Transfery w Europie

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
RdK.
Kontakt:

Odp: Transfery w Europie

Post autor: RdK. »

A ja jestem wręcz przekonany, że długo tutaj miejsca nie zagrzejesz :)
Obrazek
Minister

Post autor: Minister »

Niech tylko Admini wstaną,wrócą z pracya i spojrzął na jeden wyraz:P

Wracając do tematu to  Fabiano jednak w Milanie.Nie jest to może jakiś mega transfer ale wzmocnienie napewno.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
RdK.
Kontakt:

Post autor: RdK. »

Wracając do tematu to  Fabiano jednak w Milanie.Nie jest to może jakiś mega transfer ale wzmocnienie napewno.
Oficjalnie jeszcze nie, a znając Milan wszystko się jeszcze może zmienić, a co będzie jak u Fabiano MilanLab wykryje np. problemy z owłosieniem?
Obrazek
Jankoś-Adi

Post autor: Jankoś-Adi »

Jeśli Melo dołączy do Juve to chyba się załamie ... To będzie ich drugi świetny transfer tego lata ... a My co ...NIC ... nic nam nie wychodzi ... ściągnęliśmy Milito i Motte i zrobił się bałagan ... coś mi się wydaje ze to okno będzie naszą porażką ...czyli wracają stare czasy gdzie juve i milan się wzmacniały a my nie ...
Minister

Jankos nie panikuj.Jak wszyscy wiemy to oni muszą się wzmacniać żeby wreszcie z nami wygrać.Zwróć uwagę,że i tak mamy bardzo  dobra pakę tylko brakuje nam tej naszej perełki ROZGRYWAJĄCEGO!!I jedynie o to mam żal do zarządu,że nie poczynili większych starań o pozyskanie zawodnika na tą pozycję.To powinien być pierwszy nasz transfer.Niestety nie wyszło ale nie zapominajmy,że to dopiero początek:)
a geje do obozów pracy!"
Jankoś-Adi

Post autor: Jankoś-Adi »

Fakt mamy niezłą ekipe ale wszyscy pamiętamy jak ta " niezła paka" radziła sobie w lidze mistrzów ;/ ... i tu się zgodzę że brakuje nam rozgrywającego i jeśli go nie nabędziemy to długo nie pogramy w europejskich pucharach .  :inter:
Minister

Doszli Motta i Milito a to już dużo.Zresztą z rozgrywającym to ne jest takie łatwe!Bo niby kogo mamy ściągnąć?Jedyną perspektywą był Diego który zauroczył mnie swoją grą w Werderze bo poprostu rządził i dzielił.Deco,Elano nie dorastają mu nawet do pięt.Takie jest moje zdanie.Teraz nigdzie nie znajdziemy tak klasowego rozgrywającego jakiego mogliśmy mieć.Inni oczywiście są ale tak naprawdę ich nie ma,ponieważ są nie do ruszenia z obecnych klubów.
a geje do obozów pracy!"
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Forza_Michal pisze: Jedyną perspektywą był Diego który zauroczył mnie swoją grą w Werderze bo poprostu rządził i dzielił.Deco,Elano nie dorastają mu nawet do pięt.
Nie no aż tak dobry to on nie jest. Jeśli chodzi o rozgrywającego to jak najbardziej do wyciągnięcia są z Realu Van der Vaart i Sneijder. Poza tym Elano także można spokojnie wyjąć z City za ok. 20mln €. Brazylijczyk jest w złych stosunkach z działaczami więc ci chętnie by go sprzedali.
Minister

Chuchu oczywiście są do wyciągnięcia ale czy się sprawdzą.Snejder uważam,że podołałby wyzwaniu nagtomiast jego kolega z reprezentacji jakoś mi się nie widzi.Nie potrafił się znaleźć w lidze Hiszpańskiej to chyba we włoskiej tym bardziej nie podoła.

Co do Diego jedynym porównywalnym do niego zawodnikiem jest właśnie Snejder.Chociaż i tak bardziej jestem za Diego.

