Inter 2011/2012

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
dani7

Odp: Inter 2008/2009

Post autor: dani7 »

morgothbauglir pisze: Skład piękny ale czy wykonalny? Działaczom Królewskich podobał się Mancini z Romy. Tego dzisiejszego za Sneijdera nie wymienią, bo Holender jest jedym z ich najlepszych zawodników. Tevez to kłopot finansowy rzędu 20 mln euro a w ManU nie łapie się do jedenastki. A Bruno Alves...nie za bardzo podoba mi się ten pomysł. Mamy ofensywne usbosobionego Maicona, Santon też lubi pobiegać pod cudze pole karne...obawiam się, że w tyle zostanie Cesar, ewentualnie z Samuelem
Tevez: 31 meczów w pierwszej jedenastce, 14 z ławki i 13 goli. 
Berbatow: 33 (4 z ławki), 14 goli
Rooney: 33 (9 z ławki), 20 goli

Tevez nie gra wiele mniej od Berby i Rooneya.
Ostatnio zmieniony 2 maja 2009, 22:11 przez dani7, łącznie zmieniany 1 raz.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Tevez?? Przyznam, że ciekawy zawodnik. Niesamowicie waleczny, bardzo dobry technicznie, szybki no i ma pojęcie o strzelaniu goli. Poza tym jest u nas kilku kolegów z reprezentacji Argentyny. Do tego nie narzeka jak usiądzie na ławce (chociaż przy naszych fantastycznych napastnikach nie sądzę aby się to często zdarzało :roll: ). No ale trzeba powalczyć o Diego, jak nie on to ktoś z dwójki graczy Realu: Sneijder, Van der Vaart. Można też spróbować z Hamsikiem. Napoli po fantastycznej pierwszej połowie sezonu w 2009 roku znacznie obniżyło loty i być może Słowak chciałby od nas dołączyć :)
Nen

Post autor: Nen »

morgothbauglir pisze: A Bruno Alves...nie za bardzo podoba mi się ten pomysł. Mamy ofensywne usbosobionego Maicona, Santon też lubi pobiegać pod cudze pole karne...obawiam się, że w tyle zostanie Cesar, ewentualnie z Samuelem
To nie jest okręgówka, że jak ktoś lubi atakować to "leci" do przodu. Jeżeli Mou będzie chciał, by nikt nie ruszał się ze swojej pozycji to tak się stanie.
God protect me
morgothbauglir

Post autor: morgothbauglir »

Jeśli jest tak jak nam piszesz to po co kupować piłkarza uzdolnionego technicznie, dobrze atakującego. Kupmy klasycznego, solidnego stopera. Według mnie takiego właśnie nam potrzeba
Kupię plakaty Interu, pisać gg 8272525!
Nen

morgothbauglir pisze: Jeśli jest tak jak nam piszesz to po co kupować piłkarza uzdolnionego technicznie, dobrze atakującego. Kupmy klasycznego, solidnego stopera. Według mnie takiego właśnie nam potrzeba
Technika nie służy tylko do atakowania. Czasami przyda się dograć jakąś trudną piłkę w drugiej linii kiedy rywal naciska, czy też wymusić jakiś faul i poustawiać szyki zamiast bezmyślnie wykopywać ją do przodu.
God protect me
morgothbauglir

Oczywiście że nie należy sprowadzać pinokia, albo łysola co tylko wykopuje. Ale Bruno Alves jest dużo warty głównie z racji walorów ofensywnych. Potrafi nieźle bić rzuty wolne, dobrze dogrywa, jest szybki. Według mnie szkoda pieniędzy na zawodnika usposobionego tak ofensywnie, skoro za taką samą kwotę możemy sprowadzić obrońcę, który posiada więcej atutów sticte obronnych
MarcoPolo
Kontakt:

Post autor: MarcoPolo »

Wiadomo ,że Luis Figo już w czerwcu odchodzi ,ale po wczorajszym spotkaniu śmiało stwierdzam ,że mógłby jeszcze spokojnie zagrać sezon ,dwa na najwyższym dla siebie poziomie.
Jeśli jednak Luis odejdzie ,a drugi Luis co już jest chyba przesądzone nigdy nei wpadnie w łaski trenera Mourinho to w jego miejsce widziałbym Brazylijczyka Diego ,który po tym jak prawdopodobnie WERDER odpadnei z europejskich pucharów będzie chciał się przenieś do lepszego i solidniejszego klubu.
Jak dla mnie odejśc powinni :Vieira,Cruz,Crespo- i po tym jak odszedł Adriano zrobiły się trzy miejsca  w ataku wolene i tu walczyłbym o Aquafrescę oraz Villę
FORZA  INTER  FANATICI  DALLA  POLONIA !
morgothbauglir

