Serie A

Juventus, Milan, Roma, Fiorentina... kto najgroźniejszy? Kto najsilniejszy? Czyli dyskusje o potentatach Serie A.
ODPOWIEDZ
Piekarz

Odp: Serie A 2010/2011

Post autor: Piekarz »

Oficjalnie - Mazzarri trenerem Napoli na kolejny sezon. ;)
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
Seba

Post autor: Seba »

Piekarz pisze: Oficjalnie - Mazzarri trenerem Napoli na kolejny sezon. ;)
Gasperini ;)
Obrazek
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Seba. pisze:
Gasperini ;)
@Piekarz dobrze mówi, o 21:10 oficjalnie zostało potwierdzone, że MAZZARRI ZOSTAJE W NAPOLI.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Seba. pisze:
Gasperini ;)
http://www.tuttomercatoweb.com/?action=read&id=269738 mi on Gaspera nie przypomina.  8)
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
Seba

No już teraz wszystko jasne. Myślałem, że myślałeś o Gasperinim, a napisałeś Mazzari :P

Włosi to jednak dziwny naród. Gorzej niż dzieci.
Obrazek
Serpente

Post autor: Serpente »

Brawa dla Juve !
Dopiero co koniec sezonu a już pozyskali 2 świetnych piłkarzy,choć co do Pirlo mam mieszane uczucia,bo ten gościu już jest w stanie zaoferować 2/10 tego co pokazywał w Milanie ale jakiś przebłysk geniuszu na pewno im się przyda,no i Ziegler wyciągnięty za darmo,a wiadomo że ich boczni obrońcy to...[*] Ciekaw jestem dalszych sytuacji bo Marotta coś gadał że sprowadzi graczy z najwyższej półki,gorąco jest o Aguero i w sumie transfer wydaje się realny tylko czym by go mieli niby przekonać ? Walką o udział w LM w i tak żenująco słabej Serie A ? zobaczymy na dniach co się będzie działo,niemniej jednak ciesze się że Juve czy Milan dokonują wzmocnień. Ciekaw jestem działań Romy,szkoda że nie grają w LM bo trudniej będzie im przyciągnąć kogoś konkretnego ;/
Obrazek
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Co do Juve to mówi się też o Bastosie ale co sezon są zapewnienia o przybyciu wielkich gwiazd a co potem z tego wychodzi każdy wie. Czy mi się wydaje, czy Juve będzie musiało trzymać za nas kciuki w niedzielę, żeby zagrać w Pucharach? :)

No i nie pogratulowałem jeszcze Milanowi zdobycia scudetto. Jest to może i najsłabszy mistrz Włoch od lat ale w tym sezonie byli na półwyspie apenińskim najlepsi i nikt temu nie zaprzeczy.
djqbaa

Post autor: djqbaa »

Chuchu pisze:Czy mi się wydaje, czy Juve będzie musiało trzymać za nas kciuki w niedzielę, żeby zagrać w Pucharach? :)
Nie. Jedno miejsce w Lidze Europejskiej jest zarezerwowane dla zdobywcy Coppa Italia. Z racji tego, że Inter zajął drugie miejsce, a Palermo dotarło do finału i nie znajduje się na miejscach 1-6 automatycznie otrzymuje możliwość gry w Lidze Europejskiej. W przypadku, gdyby w finale Pucharu Włoch spotkałby się dwie drużyny z miejsc 1-6 (mogło dojść do meczu Inter - Milan) to miejsce w Lidze Europejskiej otrzymałaby 7 drużyna Serie A, w tym wypadku Juve, ale skład finalistów jest jaki jest i bez względu na wynik Palermo w przyszłym sezonie zagra w europejskich pucharach. 
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Oficjalnie: Antonio Conte został nowym szkoleniowcem Juventusu Turyn i tym samym zastąpił na ławce trenerskiej Luigi Del Neriego. Włoch związał się ze Starą Damą na najbliższe dwa lata.

