Mercato

To co każdy kibic lubi...
maniekfci

Re: Mercato

Post autor: maniekfci »

Speaker pisze: 23 kwie 2019, 17:14
Orzeu pisze: 23 kwie 2019, 16:18
Speaker pisze: 23 kwie 2019, 12:51 Realnie można zrobić ciekawą paczkę w większosci z ligowców.
Bramkarze:
Handanović
Radu (Genoa)

Obrona:
Hans Hoteboer (Atalanta)
D'Ambrosio
Skriniar
De Vrij
Kevin Bonifazi (SPAL)
Diego Godin
Asa

Pomocnicy:
Brozović
Vecino
Marco Benassi (Viola)
Alfred Duncan Sassuolo)
Manuel Lazzari (SPAL)
Rodrigo De Paul (Udinese)
Ivan Rakitić (Barcelona)

Skrzydlowi:
Karamoh
Nicolas Pepe (Lille)
Steven Bergwijn (PSV)

Napastnicy:
Lautaro
Dżeko (Roma)
Andrea Petagna (SPAL)
trochę za dużo tych zawodników, poza tym widzę tu 4 nowych skrzydlowych tj. Lazzariego, De Paula, Pepe, Bergwijna i nie ma w tym zestawieniu Politano, który wiadomo że zostanie wykupiony.
Nie za dużo, jest w sam raz. Jak dojdzie 3. bramkarz będzie 23 osobowa kadra. Rakitić i De Paul będą opcją na 10. Lazzari daje więcej mozliwosci, w SPAŁ jest wahadlowym, ale jak mówisz byłby przydatny też jako zmiennik Pepe, a nawet na prawej obronie. W razie gry Skriniara z Godinem albo trzema obrońcami jest potrzeba bardziej ofensywnego wahadła niż kryptoobrońca. Zamiast Bergwijna podpytałbym pierw Juve o Douglasa Coste ale mysle z 5% szans na to. Nie starczylo miejsca na Politano w tej wizji :)
taka kadra jest maksymalnie chujowa i znacznie gorsza od obecnej, która pozostawia wiele do życzenia, także regres murowany.
ale w sumie czegoś takiego możemy się spodziewać w przypadku, gdy nie zakwalifikujemy się do LM xd
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

no to moja wizja biorąc pod uwagę nasze zainteresowania oraz możliwości

Handanovic(Padelli) - Asamoah(Dalbert), Godin (De Vrij) Skriniar(Ranocchia), D'Ambrosio (???) - Brozović (Vecino), Barella (Valero) - De Paul (Radja) - Bergwijn (De Paul), Lautaro (???), Pepe (Politano).

Nie wiem jak z prawą obroną, nie mam na nią pomysłu. W pomocy pewnie nie uda nam się ściągnąć żadnego światowej klasy zawodnika i dlatego pójdziemy po Barellę - ambitny i waleczny chłopak, Interista, do tego można pewnie kwotę odstepnego obniżyć jakimś zawodnikiem. Bardzo podoba mi się ten De Paul - bierze na siebie grę, ma dobre prostopadłe podanie i tworzy dużo sytuacji kolegom z drużyny, a do tego jest bardzo uniwersalny. Co do skrzydeł to Bergwijn i Pepe (choć raczej nam się go nie uda ściągnąć, wtedy można pomyśleć o Malcomie) w napadzie Lautaro
zoniek

Post autor: zoniek »

Tak patrzę na Wasze składy i ogarnia mnie smutek tak kuresko wielki, że aż mi samego siebie jest żal... Asamoah, Dalbert, DD, Vecino, Radja, Borja, wcześniej jeszcze jakieś ludziki z innych klubów serie a...przecież tych gości trzeba albo wywalić albo max 3 wziąć na ławę. Zdaje sobie sprawę, że nie mamy hajsu na wymianę połowy składu i dlatego tak mi żal nas wszystkich w jakim gównie wciąż jesteśmy... tu trzeba rewolucji, otworzyć okna i drzwi na przestrzał i przewietrzyć skład jak dawno nie był wietrzony.
Do wywalenia:
Spalletti, Perisic, Candreva, Karaluch, Barbosa, Vecino/Gagliardini, Borja, Jao Mario, Radja

