Polska Ekstraklasa

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Kowal

Odp: Orange Ekstraklasa

Post autor: Kowal »

ShadY pisze:
Kowal pisze: Chino a na kogo jest ta sektorówka :D ???
Na Ruch Chorzów
Podejżewałem,że na którąś z ekip ze Śląska  :-D, ale thx za odpowiedz ShadY ;-)
A tak na marginesie jestes na Sosnowcu w soboote ?
Obrazek
Shady

Post autor: Shady »

Kowal pisze: A tak na marginesie jestes na Sosnowcu w soboote ?
Nom bede na 100%
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

Oczywiście, że na Ruch, bo Chorzowscy mają sztamę z niejakim Widzewem Łódź ;)
Shady

" Według szefa Wydziału Dyscypliny PZPN czwartkowe decyzje w sprawie korupcyjnych zarzutów dla Zagłębia Sosnowiec będą ostateczne i wszystko wskazuje na to, że klub zostanie zdegradowany i nie zagra w Orange Ekstraklasie." :/

ze strony www.sport.pl
RoB

Post autor: RoB »

I koniec końców Wisła P. i tak zagra w OE.  :roll:
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

RoB pisze: I koniec końców Wisła P. i tak zagra w OE.  :roll:
Nie udało się udupić Ruchu Chorzów ani Polonii Bytom ,więc "poleci" Zagłębie...Byleby tylko grająca padakę Wisła ze swoją garstką kibiców i bogatym sponsorem mogła zagrać  :/

Z drugiej jednak strony jeżeli sosnowiczanie rzeczywiście kupowali mecze (a ponoć są na to dowody) ,to karna degradacja wydaje się jedynym słusznym rozwiązaniem.Tylko dlaczego PZPN degraduje kluby na DZIEŃ przed startem rozgrywek  :?: :!:
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
jankos

Post autor: jankos »

Kowal

Wczoraj odbyły się dwa pierwsze mecze OE.
W meczu inauguracyjnym padł niespodziewany wynik otóż Ruch rozgromił w Grodzisku Wlkp  Groclin aż 1-4 :shocked:, w sumie można było liczyć na niespodziankę ale nie w takich rozmiarach...
W drugim meczu w Lubinie mistrz Polski Zagłębie L wygrało z Widzewem 2-1.
Dziś kolejne spotkania 1 kolejki najciekawiej zapowiada się chyba pojedynek bełchatowa z Koroną , pozatym grają jeszcze dziś Odra z Łks-em, Jaga z Polonią no i Lech z Zagłębiem Sosnowiec  :-D( prawdopodobnie na stadionie bedzie coś kolo 20 kola kibiców :], ma być też piro  :-D)
Dokończenie kolejki nastąpi jutro w Warszawie gdzie zmieży się Legia z Craxa.
Obrazek
Interfun3
Kontakt:

Post autor: Interfun3 »

JUpi!!! Jaga pokonała u siebie 2:1 Polonie Bytom i ma pierwsze w tym sezonie 3 punkty. Oby tak dalej choć będzie znacznie trudniej. Jenak musimy łapac każde punkty bo wszystkie sie przydadzą. Polonia to nie jest trudny rywal ale liczy sie zwyciestwo.
A jeśli chodzi o wczorajsze mecze to bardzo dobrze że ruch wygrał z gdrużyną z grodziska choć nie spodziewałem sie że aż tak wysoko :P
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

Górnik niestety nie grał w tej kolejce, dzięki wspaniałej Wiśle Kraków, ale za to rozegrał charytatywny mecz z GKS Katowice, było aż 7000 kibiców (dużo jak na sparing) przy tym około 1000 (700?) to kibice z Katowic, pieniądze uzbierane były na chore córki byłego piłkarza Górnika Zabrze... Bardzo mile będę wspominał ten mecz, sielska atmosfera, policja nawet nie przebywała na sektorze dzielącym obie strefy kibiców, przez co kibice GKS-u (niektórzy) wybrali się na piwo z gospodarzami :) A pod koniec meczu zostali odprowadzeni przez gospodarzy do środków transportu. Hehe mecze charytatywne łączą kibiców ;) 'kto nie skacze ten z Chorzowa' ;)
Shady

