Inter 2011/2012
-
Odp: Inter 2008/2009
Trener:
Tutaj byłbym jednak za tym żeby miejsce Mancini'ego zastąpił Mourinho 2 lata z rzedu odpadlismy z LM na 1/8 poziomu rozgrywek coś jest nie tak. Myślę, że mogło by się to zmienic za sprawa wlasnie tego trenera.
Bramka:
Tu bez żadnych zmian Cesar ma miejsce w I skladzie pewne w 1000% w razie kontuzji moze stanac za niego mlody Orlandoni, bo Toldo raczej nie dlugo skonczy kariere.
Obrona:
Co do obrony to Mamy Chivu, Rivasa, Maicona, Cordobe, myślę że przydałby się tutaj jakiś silny stoper, który nie popelnial by bledow jak Matrix czy Burdisso. Przydałby się obrońca typu: Mexes z Romy.
Pomoc:
No i tutaj przydało by się wiele zmian przede wszystkim jakiś środkowy pomocnik, który potrafilby wypracowac wiele asyst i takze pomoc w obronie gosc z żelaznymi plucami idealnym wzmocnieniem na tej pozycji bylby napewno Gerrard, ale raczej nie ma szans zeby odszedl od Liverpoolu jest to ikona tego klubu. No i skrzydlo, w Interze role skrzydlowych pelnia boczni obroncy, ale wolalbym zeby byl tu jakis szybki pomocnik potrafiacy ladnie dosrodkowach jak i uderzyc z dystansu typu: Ronaldinho, Diarra, Ribery, myślę że dwuch pierwszych mozna byloby jeszcze pozyskac Bayern raczej nie chcial by sie pozbywac takiego zawodnika.
Atak:
Tutaj mysle, ze nie ma co mieszac w nastepnym sezonie powinnismy zobaczyc w I jedenastce pare Balotelli - Ibra, na lawce Suazo i Crespo, ktory mysle jest lepszy od Cruza i to wlasnie on powinien opuscic klub z napastnikow. Z Mourinho moze przyjsc Drogba lecz nie jest to konieczne, ale na niekorzysc nam napewno nie wyjdzie.
Tutaj byłbym jednak za tym żeby miejsce Mancini'ego zastąpił Mourinho 2 lata z rzedu odpadlismy z LM na 1/8 poziomu rozgrywek coś jest nie tak. Myślę, że mogło by się to zmienic za sprawa wlasnie tego trenera.
Bramka:
Tu bez żadnych zmian Cesar ma miejsce w I skladzie pewne w 1000% w razie kontuzji moze stanac za niego mlody Orlandoni, bo Toldo raczej nie dlugo skonczy kariere.
Obrona:
Co do obrony to Mamy Chivu, Rivasa, Maicona, Cordobe, myślę że przydałby się tutaj jakiś silny stoper, który nie popelnial by bledow jak Matrix czy Burdisso. Przydałby się obrońca typu: Mexes z Romy.
Pomoc:
No i tutaj przydało by się wiele zmian przede wszystkim jakiś środkowy pomocnik, który potrafilby wypracowac wiele asyst i takze pomoc w obronie gosc z żelaznymi plucami idealnym wzmocnieniem na tej pozycji bylby napewno Gerrard, ale raczej nie ma szans zeby odszedl od Liverpoolu jest to ikona tego klubu. No i skrzydlo, w Interze role skrzydlowych pelnia boczni obroncy, ale wolalbym zeby byl tu jakis szybki pomocnik potrafiacy ladnie dosrodkowach jak i uderzyc z dystansu typu: Ronaldinho, Diarra, Ribery, myślę że dwuch pierwszych mozna byloby jeszcze pozyskac Bayern raczej nie chcial by sie pozbywac takiego zawodnika.
Atak:
Tutaj mysle, ze nie ma co mieszac w nastepnym sezonie powinnismy zobaczyc w I jedenastce pare Balotelli - Ibra, na lawce Suazo i Crespo, ktory mysle jest lepszy od Cruza i to wlasnie on powinien opuscic klub z napastnikow. Z Mourinho moze przyjsc Drogba lecz nie jest to konieczne, ale na niekorzysc nam napewno nie wyjdzie.
Per me... C'e solo l' Inter !!
-
Albo typu Samuel z InteruPrzydałby się obrońca typu: Mexes z Romy.
taaszybki pomocnik potrafiacy ladnie dosrodkowach jak i uderzyc z dystansu typu: Ronaldinho, Diarra, Ribery
-
- Kontakt:
No to teraz tak... Vid Belec.. co to za jeden?Bramkarze: Julio Cesar, Francesco Toldo, Vid Belec i Orlandoni
Obrońcy: Cordoba, Samuel, Rivas, Materazzi, Ricardo Carvalho, Burdisso, Chivu, Maxwell, Zanetti, Maicon, Fatic, Rafael Marquez.
Pomoc: Cambiasso, Vieira, Vitor Pele, Ronaldinho, Luis Jimanez, Florent Malouda, Mahamodou Diarra.
Napastnicy: Ibra, Drogba, Balotelli, Adriano, Cruz, Crespo.
8 środkowych obrońców? No to mamy 4 pary po dwóch... kombinacji ustawienia mnóstwo... pytanie numer jeden... zakładamy z góry, że 5 obrońców zacznie sezon z kontuzjami? Pytanie numer dwa... skąd taka pewność co do Carvalho i Marqueza?
Ronaldinho, Malouda, Diarra... jest to wydatek rzędu +/- 70 mln. €... zresztą.. jakbyśmy mieli ich tu wszystkich poustawiać? Co do Diarry może i bym się zgodził, ale Ronaldinho i Malouda... nie wiem po co... i pojawia się pytanie.. dlaczego nazwisko Maloudy przewija się tutaj?
Atak... Drogba, Cruz, Crespo, średnia wieku tych trzech piłkarzy nieco ponad 32 lata... po co trzech przeterminowanych napastników? O ile Crespo może zostać, bo jest przydatny... o tyle Drogba, który jest do wyciągnięcia za 30 mln. to byłoby mijanie się z celem.
Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.
Amen.
-
Vid Belec o ile mnie pamiec nie myli jest bramkarzem naszej Primavery 