Na ławę:
Padelli, Ranocchia, de Vrij, DD, Asamoah, Brozovic, Vecino/Gagliardini, Lautaro, Politano, ewentualnie Keita jak puszczą go po negocjacjach (np 20 mln + karaluch)

Pierwszy skład:
Handanovic, Skriniar, Godin, Icardi (jak pójdzie Spall i Ivanek to atmosfera powinna się oczyścić, a jak nie to nie sprzedawać go za mniej jak 90 baniek).
Wybraniec

Post autor: Wybraniec »

Jak tak ma wyglądać skład Interu jak proponowane 11 Koby czy Orzeua to pierdole nastepny sezon.
speaker

Post autor: speaker »

Kiedy przychodził Skriniar to usłyszałem o gościu miesiąc wcześniej na młodzieżowym Euro w Polsce. Myślę sobie, że jest metoda by w tych czasach gdzie głośne nazwiska graczy osiągają zawrotne kwoty odstępnego szukać zdolnych ligowcow, którym się chce grać w piłkę, bo Atalanta, Ajax czy Porto mogą prowadzić taka politykę to czemu nie my?
Wybraniec

No stary. Mamy prowadzic polityke taka jak Atalanta, Ajax czy Porto? Kim są te drużyny?
maniekfci

Speaker pisze: 23 kwie 2019, 21:54 Kiedy przychodził Skriniar to usłyszałem o gościu miesiąc wcześniej na młodzieżowym Euro w Polsce. Myślę sobie, że jest metoda by w tych czasach gdzie głośne nazwiska graczy osiągają zawrotne kwoty odstępnego szukać zdolnych ligowcow, którym się chce grać w piłkę, bo Atalanta, Ajax czy Porto mogą prowadzić taka politykę to czemu nie my?

oby takiej mentalności nie miały osoby odpowiedzialne za przyszłość tego klubu xd
Wybraniec

maniekfci ocen spikera, co on pierdoli wogole
maniekfci

pierdoli mocno, ale dostrzegam w tym więcej sensu niż w opisywaniu IlCapitano
Wybraniec

No Kapytano to juz całkiem odleciał, ciągle zmienia zdanie i tak pierdoli i pierdoli
maniekfci

Speaker pisze: 23 kwie 2019, 12:51 Realnie można zrobić ciekawą paczkę w większosci z ligowców.
Bramkarze:
Radu (Genoa)

Obrona:
Hans Hoteboer (Atalanta)
Kevin Bonifazi (SPAL)

Pomocnicy:
Vecino
Marco Benassi (Viola)
Alfred Duncan Sassuolo)
Manuel Lazzari (SPAL)

Skrzydlowi:
Karamoh
Steven Bergwijn (PSV)

Napastnicy:
Andrea Petagna (SPAL)
no wzmocnienia po chuju, takie akurat na 8 miejsce
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Trochę racji ma. Nie stać nas na kupowanie gwiazd więc trzeba je zacząć kreować. Skriniar czy Icardi są idealnym przykładem na to że za kilkanaście milionów można kupić grajka stosunkowo mało znanego, dać mu szansę na rozwój i zrobić z niego gwiazdę.
Nie czarujmy się. Rakitic, Modric, Benzema czy inny gwiazdor do nas nie przyjdzie.
A- jest za drogi
B - za dużo chce zarabiać
C - ma ambicje na grę w klubie z topu

Inter w moim odczuciu powinien skupić się na ściąganiu do siebie młodych i zdolnych piłkarzy. Najlepiej z doswiadczeniem w Serie A. To powinien być główny kierunek.
De Paul, Hateboer, Barella, Biraghi, Tonali. Do tego jeden czy dwa transfery typu Godin. Czyli okazja za darmo wziąć doświadczonego zawodnika z charakterem i sukcesami na koncie.