Aquafrescę po sezonie już mamy. Co do Villi to, jak dla mnie, zbyt delikatny Hiszpan. Jeśli napastnik (chociaż bardziej konieczny jest rozgrywający)to raczej z ligi angielskiej lub włoskiej
Kropasz
Kontakt:

Post autor: Kropasz »

morgothbauglir pisze: Co do Villi to, jak dla mnie, zbyt delikatny Hiszpan.
A niektórzy na tej stronie upierają się, że David Silva taki nie jest.
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
morgothbauglir

Szczerze mówiąc jestem zwolennikiem Davida Silvy, ponieważ ma inny zakres obowiązków aniżeli jego imiennik. Skrzydłowemu można wybaczyć braki w warunkach fizycznych, bo on się tyle nie przepycha z obrońcami, nie jest bez przerwy popychany. A napastnik, szczególnie w Serie A, przez 90 min cierpi na szczypanie, pchanie, kopanie po nogach itp.
Kropasz
Kontakt:

Przecież taki Gattuso, Chiellini zabiją go jednym wślizgiem. Masz rację, on się nie będzie przepychał z obrońcami, bo odbije się od nich jak piłka od ściany.
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Doświadczenie z Boskim Ryszardo vel. Trivela nic was nie nauczyło. Ale to wasza sprawa.
morgothbauglir

Trudno mi sobie wyobrazić sytuację, jak będzie próbował powalić Nestę. Będzie raczej unikał kontaktu z rywalem. W Primera Division nie miał w zwyczaju zbyt często stykać się ze stoperami. A wślizgi...nawet Kollerowi możnaby w ten sposób zrobić kuku.

Odnośnie wypowiedzi Il Capitano: Quaresma to trochę inna historia...jego nie wykosili, wypchali itp. tylko po prostu był całkowicie bez formy
Kropasz
Kontakt:

Chodzi mi o to, że w Serie A obrońcy z reguły mają pojęcie o swoim fachu, w przeciwieństwie do tych z Hiszpanii. Więc kontakt fizyczny między nim a obrońcami zajdzie znacznie częściej niż w lidze piknikowej. Takie jest moje zdanie. Ja gościa we Włoszech po prostu nie widzę.
गांजा
Koniec świata
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Kłarezma nie mógł przebiec 10 metrów bo już leżał na boisku. Wtedy mnie to śmieszyło, ale jeśli kupimy drugiego takiego mikrusa to już nie będzie do śmiechu nikomu.
morgothbauglir

Macie rację, ale jeśli patrzymy z tej strony, to kupno Villi, Silvy, Snejidera czy kogo nam się tam jeszcze widziało jest złym posunięciem. Piłkarzy należałoby szukać w rodzimej lidze, chociaż i od tego są wyjątki (A. Mancini)
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Tyle że Silva radzi sobie bardzo dobrze w Hiszpani a Quaresmie tam też nie wyszło :) Ale też jestem przeciw transferowi Silvy jemu najlepiej będzie w Hiszpanii u nas sobie nie poradzi.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
morgothbauglir

Dobrze. Załóżmy że macie rację. Wobec tego jakiego skrzydłowego proponujecie, aby nasz zarząd sprowadził (błagam, tylko nie C.Ronaldo :))? Teraz mamy Zanettiego (szczerze mówiąc wolę go w obronie), Manciniego (szczerze mówiąc wolę o nim nie mówić) i ewentualnie Stankovicia (ale to tak na siłę). To zdecydowanie za mało
Kropasz
Kontakt:

Przecież nie musimy grać taktyką ze skrzydłowymi. To raz. A dwa, to w mej głowie pojawił się jakiś czas temu pomysł (może i chory :) ), by zagrać z przodu Ibrą i po bokach Cassano + Quagliarella.
गांजा
Koniec świata
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

Niestety Mourinho bedzie chyba jednak preferował 4-3-3. Po tranferach Q77 i Manciniego mowienie ze ten albo ten zawodnik bedzie dla nas prawdziwym wzmocnieniem jest jak dla mnie wróżeniem z fusów  :roll:  Chyba że sciągniemy Ribery'ego  :P W każdym badz razie co bysmy nie napisali kogo chcemy widziec w druzynie  to i tak zarzad bedzie robił swoje.  :-D
Chuchu
Kontakt:

Real zapowiedział wyprzedaż swoich Holenderskich zawodników :) Ja bym skorzystał na tym, bo mają kilku ofensywnych graczy. Sneijder jest do wzięcia za dość rozsądne pieniądze, to samo Van der Vaart. Ja bym wziął Wesleya ale VDV też byłby dobry :) Każdy wie, że interesy z Realem wychodziły nam ostatnio na dobre (nawet bardzo dobre :P ).

