Ulubiony film

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Magister

Odp: Ulubiony film

Post autor: Magister »

Ja gustuje w horrorach, a najbardziej ulubionym moim jest Egzorcysta(wersja Reżyserska oczywiscie, a nie TV), ja wiem, ktoś powie przeciez ten film ma już 36 lat. Ale co jednak klasyka, to klasyka, a ze wspołczesnych podobał mi się film pt Nienarodzony. Jak ktos nie widział, polecam :]
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

D@rtH W!nD pisze: Jak dla mnie "Helikopter w Ogniu"... po tym filmie człowiek zaczyna choć trochę rozumieć czym jest wojna...
Jakbyś stracił na przykład palca to wtedy byś zaczął rozumieć  :P
pabloos6
Kontakt:

Post autor: pabloos6 »

Dziś w tvp będą moje dwa ulubione filmy "Żądło" George'a Roya, a później "Wielki Szu" - dla mnie film o bardzo głębokiej treści, z gatunku tych który nigdy mi się nie znudzi.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2009, 15:39 przez pabloos6, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Nen

Post autor: Nen »

Kropasz pisze: Przed chwilą obejrzałem Gran Torino. Jedyne co mogę w tej chwili powiedzieć to: jeden z najlepszych filmów, jakie w życiu widziałem. Naprawdę. A rola Clinta Eastwooda to wg mnie mistrzostwo. Ten film po prostu robi swoje - wywołuje emocje: od rozbawienia do wzruszenia. Ode mnie pełne 10/10.
Miałem ten film na dysku, ale jakoś nie brało mnie na jego oglądanie. Po przeczytaniu Twojego posta zdecydowałem się jednak oglądnąć i faktycznie warto bo film jest niesamowicie poruszający. Polecam wszystkim!
Ostatnio zmieniony 11 cze 2009, 16:54 przez Nen, łącznie zmieniany 1 raz.
God protect me
Tjujka

Post autor: Tjujka »

Ja bym polecił film Hostel, świetny nagły zwrot akcji jak dla mnie mistrzostwo świata.
Baszczu

Post autor: Baszczu »

Jakkolwiek przykro i głupio to nie zabrzmi... oglądałem po raz pierwszy Zieloną Milę. Muszę przyznać, że film wywarł na mnie kolosalne wrażenie, trzymał w napięciu... sam złapałem się na tym, że siedziałem przejęty z otwartą gębą. Mistrzostwo Świata za ten film. Stawiam go na równi ze "Skazanym na Shawshank". Mimo, że moje doświadczenie w oglądaniu filmów mam mizerne, Zielona Mila to moim zdaniem jeden z lepszych filmów jaki kiedykolwiek powstał...
Bart

Post autor: Bart »

Baszczu pisze: Jakkolwiek przykro i głupio to nie zabrzmi... oglądałem po raz pierwszy Zieloną Milę. Muszę przyznać, że film wywarł na mnie kolosalne wrażenie, trzymał w napięciu... sam złapałem się na tym, że siedziałem przejęty z otwartą gębą. Mistrzostwo Świata za ten film. Stawiam go na równi ze "Skazanym na Shawshank". Mimo, że moje doświadczenie w oglądaniu filmów mam mizerne, Zielona Mila to moim zdaniem jeden z lepszych filmów jaki kiedykolwiek powstał...
Ja też bardzo wysoko te dwa filmy sobie cenię. Co jeszcze mi w tej chwili do głowy przychodzi to Łowca Jeleni i Monachium.
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Bart pisze:
Baszczu pisze: Jakkolwiek przykro i głupio to nie zabrzmi... oglądałem po raz pierwszy Zieloną Milę. Muszę przyznać, że film wywarł na mnie kolosalne wrażenie, trzymał w napięciu... sam złapałem się na tym, że siedziałem przejęty z otwartą gębą. Mistrzostwo Świata za ten film. Stawiam go na równi ze "Skazanym na Shawshank". Mimo, że moje doświadczenie w oglądaniu filmów mam mizerne, Zielona Mila to moim zdaniem jeden z lepszych filmów jaki kiedykolwiek powstał...
Ja też bardzo wysoko te dwa filmy sobie cenię. Co jeszcze mi w tej chwili do głowy przychodzi to Łowca Jeleni i Monachium.
A ja pragnalbym dodadac do tej skladanki Forresta Gumpa, Chłopcow z ferajny i O jeden most za daleko :)
Obrazek
sig by Orzeu
Radzisz_IM
Kontakt:

Post autor: Radzisz_IM »

To ja dorzuce...Blade'a, Tajemnice Los Angeles, W sieci pająka i Nico ;D

zapomniałbym dodać...najlepszy film..jaki widziałem w ostatnim czasie...Batman - Mroczny Rycerz...il genio!
Ostatnio zmieniony 6 lip 2009, 00:17 przez Radzisz_IM, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy wygrywasz czy nie, ja i tak Kocham Cię w moim sercu INTER i na dobre i na złe! per sempre Nerazzurro!
lopata1102

Post autor: lopata1102 »

The Godfather(I, II, III)  Coach Carter  i  GridIron Gang
Nie zapomnij, skąd tutaj przybyłem, nie zapomnij, gdzie się urodziłem, bo w pamięci jest siła zaklęta...
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Radzisz_IM pisze: To ja dorzuce...Blade'a, Tajemnice Los Angeles, W sieci pająka i Nico ;D

zapomniałbym dodać...najlepszy film..jaki widziałem w ostatnim czasie...Batman - Mroczny Rycerz...il genio!
Zniszczyles tak wspaniale zapowiadajaca sie skladanke :) Blade? Nico? No blagammm :P
Obrazek
sig by Orzeu
Nen

Post autor: Nen »

Pablusso pisze:
Zniszczyles tak wspaniale zapowiadajaca sie skladanke :) Blade? Nico? No blagammm :P
No co Ty chcesz od Blade? Mi się bardzo podobał, nie każdy film musi mieć puenty filozoficzne, czasami dobry jest film, przy którym człowiek może się zrelaksować :P
God protect me
izydor

Post autor: izydor »

Z zagranicznych - Dawno temu w Ameryce, Żądło, Las Vegas Parano. Z polskich - Człowiek z marmuru, Vabank (2 też daje rade).
Bulinho

Post autor: Bulinho »

Pulp fiction/Matrix/Władca Pierścieni/Helikopter w Ogniu wszystkie filmy Van Damma :hold: ,Sylwestra :hold: ,Arnolda :hold: i Steavena :hold: są epickie pod każdym względem wiec nawet jak graja w kupie to ich rola ubarwia wszystko napewno 4 pokoje rodrigueza i tarantino scena z zakładem epik :hahaha: noo i hmmm dużo tego jest legendarnych jak ojciec chrzestny zapach kobiety itd itd nie wymieniam bo to chyba kazdy ceni :piwko:
Ostatnio zmieniony 6 lip 2009, 12:01 przez Bulinho, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Ostatnio oglądałem film "Czynnik Kontroli". Świetny pomysł, wszystko super wyglądało ale ostatnie 20-30 minut zostało totalnie schrzanione przez co zamiast bardzo dobrego filmu stworzony został średni film :roll:
Jedrula
Kontakt:

Post autor: Jedrula »

a ja jestem fanem polskich komedii a przede wszystkim "Chłopaki nie płaczą" ;)
1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
Kusy

Post autor: Kusy »

jak jesteś taki fan , oglądałeś "poniedziałek" , "wtorek"  ?
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
SlimShady

Post autor: SlimShady »

Ostanio zacząłem oglądać troche Europejskiego Kina i mogę stwierdzić jeśli chodzi o pomysł na film biją na głowę te produkcje z USA. Przedewszystkim niemiecki "Eksperyment" i "Fala" zapadły mi w pamięć, także Guy Ritche (angielski Tarantino) z filmami "Przekręt" i "Porachunki" robi swoje i te teksty, masakra !!, ,,,,, no i nie moge zapomnieć o legendarnych "Transporting" i "Human Traffic", też filmy rozbrajające.
Ostanio byłem w kinie na nowej produkcji z udziałem Sacha Baron Cohen (Ali G i Borat) pod tytułem "Bruno", ubaw po pachy, polecam jak ktoś chce się do kina wybrać, bo od piątku (10 lipca) premiera i nieźle się uśmiać, już dawno tak dobrej komedii nie widziałem, Sacha wymiata !!!!.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2009, 07:49 przez SlimShady, łącznie zmieniany 1 raz.
Per me c\\\\\\\'e solo l\\\\\\\'Inter, a me che sono innamorato
fanatiC*INTER