-
Jest
I lepiej dla niego jak tam jeszcze pobroni 

Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
-
Taaa od kiedy Orlandoni jest młody? Jego data urodzenia to 1972 rMiodek_1313 pisze:
Bramka:
Tu bez żadnych zmian Cesar ma miejsce w I skladzie pewne w 1000% w razie kontuzji moze stanac za niego mlody Orlandoni, bo Toldo raczej nie dlugo skonczy karierę
-
Myślę, że jeśli na prawdę chce to nie ma co marnować czasu i Moratti od razu powinien wyłożyć na niego pieniądze, niż kupować np Ronaldinho, z którym mogą być problemy, zwłaszcza jakby Adriano wróciłGwiazdor Olympique Marsylia Samir Nasri przyznał, że chciałby zagrać w Interze Mediolan u boku Zlatana Ibrahimovica. Francuz jest jednym z najbardziej utalentowanych młodych zawodników w Europie i być może latem opuści Marsylię.
- Inter to świetny klub ze wspaniałymi zawodnikami - powiedział gracz dla włoskiej Gazzetta dello Sport. - Gra z Ibrahimovicem byłaby czymś idealnym. On ma technikę, klasę i jest nowoczesnym napastnikiem.
Nasri przyznał także, że nie chciałby trafić do Lazio Rzym, ponieważ kibice tego klubu są rasistami.
SerieA.pl

