Polska Ekstraklasa

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Interfun3
Kontakt:

Odp: Orange Ekstraklasa

Post autor: Interfun3 »

Matrix23 pisze: Żółto czerwone to barwy niezwyciężone oby tak dalej JAGUSIA
widze że mam kolege, który również kibicuje Jagielloni. :D
A co do meczu Jagi z ŁKS-em to wynik powinien być inny. Znacznie większy, zarówno dla gospodarzy jak i dla gości. Bardzo zawodziła skuteczność. Ale mnie cieszą kolejne trzy punkty i oby tak dalej. Nastepne mecze to z cracowią na wyjeździe i z górnikiem u siebie. Bedzie bardzo cięzko ale licze na jakieś punkty. :P
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
Kielben

Post autor: Kielben »

nom u nas ma byc taki system jak w Anglii obecnie jest :P
u nich :                                        u nas :
Premiership                                Orange Ekstraklasa
1 liga                                          1 liga
2 liga                                          2 liga
3 liga  itd.                                  3 liga itd.
Obrazek
Nikt INTERU nie pokona, ani Juve , ani Roma :D
Globus

Post autor: Globus »

Twarde stanowisko władz Legii
Życie Warszawy | 2007.08.16 07:24
Przepychanka pomiędzy KP Legia i kibicami wciąż trwa. W sprawę konfliktu zaangażował się Ogólnopolski Związek Stowarzyszeń Kibiców (OZSK), który chce podjąć się mediacji, a także wiceprezydent Warszawy Jerzy Miller oraz wiceprezesi PZPN Jerzy Engel i Eugeniusz Kolator – pisze Życie Warszawy.

Spotkanie z inicjatywy OZSK, w którym miałyby uczestniczyć zwaśnione strony, czyli KP Legia i Stowarzyszenie Kibiców Legii Warszawa (SKLW), planowano na 20 sierpnia w siedzibie PZPN. Stosowne pismo przedstawiciele OZSK wysłali do władz klubu, a także do PZPN i wiceprezydenta Warszawy Jerzego Millera.

„Wyrażam szczerą nadzieję, iż obie strony konfliktu, powodowane dobrze pojmowanym interesem Klubu Piłkarskiego Legia Warszawa oraz interesem szerokich rzesz sympatyków tego klubu, nie odmówią udziału w spotkaniu. Mam nadzieję, że będzie ono co najmniej początkiem normalizacji stosunków pomiędzy władzami klubu oraz jego kibicami” – czytamy w piśmie Krzysztofa Markowicza, prezesa zarządu OZSK.

Miasto i PZPN chcą zgody

Od początku chęć uczestniczenia w rozmowach obu skonfliktowanych stron wyrażają wiceprezesi PZPN Jerzy Engel i Eugeniusz Kolator oraz odpowiadający w mieście za bezpieczeństwo prezydent Miller, który już kilka tygodni temu powiedział, że obie strony są na siebie skazane i muszą dojść do porozumienia.

We wtorek władze Legii na swojej oficjalnej stronie internetowej zamieściły komunikat, w którym informują, że nie będą mogły skorzystać z zaproszenia OZSK.„Zaproszenie na spotkanie wysłane przez OZSK wystosowane zostało co prawda z tygodniowym wyprzedzeniem, ale bez jakiejkolwiek wcześniejszej konsultacji z KP Legia Warszawa” – napisał zarząd klubu.

Dla przedstawicieli KP Legia sprawa nie wydaje się zbyt pilna. Odmowę udziału w spotkaniu tłumaczą też sezonem urlopowym i absencją kilku członków zarządu i rady nadzorczej, którzy powinni wyrazić zgodę na działania związane z sytuacją wokół klubu.