Jakieś wymysły z ligi francuskiej jak Pepe czy z portugalskiej lub brazylijskiej nie kończą się dobrze. Interu w obecnych czasach nie stać na wtopy transferowe więc jakoś należy minimalizować ryzyko.
maniekfci

Jaszczu91 pisze: 23 kwie 2019, 23:01
> Inter w moim odczuciu powinien skupić się na ściąganiu do siebie młodych i zdolnych piłkarzy. Najlepiej z doswiadczeniem w Serie A. To powinien być główny kierunek.
> De Paul, Hateboer, Barella, Biraghi, Tonali.
zoniek

Post autor: zoniek »

maniekfci pisze: 23 kwie 2019, 22:56
Bramkarze:
Radu (Genoa)

Obrona:
Hans Hoteboer (Atalanta)
Kevin Bonifazi (SPAL)

Pomocnicy:
Vecino
Marco Benassi (Viola)
Alfred Duncan Sassuolo)
Manuel Lazzari (SPAL)

Skrzydlowi:
Karamoh
Steven Bergwijn (PSV)

Napastnicy:
Andrea Petagna (SPAL)
no wzmocnienia po chuju, takie akurat na 8 miejsce
:hahaha:

bez kitu, co to za zbieranina
Potem znowu kurwa bujać się z tartakiem i próbować opchnąć syf jakimś naiwniakom, albo dorzucać ich karty do ofert transferowych.
miniu86

Post autor: miniu86 »

Gdybym miał zatypować jakie mercato będzie robił Marotta to postawiłbym na te, które wyżej opisuje Jaszczu.
Jeśli zawodnik z topu to tylko po okazyjnej cenie, bądź za prowizje dla agenta i dobre zarobki, a reszta to wyróżniający się zawodnicy z ligi.
Nie wierzę, w transfer wspominanego przez Was Pepe, ale też nie jestem do końca przekonany czy nie odbiłby się od tej ligi.
Wybraniec

NO JA TO WIDZE TAK

BRAMKARZE

SAMIR HANDANOVIC
DANIELE PADELLI
TOMASSO BERNI

OBROŃCY
DANILO
DANILO D'AMBROSIO
MILAN SKRINIAR
DIEGO GODIN
STEFAN DE VRIJ
ANDREA RANOCCHIA
NICOLAS TAGLIAFICO
DALBERT

POMOCNICY

MARCELO BROZOVIC
RADJA NAINGGOLAN
ROBERTO GAGLIARDINI
KWADWO ASAMOAH
SERGIEJ MILINKOVIC-SAVIC
MATEO KOVACIC

NAPASTNICY

NICOLAS PEPE
MATTEO POLITANO
HIRVING LOZANO
RODRIGO DE PAUL
LAUTARO MARTINEZ
EDIN DZEKO

MOŻE TROCHE DZIWIĆ OBECNOŚC MATTEO KOVACICIA, ALE W SUMIE TYP MA DOPIERO 25 LAT, JEST TECHNIKA, JAKOŚĆ I NABRAŁ SIŁY, MYŚLĘ, ŻE MOŻNA BY ZARYZYKOWAĆ JEGO WYPOŻYCZENIE.

UWAŻAM, ŻE Z TAKĄ KADRĄ SPOKOJNIE WALCZYMY O SCUDETTO I CWIERCFINAL LIGI MISTRZÓW.

KOSZTY:
DANILO - 25 MLN
TAGLIAFICO - 30 MLN
MILINKOVIC SAVIC - 100 MLN
KOVACIC - WYPOŻYCZENIE
PEPE - 80 MLN
LOZANO - 40 MLN
DE PAUL - WYPOŻYCZENIE
DZEKO - 15 MLN

SUMA KOSZTÓW TO 290 MLN EURO, 100 BANIEK DOSTANIEMY ZA ICARDIEGO I PERISICIA, NO A RESZTE TO TRZEBA ZAINWESTOWAĆ. ŻEBY BYĆ NA TOPIE TRZEBA WYDAWAĆ, MAM NADZIEJE, ŻE ZARZĄD TO ROZUMIE NO I W KOŃCU SĄ NOWI UDZIAŁOWCY ZROZUMCIE.
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Wybraniec pisze: 24 kwie 2019, 09:52 NO JA TO WIDZE TAK