Ciekawe jak się potoczy sprawa Eto'o. Jeśli ma odejść z Barcy to naprawdę warto o niego powalczyć bo jest to niezwykle szybki i dynamiczny napastnik, który wie co to strzelanie bramek. Takiego gracza dać Ibrze...mmm miodzio by wtedy wyglądał nasz atak :)

J.Cesar

Maicon                 Samuel                Chivu/Cordoba                  Maxwell/Chivu

Zanetti             Cambiasso            Stankovic

Sneijder

Ibrahimović                 Eto'o

To byłby skład na Europe na pewno :) Pewnie niektórzy mnie skrytykują za cofniętego Stankovica, ale to jest zawodnik przede wszystkim walczący ale i potrafiący rozegrać piłkę a takiego nam brakuje w drugiej linii :roll:

forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

Na papierze wszystko zawsze pięknie ładnie wygląda a w praktyce?... W praktyce to taki Adriano nie wraca sobie do klubu bo mu się nie chce  :lol: Jest oczywistoscią że zarząd zakupi przynajmniej jednego pomocnika i napastnika. Pytanie tylko kogo? Bo na chwile obecną nikt nie jest nas blisko.
Minister

Post autor: Minister »

Ja zamist Stnovicia widziałbym Mario:) Ale reszta bez zarzutów!!
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Adriano_forever

Post autor: Adriano_forever »

Nie Stankovic w tym roku gra bardzo dobrze i moim zdaniem miejsce w pierwszej 11 ma pewne na przyszły sezon
Lepiej jest być pokonanym niż być fanem Milanu. - Nicola Berti
Nen

Barca nie puści Eto'o on jojczy o odejściu bo jest bardzo skąpy i chodzi mu po prostu o podwyżkę. Nawet jeżeli będą chcieli go sprzedać, t za kolesia ze złotym butem trzeba dać tyle, ile my nie mamy. 
God protect me
Minister

Post autor: Minister »

Ja bym nie był tego taki pewny.
Po 1.Jest duże prawdopodobieństwo że przyjdzie Ribery,
2.Jeśli  tak się stanie gdzieś będzie musiał grać  Henry który jest teraz w wysoiej formie.
3.Po co mają mu więcej płacić jak możliwe że nie będzie im potrzebny skoro będzie trójka Henry,Messi,Ribey.
4.Znając życie to wszystko to spekulacje gazet i telewizji i nie bierzmy tych doniesień transferowych serio.Dopuki coś nie jest podane oficjalnie przez klub ja w to nie wierzę bo dużo informacji jest grubo naciąganych!!
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Chuchu
Kontakt:

Obronę mamy bardzo silną, nawet jak na Ligę Mistrzów. Problemem jest to, że słabo atakujemy i przeciwnicy bardzo często przebywają pod naszą bramką i wiadomo, że jak przeprowadza przeciwnik 30 akcji na mecz to przy 1 czy 2 jest całkiem realne, że popełni się błąd :roll: jak wzmocnimy ofensywę to jednocześnie pozbędziemy się dwóch problemów :)
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Transfer Eto'o jak dla mnie nierealny.Barca nie puści zawodnika,który strzela ponad 20 bramek w lidze.Zresztą po co Kameruńczyk miałby odchodzić ,skoro świetnie czuje sie w Katalonii :?: Villę bym chciał ,ale Inter nie ma takich funduszy.Nie ma co się oszukiwać.Swoją drogą ciekawie by wyglądał powrót do Interu Obafemi Martinsa.Ale to tylko takie małe marzenie po kilku zupach chmielowych :wink:
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
IRT

Post autor: IRT »

Chuchu pisze: Obronę mamy bardzo silną, nawet jak na Ligę Mistrzów. Problemem jest to, że słabo atakujemy i przeciwnicy bardzo często przebywają pod naszą bramką i wiadomo, że jak przeprowadza przeciwnik 30 akcji na mecz to przy 1 czy 2 jest całkiem realne, że popełni się błąd :roll: jak wzmocnimy ofensywę to jednocześnie pozbędziemy się dwóch problemów :)
Problem z obroną jest taki, że zawodnicy rok w rok nam wypadają ze składu, z powodu kontuzji. Zawsze jest ten sam problem i zawsze na to narzekamy. Trzeba kupić jednego środkowego obrońce, takiego który mógłby grać w pierwszym składzie regularnie i nie byłby tzw. "szklanką".

Co nie zmienia faktu, że głównym utrapieniem jest ofensywa, a konkretnie pomoc.
IRT. :]
Forza Inter!
PepeBergomi
Kontakt:

Post autor: PepeBergomi »

A co myslicie o João Moutinho??, w sumie mi stylem gry przypomina Fabregasa-moze warto mu sie przyjrzec blizej. Ewentualnie Sportingowi mozna wcisnac Ryśka w rozliczeniu :D
"When I die, fuck it I wanna go to hell
Cause I'm a piece of shit, it ain't hard to fuckin' tell"
                                                         Biggie Smalls

http://uslugiprojektowe.slupsk.pl
http://solid.slupsk.pl
ODPOWIEDZ