„Spotkanie, które określi stanowisko klubu w tej sprawie, odbędzie się na początku września. Jednocześnie informujemy, że sam fakt zaproszenia prezesa KP Legia na powyższe spotkanie nie oznacza automatycznie przystąpienia do rozmów i »zmiany stanowiska klubu«, jak to interpretują niektóre media oraz internauci. W kwestiach zasad dopingu, zachowania kibiców na stadionie, jak i poza nim, pozostaje ono bez zmian” – brzmi komunikat KP Legia.
Więcej w "Życiu Warszawy "

I jazda trwa dalej... ciekawe jak długo jeszcze ITI i zarząd będzie niszczył mój klub... "nie ma Legii bez Żylety" :(
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Shady

Post autor: Shady »

I pomyslec, ze na ostatnim meczu w Wawie to Wy wysmiewaliscie naszego sponsora i skandowaliscie "Amica! Amica!".
A tak na powaznie, porabanych macie wlascicieli... przez ich decyzje cierpia na tym przede wszystkim zwykli kibice. Nie tedy droga do poprawy bezpieczenstwa na stadionach...
RoB

Post autor: RoB »

ShadY to nie chodziło o wyśmiewanie właściciela. Raczej o to, że klub Amica Wronki przejął Lecha.
Shady

RoB pisze: ShadY to nie chodziło o wyśmiewanie właściciela. Raczej o to, że klub Amica Wronki przejął Lecha.
Lecha przejął Holding Amica, a nie sam klub Amica. Podobnie jak was firma ITI... sytacja taka sama :)
RoB

Nie, ponieważ Lech gra na licencji Amiki.  Poza tym Amika miała swoich kibiców, może nie było ich za wielu, ale toi tak nie za bardzo było w porządku w stosunku to nich.
Szycha

Post autor: Szycha »

RoB Legia dzisiaj zjedzie ŁKS bo nie wiem czy stawiać na nich. Ty lepiej się orientujesz co tam w Legii słychać przed meczem  :]
Globus

Mi się Michu wydaje że co za dużo to nie zdrowo z takim składem i taką grą jak ostatnio... lepiej nie obstawiaj tego meczu bo mi remisem śmierdzi ;)

Obrazek
RoB

Naprawdę trudno powiedzieć. Ja postawiłem na 2, ale niedużo. Nie zagra dzisiaj Roger, który robił większość akcji ofensywnych, więc może być ciężko. Za niego zagra prawdopodobnie Giza, który średnio (delikatnie mówiąc) zagrał z Groclinem. Spodziewam się wygranej, ale dużej kasy bym na to nie postawił..

Już lepiej zagraj na Zagłębie Lubin. Reiss nie zagra, więc zwycięstwo Miedziowych pewne. :P
Szycha

Kurde brak Reissa bylo juz widac w meczu z Korona, a Zaglebie jest jeszcze lepsze niz chlopaki z Kielc. Czechu zna Leszka wiec moze byc ciezko, ale licze na remisik. Postawilem na Legie rowniez  8) Mam nadzieje, że nie zawioda  :D
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Michu pisze:Mam nadzieje, że nie zawioda  :D
I nie zawiedli :-D
Skromne bo skromne zwycięstwo ale jest. Jedyną bramkę w tym spotkaniu strzelił Grzelak. Mówił w wywiadzie że dobrze mu się gra przeciwko ŁKS co potwierdził dzisiaj. Warto też wspomnieć że wkład miał były kolega Grzelaka z Widzewa a mianowicie Wawrzyniak. (eks-Widzew-ŁKS 1-0 :P).
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Szycha

Legia wygrała i ja też. Skromne 36 zł, ale zawsze coś. Teraz tylko czekam na 20 żeby popatrzeć na Kolejorza. Ciekawe czy Wisełka dotrzyma kroku Legii i wygra z Widzewem  8) Ostatnio tak dyskutowałem z kumplem i doszliśmy do wniosku, że jakby Lech w obecnym sezonie był na 3 miejscu zaraz za Legią i Wisłą ( kolejność przypadkowa) to bylibyśmy bardzo zadowoleni. Lech musi poprawić grę w obronie bo w ofensywie jesteśmy w ścisłej czołówce ligi. I jak jeszcze raz zobacze Wilka na lewej obronie to się strasznie wku..... .
★Intero★
Kontakt:

Post autor: ★Intero★ »

I stało się - Zagłębie Sosnowiec zdobywa pierwsze punkty w OE ! 1:0 z polonią bytom po bramce w 12 minucie, którą strzelił Marcin FOLC !!! Byłem na tym meczu w Wodzisławiu i powiem Wam, że stadion tam mają mały i bardzo c***owy, jedynie murawa jest ładna, w ogóle jakieś krzesełka z cementu ;| Ale i tak stałem cały mecz na trybunie śpiewając... Piękny mecz !
Ostatnio zmieniony 19 sie 2007, 09:46 przez ★Intero★, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Jaro

Post autor: Jaro »

gdzie ty tam krzeselka z cementu widziales? narzekasz na stadion w Wodziu a u was co jest? nawet nie mozecie tam grac  :P a ja sie wczoraj wybralem do Kielc  :ave: 
Obrazek

Sig i avatar autorstwa Corredo :) Dzięki
★Intero★
Kontakt:

Widziałem na trybunie gospodarzy... Właściwie nie wiem czy to cement, ale tak jakby...  ;-) A stadionu w Sosonowcu się nie czepiaj, bo nie dość, że optycznie większy i ładniejszy od tego w Wodzisławiu to za 2-3 miesiące w towarzystwie dodatkowego zadaszenia krzesełek(z twardego plastiku !!), nowej bramy wejściowej, większej ilości ładniejszych kas, podgrzewanej murawy oraz 1500 lux-owego oświetlenia będzie jeszcze  piękniejszy!! 
Obrazek
Shady

Il_Intero pisze: za 2-3 miesiące w towarzystwie dodatkowego zadaszenia krzesełek(z twardego plastiku !!), nowej bramy wejściowej, większej ilości ładniejszych kas, podgrzewanej murawy oraz 1500 lux-owego oświetlenia będzie jeszcze  piękniejszy!! 
Rzeczywiscie praktycznie nic nie trzeba zmieniac :P
A tak na serio - stadion w Wodzislawiu jest naprawe do d*py.
★Intero★
Kontakt:

Owszem zmieniać trzeba dużo. Zapomniałem o budynku klubu oraz nowych szatniach xD (które już podobno zrobione). A tak apropo - czy na stadionie Lecha burzyli już jedną z trybun i robili nową?   
Obrazek
Shady

Il_Intero pisze: A tak apropo - czy na stadionie Lecha burzyli już jedną z trybun i robili nową?   
Aktualnie zadnych prac budowlanych nie ma... sam w sumie nie wiem co teraz beda robili, ciagle zmieniaja sie plany... wedlug najnowszych maja dobudowywac najpierw 3 pietro nad 2 trybuna (ta co na wiosne ukonczyli za jedna z bramek).
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Hit na Sportowej GKS Vs. Wisła. Mecz zakończony remisem 0-0. Kolejne spotkanie GKS zakończone podziałem punktów. Powiem, że remis z Wisłą mnie satysfakcjonuje, lecz większe powody do radości daje mi pewien zawodnik. Łukasz Garguła zagrał wczoraj 82 minuty i wreszcie po bardzo długiej przerwie jest na boisku. Również Pietrasiak powrócił po kontuzji. Mam nadzieję, ze teraz GKS odrodzi się i będzie grał jak w poprzednim sezonie...