Post autor: fanatiC*INTER »

ja polecam polskie komedie
chlopaki nie placza
francuzki numer
i zagraniczene  [ali g in da hause] i europit
Ljarro

Post autor: Ljarro »

także Guy Ritche (angielski Tarantino) z filmami "Przekręt" i "Porachunki" robi swoje i te teksty,
Pomijam fakt przekręcenia nazwiska. Porachunki to film słaby i nie dorasta Przekrętowi do pięt. Mógłby już coś nowego wymyślić niż powielać stare pomysły.
no i nie moge zapomnieć o legendarnych "Transporting"
że co?
pawcyk27

Post autor: pawcyk27 »

Francuski numer,Dzień Świra,Job:P
RdK.
Kontakt:

Post autor: RdK. »

Ja ostatnio byłem w kinie na "U Pana Boga Za Miedzą" - szedłem na to z przymusu, ale jak się okazało nie było źle, naprawdę dobra, polska komedia :)
Obrazek
Globus

Post autor: Globus »

Oglądałem 2 pierwsze części i już się nie mogę doczekać aż "U Pana Boga Za Miedzą" będzie u mnie na twardzielu :)
Oglądałem ostatnio Walkirię i jestem całkowicie zawiedziony... jednak Niemcy i USA powinny dać sobie spokój z robieniem filmów o II WŚ :/
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Jedrula
Kontakt:

Post autor: Jedrula »

kusy1986 pisze: jak jesteś taki fan , oglądałeś "poniedziałek" , "wtorek"   ?
ogladalem "wtorek" poniedzialku nie widzialem bo mi odradzili
1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
Chuchu
Kontakt:

Ja się dziwię, że jeszcze nikt nie wspomniał o filmie "Zapach Kobiety". Gra Pacino niesamowita :hold:

Poza tym chyba nieomawiany jeszcze film "Dwanaście Małp" wyprowadził mnie z błędu, że Pitt to przeciętny aktor bo wariata zagrał znakomicie  :yes2:
Bodzek

Post autor: Bodzek »

Chuchu pisze: Poza tym chyba nieomawiany jeszcze film "Dwanaście Małp" wyprowadził mnie z błędu, że Pitt to przeciętny aktor bo wariata zagrał znakomicie  :yes2:
To jestem zdziwiony, że mogłeś uważać Pitta za przeciętnego aktora. Zobacz, że każda rola którą gra jest zróżnicowana i pokazuje pełnię jego umiejętności. Co do filmów, to ostatnio widziałem film "Oszukana". Świetna rola Angeliny Jolie i naprawdę dobry dramat. Polecam
Obrazek

"...Ja nie kradnę Scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem..."
Chuchu
Kontakt:

Wiesz mi się takie twierdzenie wbiło do głowy po obejrzeniu filmu "Pan i Pani Smith", który był denny a gra aktorska mi się nie podobała :)
Freelanser

Post autor: Freelanser »

Oglądałem ostatnio:
- Ciekawy przypadek Benjamina Buttona [9/10] - świetny film, Pitt gra znakomicie
- Transformers 2 [7/10] - efekty specjalne miażdzą, ale słaba fabuła
- Kac Vegas/The Hangover [9.5/10] - zajebista komedia, polecam
- X-Men Origins [7/10] - zawiodłem się
- Anioły i demony [6/10] - j/w
- HP i Half-blood prince [7/10] - dużo błędów w porównaniu z książką, miejscami komedia
Obrazek
Chuchu
Kontakt:

Obejrzałem wczoraj "Blair Witch 2: Księga Cieni". Tak jak pierwsza część BARDZO mi się podobała tak druga mi się bardzo nie podobała :roll: Jednak temat wiedźmy Blair kręcony sposobem klasycznym nie jest zbyt dobry. W postaci amatorskich nagrań głównych bohaterów (jak miało to miejsce w pierwszej części) wyglądało to fantastycznie. Podobno ma być kręcona trzecia część i mam nadzieję, że twórcy nie spieprzą tego jak zrobili to z "Księgą Cieni" :roll:
RdK.
Kontakt:

Post autor: RdK. »

13 Dzielnica: Ultimatum i polska komedia Złoty Środek. Polecam!
Obrazek
ODPOWIEDZ