EL_CHINO pisze: Bardzo mile będę wspominał ten mecz, sielska atmosfera, policja nawet nie przebywała na sektorze dzielącym obie strefy kibiców, przez co kibice GKS-u (niektórzy) wybrali się na piwo z gospodarzami :) A pod koniec meczu zostali odprowadzeni przez gospodarzy do środków transportu. Hehe mecze charytatywne łączą kibiców ;) 'kto nie skacze ten z Chorzowa' ;)
Szacunek

ps. Lech - Zagłębie Sosnowiec 4:2 :)
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Może jednak kultura na polskich stadionach zmierza w dobrym kierunku. Gdyby nie 'kibice' Legii to kto wie może ten sezon byłby wzorowy. Miło słyszeć, że dwie uznane ekipy ze śląska Górnik i GKS K-ce darzą się szacunkiem. Nie ważne czy to mecz charytatywny czy o punkty liczy się wrażenie i możnośc pokazania, że 'spotkania derbowe' mogą być rozgrywane (na trybunach) w przyjacielskich nastrojach.

Wczoraj GKS Bełchatów pokonał u siebie 2-0 odgrazającą się przed sezonem ekipę z Kielc. Bramki dla Bełchatowian strzelali Carlo Costly oraz Jacek Popek. Mam nadzieję, że wyjazdowy mecz brunatnej jedenastki z Tibilisi również zakończy sie zwycięstwem i klub będzie zdobywał cenne punkty dla polskiego futbolu.

Nawiązując jeszcze do spotkań derbowych; w najbliższej kolejce zaplanowane są derby regionu łódzkiego, a mianowicie GKS Bełchatów spotka się z Widzewem Łódź. Spotkania te z reguły są określane mianem 'podwyższonego ryzyka. Mam nadzieję,  że kibice GieKSy pokażą kulturę i poszanowanie dla klubu przeciwnika i nic nie wymodzą.

Na koniec chwiałem pogratulować wyniku 4-2 licznym kibicom Lecha Poznań na tym forum, którego darzę dużą sympatią. Pomyśleć, że Piotr Reiss był bliski przejścia do GKS przed poprzednim sezonem ..  :-P
Nasir

Post autor: Nasir »

Nie no Korona zagrala taka padake ze brak mi slow. Bonin i Sobolewski ciagle tracili pilki, przy akcjach skrzydlami. W srodku jedynie mlody Nowak cos tam sie staral, ale nie dostawal za duzo pilek od kolegow. Obrona to jedna wielka katastrofa. Transfer Golanskiego to jednak byl duzy blad. Zmiany tesh nie wiele wniosly w drugiej polowie. Panie Zielinski cos tu trzeba pozmieniac!!
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio
Di una continua sofferenza per arrivare alla vittoria...'
RoB

lamatico pisze: Gdyby nie 'kibice' Legii to kto wie może ten sezon byłby wzorowy.
Jeśli masz możliwość to obejrzyj dzisiejszy mecz z Cracovią. Będzie wzorowo, na pewno będziesz szczęśliwy.   :roll:
Mam nadzieję,  że kibice GieKSy pokażą kulturę i poszanowanie dla klubu przeciwnika i nic nie wymodzą.
A według mnie coś słabo właśnie u bełchatowskich kibiców z tą kulturą. Po pierwsze, dają zmieniać nazwę swojego klubu jakby to jakiś proszek do pranie był. Po drugie, trudno już policzyć z ilu polskich stadionów kserowali przyśpiewki.  Poza tym w tym przypadku to tylko i wyłącznie widzewiacy mogą coś „wymodzić”.

