Inter 2011/2012

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
Nen

Odp: Inter 2008/2009

Post autor: Nen »

Barca jeżeli chce sprowadzić Ibre pewnie pozbędzie sie Eto. I od razu znajdzie się miejsce. Co Ty gadasz o imprezowaniu? W Interze można imprezować chyba najbardziej ze wszystkich klubów a Ibra zachował pełen profesjonalizm, wiec nie widzę powodu żeby w Barcie przyszły mu imprezki do głowy.
God protect me
morgothbauglir

Post autor: morgothbauglir »

Pozbędzie się Eto? Raczej mało prawdopodobne, w tym sezonie radził sobie świetnie. W Interze Ibra imprezował bardzo mało, fakt, ale w Barcy to zupełnie co innego. Dodając do tego jego gorący temperament...Poza tym socios Barcelony oczekują pełnego poświęcenia się klubowi. Masz wypruwać z siebie żyły, bo grasz w Dumie Katalonii. Taka atmosfera pełnego zapału to raczej nie dla Ibry
Kupię plakaty Interu, pisać gg 8272525!
Алексей

Post autor: Алексей »

70 Milion i Eto Dla Ibru, to będzie super wymiany!
Obrazek
Obrazek
Filip©
Kontakt:

Post autor: Filip© »

propozycja dobra, ale będziemy mieli Kameruńczyka i kasę, i co dalej? Można by kupić kilku dobrych grajków, ale...
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Filip© pisze: propozycja dobra, ale będziemy mieli Kameruńczyka i kasę, i co dalej? Można by kupić kilku dobrych grajków, ale...
... ale nie ufajmy naszemu zarządowi. Dlaczego? Bo albo sprowadzą dwóch Quaresmów, albo nakupujemy 10 przeciętniaków jak to zwykle bywało... Niech lepiej Ibra zostanie, bezpieczniejsze wyjście...
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Filip©
Kontakt:

★Krwawy_eM.★ pisze: ... ale nie ufajmy naszemu zarządowi. Dlaczego? Bo albo sprowadzą dwóch Quaresmów, albo nakupujemy 10 przeciętniaków jak to zwykle bywało... Niech lepiej Ibra zostanie, bezpieczniejsze wyjście...
Otóż to, niech Ibra zostanie, a widzicie jakąś analogię z Adriano? Też bije się o niego cała piłkarska Europa, dają za niego prawie 100 milionów...

Musimy się skupić o jakimś pozyskaniu dobrego partnera do gry w ataku dla Ibry, żeby przestał płakać i jeszcze pomocnika, a tutaj moim kandydatem jest Sneijder...
Ostatnio zmieniony 16 maja 2009, 19:59 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Kropasz
Kontakt:

Post autor: Kropasz »

Filip© pisze: Otóż to, niech Ibra zostanie, a widzicie jakąś analogię z Adriano? Też bije się o niego cała piłkarska Europa, dają za niego prawie 100 milionów...
Wydaje mi się, że Zlatan ma lepiej poukładane we łbie.
Filip© pisze: Musimy się skupić o jakimś dobrym partnerze do gry w ataku dla Ibry, żeby przestał płakać i pomocnik tutaj moim kandydatem jest Sneijder...
Też jestem za Sneijderem, bo na dobrą sprawę nie widzę w innego kandydata. Chyba, że wynajdziemy kogoś z Ameryki Południowej (Buonanotte? Ale w 2010 przychodzi Coutinho, więc nie wiem, czy jest sens pakowania się w młode talenty na tej pozycji). Ewentualnie można by pokombinować z Cassano...
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
Filip©
Kontakt:

Kropasz pisze: Ewentualnie można by pokombinować z Cassano...
Tu się zgodzę, jak sprowadzą Sneijdera i Cassano, to reszta mnie nie obchodzi i wtedy dzisiejszy jubilat niech kupuje sobie 3 Kłaresmów...
MiRas.
Kontakt:

