23 lata

Mats Hummels- sr. obronca, def, pomocnik i sr, pomocnik

Trzeba za nich troche wydac ale jezeli sie gra dlugo i klubem nawet ze srednimi funduszami mozna ich smialo kupowac ale ze bede dobrze grac w 100% nie gwarantuje :)
Shady

Post autor: Shady »

kolus pisze: Sergio Asenjo- Bramkarz za mniej niz 10 millnionow euro mozna kupic i sie zwroci

Ignacio Camacho- defensywny i srodkowy pomocnik ponizej 20 milnionow euro ale tez dobrze gra

Vincent Acapandie- napastnik kupilem ze 15 mln ale to juz jak mial 23 lata

Trzeba za nich troche wydac ale jezeli sie gra dlugo i klubem nawet ze srednimi funduszami mozna ich smialo kupowac ale ze bede dobrze grac w 100% nie gwarantuje :)
Co to za talenty? Za taką kasę to kupisz masę dobrych graczy. Poza tym nie wydaje mi się, żeby zawodnik za 10-20mln był "na kieszeń" klubu ze średnimi funduszami :]
kolus

Acapandie kosztuje mniej na poczatku gry i to co najmniej kilka milionow. A jak ma sie za maly bodzet to prosto sie robi sprzedajesz jednego kupujesz drugiego. Oni przy rozpoczeciu gry maja 18 czy 19 lat wiec po kilku latach mozna ihc sprzedac duzo drozej :)
BoDzIo

Post autor: BoDzIo »

O Asenjo i Camacho to już napisałem pare stron wcześniej. Teraz znalazłem kolesia, zapłaciłem za niego 4,5 bańki. Nie zagrał jeszcze meczu ale patrzcie na skile!
http://www.speedyshare.com/446972651.html
Kiedyś Byłaś Młodą Kurwą, Dzisiaj Jesteś Starą Damą !!
kolus

Zly nei jest tylko ze stworzony przez gre ;p jak juz o takich mowa to mam lepszego :)

http://www.speedyshare.com/369706562.html
Cinek

Post autor: Cinek »

nie wiem czy ktoś o nim wspominał ale dobry jest Zoran Tosic (prawo-, lewoskrzydłowy) z Partizana, u mnie wygryzł Quaresme z 1 składu, w Partizanie też nawet dobry jest Adem Ljajic (jeśli to tak się pisze), oprócz tego w Milanie znalazłem obiecującego bramkarza 17 letniego wygenerowanego przez grę - Markusa Fabianiego, jeszcze jest dobry bramkarz tylko nie pamiętam skąd z ligi włoskiej napewno Vincenzo Fiorillo (jakoś tak się pisze), a no i jeszcze Roberta Lewandowskiego z Lecha ściągnałem do Interu i gra zadziwiająco dobrze, u mojego kolegi w ManU jest gwiazdą

pozdro
Ostatnio zmieniony 27 sty 2009, 00:34 przez Cinek, łącznie zmieniany 1 raz.
KubusF
Kontakt:

Post autor: KubusF »

U was też Moratti sprzedaje klub ? Dzieje się tak na łatce 9.2. W sierpniu zawsze jest już inny prezes.
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

U mnie też tak było :) Jak się ma farta to gruba kasa przychodzi :D
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
KubusF
Kontakt:

Post autor: KubusF »

A nikt nie chciał ciebie zwolnić ? Bo jeden z prezesów podziękował Jose i zatrudnił … Rijkaarda. Gruba czyli jaka ? Z 40 milionów ?
Jaro

Post autor: Jaro »

Mi nowy prezes dał na transfery 80 mln Euro  :D a zwolnić Mnie chcieli ale jednak ze względu na moją popularność zostałem na swoim stanowisku.  :P Już Mnie powoli nudzi gra Interem i zastanawiam się nad rozpoczęciem gry od nowa w Deportivo lub Newcastle, po głowie chodzi mi też Leeds. Jakiś sentyment mam do tych klubów i nie wiem na co się zdecydować.  :P
Obrazek

Sig i avatar autorstwa Corredo :) Dzięki
ODPOWIEDZ