edit:

http://www.wgliwicach.pl/readarticle.php?article_id=145

faktycznie wzorowo  :lol:
Ostatnio zmieniony 29 lip 2007, 12:33 przez RoB, łącznie zmieniany 1 raz.
Kowal

lamatico thx za gratki  ;-) (ale czy na tym forum jest taka liczna grupa kibiców Kolejorza..? ja widze 3..ale może jest nas wiecej  :wink:)
wracając do meczu to po pierwszej polowie myslalem,że Lech wygra max 1-0... (chociaż po 1 polowie powinno być może z 3-0..) no ale co się odwlecze to nieuciecze ;-) wygrana cieszy bardzo  :] oby tak dalej, wygrywać wygrywac wygrywać  :-D
Jecze chciał bym dodać,że reiss strzelił swoja 103 bramkę w wystepach w 1 lidze :] (mam nadzieje,że sie na tym nieskończy :-D)
Aha no i cieszy liczba kibićów na stadionie :] (pomimo brzydkiej pogody..)
Obrazek
Globus

Post autor: Globus »

Kowal.... mimo ze jestem za Legią od dzieciaka to musze wam tych liczb pogratulowac :P Macie spoko kibiców... prawie takich jak Legia ;) hehe ;)
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Shady

Kowal wybierasz sie w piatek do Kielc? Mozemy sie zgadac na stadionie :)
Kowal

Nie niestety do Kielc nie dam rady.. ale mysle o innych wyjazdach  :-) zreszta do Kilec chyba juz biletów nie ma..
Szkoda,że daja tak mało biletów... z zeszłego sezonu to tylko chyba Widzew dał nam więcej biletów( a my się im odwdzięczyliśmy)
sorki za offtopa ;-)
Obrazek
Shady

Kowal pisze: Szkoda,że daja tak mało biletów...
Dali nam zgodnie z wymogami PZPN... 5% pojemnosci stadionu.
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Ja tylko chciałem wspomnieć że swoje trzecie już z rzędu a historyczne w XXI wieku odniosła Legia wygrywając z Groclinem z którym to zawsze nigdy nie mieli szczęścia. Trochę mnie zaskakuje pozycja Legii bo po gruntownym przebudowaniu drużyny nie dawałem im aż takich szans. Oby grali z meczu na mecz coraz lepiej.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Globus

3mamy kciuki za Legie Master Snake :) mysle ze walka o mistrzostwo bedzie sie rozgrywac miedzy Zagłębiem L, Legią i Wisłą Kraków... ale oczywiscie Legia wyjdzie z tej rywalizacji najlepiej :P

Obrazek
szuli

Post autor: szuli »

tak sie sklada ze widzialem ten mecz i sprawiedliwy bylby remis

ale ten Chinyama jest bardzo udanym zakupem legii a pozbycie wlodarczyka w koncu stalo sie faktem ... brrrrf
Obrazek

Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

szuli pisze: tak sie sklada ze widzialem ten mecz i sprawiedliwy bylby remis

ale ten Chinyama jest bardzo udanym zakupem legii a pozbycie wlodarczyka w koncu stalo sie faktem ... brrrrf
Czytałem że ponoć były dwa ewidentne karne dla Groclina. W ogóle sędzia ponoć popełniał mnóstwo błędów w obie strony. Jaki remis? Tylko wygrana Legii :P
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Globus

Warto Szuli zaznaczyc ze Legia przez prawie całą 1 polowe miala mega przewage ktora mogla udokumentowac zdobyciem przynajmniej 3 bramek :) co prawda w 2 Groclin dominował na boisku ale licza sie bramki :P Legia wygrała moim zdaniem zasłużenie... a co do sytuacji z Muchą to pogratulowac sędziemu rozumu :D farcik był troszke...