Ktoś wie jak mu szła trenerka w poprzednich klubach?
Seba

Chuchu pisze: Oficjalnie: Antonio Conte został nowym szkoleniowcem Juventusu Turyn i tym samym zastąpił na ławce trenerskiej Luigi Del Neriego. Włoch związał się ze Starą Damą na najbliższe dwa lata.

Ktoś wie jak mu szła trenerka w poprzednich klubach?
Jeśli się nie mylę, to wywalczył dwa awanse do Serie A (z Bari i Sieną). Zobaczymy jak mu pójdzie w Juve, ale raczej fajerwerków nie będzie. Uważam, że tak samo jak piłkarzy, Włosi nie mają obecnie dobrych trenerów.
Obrazek
Biały

Post autor: Biały »

A moim zdaniem Conte ogarnie ten Juventus. Oczywiście wiele będzie zależało od transferów, ale na pewno jest to dużo lepszy trener niż Del Neri i Ferrara razem wzięci. A poza tym to chłop z charyzmą. Na walkę o mistrza to pewnie jeszcze nie wystarczy, ale do pucharów spokojnie ich wprowadzi.
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y  "Bassiamo i toni" ;D
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Na pewno jest lepszym trenerem niż Leonardo. Gość ma mentalność zwycięzcy i charyzmę. Myślę, że na puchary spokojnie starczy, bo do walki o Scudetto Juventus nie ma drużyny.
Seba

Biały pisze: A moim zdaniem Conte ogarnie ten Juventus. Oczywiście wiele będzie zależało od transferów, ale na pewno jest to dużo lepszy trener niż Del Neri i Ferrara razem wzięci.
Odważne słowa, ale moim zdaniem na tę chwilę, to nawet do Del Neriego nie można go porównywać. Conte póki co bawił się w Serie B, a Luigi ma już sporo sezonów w Serie A i kilka z na prawdę dobrymi rezultatami.
Obrazek
Bodzek

Post autor: Bodzek »

http://www.youtube.com/watch?v=5VGWY2FaVuk

Tak na podsumowanie filmik z najlepszymi bramkami Serie a z tego sezonu, jest co oglądać;]
Obrazek

"...Ja nie kradnę Scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem..."
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Ładne przewrotki Ibry i Marchisio (zresztą aż trzy bramki Ibrahimovicia były w TOP30), piękny lob Lavezziego, bomba Pastore, strzał w okienko Sneijdera, ale mi tak najbardziej podobały się: bramka zawodnika Chievo (nr.3) oraz strzał z ponad 30 metrów Pirlo (nr.5).Swoją drogą bodajże aż 3 razy pokonanym bramkarzem był nasz Artur Boruc :-)
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
FReeFonix

Post autor: FReeFonix »

13:57 galliani haha :D Najbardziej podobal mi sie oczywiscie ten gol Cavaniego, a potem Pirlo i Ibry (2 miejsce).
ObrazekObrazek

"Zesraj się, a nie daj się!"
Biały

Post autor: Biały »

Mamy niemal półmetek mercato i muszę powiedzieć, że jestem rozczarowany tym, co się dzieje w Serie A. Rok temu było tak sobie i myślałem, że w tym okienku włoskie kluby sprowadzą kilku ciekawszych zawodników, oczywiście "wykorzystując okazje" a nie za ogromne pieniądze, a jak na razie mamy wielką emigrację z Włoch.

Patrząc na nazwiska to z tych ciekawszych z Italii już uciekli: Zapata, Sanchez, Riise, Menez, Bojinov, Sirigu, Pastore, Muslera, Aquilani, Melo, Sissoko, Criscito, Rafinha, czy Jimenez. Oczywiście nie wszyscy to jakieś wielkie postaci, ale chodzi o sam trend. Na dobrą sprawę gdyby nie dwa rzymskie kluby, to do Serie A praktycznie nikt ciekawy by nie trafił.