Kurcze mnie Elano naprawdę jakoś nie przekonuje.Nie wiem czemu ale ,,nie trawie'' gościa:P
a geje do obozów pracy!"
SlimShady

Post autor: SlimShady »

Zgadzam sie Diego był najlepszym zawodnikiem do wyjęcia, no ale nasi przespali sprawę i praktycznie oddali go bez walki Juve. Zgadzam się jest jeszcze Snejider, Van der Vaart i Elano, ty dwóch ostatnich jakoś nie idzie w swoich zespołach, ale nie znaczy, że są gorsi od Diego, on też w Porto zawiódł, moim zdaniem podana przeze mnie trójka jest podobnej klasy do Brazylijczyk i stają pewnie w podobnej cenie, są jak najbardziej do wyjęcia, jak pozbędziemy się niechcianej "5" powinno wystarczyć. Ja osobiście polecam Cassano, może to nie typowa "10" ale po jego umiejętnościach i grze stwierdzam, ze nie miałby z tym problemem, to chyba idealny gracz dla nas, świetny, niezbyt drogi (ok. 20 mln z opcją wymian także) no i ,,,, Włoch ;)
Per me c\\\\\\\'e solo l\\\\\\\'Inter, a me che sono innamorato
Minister

Slim prosze Cie nie zaczynaj tematu Cassano na 10!W Porto mu nie wyszło ale chyba wszyscy widzielismy jak radził sobie w Niemczech.
a geje do obozów pracy!"
Ricardo Quaresma77

Post autor: Ricardo Quaresma77 »

Tevez zaakceptował ofertę Man City co znaczy że na 99% przejdzie właśnie do lokalnego rywala United bo szejkowie raczej nie będą mieć problemów z wykupieniem karty zawodnika.
Edit: Tevez już oficjalnie w City.

Enzo Maresca w Olympiakosie.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2009, 21:39 przez Ricardo Quaresma77, łącznie zmieniany 1 raz.
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają biedni ludzie, którzy muszą nakarmić rodzinę. W piłce nie ma presji.

Obrazek
Jedrula
Kontakt:

Post autor: Jedrula »

a ja mysle ze Diego nigdy nie byl do wyciagniecia bo zawsze deklarowal ze we Wloszech zagra tylko w Juve
1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
Minister

A dlaczego deklarował?Bo tylko Juve przedstawiło mu konkretną ofertę.Juve od dawna wykazywało zainteresowanie tym zawodnikiem a to zawsze pochlebia bo czujesz się ważny,ceniony.Nasi działacze pewnie wychodzą z takigo założenia ,,jakoś to będzie''.Do sprawy trzeba podchodzić twardą ręką nie certolić się w jakieś schodzenie z cen!!Bo gdyby tak właśnie robił Juventus z Diego,do transferu zapewne by nie doszło.
a geje do obozów pracy!"
Jedrula
Kontakt:

deklarowal, ze jezeli pojawiliby sie oferty z Juve i Interu to wybralby Juvev, chodzi mi o ten okres kiedy zadnych ofert nikt mu jeszcze nie skladal, tylko pojawialy sie spekulacje na jego temat
1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
Kermitt

Post autor: Kermitt »

No i proszę, Tevez oficjalnie już w MC

'Jak podała oficjalna strona klubu argentyński napastnik Carlos Tevez został nowym piłkarzem Manchesteru City.

Były już zawodnik odwiecznego rywala zza między, Manchesteru United zaraz po przejściu testów medycznych podpisze 5-letni kontrakt z The Citizens. Władze City of Manchester Stadium muszą przelać 26 mln funtów na konto Kia Joorabchiana, który był dotychczas właścicelem karty zawodnika. Na jego koszulce będzie widniała liczba '32'.

W ten oto sposób światu obwieścił się nowy piłkarski zdrajca, kto wie czy nienawiść kibiców United nie przebije tych Barcy, którzy nie darzyli zbytnim szacunkiem Luisa Figo kiedy ten przeszedł do madryckiego Realu.

Tevez dla Czerwonych Diabłów strzelił 17 goli w 60 meczach. Wcześniej strzelał je dla West Ham United gdzie zdobył ich tylko 7 w 26 meczach.'

transfery.info
jake7

Post autor: jake7 »

jedrula1991 pisze: a ja mysle ze Diego nigdy nie byl do wyciagniecia bo zawsze deklarowal ze we Wloszech zagra tylko w Juve
Troche tutaj racji jest, aczkolwiek Diego pewnie chce się troche przypodobac kibicom Juve. Tak czy inaczej, szczere wydaja sie jego słowa - mowil, ze od zawsze bardzo lubił Juventus, poza tym, Stara Dama interesowala sie Nim jeszcze za czasow jego gry w Brazylii, dlatego we Włoszech mógł tylko zasilic ekipe z Turynu.

Poza tym, nawet w czasie gdy pojawiła się oferta z Bayernu Monachium dla Diego, Brazylijczyk powtarzał, ze nie ma zamiaru nawet negocjowac z Niemcami, poniewaz chce grac w Juve. Generalnie, to wydaje sie, ze Diego ma taką troche sentymentalną mentalnosc, powiedzialbym, ze nawet nie za bardzo "brazylijską". Przynajmniej tak się wydaje na razie. Zobaczymy, co bedzie za pare lat.