PS: Legia 5-0 Sosnowiec ... jak to możliwe Z:5, R:0, P:0. Co stało z Legią ??
Interfun3
Kontakt:

Post autor: Interfun3 »

lamatico pisze: PS: Legia 5-0 Sosnowiec ... jak to możliwe Z:5, R:0, P:0. Co stało z Legią ??
No nie żebym sie czepiał ale legia nie miała jeszcze zbyt wymagajacych rywali. No może z wyjatkiem groclinu. Następne spotkania to będą mecze prawdy bo zagrają z Zagłebiem Lubin oczywiście, potem chyba GKS i Lech ale nie jestem pewien
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
★Intero★
Kontakt:

Legia ma bardzo, bardzo duże szczęście... Rywale nie mogą do siatki trafić... Mucha broni wtedy kiedy celują w niego, a stoi gdy rywale marnują 100% sytuację. Sosnowiczanie powinni strzelić Legionistom co najmniej 2 gole... Jeśli był ktoś z was w Warszawie lub widział skrót meczu, to wie o które sytuację mi chodzi:

Kmiecik - strzał z pół-woleja z 8 metrów, prosto w Muchę, który wypuszcza piłkę, jeszcze raz Kmiecik z 5 metrów - piłka sunie obok lewego słupka

Kozubek - pusta bramka po prawej stronie słupka, na której stoi Kozubek, lecz jego "wspaniały" strzał głową z 5 metrów o dziwo nie trafia w bramkę.

Skrzypek - dostał idealne dośrodkowanie, z którym minęło się paru legionistów, lecz nawet z trzech metrów Skrzypek nie potrafił umieścić piłki głową do siatki, lecz tym razem przeleciała ona nie obok bramki, a nad nią.

Sosnowiczanom brakuję dobrego, bramkowego wykończenia 100% akcji, gdyby nie to na pewno losy tego, jak i innych spotkań były by zupełnie inne ;/
meczów
Obrazek
RoB

Il_Intero pisze: Legia ma bardzo, bardzo duże szczęście... Rywale nie mogą do siatki trafić... Mucha broni wtedy kiedy celują w niego, a stoi gdy rywale marnują 100% sytuację. Sosnowiczanie powinni strzelić Legionistom co najmniej 2 gole... Jeśli był ktoś z was w Warszawie lub widział skrót meczu, to wie o które sytuację mi chodzi:
No masz racje, gdyby obie drużyny wykorzystały swoje sytuacje to by było gdzieś 10-3.
RśL_INTERFAN

Post autor: RśL_INTERFAN »

Od zawsze na Zawsze  Ruch Chorzów który jak na beniaminka prezentuje sie całkiem nieźle :D
my typ:
1:Legia
2:Wisła
3:Lubin
4:Lech
5:Groclin

14:Bytom
15:Zabrze
16:Sosnowiec
"Klubie nasz kochany ,PSEUDOWYCHOWANY ,jade szal na szyji znów na mecz wygrany.śląska   
dumna barwa zagorzałych fanatyków  CHORZóW CHORZóW hola i tysiace z gardła krzyków!

http://www.mediotiempo.com/images/noticias/42385.jpg
Kowal

Post autor: Kowal »

Coś dawno nikt nie pisał w tym temacie  ;-)
Wczoraj odbyły się dwa spotkania 7 kolejki.
Legia pokonała w Warszawie Widzew 3-1.....( coś w tym sezonie Widzewowi się słabo wiedzie, nie wygrali jeszcze w tym sezonie ani jednego meczu..)
Drugie spotkanie to pojedynek Górnika Zabrze z Polonią Bytom- Górnik pewnie zwyciężył 4-0 a trzy bramki strzalił Jarka.

Wpozostałych meczach 7 kolejki zagrają ze sobą:
Jagiellonia vs Korona (Korona powinna wygrać,jednak Jaga może zaskoczyć..)
Odra vs Wisła Kraków (ekipa z Krakowa powinna gładko ograć Odre,jednak boisko we Wodszisławiu jest "niegościnne"  :wink: )
Cracovia vs Groclin ( i ponownie goście powinni ograć gospodarzy, jednak mysle że bedzie remis  :-D)
Ruch vs Zagłębie Lubin ( Miedziowi nie prezentuja się jak narazie tak dobrze jak w zeszłym sezonie, możliwy remis )
ŁKS vs Zagłębie Sosnowiec ( remis)
Lech vs Bełchatów  ( cieżko pokusić sie o typowanie wyniku,paść może każdy.. co chciał bym dodać apropo tego meczu to że w 35 minucie w ramach protestu wszyscy kibice opuszcza stadion i wróca na  druga polowe)
Obrazek
Mka

Post autor: Mka »

Brawo Górnik!!
Mam nadzieję że to początek dobrej passy.Mecz obejrzało  20 000 w tym 1300 Polonistów.Na meczu wisi też transparent dotyczący protestu.