Sneijder w chwili obecnej to najlepsza możliwość. Partner dla Ibrahimovicia do ataku także musi być, ale... partner, że partner, a nie kolejna pacynka do wpisywania w protokół meczowy... Mój typ do partnerowania? Nie będę oryginalne, dla mnie liczą się dwa nazwiska (jeśli oczywiście realnie spoglądamy na transfery) są to Quagliarella oraz Cassano, trochę mniej cenię Milito, ale nie ze względu na jego umiejętności, bo ich mu nie ujmuję, ale chodzi mi tutaj o wiek i cenę. 30 wiosen dla piłkarza to nie jest wiek dinozaura, czy archaik, ale nie jest to także młodość mlekiem i miodem płynąca... niestety. Mogliśmy o nim pomyśleć wcześniej.
Filip© pisze: niech kupuje sobie 3 Kłaresmów...
Filip... po jednym Quaresmie mamy wzdęcia, a co dopiero po takich trzech?! :P
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
ForzaeDi

Post autor: ForzaeDi »

Osobiście jestem jak najbardziej za sprzedaniem Zlatana. Niech odejdzie do Barcelony przy czym tamci niech dają 70 mln + Kameruńczyka. Pozyskamy snajpera który na dzień dzisiejszy jest najlepszym strzelcem w PrimeraDivision dodatkowo kupiłbym Davida Ville oraz również z Valencii Davida Silve za pieniądze z transferu Zlatana :P
morgothbauglir

Partner dla Ibry nie musi być na poziomie Eto'o - szkoda kasy. Lepiej sprowadzić często wymienianego Drogbę, albo tego Cassano, choć sam mam wątpliwości czy w Interze, podobnie jak w Realu, woda sodowa nie uderzy mu do głowy. A Sneijder...nie chcecie Silvy, a to przecież taka sama wytrzymałość na wstrząsy. A tańszy i pewniejszy, bo Valencia będzie najpierw grała z bankierami.

PS oczywiście Ibra zostaje. Skoro chcemy wygrać LM, to raczej nie sprzedajmy największej gwiazdy
miniu86

Post autor: miniu86 »

Wszystko wskazuje na to, że tym partnerem będzie Milito. Z jednej strony to dobrze, gdyż Ibra ze skutecznością często jest na bakier, z drugiej strony to ten jego wiek i perspektywa może dwóch/trzech udanych sezonów. Jeśli będzie jak piszę to niezbędne jest wzmocnienie siły ofensywnej pomocy i określenie jakim ustawieniem do cholery będziemy grać. Ja byłbym za tym ala'Mancini. Ofensywny pomocnik pełną gębą to podstawa. Taki zawodnik po prostu musi zostać sprowadzony. Moim zdaniem przydałby się do tego jeszcze jeden pomocnik o predyspozycjach ofensywnych, bo co jeśli ten pierwszy oberwie kontuzję na pół sezonu? Nie mam jednak pomysłu kogo by tu kupić.

Co do Cassano to jestem za, ale wtedy gramy 4-3-3 z nim i Mario po bokach,a o Milito zapominamy.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Kropasz
Kontakt:

Post autor: Kropasz »

morgothbauglir pisze: A Sneijder...nie chcecie Silvy, a to przecież taka sama wytrzymałość na wstrząsy. A tańszy i pewniejszy, bo Valencia będzie najpierw grała z bankierami.
???

Z napastników to mógłby być jeszcze Giuseppe Rossi. Młody Włoch, w tym sezonie strzelił 12 bramek w lidze, ale ostatnią z nich w 24 kolejce :/.
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
morgothbauglir

Kropasz pisze:
morgothbauglir pisze: A Sneijder...nie chcecie Silvy, a to przecież taka sama wytrzymałość na wstrząsy. A tańszy i pewniejszy, bo Valencia będzie najpierw grała z bankierami.
???
Chodziło mi o to, że bardziej prawdopodobny, bo Sneijder wyrósł na gwiazdę Realu i raczej lekką ręką się go nie pozbędą

Odnośnie Rossiego- ciekawy pomysł. Młody, perspektywiczny, wyćwiczony w Premier League. No i z Villareal, czyli nie musi być strasznie drogi
MiRas.
Kontakt:

Że co? Sneijder tańszy od Silvy?! Albo napisałeś to strasznie nie zrozumiale, albo jaja sobie robisz. [Cena za Sneijdera: 15 mln €, która była podawana przy informacjach nt. wyprzedaży w Madrycie; cena za Silve ok 22 mln € { 15 <22 ^^ } ] Zresztą... aaa nie ważne, nie chce mi się w kółko powtarzać nt. D. Silva bo to jak grochem o ścianę.
Chodziło mi o to, że bardziej prawdopodobny, bo Sneijder wyrósł na gwiazdę Realu i raczej lekką ręką się go nie pozbędą
Nie pozbędą? Przecież on jest jednym z głównych faworytów do wylotu z "nowego" Realu.
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
morgothbauglir

★Krwawy_eM.★ pisze: Że co? Sneijder tańszy (droższy) od Silvy?! Albo napisałeś to strasznie nie zrozumiale, albo jaja sobie robisz. [Cena za Sneijdera: 15 mln €, która była podawana przy informacjach nt. wyprzedaży w Madrycie; cena za Silve ok 22 mln € { 15 <22 ^^ } ] Zresztą... aaa nie ważne, nie chce mi się w kółko powtarzać nt. D. Silva bo to jak grochem o ścianę.
G
dzie Ty chcesz Sneijdera za 15 mln euro kupić?! Jeśli za tyle go sprzedadzą, to kupmy od razu 3 szt. Silva to rzeczyście koszt rzędu 20 mln euro.

Nie pozbędą? Przecież on jest jednym z głównych faworytów do wylotu z "nowego" Realu.

Mówisz o tym Realu z Kaką, Ibrą i Fabregasem w składzie? Raczej zostanie, wyleci np. Gago albo Guti
Filip©
Kontakt:

24-letni piłkarz dobrze pasuje do taktyki tzw. "diamentu" jak i również to klasycznego 4-4-2. Holender ma ważny kontrakt z Realem Madryt do 2012 roku i jest do wyciągnięcia za 15 milionów €.
Sliva to zostanie w Valencji, tak jak Villa...

Sneijder to realny transfer...
MiRas.
Kontakt:

morgothbauglir pisze:
★Krwawy_eM.★ pisze: Że co? Sneijder tańszy (droższy) od Silvy?! Albo napisałeś to strasznie nie zrozumiale, albo jaja sobie robisz. [Cena za Sneijdera: 15 mln €, która była podawana przy informacjach nt. wyprzedaży w Madrycie; cena za Silve ok 22 mln € { 15 <22 ^^ } ] Zresztą... aaa nie ważne, nie chce mi się w kółko powtarzać nt. D. Silva bo to jak grochem o ścianę.
G
dzie Ty chcesz Sneijdera za 15 mln euro kupić?! Jeśli za tyle go sprzedadzą, to kupmy od razu 3 szt. Silva to rzeczyście koszt rzędu 20 mln euro.

Mówisz o tym Realu z Kaką, Ibrą i Fabregasem w składzie? Raczej zostanie, wyleci np. Gago albo Guti
Zamiast pleść głupoty to poczytaj może zamiast Bravo Sport, Kaczora Donalda czy Małego Gościa Niedzielnego i innych rzeczy takie coś jak strony Realu Madryt, strony zagraniczne o futbolu, albo nawet fcinter.pl, którego jak widzę w ogóle nie przeglądasz. Cytat ze strony Realu prosto z informacji o transferach:
Po objęciu władzy przez nowego prezesa, Sneijder może paść ofiarą przebudowy składu, której niewątpliwie będzie chciał dokonać nowy sternik Realu
Również Guti rozważa już emeryturę w mniejszej, dobrze opłacanej lidze, a holenderska kolonia, czyli Arjen Robben, Wesley Sneijder i Rafael van der Vaart, też może poprosić o transfer.
A tutaj z FCInter.pl, ze źródła sports.it:
Inter Mediolan według włoskich gazet zainteresował się holenderskim pomocnikiem Realu Madryt - Wesley'em Sneijder'em.