Bogatsze Napoli wybrało politykę wzmacniania się piłkarzami już sprawdzonymi we Włoszech, na całej linii zawodzi Fiorentina, Juventus miał kupować Aguerów i Rossich, a okazało się, że jest w stanie wyrwać jedynie Romie Vucinica i to tylko dlatego, że Czarnogórzec sam chciał odejść, po Genoi i Udinese też spodziewałem się dużo więcej.

Przed nami jeszcze sierpień, wygląda na to, że jeśli ktoś z "wielkich" opuści jeszcze Włochy, to może to być jeden z naszych piłkarzy, na wielkie zakupy, a przynajmniej dobre, niespecjalnie się zanosi...ale mimo to już nie mogę się doczekać nowego sezonu ;D
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y  "Bassiamo i toni" ;D
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Skoro jedna z gwiazd ligi zaczyna uciekać do ligi francuskiej to wiedz, że coś się dzieje... Jest jeszcze miesiąc i mooooooże wielkie gwiazdy do Włoch zawitają ( ślepo wierzę, że z Tevezem na czele).

Mimo wszystko jednak czasy szaleńczych zakupów w Serie A minęły jeśli nie bezpowrotnie to na pewno na długi, długi czas. Po czasach szaleństw Cragnottiego, czy Morattiego sprzed 10 lat pozostały wspomnienia. Dopóki drużyny takie jak Inter, Milan, Lazio czy Roma nie będę miały własnych stadionów, co za tym idzie wpływy z biletów są dużo mniejsze (ktoś ostatnio mówił, że Inter z wpływów biletowych ma zaledwie 30% do własnej kieszeni), a dojdzie te śmieszne FFP, które klubom bez własnego stadionu da mocno po dupie (bo przecież bilans wpływów z tego tytułu będzie mniejszy), to o głośnych nazwiskach można będzie pomarzyć.

Kiedyś Mercato było czasami bardziej wyczekiwane niż sezon piłkarski, teraz jak jest każdy widzi.

Najbardziej znane nazwiska, które przybyły do Włoch to 33-letni Klose i 30-letni Cisse sprowadzony z Grecji. To o czymś świadczy...
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Serpente

To świadczy o tym jak mocno upadła Serie A,tutaj przede wszystkim kuleje zarządzanie,przecież takie Juve,Milan czy Inter stać na nie mniejsze transfery od takiej Chelsea np. tylko Właśnie tu się dużo wydaje a efektu z tego nie ma,już nie mówię jak zacofana jest ta liga,kibice Juve cieszą się jak dzieci że kupili...Zieglera i Lichtensteinera,no sory ale nawet taka np. Valencia która ma długi po pachy potrafi robić lepsze transfery pod każdym względem,oczywiście w ich obecnej sytuacji kadrowej tych dwóch piłkarzy jest dla nich jak woda,ale jakby nie patrzeć Juventus to największy Włoski klub,znana marka na całym świecie,smutne...

BTW. Mimo że nikogo konkretnego nie ma to i tak Włosi wydali na razie najwięcej na transfery o ile się nie mylę  :x
Obrazek
yoda79

Post autor: yoda79 »

Jak przewidywałem,że to nie koniec staczania się SerieA to się śmiano.
Na mniejsze znaczenie włoskiej ligi składają się: afery, chuligani (wbrew pozorom ważna dla niektórych piłkarzy sprawa), mało zdolnych młodych Włochów, brak ambicji (chyba tylko Włosi tak olewają LE), właściciele (albo nie chcą wydawać albo mają nierówno pod kopułą żeby coś zdziałać) i stadiony. To ostatnie może zniszczyć ligę do końca. A z rolników można się smiać,ale ten ich stadion niedługo moze nam wyjść bokiem.
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
miniu86

Post autor: miniu86 »

Ciekaw tylko jestem jak dalej potoczy się kariera Pastore, tzn czy chłopak nie zatrzyma się w rozwoju. Jeśli potwierdzi swoją klasę to we Francji długo nie zabawi.

