Polska Ekstraklasa

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Lamatico
Kontakt:

Odp: Orange Ekstraklasa

Post autor: Lamatico »

Dziś bardzo ciekawie zapowiada się spotkanie GKS-u z Zagłębiem, Mistrz z Wicemistrzem. Zagłębie jednak nie ma juz o co grać bo i tak poleci z ligi. GKS jak ostatnio czytałem na aspiracje na 3 miejsce. W składzie nie zaszły żadne roszady. Jedyna to chyba wypożyczenie do Sosnowca Bartka Chwalibogowskiego. Do składu wprowadzono kilku młodych zawodników.

Do pełni formy powrócił już Łukasz Garguł, który mam nadzieję poprowadzi GieKSę do podium.

Wymarzony koniec tabeli:
1. Wisła Kraków (inaczej chyba nie będzie)
2. GKS Bełchatów (jeśli złapią formę)
3. Lech Poznań (zawsze im kibicowałem i dużo Lechitów tutaj ;) )
4. Legia Warszawa
5. Korona Kielce
.....
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

Mnie ciekawi jutrzejszy mecz Górnika z Lechem ;)
Górnik może wygrał w sparingu z Wisłą 3-0 ale to będzie zupełnie inny mecz, Górnik zawsze miał trudności z Lechem,w historii Górnicy lepiej sobie radzili  z Kolejorzem na ich stadionie w Poznaniu, ale... jutro się przekonamy ;)
P.S. Który Poznaniak wybiera się na śląsk? ;)
Shady

Post autor: Shady »

EL_CHINO pisze: P.S. Który Poznaniak wybiera się na śląsk? ;)
Ja jadę :]
Ostatnio zmieniony 23 lut 2008, 14:53 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
dzielik

Post autor: dzielik »

Już dzisiaj o 20 rozpoczyna się 19 kolejka spotkań. Bardzo ciekawie zapowiada się mecz Lecha Poznań - Zagłębie Lubin. Drugi mecz to Polonia Bytom - Zagłębie Sosnowiec.Mnie jako mieszkańca Bytomia najbardziej interesuje ten 2 mecz, zwłaszcza,że po raz pierwszy od 21 lat (czyli po raz pierwszy w moim życiu:)) Polonia zagra u siebie mecz w 1 lidze polskiej. Mam nadzieję, że widowisko będzie ciekawe, komplet publiczności pewny tak więc chociaż na trybunach na 100% wrażeń nie zabraknie:)
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Ja jutro na Wisła- Widzew :) Ciekawe jak bęzdzie.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Joker

Post autor: Joker »

Po bezbarwnej grze Lech zremisował na swoim boisku z aktualnym mistrzem Polski Zagłębiem Lubin 0:0
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Właśnie wróciłem z Wielkich Derbów na Stadionie Śląskim, dobry mecz, w ciężkich warunkach, zasłużone zwycięstwo Ruchu... Górnik... praktycznie nie istniał... nie istniał, 3 celne strzały i 2 gole, Ruch 17 strzałów, w tym 7 celnych i 3 gole. Kapitalny mecz Ćwielonga i w ogóle całego Ruchu ;D ;) Atmosfera jak na polskie warunki kapitalna ;D Warto było zmoknąć :) Niebiescy! ;D
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Globus

Post autor: Globus »

O co chodzi z Dodą?
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Dzonyy

Jeśli się nie myle to miała być na derbach.
Shady

Globus pisze: O co chodzi z Dodą?
Miała dać koncert przed meczem.
Globus

Ale dała ten koncert? Bo cos na onecie czytałem że "doda chłodno przyjęta na derbach" :) Jak ktoś jest w temacie to niech napisze o co biegało dokładnie

Obrazek
RoB

Post autor: RoB »

Pewnie chodzi o to, że została chłodno przyjęta na derbach.
szuli

Post autor: szuli »

bardzo ładny meczyk :) bravo Chorzów! :), oby takich meczy i takiej publiki więcej w Polsce :)
Obrazek

Obrazek
Joker

Najprawdopodobniej tak wysoka frekwencja na meczu ligowym w Polsce będzie dopiero wtedy jak zakończy się budowa stadionu Lecha 
Dzonyy