BRAMKARZE

SAMIR HANDANOVIC
DANIELE PADELLI
TOMASSO BERNI

OBROŃCY
DANILO
DANILO D'AMBROSIO
MILAN SKRINIAR
DIEGO GODIN
STEFAN DE VRIJ
ANDREA RANOCCHIA
NICOLAS TAGLIAFICO
DALBERT

POMOCNICY

MARCELO BROZOVIC
RADJA NAINGGOLAN
ROBERTO GAGLIARDINI
KWADWO ASAMOAH
SERGIEJ MILINKOVIC-SAVIC
MATEO KOVACIC

NAPASTNICY

NICOLAS PEPE
MATTEO POLITANO
HIRVING LOZANO
RODRIGO DE PAUL
LAUTARO MARTINEZ
EDIN DZEKO

MOŻE TROCHE DZIWIĆ OBECNOŚC MATTEO KOVACICIA, ALE W SUMIE TYP MA DOPIERO 25 LAT, JEST TECHNIKA, JAKOŚĆ I NABRAŁ SIŁY, MYŚLĘ, ŻE MOŻNA BY ZARYZYKOWAĆ JEGO WYPOŻYCZENIE.

UWAŻAM, ŻE Z TAKĄ KADRĄ SPOKOJNIE WALCZYMY O SCUDETTO I CWIERCFINAL LIGI MISTRZÓW.

KOSZTY:
DANILO - 25 MLN
TAGLIAFICO - 30 MLN
KOVACIC - WYPOŻYCZENIE
PEPE - 80 MLN
LOZANO - 40 MLN
DE PAUL - WYPOŻYCZENIE
DZEKO - 15 MLN

SUMA KOSZTÓW TO 290 MLN EURO, 100 BANIEK DOSTANIEMY ZA ICARDIEGO I PERISICIA, NO A RESZTE TO TRZEBA ZAINWESTOWAĆ. ŻEBY BYĆ NA TOPIE TRZEBA WYDAWAĆ, MAM NADZIEJE, ŻE ZARZĄD TO ROZUMIE NO I W KOŃCU SĄ NOWI UDZIAŁOWCY ZROZUMCIE.
Pellegrini za Kovacicia i mogę się pod tym podpisać, masakra. Cóż za ekscytująca i nieszablonowa wizja.
Kusy

Post autor: Kusy »

MILINKOVIC SAVIC - 100 Mln, co? Chyba, że złotych.
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2019, 10:02 przez Kusy, łącznie zmieniany 1 raz.
Orzeu
Kontakt:

kusy pisze: 24 kwie 2019, 10:01 MILINKOVIC SAVIC - 100 Mln co?
Lotito ponoć 150 za niego odrzucał :hahaha: a w rzeczywistości by go sam do Appiano przywiózł jakby ktoś tyle zaproponował
maniekfci

kolejna chujowa propozycja.

Panowie, nie wiem w sumie po co dyskutujemy, przecież zarząd i Marotta już od dawna wiedzą, kto będzie trenerem i planują pod to politykę. w związku z tym, jakieś transfery są już pewnie dogadane, a inne są po cichu prowadzone, żeby skompletować kadrę już na sam początek lata, zatem trzeba czekać i ufać Marocie i Ausiliowi, że trafią z transferami.

pozdrowionka i miłego dzionka
Wybraniec

maniekfci pisze: 24 kwie 2019, 10:04 kolejna chujowa propozycja.

Panowie, nie wiem w sumie po co dyskutujemy, przecież zarząd i Marotta już od dawna wiedzą, kto będzie trenerem i planują pod to politykę. w związku z tym, jakieś transfery są już pewnie dogadane, a inne są po cichu prowadzone, żeby skompletować kadrę już na sam początek lata, zatem trzeba czekać i ufać Marocie i Ausiliowi, że trafią z transferami.

PRZECIEZ TY WŁAZISZ TUTAJ POSAPAĆ I POMARUDZIĆ. A MY PO PROSTU CHCEMY WIELKIEGO INTERU.
maniekfci

Wybraniec pisze: 24 kwie 2019, 10:10
maniekfci pisze: 24 kwie 2019, 10:04 kolejna chujowa propozycja.