Obrazek
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Jaśli mowa tutaj o mega przewagach to należy zaznczyć że GKS miał taką przewagę nad Zagłębiem, ale jednak uległ miedziowej jedenastce. Szkoda bo Legia już ma 5 pkt przewagi. Ja mam nadzieję że jak wróci Pietrasiak (2 tygodnie) i Garguła (3 tygodnie) tak mówil wczoraj Lenczyk to wszystko wróci do normy i Brunatna Jedenastka włączy się do walki o Mistrza.
szuli

Post autor: szuli »

~tak Globus :) ogladalem ten mecz z innym kibicem legii - tez tak powiedział :)
prawda legia miala przewage - dzieki Chinyamie właśnie :) jego akcje mnie oczarowały - duzy, szybki, i zwinny

w drugiej polowie to groclin mogl strzelic tez 3 a moze i 4 a powinien dwie :P

sedzia nie podyktowal karnego i dla legii i dla groclinu bo chcial sie "zrewanzowac" tak jak komentator zaznaczyl, ze czul sie winny niepodyktowania pierwszego karnego to oddal druzynie w postaci niepodyktowania innego
Obrazek

Obrazek
RoB

szuli pisze:w drugiej polowie to groclin mogl strzelic tez 3 a moze i 4 a powinien dwie :P
No to musieliby się wykazać niesamowitą skutecznością. Z tego, co wiedziałem mieli oni 4 celne strzały w tym meczu, przy 10 Legii. Poza tym wydaje mi się, że Ślusarski nie był faulowany przez Astiza. Położył mu tylko rękę na plecach, nikt czegoś takiego nie gwiżdże. 
★Intero★
Kontakt:

Post autor: ★Intero★ »

Tak przy okazji to nie wiem czy wiecie, ale PZPN szykuję dla nas niespodziankę - zmianę systemu rozgrywek...

Oto one:

I ligę (18 zespołów) w sezonie 2008/2009 utworzą:
- 2 zespoły spadkowicze z Orange Ekstraklasa (15-16 miejsce),
- 1 zespół – przegrany w barażu pomiędzy 14 drużyną Orange Ekstraklasa a 3 zespołem II ligi,
- 11 zespołów z II ligi (miejsca 4-14),
- 4 zespoły – mistrzowie czterech grup III ligi.

II ligę (2 grupy po 18 zespołów) w sezonie 2008/2009 utworzą:
- 4 zespoły spadkowicze z II ligi z miejsc 15-18,
- 24 zespoły z miejsc 2-7, 2-6, 2-5, 2-4 każdej grupy III ligi, w zależności od przynależności wojewódzkiej spadkowicza z II ligi,
- 8 zespołów zwycięzcy baraży pomiędzy mistrzami IV ligi Mistrzowie 16 wojewódzkich IV lig rozegrają baraże (mecz i rewanż). Zostaną podzieleni na dwie grupy po 8 zespołów (wschód-zachód). Po losowaniu, zwycięzcy baraży uzyskają awans do II ligi swojej grupy. 

Nową III ligę tworzyć będzie 8 grup po 16 zespołów, razem 128 zespołów. W skład każdej grupy wchodzić będą zespoły z każdego województwa według załączonego wzoru. Utworzą ją:
- drużyny III ligi, które nie uzyskały awansu do nowej II ligi,
- drużyny awansujące z IV ligi, wg zasady, że po odjęciu od 16 liczby zespołów zostających w III lidze, pozostałą liczbę miejsc dzieli się w równej liczbie między dwa zainteresowane województwa.  W przypadku nieparzystej liczby takich miejsc rozgrywa się dwumecz barażowy między najwyżej sklasyfikowanymi zespołami IV ligi, które nie uzyskały automatycznego awansu. Gospodarzy pierwszych meczów wyłoni Wydział Gier PZPN w drodze losowania.

Czyli będzie tak:

Orange Ekstraklasa
1 liga
2 liga
3 liga
Ostatnio zmieniony 14 sie 2007, 11:14 przez ★Intero★, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
pct

Post autor: pct »

Il_Intero pisze: Orange Ekstraklasa
1 liga
2 liga
3 liga
ze tak powiem .... to samo gowno ale w innym opakowaniu ;)
Matrix23

Post autor: Matrix23 »

Żółto czerwone to barwy niezwyciężone oby tak dalej JAGUSIA
Metal thrashing mad
ODPOWIEDZ