Jesli chodzi o rozgrywającego - to jak najbardziej do wyciagniecia jest Van Der Vaart - poza tym, on nie bedzie taki drogi, bo Real zapłacił HSV około 15 milionów Euro. Ja w swojej druzynie, zdecydowanie wolałbym Holendra niz np. Deco. Sneijder za to chyba jest nie do wyciągnięcia - po prostu chce zostac w Hiszpanii i tyle.

Za Tevezem nigdy specjalnie nie przepadałem i dlatego ciesze sie, ze przeszedł do City. Nie sadze, aby - mimo wszystko - ta druzyna osiagnela poziom Liverpoolu czy Arsenalu w przyszlym sezonie, tak wiec pewnie Argentynczyk nie pogra za szybko w LM. Zreszta tak samo jak Robinho - pasują do siebie.
adriano:)

Post autor: adriano:) »

Ferguson zapowiedział koniec transferów ManU. Ciekawe czy Fergi szykuje jakiś "hit transferowy" i specjalnie udzielił takiego wywiadu, czy na prawdę nikogo już czerwone diabły nie zakupią w tym okienku transferowym. Nie sądzę, aby ManU był na tyle silny w tym sezonie, aby wygrać kolejny raz mistrzostwo Anglii i zajść tak daleko w LM jak to czyni od dobrych dwóch lat. Media spekulują, że numer "7" po C.Ronaldo ma przejąć Owen. Dla mnie to trochę śmieszne, że taki gracz przejmie ten numer. Nie chodzi mi o umiejętności Anglika, tylko o jego przeszłość.
Jedrula
Kontakt:

zawsze myslalem ze Owen jest starszy a tu prosze... 29 lat dopiero :P swoja droga byl juz legenda Liverpoolu gdy Beckham byl takową w ManU, zdarzył juz też zagrac w Realu i Newcastle... a i pewnie w Manu pogra ze dwa lata i koniec :P przejdzie do City :P albo jakiegos tottenhamu
Ricardo Quaresma77

Cissokho oficjalnie w Lyonie

Jeszcze kilka dni temu trwały rozmowy na temat transferu. Dziś oficjalnie wiemy, że Aly Cissokho został nowym zawodnikiem Olympique Lyon.

Dziennik "Le Progres" oraz radiostacja RMC informują, że Aly Cissokho od następnego sezonu będzie zawodnikiem Lyonu. To już drugi piłkarz FC Porto, który zasilił skład Francuzów.

Kwota transferu wyniesie 15 mln euro, a Porto otrzyma dodatkowo 20% ze sprzedaży Cissokho. Lewy obrońca ma podpisać 5-letni kontrakt.

Francuz jest kolejnym, po Lisandro Lopezie i Michelu Bastosie, wzmocnieniem Lyonu. Cissokho ma 21 lat i jest bardzo perspektywicznym zawodnikiem.
Lyon cholernie się wzmocnił, w przyszłym sezonie znowu mogą byc na topie we Francji. Porto odwrotnie, na razie robią wyprzedaż. Z ego co wiem to na razie zakontraktowali jedynie Belluschiego i Radamela Falcao z River Plate. Ten ostatni bardzo ciekawy, swego czasu Real poważnie się nim interesował. Została jeszcze dziura na boku obrony po odejściu Cissokho.
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają biedni ludzie, którzy muszą nakarmić rodzinę. W piłce nie ma presji.

Obrazek
Nen

Post autor: Nen »

Porto co roku sprzedaje swoje najlepsze gwiazdy i co roku zdobywa mistrzostwo myślę, że i tym razem to się nie zmieni.
God protect me
Ricardo Quaresma77

Adebayor oficjalnie w City. Kontrakt podpisał na 5 lat. Nie wiem czy ktokolwiek w Premier League będzie miał lepszych napastników od nich (Santa Cruz, Robinho, Tevez, Adebayor, Bellamy, Mwaruwari, Caicedo).