Ja w krakowie to akurat na zbyt wiele popatrzeć nie mogłem :( Potem jeszcze protest i po meczu.
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Doda się spóźniła na mecz przez to ją wygwizdali ;P Akurat na tym nie byłem... szkoda było stać na zimnie i słuchać jej `wyczynów`...
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
dzielik

Ja tak jak pisałem wcześniej byłem na meczu Polonii z Zagłębiem. Mecz może nie zachwycił poziomem (ciężko się było tego spodziewać, biorąc pod uwagę, że grało 2 beniaminków broniących się przed spadkiem) ale emocji nie brakowało. Zwłaszcza w stresie byli kibice Polonii, bo nasza drużyna broniła się praktycznie od strzelenia bramki do końca meczu. Pomimo tego udało się nam stworzyć 4 bardzo groźne sytuacje pomiędzy 75, a 90 minutą. Na duży + oprawa meczu i doping: nowa sektorówka i rekordowa frekwencja (ponad 8 tys sprzedanych biletów) Zresztą pisali o nas w wielu miejscach, chociażby takie zdanie w przeglądzie sportowym:
"PLUSY:
Fantastyczny doping: Miejscowa publiczność, która szczelnie wypełniła stadion przy ul. Olimpijskiej w Bytomiu, zachwyciła obserwatorów (...)"
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

No No.. Krwawy po derbach wielkim kibicem Ruchu ;)
No cóż, atmosfera przepiękna, wszystko było w porządku poza wynikiem :P Byliśmy kibicowsko lepsi od Ruchu, co nawet zauważyli komentatorzy w c+ i nawet kumpel z klasy co jest kibicem Ruchu  :lol3: Nastepne DErBY na Roosevelta, innej możliwości nie widze ;P Mamy swój stadion to na nim powinniśmy grac, w sumie mogą grac nawet w Poznaniu to i tak będę ;)
http://pl.youtube.com/watch?v=iVSTRapOy ... re=related

P.S. Nie pozdrawiam PKP.
Globus

Dzielik Rafał Grzyb gra tam jeszcze u was? znam go dobrze bo mieszkał 8 km od mojej miejscowości

Obrazek
dzielik

Tak Grzyb gra, choć były problemy z jego kartą zawodnika, nie wiadomo czy jest piłkarzem Polonii czy może Wiernej Małogoszcz (gdzie zresztą wiosną przeszło kilku niegdyś podstawowych naszych piłkarzy) i sprawa jest teraz rozpatrywana przez PZPN. Póki co w środku pola jest spora rywalizacja, Grzyb grał z Cracowią, ale z Zagłębiem już na ławie siedział i raczej w meczu z Groclinem też w 1 składzie nie wyjdzie.
Joker

Legia nadal daje dupy :-| Dzisiaj przegrali w Sosnowcu z Zagłębiem 2-1, bramki strzelali dla Zagłębia:54' Balecki, 90' Folc dla Legii:37' Chinyama.Coś mi się wydaje że Urban w najbiższym czasie pożegna się z posadą szkoleniowca klubu ze stolicy
Globus

Ja wolę żeby to ITI się pożegnało z Legią raz na zawsze! :/

Obrazek
Kowal

Post autor: Kowal »

Nie powiem,że się strasznie ucieszyłem gdy Legia przegrała z Sosnowcem  :-D  Jednak niestety moi ulubieńcy nie potrafili wykorzystać tego prezentu i tylko zremisowali z RTS-em 1-1 :x ze swojej strony moge dodać,że wczoraj zakoczył się "układ" międzym kibicami obu ekip :](tak i tak nigdy nie lubiłem Widzewa :P)
Niestety dziś pewnie Śląsk Grodzisk :lol2:  wygra z Bytomiem i nie dość,że prześcignie Legie to jeszcze Lechowi ucieknie...
AA dziś rozgrywki wznawia 2 liga :-) więc Areczko jedziesz wszystkich w 2 lidze :]
Ostatnio zmieniony 8 mar 2008, 11:42 przez Kowal, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
dzielik