PRZECIEZ TY WŁAZISZ TUTAJ POSAPAĆ I POMARUDZIĆ. A MY PO PROSTU CHCEMY WIELKIEGO INTERU.
merytorycznie odniosłem się do Twojej propozycji kadry na sezon 2019/20, która jest nierealna i po prostu słaba.
Orzeu
Kontakt:

Maniek nie zabraniaj nam prowadzić dyskusji
Wybraniec

dokładnie orzeu. Jak bede chcial to sobie wpisze nawet Mbappe do wizji bo moge i co
maniekfci

Orzeu pisze: 24 kwie 2019, 10:13 Maniek nie zabraniaj nam prowadzić dyskusji
czemu mi dokuczasz, przecież nie zabraniam
Wybraniec

IlCapitano pisze: 24 kwie 2019, 09:56

BRAMKARZE

SAMIR HANDANOVIC
DANIELE PADELLI
TOMASSO BERNI

OBROŃCY
DANILO
DANILO D'AMBROSIO
MILAN SKRINIAR
DIEGO GODIN
STEFAN DE VRIJ
ANDREA RANOCCHIA
NICOLAS TAGLIAFICO
DALBERT

POMOCNICY

MARCELO BROZOVIC
RADJA NAINGGOLAN
ROBERTO GAGLIARDINI
KWADWO ASAMOAH
SERGIEJ MILINKOVIC-SAVIC
MATEO KOVACIC

NAPASTNICY

NICOLAS PEPE
MATTEO POLITANO
HIRVING LOZANO
RODRIGO DE PAUL
LAUTARO MARTINEZ
EDIN DZEKO

KOSZTY:
DANILO - 25 MLN
TAGLIAFICO - 30 MLN
KOVACIC - WYPOŻYCZENIE
PEPE - 80 MLN
LOZANO - 40 MLN
DE PAUL - WYPOŻYCZENIE
DZEKO - 15 MLN

Pellegrini za Kovacicia i mogę się pod tym podpisać, masakra. Cóż za ekscytująca i nieszablonowa wizja.
Pelegrini to będzie wieczny talent mordo, Kovaczyc tez nim w sumie jest, ale chłop przynajmniej grał co rok o trofea w Realu Madryt i to wcale nie jako trzecioplanowa postać, bo u Zidane'a dostawał sporo minut jak na pomoc która tam grała, w Chelsea bez szału, ale sądzę, że byłby dobrym zmiennikiem dla Brozo, a nuż by odpalił oceń. Zresztą jego styl gry najlepiej pasuje do Italii.
KoBa

Post autor: KoBa »

BRAMKARZE

SAMIR HANDANOVIC
DANIELE PADELLI
TOMASSO BERNI

OBROŃCY
DANILO
DANILO D'AMBROSIO
MILAN SKRINIAR
DIEGO GODIN
STEFAN DE VRIJ
ANDREA RANOCCHIA
NICOLAS TAGLIAFICO
DALBERT

POMOCNICY

MARCELO BROZOVIC
RADJA NAINGGOLAN
ROBERTO GAGLIARDINI
KWADWO ASAMOAH
SERGIEJ MILINKOVIC-SAVIC
MATEO KOVACIC

NAPASTNICY

NICOLAS PEPE
MATTEO POLITANO
HIRVING LOZANO
RODRIGO DE PAUL
LAUTARO MARTINEZ
EDIN DZEKO

KOSZTY:
DANILO - 25 MLN
TAGLIAFICO - 30 MLN
KOVACIC - WYPOŻYCZENIE
PEPE - 80 MLN
LOZANO - 40 MLN
DE PAUL - WYPOŻYCZENIE
DZEKO - 15 MLN

Ty to jesteś jednak mistrz xD
Z 23 wypisanych przez Ciebie graczy 19 znalazło się mojej wczorajszej wizji, którą wzgardziłeś i uznałeś czyniącą przyszły sezon niegodnym oglądania xD
Stachoo

Post autor: Stachoo »

Wizja:

BRAMKARZE

SAMIR HANDANOVIC
DANIELE PADELLI
IONUT RADU - New

OBROŃCY

DANNY DA COSTA/TIMOTHY CASTAGNE - New
DANILO D'AMBROSIO
MILAN SKRINIAR
DIEGO GODIN - New
STEFAN DE VRIJ
ANDREA RANOCCHIA
NICOLAS TAGLIAFICO - New
KWADWO ASAMOAH

POMOCNICY

MARCELO BROZOVIC
RADJA NAINGGOLAN
ROBERTO GAGLIARDINI
LORENZO PELLEGRINI - New
SANDRO TONALI/GIOVANI LO CELSO - New [Yes, i know]
DANIELE BASELLI - New

NAPASTNICY

RICHARLISON/THORGEN HAZARD - New
RODRIGO DE PAUL - New
FEDERICO CHIESA - New
MATTEO POLITANO
LAUTARO MARTINEZ
EDDIE SALCEDO

Największe trudności pozyskania: Hazard, Lo Celso, Chiesa
Wybraniec

KoBa pisze: 24 kwie 2019, 11:16

BRAMKARZE

SAMIR HANDANOVIC
DANIELE PADELLI
TOMASSO BERNI

OBROŃCY
DANILO
DANILO D'AMBROSIO
MILAN SKRINIAR
DIEGO GODIN
STEFAN DE VRIJ
ANDREA RANOCCHIA
NICOLAS TAGLIAFICO
DALBERT

POMOCNICY

MARCELO BROZOVIC
RADJA NAINGGOLAN
ROBERTO GAGLIARDINI
KWADWO ASAMOAH
SERGIEJ MILINKOVIC-SAVIC
MATEO KOVACIC

NAPASTNICY

NICOLAS PEPE
MATTEO POLITANO
HIRVING LOZANO
RODRIGO DE PAUL
LAUTARO MARTINEZ
EDIN DZEKO

KOSZTY:
DANILO - 25 MLN
TAGLIAFICO - 30 MLN
KOVACIC - WYPOŻYCZENIE
PEPE - 80 MLN
LOZANO - 40 MLN
DE PAUL - WYPOŻYCZENIE
DZEKO - 15 MLN

Ty to jesteś jednak mistrz xD
Z 23 wypisanych przez Ciebie graczy 19 znalazło się mojej wczorajszej wizji, którą wzgardziłeś i uznałeś czyniącą przyszły sezon niegodnym oglądania xD
No beka Koba,a zamiast Lozano, Pepe, Brozovicia, Kovacicia i Tagliagico dałeś Bergwajna, Chiese, Pellegriniego, Vecino i Valero, no jak ja mam Cię traktować poważnie.
Alfa

Post autor: Alfa »

Stachoo pisze: 24 kwie 2019, 11:46 Wizja:

BRAMKARZE

SAMIR HANDANOVIC
DANIELE PADELLI
IONUT RADU - New

OBROŃCY

DANNY DA COSTA/TIMOTHY CASTAGNE - New
DANILO D'AMBROSIO
MILAN SKRINIAR
DIEGO GODIN - New
STEFAN DE VRIJ
ANDREA RANOCCHIA
NICOLAS TAGLIAFICO - New
KWADWO ASAMOAH

POMOCNICY

MARCELO BROZOVIC
RADJA NAINGGOLAN
ROBERTO GAGLIARDINI
LORENZO PELLEGRINI - New
SANDRO TONALI - New [Yes, i know]
SARABIA - New

NAPASTNICY

RICHARLISON/THORGEN HAZARD - New
RODRIGO DE PAUL - New
FEDERICO CHIESA - New
MATTEO POLITANO
LAUTARO MARTINEZ
EDDIE SALCEDO

Największe trudności pozyskania: Hazard, Lo Celso, Chiesa
baselli pionek, usunalem i dalem sarabie ktory ponoc ma 18mln klauzuli wykrecil kosmiczne staty w sevilli 48m 22g 15a warto sie mu przyjrzec

no ale taka obrona i pomoc, bardzo spoko

no i z tym atakiem problem, bo richarlison to ok 70-80mln, hazard pewnie z 50, kieza kolejne 80, i de paul ze 40 lub 30 i jakis gowniak
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2019, 12:36 przez Alfa, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