Obrazek
Shady

Post autor: Shady »

Ricardo Quaresma77 pisze: Nie wiem czy ktokolwiek w Premier League będzie miał lepszych napastników od nich (Santa Cruz, Robinho, Tevez, Adebayor, Bellamy, Mwaruwari, Caicedo).
Jaja sobie robisz z tym Bellamym, Mwarywarim, Caicedo oraz Santa Cruzem? Robinho też jakąś tam gwiazdą nie jest (chyba, że medialną) i skutecznością nigdy nie porażał. Tevez w MU także nie zachwycał, choć tu gdy będą grali w większości tylko na niego to pewnie więcej bramek ustrzeli. Na najwyższym europejskim poziomie zdaje się być tylko Adebayor z wymienionych przez Ciebie piłkarzy (i ew. Tevez). Tak w ogóle do Man City przechodzą tylko zawodnicy łasi na kasę bez jakiś większych ambicji. Te nazwiska jakie do siebie sprowadzili nie porażają i nie zdziwię się jak nadal będą poza "wielką czwórką".
Ostatnio zmieniony 19 lip 2009, 01:34 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
Baszczu

Post autor: Baszczu »

Nawet jeśli atak będą mieli piekielnie silny, to nadal zostają z niczym w obronie i jednym Irelandem w pomocy. Zespół jest budowany bez jakiegokolwiek pomysłu i nie zdziwię się, jak za rok znowu będą pałętać się w ogonie/środku stawki.
proba1

Post autor: proba1 »

1 wrzesnia sie okaze jak jest budowany, imo Adebayor nie jest jakims bdb napastnikiem Tevez bije go na leb.
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -
Biały

Post autor: Biały »

W obronie mają przecież Richardsa, Kompanego, Bridgea...w pomocy oprócz Irelanda są jeszcze Barry i Elano...cały czas szukają obrońców, mówiło się o Terrym, ale to oczywiście nie możliwe do wykonania;p Ale na przykład staraja się też o Lescotta z Evertonu, a to naprawdę dobry obrońca. Zobaczymy jak będzie wyglądała ich kadra po zamknięciu okna transferowego, napewno muszą się ogarnąć z tymi napadziorami :P Ale mimo wszystko ciężko im będzie przebić się do pierwszej czwórki, chyba że Arsenal będzie znowu miał średni sezon, bo w minionym Aston Villa była do pewnego momentu bardzo bliska eliminacji LM.
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y  "Bassiamo i toni" ;D
Baszczu

Dla mnie Man City to zespół indywidualności. Zgranie tylu wspaniałych zawodników ze sobą wymaga i czasu i odpowiedniego trenera. Z całym szacunkiem, ale Mark Hughes nie jest dla mnie odpowiednim człowiekiem na stanowisku trenera The Citizens. Oczywiście nazwiska w obronie i pomocy robią wrażenie, ale one nie grają, co pokazał zeszły sezon. Barry może okazać się dobrym posunięciem, prawda. Elano jest genialny, ale Hughes często sadzał go na ławce rezerwowych. Poza tym MC przeplatało genialne mecze (3:0 z Arsenalem i lob Robinho  :shocked:, 6:0 z Portsmouth) z totalnie beznadziejnymi (1:3 z Chelsea mimo gry w przewadze).
bialy19 pisze:Ale na przykład staraja się też o Lescotta z Evertonu, a to naprawdę dobry obrońca.
Man City stara się o pół Europy ;-)
kjuska

Post autor: kjuska »

Oglądając mecz na T-Home Cup pomiędzy HSV a Bayernem moge powiedzieć, że dotychczasowe transfery Bayernu to jedna wielka klapa z Gomezem na czele. Jedyny, który coś próbował pokazać to Pranjic. Za to moge pochwalić zakupy HSV. Nowi zawodnicy bardzo ciekawie się zaprezentowali, szczególnie podobał mi się Elia, który przybył z Twente. Bardzo ciekawy młody piłkarz. Swego czasu nawet chyba my się nim interesowaliśmy.
Against Modern Football
Obrazek
Baszczu

Jakoś wczoraj chyba z HSV podpisał kontrakt Marcus Berg. Po tym co zobaczyłem oglądając mecze Mistrzostw Europy U-21, oniemiałem. 7 goli w 4 meczach i ogólnie rewelacyjna gra. Jak podtrzyma taką dyspozycję, Szwecja będzie miała połączenie kreatywności Zlatana ze skutecznością i instynktem Larssona.
Nen

Post autor: Nen »

Shady pisze: Jaja sobie robisz z tym Bellamym, Mwarywarim, Caicedo oraz Santa Cruzem?
Akurat Santa Cruz to bardzo dobry i niedoceniany napastnik. Ostatni sezon może nie miał zbyt udany, ale dwa wcześniejsze w BR okrasił kilkunastoma bramkami w każdym. W Bayernie grał mało ale jak grał to strzelał. Jednak nie ma szans aby w Arabia City grał w podstawowej 11.

Adebayor
Robinho                    Tevez
            Barry

Tak pewnie ułożą swoja ofensywę.

ManCity podobnie jak Real muszą zacząć sprzedawać.
God protect me
ODPOWIEDZ