;]
-
Nasri?to jest mysl.idealny dla interu.apozatym ma problemy z wladzami z OM.do tego diego capel na skrzydło.zadużo niema co zmieniac w skladzie przedewszystkim to terzeba pomoc zmodyfikowac.dosyc czesto obserwuje ze j.zanetti niespisuje sie w pomocy.Błyszczał jak grał na prawej flane obrony.ito on powinienen tam wystepowac a Maicona na prawa pomoc,ztymi rajdami i dosrodkowaniami bardziej przydatny w pomocy.dlatego sklad:
----J.Cesar(Toldo)-----
-J.Zanetti--Cordoba-Samuel--Chivu
(Burdisso)--(Rivas)-(Materazzi)-(Maxwell)
--Maicon-Vieira--Nasri--Capel
(Jimenez)-(Cambiasso)--(PELE)-(Stankovic)
---------Ibra----Balotelli-------
-------(Adriano)--(Suazo)
Oczywiście wiekszosci zawodnikow sa tak uniwersalni ze mozna różnie ze skladem kombinowac.Bramkarzy i Napastników nietrzeba kupowac.Mozna dokona jakiegos jednego zakupu na obrone i ewentualnie 2lub 3 na pomoc,tylko błagam nie defensywnego pomocnika bo mamy ich nadmiar i zbedne jest kupowanie kolejnego
----J.Cesar(Toldo)-----
-J.Zanetti--Cordoba-Samuel--Chivu
(Burdisso)--(Rivas)-(Materazzi)-(Maxwell)
--Maicon-Vieira--Nasri--Capel
(Jimenez)-(Cambiasso)--(PELE)-(Stankovic)
---------Ibra----Balotelli-------
-------(Adriano)--(Suazo)
Oczywiście wiekszosci zawodnikow sa tak uniwersalni ze mozna różnie ze skladem kombinowac.Bramkarzy i Napastników nietrzeba kupowac.Mozna dokona jakiegos jednego zakupu na obrone i ewentualnie 2lub 3 na pomoc,tylko błagam nie defensywnego pomocnika bo mamy ich nadmiar i zbedne jest kupowanie kolejnego
-
BENIOOO pisze: dosyc czesto obserwuje ze j.zanetti niespisuje sie w pomocy.
No ja się nie zgodzę. Według mnie radzi sobie bardzo dobrze i często dostaje wysokie noty.
Che tanto e sempre la stessa storia
Un'ora e mezza senza fiato
Perche c'e solo l'Inter.
C'e solo l'Inter, per me, solo l'Inter
C'e solo l'Inter, per me...
Un'ora e mezza senza fiato
Perche c'e solo l'Inter.
C'e solo l'Inter, per me, solo l'Inter
C'e solo l'Inter, per me...
-
Moim zdaniem Maicon nie spisał by się w pomocy. W obronie gra dobrze, a Zanetti gra świetnie w pomocy więc po co coś zmieniac?
-
Zanetti nie spisuje się ? Człowieku jakie Ty mecze oglądasz , moim zdaniem to on zawsze gra bardzo dobrze wkłada w gre całe swe serce.
-
- Kontakt:
Jak to źle się spisuje? To co ma co mecz strzelać 10 bramek i w pojedynkę wygrywać mecze. Właśnie że Javier się spisuje i to zaje... Jest po prostu od brudnej robotyBENIOOO pisze: dosyc czesto obserwuje ze j.zanetti niespisuje sie w pomocy.

"Człowiek jest wszechświatem samym w sobie" - Bob Marley
-
No wlasnie od brudnej roboty!niemuwie ze ma strzelac bramki bo zadko kiedy je strzela.ale te pojedynki z pilkarzami jak wszytkich sam ogrywal,przepiekne akcje idryblingi byl nie do zatrzymania i przejsc go mało kto potrafil.za czasów Cupera to byl prawdziwy wojownik.ateraz?taki typ makelele.malo asyst,malo co wyprowadza akcje.chyba ze to juz wiek robi swoje,albo polecenia taktyczne manciniego.ale itak jest zywa legenda interu.
-
Ja "muwie", że meczów Interu to ty nie oglądasz.
-
Dobrze jest jak jest
. Akurat po tej stronie boiska nie ma co zmieniać. Maicon dzięki temu ma dużo miejsca na boisku a widać, że to przynosi efekt. Zanetti w razie czego może się cofnąć, więc to nie problem, że zostaje dziura. Tak się powinno grać, zwłaszcza że bez Zanettiego nie wyobrażamy sobie Interu
.
A Drogba "podobno" już podpisał kontrakt z którymś klubem z Mediolanu
. Swoje lata ma, ale taki piłkarz by nam się przydał. Walczy na całym boisku i co ważne z bardzo dobrym skutkiem.
No i oby z Nasrim się udało ;].

A Drogba "podobno" już podpisał kontrakt z którymś klubem z Mediolanu

No i oby z Nasrim się udało ;].
;]
-
Nie no sorry ale jakies 70% akcji Interu wyprowladza wlasnie on ;/ Wogole najlepiej skonczyc temat o Zanettim bo kto jak kto ale on w tym sezonie chyba najmniej zawodzi (no moze jeszcze Cesar ;P)BENIOOO pisze: malo co wyprowadza akcje.
-
Chciałbym żeby przyszli: Veloso Narsi Lenon i Quaresma no i ten Adri żeby powrócił do formy 