A to filmik z oprawy : http://pl.youtube.com/watch?v=C720EQ5YqEI

Z innych spotkań ciekawie zapowiada się mecz Lech-GKS Bełchatów,stawiam na remis ;)
Forza non mollare mai !

Nie mówię szeptem gdy mówię skąd jestem
Obrazek
RoB

co chciał bym dodać apropo tego meczu to że w 35 minucie w ramach protestu wszyscy kibice opuszcza stadion i wróca na  druga polowe
Wczoraj w Warszawie kibice obu drużyn też opuścili trybuny około 35 minuty.
coś w tym sezonie Widzewowi się słabo wiedzie, nie wygrali jeszcze w tym sezonie ani jednego meczu
7 meczów w tym sezonie i jeszcze 6 z końcówki poprzedniego. Jednak myślę, że jest w lidze kilka słabszych drużyn i Widzewowi uda się utrzymać w lidze. 
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2007, 12:38 przez RoB, łącznie zmieniany 1 raz.
Kowal

Post autor: Kowal »

No i wkońcu stało się... :-D Legia Warszawa przegrła pierwszy mecz w tym sezonie :-D(wkońcu :wink:) zespołem,który wygrał z ekipa ze stolicy jest Korona Kielce.Mecz zakończył się skromnym zwyciestwem Korony 1-0, a bramke na wage 3 pkt strzelił Bonin już w 2 minucie meczu.Niestety nie oglądałem meczu w tv.. ale ponoc stał na wysokim poziomie.
Obrazek
Globus

Kiedyś musiało się to stać.... szkoda że akurat Korona musiała wygrać z Legią :x  Mecz stał na bardzo wysokim poziomie i nie moge znieść tego co wyrabiał "Takieciarnejajama" oraz sędzia! Gościu ręką zatrzymuje piłke która leci prosto w siatke ale jak wiadomo nasi sędziowie są ślepi :) Cieszy mnie natomiast to że Legia gra na bardzo wysokim poziomie i mistrzostwo Polski jest jak najbardziej wskazane :D

Obrazek
Globus

Z naszych informacji wynika, że 22-letni mężczyzna, który zginał w Kielcach, po wczorajszym meczu piłkarskim, Kolporter Korona Kielce - Legia Warszawa to efekt ataku pseudokibiców Wisły Kraków, którzy przyjechali specjalnie do Kielc, by zdobyć flagę żółto-czerwonych. Kielecki kibic ugodzony nożem i zmarł w drodze do szpitala.

Jak się dowiedzieliśmy, pseudokibice Wisły przyjechali do Kielc dwoma samochodami i szukali po mieście tego, który odpowiada między innymi za doping na stadionie podczas meczów Korony i ma dostęp do klubowych flag. Znaleźli go i prawdopodobnie zażądali flagi. Kibic Korony zginał pewnie dlatego, że nie chciał tego zrobić.
Na pobliskim skrzyżowaniu stał samochód. Nagle - jak podają policjanci - do auta podbiegł jakiś mężczyzna. Przez otwarte okno od strony pasażera zadał klika ciosów, prawdopodobnie nożem, siedzącemu tam 22-letniemu kielczaninowi. Ranny nie przeżył, zmarł podobno zanim dowieziono go szpitala.
Obrazek
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... tokrzyskie

Zgroza, zgroza i jeszcze raz zgroza  :-|

Obrazek
ODPOWIEDZ