Kowal pisze: Niestety dziś pewnie Śląsk Grodzisk :lol2:  wygra z Bytomiem i nie dość,że prześcignie Legie to jeszcze Lechowi ucieknie...
A ja tam wierzę, że do tego nie dojdzie i przynajmniej 1 pkt z Grodziska przywieziemy:) Zwłaszcza, że Polonii wygrana Zagłębia z Legią  bardzo komplikuje sytuacje...
Kowal pisze: AA dziś rozgrywki wznawia 2 liga :-) więc Areczko jedziesz wszystkich w 2 lidze :]
Arka Gdynia Arka Gdynia! :-D :ave:
pct

Post autor: pct »

Kowal pisze: Jednak niestety moi ulubieńcy nie potrafili wykorzystać tego prezentu i tylko zremisowali z RTS-em 1-1 :x ze swojej strony moge dodać,że wczoraj zakoczył się "układ" międzym kibicami obu ekip :](tak i tak nigdy nie lubiłem Widzewa :P)
Tak z przebiegu meczu a zwlaszcza pierwszej polowy to chyba Lech powinien sie cieszyc z remisu, bo to Widzew w tym meczu stracil 2pkt. :)

Co do "ukladu" ... nigdy za bardzo mi nie wadzil ale tez nie wzbudzal specjalnych emocji, zaluje tylko, ze skonczyly sie wyjazdy po 4tys ludzi do Poznania :)
Kowal

Prawde mówiąc to też troche żałuje,że "narazie " Widzew nie przyjedzie na Bułgraską,bo gdy RTS przybywał na Bułgarską to było zawsze "święto piłkarskie"-a na trybunach zaj....ty doping obu ekip  :-D
Obrazek
Globus

Układ polegał tylko na nieagresji?

Obrazek
Shady

A ja nie bardzo lubie wyjazdy w takich ilościach i ciesze sie, ze wkoncu unormalizowaly sie nasze stosunki z RTS. Zreszta zdecydowana wiekszosc kibicow Lecha nie "pała" do Widzewa miloscia i juz dawno wszyscy chcieli zakonczenia tego "ukladu".
Globus pisze: Układ polegał tylko na nieagresji?
Oficjalnie nie bylo zadnego ukladu, jednak mozna bylo tak to nazwac - neutralne stosunki i nieagresja.
Ostatnio zmieniony 8 mar 2008, 16:24 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Tymczasem Korona Kielce przegrała u siebie z Ruchem Chorzów 0-2."Scyzory" oddalają się od gry w europejskich pucharach ,a "Niebiescy" sukcesywnie gromadzą punkty i przybliżają się do spokojnego utrzymania w lidze.Źle dzieje sie w ŁKS-ie.Łodzianie po raz kolejny nie wykorzystali atutu własnego boiska i po remisie 0-0 z Cracovią nieuchronnie zbliżają się do II ligi...
dzielik pisze:
Kowal pisze: AA dziś rozgrywki wznawia 2 liga :-) więc Areczko jedziesz wszystkich w 2 lidze :]
Arka Gdynia Arka Gdynia! :-D :ave:
Arka rzeczywiście pojechała Podbeskidzie 3-2.Przy wyniku 1-2 (na 5 minut przed końcem meczu) czerwoną kartkę zobaczył jeden z graczy Podbeskidzia ,a Arka wykorzystała grę w przewadze i w 90 min. zdobyła dwie bramki (w tym jedną z rzutu karnego).Daleki jednak jestem od jakichkolwiek podejrzeń...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Kowal

Dobrze,że Arka wygrała to spotkanie :yes2: :] .Jestem ciekawy ile druzyn wejdzie z 2 ligi na Ekstraklasy :?: mam nadzieje tylko,że wejdą "normalne" zespoły a nie jakieś Znicze Pruszków itp. ;-) Zresztą awans ekip z 2 ligi będzie zależał od miejsc zajetych przez ekipy z Ekstraklasy..
Niespodziewałem się,że Korona przegra z Ruchem u sibie 0-2 :shocked: dotychczas raczej na własnym boisku szło im gładko.. tym samym chyba juz o miejsce drugie będą walczyły tylko Lech,Legia i Sląsk Grodzisk.. ale moge się mylic- wkońcu to POlska liga ;-)
Obrazek
ODPOWIEDZ