24-letni piłkarz dobrze pasuje do taktyki tzw. "diamentu" jak i również to klasycznego 4-4-2. Holender ma ważny kontrakt z Realem Madryt do 2012 roku i jest do wyciągnięcia za 15 milionów €.
Jeszcze jakies pytania?
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
morgothbauglir

Gdyby ufać wszystkim plotkom transferowym, to C.Ronaldo grałby w czterech klubach naraz. Piszesz, że szukają pracy w słabszych. Robben raczej zostanie, Królewscy go nie puszczą. Rafael van der Vaart prędzej, bo temu coś w Madrycie nie idzie. Dlatego lepiej postarajmy się właśnie o RvdV. Los Blancos dali za niego raptem 10 mln euro, więc chyba znacznie drożej go nie odsprzedadzą? I skoro byłeś gorącym przeciwnikiem D. Silvy- Sneijder to niby dwumetrowy napakowany piłkarz, którego wszyscy się boją??
Fanatyczny

Post autor: Fanatyczny »

Jezeli bedzie jakikolwiek cien szansy pozyskania Sneijdera to mam nadzieje, ze nasi dzialacze przynajmniej powalcza o tego grajka. Gdy czyta sie te nazwiska zawodnikow laczanych z Interem to az plakac sie chce. A takim pilkazom jak Milito czy Weasley Inter mowi tak.
"Dlaczego nie całuję koszulki Interu? Najpierw trzeba coś wygrać, by zasłużyć na uznanie tych, którzy pomagają mi w tej przygodzie." -  Eto'o.
MiRas.
Kontakt:

I skoro byłeś gorącym przeciwnikiem D. Silvy- Sneijder to niby dwumetrowy napakowany piłkarz, którego wszyscy się boją??
Ty chyba nie rozumiesz podstawowej sprawy... pozycji D. Silvy, a pozycji Sneijdera. Bliżej Sneijderowi do pozycji, której szukamy, aniżeli Silvie. Jeśli według Ciebie Silva to rozgrywający, to nasza dalsza gadka ma taki sens, jak ta prowadzona dzień w dzień na ul. Wiejskiej.
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
morgothbauglir

Nie sposób się z Tobą nie zgodzić, że Silva rozgrywającym nie jest. Przypominam tylko, że skrzydłowy też by się nam przydał, bo chyba nie chcemy oglądać popisów wielkiego Quaresmy
MiRas.
Kontakt:

Wyjaśnij mi po co nam skrzydłowi? W ustawieniu 4-3-1-2, które zdecydowanie najbardziej nam pasuje nie ma po nich śladu. A w grze 4-3-3 gramy taką lipę, że ciężko o niej cokolwiek pisać. Wpierw określmy się co do ustawienia i taktyki, a później kupujmy zawodników pod nią, a nie kupujmy najpierw piłakarzy, a później będziemy ich jak puzzle układać i dobierać ustawienie.
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Fanatyczny

Post autor: Fanatyczny »

Wyobrazacie sobie sytauacje w ktorej my wyciagamy swietnego grajka Sneijdera za 15 mln, gdzie Juve kupuje pokemona za ok. 25 mln euro
Bylby to wielki plus dla naszych dzialacz i naprawde moglbysmy byc z nich dumni.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2009, 13:33 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Dlaczego nie całuję koszulki Interu? Najpierw trzeba coś wygrać, by zasłużyć na uznanie tych, którzy pomagają mi w tej przygodzie." -  Eto'o.
morgothbauglir

★Krwawy_eM.★ pisze: Wyjaśnij mi po co nam skrzydłowi? W ustawieniu 4-3-1-2, które zdecydowanie najbardziej nam pasuje nie ma po nich śladu. A w grze 4-3-3 gramy taką lipę, że ciężko o niej cokolwiek pisać. Wpierw określmy się co do ustawienia i taktyki, a później kupujmy zawodników pod nią, a nie kupujmy najpierw piłakarzy, a później będziemy ich jak puzzle układać i dobierać ustawienie.
Zgadzam się, najpierw taktyka, potem piłkarze. Rozgrywający być musi przy każdej formacji. Ale we współczesnej piłce trudno o grę bez klasycznych skrzydłowych. Gra środkiem uszczupla nasze możliwości ataku
Bodzek