Jeszcze słowo o nowym nabytku Romy czyli Lameli. Chłopak pokazuje, że mogą być z niego ludzie. Mam tylko nadzieję, że dokonaliśmy właściwego wyboru decydując się na Alvareza, inaczej będzie niezłe frajerstwo.
Ostatnio zmieniony 30 lip 2011, 15:39 przez miniu86, łącznie zmieniany 1 raz.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Serpente

Pewnie zwinie go jakiś potwór jak Chelsea czy City za 80 baniek,choć PSG ma przed sobą przyszłość i to nie byle jaką,szejk nieźle pompuje w ten klub więc tylko czekać aż powstanie kolejny monster szejko-zabawki (w sumie aby tyle że PSG a nie jakieś West Ham czy Bolton)
Obrazek
piotrek7

Post autor: piotrek7 »

http://www.caughtoffside.com/2011/09/11 ... hts-video/

Akcja Napoli (Pandev w roli głównej) około 2:30
Niczym Ronaldinho w reklamówkach Nike...
Serpente

Jestem pełen podziwu dla Napoli,mają świetny skład,świetnych piłkarzy,świetnego trenera i wszystko idzie w dobrym kierunku,jeśli mieliby szerszą ławkę na poziomie to mogliby na poważnie się włączyć do walki o scudetto a tak muszą się modlić żeby Cavani,Lavezzi czy Hamsik nie złapali kontuzji :P Co do Cavaniego to wczoraj zaliczył hattricka,kapitalny występ,niedawno wywieźli cenny punkt z Manchesteru,wcale nie są na straconej pozycji w LM,tak jak wspomniałem,jestem pełen podziwu !!!

Juve też na razie nieźle ciśnie,ciekawe jak to się dalej będzie toczyć.

BTW. Zmieńcie nazwę tematu,najlepiej usuńcie te "2010/2011" i temat będzie służył cały czas do rozmowy o Calcio i nie trzeba będzie co roku zmieniać nazwy czy zakładać nowych topiców ;)
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2011, 18:46 przez Serpente, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Nerazurro_ pisze:
Juve też na razie nieźle ciśnie,ciekawe jak to się dalej będzie toczyć.
Juve narazie miało bardzo słabych przeciwników , więc ciężko ocenić czy rzeczywiście są mocni.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
LaBeneamata

Post autor: LaBeneamata »

Ale nawet z tymi teoretycznie słabszymi trzeba umiec wygrywać, i co Juve skrupulatnie wykorzystuje... Co nie do końca można by powiedzieć o nas... Zobaczymy czy jutro z Novarą zdobędziemy komplet pkt..
Castellazzi
Kontakt:

Post autor: Castellazzi »

Nerazurro_ pisze: Juve też na razie nieźle ciśnie

Cagliari też "nieźle cisnie" :lol:
Obrazek
Serpente

Przynajmniej wygrali z Romą na wyjeździe z którą my u siebie graliśmy taką kupę że szkoda gadać ;)
Obrazek
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Nerazurro_ pisze: Przynajmniej wygrali z Romą na wyjeździe z którą my u siebie graliśmy taką kupę że szkoda gadać ;)
Jakby wpadła ta setka Sneijdera to byś pisał jak to genialnie taktycznie zagraliśmy, że nie pozwoliliśmy Romie stworzyć żadnej klarownej okazji a sami ukłuliśmy w końcówce  :-D Sorry, że się czepiam, ale niezwykle błyskotliwe wnioski wysuwasz po zaledwie dwóch kolejkach. Ja tylko przypomnę, że za Ferrary Juve wygrało pierwsze 4 czy 5 kolejek, a Diego był okrzykiwany nowym Zidane. Szkoda, że nie grali wczoraj z Napoli.

Wcale nie zagraliśmy kupy z Romą, bo było widać jakąś małą poprawę gry. Gasperini musiał jednak pogrążyć się zmianą Muntari Forlan.
Seba

Odp: Serie A

Milan zaczął sezon identycznie jak my, więc przynajmniej już na starcie nie musimy ich gonić. Co do Juve trzeba się jeszcze wstrzymać z oceną. Nie grali na razie z nikim poważnym.
Obrazek
ODPOWIEDZ