God protect me
-
Po co nam aż tylu skrzydłowych ? A jeśli chodzi o Veloso to mimo iż jestem jego zwolennikiem to jeżeli Dacourt nie odchodzi to nie potrzebny nam kolejny defensywny pomocnik.
-
akurat Veloso by się nam przydał. Widziałem mecze, w których on grał i raczej spokojnie by się załapał do naszego składu
-
- Kontakt:
Julio Cesar
Maicon Samuel Chivu Maxwell
Zanetti Cambiasso
Jimenez Hleb
Ibrahimovic Drogba
trener: Jose Mourinho
Maicon Samuel Chivu Maxwell
Zanetti Cambiasso
Jimenez Hleb
Ibrahimovic Drogba
trener: Jose Mourinho
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2008, 15:42 przez Chuchu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
ostatnio mocno słychać o Drogbie i Hlebie.
Pozwolę sobie skomentować owe potencjalne transfery:
Didier Drogba - jeśli przyjdzie to jak dla mnie pewnym jest również Mourinho w Interze, ale jeśli przyjdzie to nie widziałbym go za więcej niż 13-15 Euro ze względu na wiek. Co jak co napastnikiem jest kompletnym i wspólnie z Ibrą stworzyłby zapewne swietny atak. Do tego Suazo, Balotelli i Crespo/Cruz jak dla mnie atak kompletny. Raczej w przypadku przyjścia kolejnego napastnika pożegnamy się z Adriano, co może okazać isę błędem.
A. Hleb - jako zastępca Figo - idealny. To byłby strzał w 10-tkę. Niby trasnfer mało realny, ale jak powiedział Klusek - coś w tym chyba jest.
Pozwolę sobie skomentować owe potencjalne transfery:
Didier Drogba - jeśli przyjdzie to jak dla mnie pewnym jest również Mourinho w Interze, ale jeśli przyjdzie to nie widziałbym go za więcej niż 13-15 Euro ze względu na wiek. Co jak co napastnikiem jest kompletnym i wspólnie z Ibrą stworzyłby zapewne swietny atak. Do tego Suazo, Balotelli i Crespo/Cruz jak dla mnie atak kompletny. Raczej w przypadku przyjścia kolejnego napastnika pożegnamy się z Adriano, co może okazać isę błędem.
A. Hleb - jako zastępca Figo - idealny. To byłby strzał w 10-tkę. Niby trasnfer mało realny, ale jak powiedział Klusek - coś w tym chyba jest.

-
- Kontakt:
Skoro poruszamy temat Drogby i Hleba... Drogba jest dobry i byłoby miło mieć go w Interze, jednak 30 lat ma i nie będzie on wzmocnieniem na długo. Za rozsądną cenę.. czemu nie.
Hleb natomiast przypomina mi Verona, nawet tak samo getry mają ubrane
A tacy pomocnicy się sprawdzają we Włoszech. Więc jak najabrdziej na tak jestem.
Hleb natomiast przypomina mi Verona, nawet tak samo getry mają ubrane

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.
Amen.
-
Hleb jest bardzo szybki, lubi podryblować - podobnie jak nasz Maicon - myślę, że jakby grali we dwóch to niezłe zamieszanie by wprowadzali w szeregi rywala
Drogba - jeśli chodzi o mnie to nie mam nic przeciw niemu - nawet go lubię, ale on często gra tylko siłowo i we włoszech na pewno by kartkował duużo - bo włosi to nie angole w defensywie
Drogba - jeśli chodzi o mnie to nie mam nic przeciw niemu - nawet go lubię, ale on często gra tylko siłowo i we włoszech na pewno by kartkował duużo - bo włosi to nie angole w defensywie