Post autor: Bodzek »

★Krwawy_eM.★ pisze: Wyjaśnij mi po co nam skrzydłowi? W ustawieniu 4-3-1-2, które zdecydowanie najbardziej nam pasuje nie ma po nich śladu. A w grze 4-3-3 gramy taką lipę, że ciężko o niej cokolwiek pisać. Wpierw określmy się co do ustawienia i taktyki, a później kupujmy zawodników pod nią, a nie kupujmy najpierw piłakarzy, a później będziemy ich jak puzzle układać i dobierać ustawienie.
Ale dlaczego nie jest w porządku kupić dobrych zawodników i pod nich dobrać ustawienie? Dlatego te gadki, że nie potrzeba nam skrzydłowych uważam za zbędne. Jeśli takich kupimy, zaczniemy grać skrzydłami. Prosta zależność - ustawienie dobierane pod dostępny zespół ludzi.
Obrazek

"...Ja nie kradnę Scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem..."
Nen

Post autor: Nen »

A kto powiedział, że nie mając skrzydłowych trzeba grać środkiem, przesuwamy grę wysoko nasi spece defensywni pomocnicy schodzą do tyłu a na skrzydła wchodzi Maicon i Santon wtedy na skrzydłach jest nawet więcej miejsca, bo w środku będzie dwóch ofensywnych pomocników których kupimy ( :lol3:)
God protect me
morgothbauglir

Jeśli Santono i Maicon mają we dwóch być odpowiedzialni za skrzydła, to lepiej napatrzmy się na puchar, bo za rok może być z nim różnie. Dzisiaj mówicie, że nie potrzeba skrzydłowych, jutro dojdzie do tego, że w sumie po co nam napastnicy, w końcu pomocnicy też mogą strzelać bramki
MiRas.
Kontakt:

Bodzek pisze: Ale dlaczego nie jest w porządku kupić dobrych zawodników i pod nich dobrać ustawienie? Dlatego te gadki, że nie potrzeba nam skrzydłowych uważam za zbędne. Jeśli takich kupimy, zaczniemy grać skrzydłami. Prosta zależność - ustawienie dobierane pod dostępny zespół ludzi.
Krótka piłka z mojej strony... gdy coś chcesz zrobić to najpierw wykonujesz tą rzecz, a potem masz dopiero koncepcje, czyli, że tak powiem nieelegancko zaczynasz od dupy strony, czy najpierw masz koncepcję, a później dopiero następuje wykonanie? Osobiście preferują tą drugą opcję, myślę, że w piłce też takie coś się sprawdza.
morgothbauglir pisze: Jeśli Santono i Maicon mają we dwóch być odpowiedzialni za skrzydła, to lepiej napatrzmy się na puchar, bo za rok może być z nim różnie. Dzisiaj mówicie, że nie potrzeba skrzydłowych, jutro dojdzie do tego, że w sumie po co nam napastnicy, w końcu pomocnicy też mogą strzelać bramki
Za Manciniego tak graliśmy, tyle, że zamiast Santona grał Maxwell... i wyglądało to bardzo dobrze.
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
morgothbauglir

Bodzek pisze: Ale dlaczego nie jest w porządku kupić dobrych zawodników i pod nich dobrać ustawienie? Dlatego te gadki, że nie potrzeba nam skrzydłowych uważam za zbędne. Jeśli takich kupimy, zaczniemy grać skrzydłami. Prosta zależność - ustawienie dobierane pod dostępny zespół ludzi.
Gdybyśmy byli Realem albo ManCity i byśmy ściągneli wszystkich najlepszych piłkarzy świata, to wtedy najpierw zawodnicy, potem i poustawiać. Teraz jednak trzeba zrobić optymalną strategię, znaleźć słabe punkty i kupować piłkarzy
★Krwawy_eM.★ pisze: Za Manciniego tak graliśmy, tyle, że zamiast Santona grał Maxwell... i wyglądało to bardzo dobrze.
Ale i tak sukcesów w Europie nie było. A Serie A, to moglibyśmy i Łobodzińskim grać, a i tak byśmy wygrywali
ODPOWIEDZ