matura...

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
eKubaL
Kontakt:

Odp: matura...

Post autor: eKubaL »

W tym roku temat nie wstał?

Gotowi na swój 'egzamin dojrzałości' ?
Z mojej strony mogę Wam radzić nie przejmować się tą całą maturą. Zdać to raczej nie jest problem, zdać dobrze, może by trudniej. Na maturze się jednak wasza edukacja nie kończy, lepiej będzie zdać maturę słabiej i dostać się na gorsze studia, na których sobie dacie radę, niż zdać dobrze i zakończyć studia po 1 semestrze :). Ot, taka pozytywna przesłanka.

Wszystkim maturzystom POWODZENIA, dacie radę, wierzę w Was :P.
Moja lista TODO:
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
Karpik

Post autor: Karpik »

Fajna rada ogolnie :)

Ja Tobie nie podziekuje bo nie wypada ;P
Obrazek

By Kropasz
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Matura to bzdura xD Nic się nie przejmujcie naprawdę nie zdać matury to jest sztuka :P najwięksi idioci ją zdają a potem idą na studia ( patrz Bodzio ).
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

i nawet te studia jakoś kończą... nie wiem jak to możliwe [ patrz Darek!  :shocked: ]
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Darek

Post autor: Darek »

Ale są też i tacy którzy chodzą te kilka lat i nie kończą studiów, bo wolą jechać do Krakowa i strugać głupie miny na rynku [patrz Mirek]
Obrazek

"Drużyny piłkarskiej nie wybiera się dlatego, że odnosi liczne sukcesy. Jej nie można

wybrać. Panuje pewne uczucie, które ciągnie Cię do konkretnego zespołu. Kierujesz się

sercem i na zawsze zostajesz tam, gdzie ono Cię poprowadzi."
JESTEM DZIWNY, BO NIE CHCĘ JECHAĆ NA ZLOT!
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Skąd wiesz, że nie skończę? Masz magiczną kulę, a'la Juventus? Zresztą.. Ty skończyłeś swoje i co teraz robisz? Bezrobotny Darek chleje pod sklepem... chyba na Twoim miejscu wolałbym zawodówkę ukończyć, przynajmniej coś by sensowniejszego robił.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Nen

Post autor: Nen »

Rozpościeracie iście różowe perspektywy przed naszymi maturzystami ;)
Ostatnio zmieniony 4 maja 2009, 11:11 przez Nen, łącznie zmieniany 1 raz.
God protect me
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Próbujemy ich zrelaksować :P Bo matura naprawdę nie jest trudna jeśli chodzi o samo zdanie, a stres tylko przeszkadza.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Filip©
Kontakt:

Post autor: Filip© »

Właśnie jestem po polskim (koniec 11:50, a jest 11:25). Wg mnie prosta... Chłopi i Pan Tadeusz do wyboru. Ja wybrałem pozycję nr 1.

Pozdrawiam tegorocznych maturzystów...

Kuba, Mirek i Darek dzięki za rady... :hahaha:
dzielik

Post autor: dzielik »

W moim odczuciu polski podstawowy prosty, co niestety wcale nie oznacza, że wynik będzie zadowalający. Oczywiście zdać, zdam, ale bez fajerwerków. No ale dzisiaj to była tylko przymiarka, zabawa zaczyna się jutro:)
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
Bódzik

Post autor: Bódzik »

Odczucia mieszane (bylica),ale grunt to by było na +.
Ostatnio zmieniony 4 maja 2009, 12:37 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
eKubaL
Kontakt:

dzielik pisze: W moim odczuciu polski podstawowy prosty, co niestety wcale nie oznacza, że wynik będzie zadowalający. Oczywiście zdać, zdam, ale bez fajerwerków. No ale dzisiaj to była tylko przymiarka, zabawa zaczyna się jutro:)
Co jest jutro?
Moja lista TODO:
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
pietrasowy

Post autor: pietrasowy »

jutro angielski
dla mnie zabawa zaczyna się w przyszłytm tygodniu - mat i fiz na rozszerzeniach :P
maciej1711

Post autor: maciej1711 »

Tylko 3 lektur nie powtórzyłem przed maturą - Potop, Chłopi oraz Pan Tadeusz Szczerzy zęby Niestety 2 z 3 były na maturze, chociaż z drugiej strony nie poszło tak najgorzej. Strasznie prosta wydawała się cześć 1 testu(i to nie tylko w moim odczuciu Uśmiech)

Pozdrawiam maturzystów Szczerzy zęby i życzę sukcesów

EDIT:
http://matura.nauka.pl/index.php/id=ind ... 166/view=0 

Odpowiedzi do matury z języka polskiego - 1 część - nieoficjalne oczywiście :) ale jak ktoś się niecierplwi to może już sprawdzić
Ostatnio zmieniony 4 maja 2009, 17:19 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Filip©
Kontakt:

to nie jest oficjalny klucz...
Minister

Post autor: Minister »

Ja tam nie mam zamiaru sprawdzać sobie mautry.Co  będzie to będzie po co  sie niepotrzebnie denerwować:D.Rzeczywiście pierwsza cześć wydawała się  naprawdę łatwa ale to mogą być pozory.Jeszcze 4 razy i do przodu;)
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Karol7
Kontakt:

Post autor: Karol7 »

polski byl dosc latwy, ale czy zdalem:DD kto wie??? jutro angol to bedzie dopiero loteria:DD
Zzzz

Post autor: Zzzz »

Obrazek
8)
Filip©
Kontakt:

"Nie czytałem prawie żadnej lektury w życiu. Tylko "Karolcię" czytałem" - wyznaje jeden z maturzystów...
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Nie wiem jak jest teraz, ale jak ja zdawalem mature jezyki obce byly najlatwiejsze ze wszystkiego... Ktos kto choc troche ogarnial zdobywal okolo 70-80%, wiec nie ma sie czym przejmowac...
Obrazek
sig by Orzeu
pietrasowy

Post autor: pietrasowy »

Z, która to szkoła? :D
Minister

Post autor: Minister »

Ja powiem szczerze że kompletnie się nie stresowałem!Aż  sam sobie się dziwie.Wcale nie czułem,że piszę maturę.Nie wiem czzym było to spowodowane ale cieszę się z tego bo zawsze to łatwiej się skupić:) TYLKO SPOKÓJ NAS URATUJE:D
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Baszczu

Post autor: Baszczu »

Polski jaki był każdy widzi :wink: Chociaż jest mi on najmniej potrzebny to jednak obawiałem się nieco tematów na wypracowania. Gdy przeczytałem pierwszy temat o niejakim Bylicy (tak? :P) to poczułem jak mi coś dyszy na plecach. Na szczęście po odwróceniu kartki poczułem jak coś ciężkiego właśnie ze mnie spadło. Ogólnie liczę na 60, 70 procent co uważam za wynik dobry. Jako potencjalny student budownictwa, największe znaczenie ma matematyka, z której uważam, że jestem nieźle przygotowany. Reszta na spokojnie. Uważam, że niepotrzebnie się robi taką chorą otoczkę wokół matury. To naprawdę nie jest rzecz warta tak dużego szumu. Takie jest moje skromne zdanie.
Karpik

Ja się stresowałem tylko w momencie gdy zostało mi 5 minut a podsumowania nie miałem. ;) Coś tam wydukałem, ale moje zdania były tak prymitywne, jak te które prezentuje na forum. Polak niby prosty, a czy taki był to dowiemy się po wynikach. Angola się przeżyje, choć przyda się dobry wynik, bo tam gdzie chce iść na to patrzą. NAjbardziej obawiam się WOSu rozszerzonego. ; O Jak jest ktoś kto zdawsał WOSik niech mi doradzi :P czy warto np. Konstytucje czytac
Obrazek

By Kropasz
Zzzz

Post autor: Zzzz »

pietrasowy pisze: Z, która to szkoła? :D
Dziś rano maturzystów rawskich szkół średnich rozpoczynających pierwszy dzień matur przywitały transparenty z życzeniami zdania matury od kibiców Widzewa.
Transparenty rozwieszone zostały przy wejściach do szkół i były bardzo widoczne dla maturzystów jak i mieszkańców Rawy.
Mamy nadzieję, że nasza akcja pokazała, że trzymamy za nich kciuki oraz że nie są sami.
eKubaL
Kontakt:

Miałem dobry motyw związany z WOSem. Dwa lata temu dzień po wosie był niemiecki. Kobita od WOSu była w jakiejś komisji na tej maturze z niemieckiego. Zapis krótkiego dialogu z kolegą zdającym ten niemiecki:
Kolega: - Ale się wczoraj zmęczyłem pisząc ten wos.
Kobita: - Ty zdawałes WOS? Ale podstawowy ?
Kolega: - Nie, rozszerzony!
Ona na to zrobiła wielkie oczy i całą maturę była w szoku (mówiła nam to będąca w komisji matematyczka), bo sama nie wiedziała, że kolega ten wos zdaje :D. Przez cały czas matury nie zajmowała się zdającymi tylko powtarzała: "On zdawał rozszerzony?!". Orłem nie był, ale ten wos chyba na okolo 90% zdał.
Moja lista TODO:
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
Bodzek

Post autor: Bodzek »

Karpik*Drutmistrz*Fifamod pisze: Ja się stresowałem tylko w momencie gdy zostało mi 5 minut a podsumowania nie miałem. ;) Coś tam wydukałem, ale moje zdania były tak prymitywne, jak te które prezentuje na forum. Polak niby prosty, a czy taki był to dowiemy się po wynikach. Angola się przeżyje, choć przyda się dobry wynik, bo tam gdzie chce iść na to patrzą. NAjbardziej obawiam się WOSu rozszerzonego. ; O Jak jest ktoś kto zdawsał WOSik niech mi doradzi :P czy warto np. Konstytucje czytac
Zdawałem WOS w zeszłym roku i konstytucję przeczytaj:p Musisz znać podstawowe rzeczy a do tego wiele szczegółów typu: w jakich wyborach wybierany jest Sejm, Senat, Prezydent; ile głosów potrzeba żeby ludzie mogli zgłosić projekt ustawy do Sejmu; jakie są większości głosów; prawa i obowiązki obywatela, itp
Obrazek

"...Ja nie kradnę Scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem..."
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Problemem z polskim na nowej maturze jest wstrzelenie sie w ten smieszny klucz... w trzeciej klasie jak pisalismy rozprawki zawsze mialem z tym problem, pisalem na 4 strony i dostawalem mierne oceny, a kolega scislowiec walil na poltorej kartki i mial zawsze najwiecej pkt... Teraz nie sprawdza sie kreatywnego myslenia i stylu pisania tylko schemat, schemat i jeszcze raz schemat. Pewnie bedzie klucz i bedziecie sie smiac z niektorych jego punktow...
Obrazek
sig by Orzeu
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Właśnie klucz jest ustalany dopiero po sprawdzeniu matur, czyli zostanie jakoś określona "średnia myślowa" jak to określił jeden z ziomów z CKE w TVN24
Obrazek
Karpik

Bodzek, pamietasz jak dlugo uczyłeś sie na Wos? No i jeśli możesz podziel się swoim wynikiem :)
Obrazek

By Kropasz
ODPOWIEDZ