-
Nie wiem w jakiej kwestii oprócz getr Hleb dla Ciebie przypomina Verona. Jak dal mnie to zupełnie inny typ piłkarza. Verona znakomicie rozgrywał, rzucał długie bardzo dokładne piłki, ale raczej trudno było w jego przypadku uświadczyć jakiś rajdów. Białorusin natomiast bardzo często to robi bazując na swojej szybkości i technice. Uważam, że ten transfer byłby bardzo dobry jednak cena podawana przez włoskie media raczej nie wchodzi w grę. Arsenal chyba zapłacił za niego więcej Stuttgartowi..Krwawy_eM pisze: Hleb natomiast przypomina mi Verona, nawet tak samo getry mają ubraneA tacy pomocnicy się sprawdzają we Włoszech. Więc jak najabrdziej na tak jestem.
Drogba raczej nie jest nam potrzebny. Poza tym jego przyjście równałoby się z pożegnaniem Adriano + dwóch napastników z naszej obecnej kadry.
-
Ale z drugiej strony ile razy mozna dawac mu "ostatnia" szanse ? On zaczyna cos grac dopiero kiedy dociera do niego, ze jego pozycja jest zagrozona.Orzeu pisze: Raczej w przypadku przyjścia kolejnego napastnika pożegnamy się z Adriano, co może okazać isę błędem.
Hleb ma swietna technike i nie boi sie gry 1na1. Fajnie byloby jakby wyladowal u nas.
Swoja droga co dzieje sie z Alessandro Rosina ? W letnim mercato zaczeto go laczyc z Interem, w zimie tez cos tam bylo przebakiwane ( bodaj na skysports ) a teraz absolutna cisza.
-
W przypadku transferów trzeba brać pod uwagę jescze jedno - Ligę Mistrzów. Chodzi zarówno o wchodzący od nowego sezonu wymóg 4 wychowanków + 4 Włochów, jak i o limit 25 piłkarzy w kadrze, co już przy naszej obecnej szerokiej ławce jest pewnym problemem...
Hleb dość ładnie wpisywałby się w naszą politykę transferową. Wciąż młody, ale ze sporym doświadczeniem, potrafiący grać na wielu pozycjach, no i w cenie nie odbiegającej mocno od Chivu i Suazo, choć, tak jak wspomniał RoB, to ostatnie jest raczej życzeniem prasy.
Hleb dość ładnie wpisywałby się w naszą politykę transferową. Wciąż młody, ale ze sporym doświadczeniem, potrafiący grać na wielu pozycjach, no i w cenie nie odbiegającej mocno od Chivu i Suazo, choć, tak jak wspomniał RoB, to ostatnie jest raczej życzeniem prasy.
-
- Kontakt:
Odnosze wrazenie,ze wszystko zalezy od tego czy R.Mancini bedzie trenerem w nastepnym sezonie,wtedy mozna sie spodziewac transfery typu Diarra czy Hleb.Jesli zawita do nas np. Murinho,to wraz z nim przywedruje Drogba =| moze Deco i Lampart,i z pewnoscia odeszloby kilku zawodnikow itd.itp. Ja bym to widzial tak:
J.Cesar
Maicon Cordoba Samuel Maxwell
Zanetti Cambiasso Stankowic Hleb
Ronaldinho Ibrahimowic
Trener Murinho;obawiam sie jednak ze moze zrobic zbyt duze roszady w skladzie i np. sprzedac Dejana,ktory we wloskiej juz jest sprawdzony
Mozna tez rozwazyc taka mozliwosc,doskladu wchodzi tylko Ronaldinho za Adriano i ultra fuksem nasi pilkarze utrzymaja zdrowie przez caly sezon.Opcji sporo,a wszystko zalezy od Morattiego i jego podejscia do stanowiska trenera.
J.Cesar
Maicon Cordoba Samuel Maxwell
Zanetti Cambiasso Stankowic Hleb
Ronaldinho Ibrahimowic
Trener Murinho;obawiam sie jednak ze moze zrobic zbyt duze roszady w skladzie i np. sprzedac Dejana,ktory we wloskiej juz jest sprawdzony
Mozna tez rozwazyc taka mozliwosc,doskladu wchodzi tylko Ronaldinho za Adriano i ultra fuksem nasi pilkarze utrzymaja zdrowie przez caly sezon.Opcji sporo,a wszystko zalezy od Morattiego i jego podejscia do stanowiska trenera.
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
-
Jestem prawie pewny, że gdyby Mancio odchodził gdziekolwiek to wziął by ze sobą Dekiego..
[blue]INTER PER SEMPRE ! [black]Tutto altro NON'EIMPORTANTE !

"...Powiedz mi co jest lepszego niż długie cierpienie aby osiagnac sukces...
Potem nie przeszkadzaj mi już.. Dla mnie jest tylko Inter...
Dla mnie, którym jestem zakochany..."

"...Powiedz mi co jest lepszego niż długie cierpienie aby osiagnac sukces...
Potem nie przeszkadzaj mi już.. Dla mnie jest tylko Inter...
Dla mnie, którym jestem zakochany..."

-
Boje sie, że po przyjsciu Drogby rzadko grał by Balotelli a zapowiadał on ze od przyszlego sezonu chcialby on grac w I skladzie Interu i moglby uciec gdzies gdzie by gral czesciej, ale to tylko taka obawa wcale nie musi tak byc, ogolnie mysle ze atak Ibra - Drogba bylby bardzo mocny i nie mam nic przeciwko temu transferowi i tak dlugo on nie pogra pomyslal bym moze nad jakims mlodszym napastnikiem typu Karim Benzema.
Per me... C'e solo l' Inter !!
Przed tym sezonem priorytetem jest kupno 2-3 pomocników. Najlepiej jakby byli to Hleb i jacyś dwaj Włosi jednak nie mam pomysłu kto miałby to być... w przypadku kupna Hleba na Montolivo nie będzie pieniędzy, na Rosinę pewnie też więc pozostaje Cigarini, Maggio(on jest raczej obrońcą niż pomocnikiem) i Guberti. Nie wiadomo, kogo kupimy, wiadomo, że muszą to być pomocnicy i najlepiej Włosi. W przypadku powrotu Adriano konieczne jest pożegnanie jednego napastnika i niestety będzie to chyba Crespo. W sytuacji, gdyby odeszli i Crespo i Adriano, najchętniej widziałbym w Interze Fabio Quagliarellę.